A fost si Timisoara „rosie” odata

Oraș care a votat dintotdeauna cu dreapta, Timișoara a avut o scurtă rătăcire în primăvara anului 2014. Atunci când PSD a câștigat lejer atât alegerile europarlamentare, dar și un scrutin parțial pe Colegiul III. Ar exista totuși o explicație pentru această defecțiune, dincolo de campania execrabilă a PNL: prezența la vot a fost sub 20%. În toamnă, Timișoara avea să se răzbune cu vârf și îndesat la alegerile prezidențiale.

1 mai. După mai multe deliberări, fiind înaintate mai multe nume, PDL decide să arunce în luptă la alegerile pe Colegiul III un cvasi-necunoscut. E vorba de un anume Balint Petrescu, fost birtaș transformat într-un „frate” pocăit.
ambrozie
7 mai. După ce a dat 100.000 de lei pentru Catedrala Neamului din București, CJ Timiș recidivează cu încă 100.000 de lei aruncați aiurea. De această dată, banii sunt destinați unei campanii anti-ambrozie. Nici asta n-ar fi lucru rău, pentru multă lume ambrozia nefiind o plantă tocmai plăcută. Numai că toți acești bani s-au dus pe… pliante menite să stârpească ambrozia. Probabil se smulge planta, se înfășoară în pliant și… Dumnezeu cu mila!
9 mai. La fel ca în alte multe județe din țară, PSD folosește în campania electorală pentru europarlamentare sigla USL. BEJ Timiș intervine la sesizarea liberalilor și le cere PSD-iștilor să dea jos USL-ul de pe stâlpi, garduri etc.
11 mai. Traian Băsescu vine în vizită la Timișoara. Se întâlnește la primărie și cu primarul Nicolae Robu, care se pare că l-a reevaluat pe șeful statului. Băsescu promite ca va veni la final de mandat la Sânnicolau Mare și se va ține de cuvânt.
fratii cristescu
12 mai. Frații Cristescu vând Dermatina cu 20 de milioane de euro unui fond de investiții, care va ridica aici un mall. Cu cât au cumpărat Dermatina? Probabil au dat vreo 10.000 de dolari.
13 mai. În urma unei licitații discutabile, campionul de culturism Florin Teodorescu pierde sala de fitness de la Sala Olimpia. Curios, licitația a fost câștigată de un apropiat al Sandei Greblă, consilierul primarului Robu.
19 mai. Încă un liberal este îndepărtat de la ciolan. Neașteptând să fie dat afară, Ioan Ambruș își dă demisia din fruntea DRDP, fiind înlocuit cu un om din interiorul sistemului, Horațiu Simion.
21 mai. La propunerea primarului Robu, Petrică Pampu este demis din funcția de director Colterm. El lasă în urmă o datorie de peste patru milioane de euro și o societate în pragul insolvenței. Interimar este numit Cristian Mircea, dirtector comercial în cadrul Colterm.
21 mai. După un singur an în prima ligă fotbalistică, ACS Poli se întoarce în eșalonul secund.
Floin Barsasteanu cadidat PSD 2
25 mai. Alegeri europarlamentare și parțiale în Timiș. PSD câștigă clar scrutinul pentru Parlamentul European, obținând 32,4% din voturi. Pe locul II se situează PDL, cu 15,9%, podiumul fiind închis de PNL – 14,3%. Candidatul independent Mircea Diaconu obține opt procente, fiind urmat de PMP, cu 7,9%. Pe Colegiul III Timișoara, câștigător detașat este PSD-istul Florică Bîrsășteanu cu 38,3%. El este urmat de liberalul Viorel Coifan (22,2%) și Daniel Funeriu – 17,8%. Atenție, prezența la vot a fost de doar 18,58%!! PDL câștigă Primăria Criciova, dar și alegerile parțiale pentru CL Săcălaz.
26 mai. Crin Antonescu demisionează din fruntea PNL. El anunțase de mai multe ori că va demisiona în cazul în care PNL nu va obține cel puțin 20 de procente în aceste alegeri.
26 mai. În timp ce Antonescu demisiona din funcție, Nicolae Robu, cu simțul datoriei împlinite după cel mai catastrofal rezultat din istorie obținut de PNL Timiș, începe un nou turneu exotic în Vietnam și Singapore.
31 mai. Adrian Diaconu, președinte al PP-DD Timiș, se mută la UNPR, unde primește funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene.
stoia ciuhi3
1 iunie. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, însoțit de fiul său, George, se întâlnește cu viceprimarul Traian Stoia în fieful fraților Cristescu, Hotel Timișoara. Motivul întâlnirii: schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu cu fanul lui Putin, Bogdan Herzog, apropiat al familiei Ciuhandu.
2 iunie. Klaus Iohannis este desemnat președinte interimar al PNL.
5 iunie. Cumnata lui Sorin Grindeanu, Aura Danielescu, este numită șefă a ISJ Timiș, în locul liberalului Cornel Petroman. Se întâmplă la puțin timp după ce tatăl lui Grindeanu era numit șef al ISJ Caraș-Severin.
6 iunie. Liberalul Marian Vasile este schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș, în urma unui blitzkrieg demarat de PSD. În locul lui Vasile este instalat Florian Zanfir de la PP-DD.
6 iunie. În aceeași zi, într-o atmosferă de stadion, puciul împotriva viceprimarului Diaconu dă chix. A „defectat” din nou Petrică Folică, dar și un așa-zis „trădător din interiorul PSD, al cărui nume nu s-a aflat oficial nici până în ziua de azi. Bogdan Herzog și PSD rămân cu buzele umflate și cu titulatura de „puciști ratați”.
suporteri asu
10 iunie. Se termină campionatul și în Liga a IV-a, dar nu pe teren, ci în Comisia de Apel a AJF. Care confirmă totuși clasamentul din iarbă, respectiv CS Ghiroda obține primul loc, în pofida unor contestații depuse de ASU Poli. Ghiroda va pierde însă la penalty-uri barajul de promovare în Liga a III-a cu Gâlda de Jos, județul Alba.
16 iunie. Marius Craina, fost șef al Maternității Odobescu, este uns director al Spitalului Județean în locul lui Florică Bîrsășteanu, plecat în Parlament.
20 iunie. Directorul Aeroportului Timișoara, Dan Idolu, îi ia locul în Consiliul Local colegului de partid, prospăîtul deputat Florică Bîrsășteanu.
28 iunie. Nicolae Robu și Cristian Bușoi sunt aleși vicepreședinți ai PNL în cadrul unui congres organizat la București. În același congres, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

7,62 a spus: (ianuarie 2nd, 2015 at 14:40 )

…si dupa cum isi bat joc comunistii lui Ponta de orasul Timisoara o sa mai castige ei aici cand va zbura porcul cu aripi de colibrii! Comunistii PSD exista si pentru a-si batea joc continuu de orasul-simbol al Revolutiei din 1989! Iar timisorenii vad si contabilizeaza.

comunistul a spus: (ianuarie 5th, 2015 at 00:09 )

Problema sunt tradatorii in special liberalii (care au asta in singe) dar si ciolanistii din pdl.. pina la urma desi in timisoara tot la portile orientului suntem…iar robica este produsul tipic al timpurilor…
Din surse interioare stiu ca se visa pe drumul spre presedentia tarii.. a cam ratat dar intre noi fie vorba l-am votat pe neamt ca sa scapam de pontac nu ca nu ar fi liberal…. o sa mai vedem noi dar nu vad nimic bun in viitor…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Top