Primaria isi cauta avocat sa se judece cu Curtea de Conturi, fiindca juristii ei sunt ingropati in dosare

Pe 9 aprilie, Primăria Timișoara are termen în procesul pe care l-a intentat Curții de Conturi, care îi impută peste 31 de milioane de lei, bani dați către societatea lui Marian Iancu, în perioada în care acesta era patronul clubului Poli. Municipalitatea caută acum… avocat care s-o reprezinte! UPDATE: Proiectul a trecut cu 15 voturi „pentru”.

ioan cojocari

Pe ordinea de zi a plenului de marți se află un „proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţiei de servicii juridice în vederea acordării de asistenţă şi reprezentare juridică în Dosarul nr. 229/59/2013”. Practic, primăria vrea să angajeze un avocat care s-o reprezinte la termenul din 9 aprilie, de la Curtea de Apel, unde se judecă recursul la decizia Curții de Conturi, care a considerat ilegale plățile făcute către societatea deținută de Marian Iancu. Într-un raport al CC din anul 2011 se arăta că „finanțarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitată la entitățile fără scop lucrativ, excluzând, deci, societățile comerciale pe acțiuni al căror scop este unul patrimonial și privește obținerea de profit (…) sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora. În condițiile în care contractul de asociere încheiat cu SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA s-a produs cu încălcarea legislației în materie, nici chiar respectarea prevederilor acestuia nu a fost realizată”. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 31.6 milioane de lei.

Nicolae Robu primarul Timisoarei 20

În prezent, procesul dintre PMT și Curtea de Conturi, care a început în 2013, se află la Curtea de Apel Timișoara, iar termenul următor a fost stabilit pentru 9 aprilie. La acesta, municipalitate nu va fi reprezentată de propriii juriști, ci de un avocat din exterior, care va fi angajat special în acest scop. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a plenului de marți. „Având în vedere volumul mare şi complex de activitate juridică pe care îl desfăşoară în mod constant consilierii juridici din cadrul Serviciului Juridic (…) şi constatând faptul că, litigiul este foarte complex, trebuie un timp foarte îndelungat de studiu, de formulat apărările necesare, considerăm că este necesară încheierea contractului de asistenţă şi reprezentare juridică în această cale de atac. Apreciem (…) că este pe deplin oportună şi necesară achiziţia de servicii juridice de asistenţă/reprezentare juridică în vederea apărării intereselor instituţiei noastre în dosarul mai sus menţionat”, se precizează în referatul care însoțește proiectul.

Practic, primăria inițiază o cerere de oferte, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul prețului cel mai mic. „Avem încredere în juriștii noștri, dar sunt foarte încărcați cu un număr mare de procese și am considerat necesar, într-o decizie colectivă, să apelăm și la avocați suplimentari. Este vorba despre speța cu fotbalul, din perioada când primar era Gheorghe Ciuhandu și la Poli era Marian Iancu”, explică primarul Nicolae Robu. Acesta nu știe cam cât ar putea costa serviciile unui avocat, dar crede că „suma nu este una mare, în orice caz”. Conform lui Robu, este pentru prima dată de când este primar când municipalitează contractează astfel de servicii.

UPDATE: Proiectul a fost votat de 15 din cei 25 de consilieri prezenți la plenul de marți după-amiază. Este vorba despre Flavius Boncea, Ovidiu Ciuhandu, Dan Diaconu, Radu Dimeca, Petrică Folică, Grigore Grigoroiu, Bogdan Herzog, Simion Moșiu, Vasile Rușeț, Ștefan Constantin Sandu, Maria Sărăcan, Florian Stoian, Vasile Vesa și Elena Wolf. Nu s-a înregistrat niciun vot contra, ci doar opt abțineri: Dorel Bogluț, Daniel Idolu, Romanița Jumanca, Pavel Nistor, Ramona Olteanu, Andrei Petrișor, Alfred Simonis și Radu Țoancă. Doi consilieri, Adrian Orza și Adelina Tîrziu, nu au votat în niciun fel. Proiectul a fost dezbătut în plen în prezența avocatului Carmen Obârșanu, îndârjit contestatar al primarului Nicolae Robu. Aceasta a amenințat că va face plângere la DNA, dacă municipalitatea va contracta servicii juridice din exterior, iar Robu i-a transmis de la microfon că nu e în mahala, ci în plenul CL. În orice caz, secretarul Ioan Cojocari a spus că suma pe care PMT este dispusă s-o plătească nu este mai mare de 800 de euro și a afirmat chiar că ar putea-o achita din… buzunarul propriu!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

hai poli! a spus: (martie 3rd, 2015 at 19:27 )

asa se va distruge tot in timisoara. politic. curtea de conturi fiind instrumentul perfect! de ce abia in 2013 au constat ca e ” ilegal”? contractul e din 2007!

