Garajele de pe strada Uranus, evaluate la 2.000 de euro bucata! Se platesc despagubiri pentru cativa proprietari

Încă șapte proprietari de garaje vor primi bani de la primărie pentru că sunt de acord să renunțe la construcții. Acestea sunt situate pe strada Uranus, pe latura de est a parcului Pădurice, și au fost evaluate la 2.000 de euro bucata. Zona a fost declarată de interes public și ar urma să fie demolate nu mai puțin de 23 de garaje.

garaje intre blocuri

Consilierii locali vor vota, în plenul de marți, un proiect care prevede „acordarea de despăgubiri aferente garajelor edificate pe terenul situat pe strada Uranus, pe latura de est a Parcului Lidia (Pădurice Giroc) (…) pentru care s-a declarat interesul local prin H.C.L. nr. 592/09.12.2014 şi a cuantumului acesteia, respectiv suma de 2000 euro/garaj”. În plus, vor fi suportate de la bugetul local și toate costurile legate de demolarea și radierea din cartea funciară a acestor construcții. Zona în care se află aceste garaje a fost declarată, în decembrie 2014, de interes public local „în vederea modernizării străzii Uranus ca arteră cu benzi carosabile, trotuare, piste de biciclete şi locuri de parcare”. În HCL 592/09.12.2014, „pentru amplasamentul situat de-a lungul carosabilului pe str. Uranus pe latura de est a Parcului Lidia (Pădurice Giroc), înscris în C.F. 409015-C1 nr. cadastral 29076/1/1 au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 300 compusă din 69 de garaje, iar pentru garajele cu numerele: 21, 22, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 32, 35, 36, 40, 44, 46, 49, 53, 54, 57, 60, 62, 63, 65 sunt înscrise în contractele de concesiune acordarea de despăgubiri pentru proprietarii acestor garaje, iar pentru amplasamentul situat în spațiul verde și alei din zona străzii Vasile Balmuș, înscris în C.F. nr. 53866 nr. top. 29231 au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 228 compusă din 5 garaje, iar pentru garajele cu numerele 2 şi 4 este înscrisă în contractele de concesiune acordarea de despăgubiri”. Primăria a demarat procedura de negociere cu proprietarii garajelor, pentru eliberarea amplasamentelor și demolarea construcțiilor. Doar o parte dintre ei s-au prezentat la Comisia de negociere cu terții și au acceptat oferta municipalității. Astfel, în plenul de marți, consilierii vor vota acordarea a câte 2.000 de euro pentru Emil Pleșa, Elena Bago, Lazăr Suhareanu, Camelia Boloș, Gheorghe Viorel Ivanciu, Georgeta și Tiberiu Poștin și Sorin Pricop. În decembrie 2014, alți nouă timișoreni, de această dată proprietari ai unor garaje de pe strada Orion, au fost despăgubiți cu sume similare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

#sepoate: cum ar arata trenurile din Romania daca ar exista si vointa politica / FOTO

Cum ar fi să circulăm pe calea ferată în condiţii decente? Sindicatele şi CFR Călători au lansat programul „#sepoate”, prin care au renovat integral un vagon de transport călători. Miercuri, acesta a ajuns la Timișoara, cu tot cu semnele „civilizației” celor care au mers cu el.
Citeşte tot articolul Citeste articolul #sepoate: cum ar arata trenurile din Romania daca ar exista si vointa politica / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

CJ Timiș a aprobat documentațiile pentru toate cele 10 proiecte aprobate la finanțare din PNDL, în valoare de peste 150 de milioane de lei. Printre ele, și cel privind extinderea la patru benzi a șoselei spre aeroport. Dacă totul merge bine, teoretic, în decembrie vor fi semnate contractele de finanțare, iar șantierele vor începe anul viitor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 10 santiere incep, cel putin teoretic, in 2018, in Timis. Inclusiv extinderea soselei catre aeroport
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top