koks a spus: (martie 4th, 2015 at 00:23 )

BAI BOULE, NU POTI SA ANGAJEZI AVIOCAT DUPA CUM VREA P… TA. NU MAI POT SA FIU POLITICOS CU NESIMTIREA TA SI SFIDAREA LEGII DE CARE DAI DOVADA.
SA-TI SPUN UN SECRET NU POTI SA ANGAJEZI AVOCAT SAU ALTE SERVICII JURIDICE PT CA EXISTA OG 26 DIN 2012 CARE NU-TI PERMITA DECAT IN SITUATIILE DE EXCEPTIE PREVAZUTE IN ACEST ACT NORMATIV. IAR TU CRETINULE TU NU TE AFLI IN ACESTE SITUATII DE EXCEPTIE.
SARI DIN LAC IN PUT. ESTI TOTAL PE DINAFARA. PRETINZI CA ESTI APARATOR AL STATULUI DE DREPT SI ITI BATI JOC DE TOT CEEA CE INSEMANA LEGE IN TARA ASTA.
DECAT SA TE CHINUI SA ANGAJEZI AVOCATI SI SA TE TREZESTI IARA CU CURTEA DE CONTURI PE CAP PT CA NU -TI PERMITE LEGEA SA FACI ACEST LUCRU, MAI BINE TE PUI SA SCHIMBI JURISTII DIN PRIMARIE CA SI ASA IS DEGEABA. TI-AM DAT DEJA PREA MULTE SFATURI GRATUIT. HAI TRECI LA TREABA. ORICUM LA CUM SE INTELEGE DE CATRE VOI ADMINISTRATIA LOCALA E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP PANA VEDEM POZELE VOASTRE PE COTIDIANELE LOCALE SI NU NUMAI CU TITLU D.N.A. DEASUPRA CAPULUI.
IN FINAL DOMNULE SECRETAR ITI DORESC LINISTE …VESNICA

koks a spus: (martie 4th, 2015 at 00:32 )

MAI P CHESTIUNE, CUM TI-A IANCU RETUR LA BANII ALOCATI DIN BUHGETUL LOCAL? PRIN CONTRACTUL GINERELUI TAU ALDANA CARE NU A BIFAT O SECUNDA IN LIGA 1? CE ZICI AM GHICIT?
NU CUMVA SCENARIU A FOST URMATORUL: MATALE TE INGRIJESTI IN STILUL CARACTERISTIC, CA VA TRECE HOTARAREA DE CONSILIU VIZAND FINANATAREA NU A UNEI ECHIPE DE FOTABAL CUM PRETINDETI PESTE TOT, CI A UNEI SOCIETATI COMERCIALE, IAR DOMNUL INACU IN SCHIM O PUNE DE UN CONTRACT DE VREO 300-400 MII DOALRI SAU EURO LUI GINERICA CARE NU A JUCAT O SECUNDA IN PRIMA ECHIPA. AM GHICIT?
PAI TE CRED CA ITI TREMURA CURU LA RAPORTUL CURTII DE CONTURI.
IAR DOMNULUI DE MAI SUS POT SA-I RASPUND DE CE NU S-A SESIZAT NIMENI DIN CURTE PANA IN ANUL 2013, PENTRU CA A AVUT DOMNUL SECRETAR GRIJA CA PERSOANE IMPORTANTE DIN CAMEA DE CONTURI SI NU NUMAI SA PRIMEASCA TOT FELUL DE PRIVILEGII, TEREN. LOCUINTE. PENTRU ASTA SE FAC VERIFICARI DE CATRE DNA LA PRIMARIE. ACUM AI INTELES DE CE.
IAR ACESTE PERSOANE, BENEFICIARE ALE SISTEMULUI DE RECOMPENSE GANDIT DE SECRETAR SI VECHEA ADMINISTRATIE IN PREZENT NU MAI DETIN INFLUENTA CARE O AVEAU LA MOMENTUL FINANTARII SOCIETATII LUI IANCU SI UN PIC DUPA.
IN FINAL, DE JUSTITIE NU SCAPA NIMENI, FIE CA VORBIM DE JUSTITIA LAICA SAU DE CEA FINALA, TOTI RASPUNDEM SUB O FORMA SAU ALATA PT FAPTELE SAVARSITE.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top