Noua dilema a lui Robu: in slujba cui sunt publicatiile din Timisoara?

Aproape 70 de întrebări a compus, sâmbătă seară, primarul Timișoarei. Probabil pentru că a epuizat problemele de administrație, Nicolae Robu vrea să știe dacă timișorenii au încredere în el și… în presă! Edilul e curios să afle în „slujba ocultă” a căror interese cred alegătorii că sunt publicațiile locale. Care e relevanța acestor întrebări numai Robu poate ști.

robu la masa

Primarul Nicolae Robu a ajuns, sâmbătă seară, la cel de-al 54-lea sondaj pe propria pagină de Facebook. El nu vrea să afle ce cred timișorenii despre cum (nu) se lucrează în zona Cetate sau despre alte probleme ale orașului, ci, nici mai mult, nici mai puțin, vrea să știe dacă timișorenii au încredere în presă! „V-am făcut cunoscute, recent, zece dintre marile finalizări care vor avea loc în următoarele săptămâni (…) Dincolo, însă, de ce v-am comunicat eu, dumneavoastră aţi putut vedea cu proprii ochi ce s-a întâmplat în oraş în aceşti 2 ani şi 10 luni de mandat al meu. V-aş fi recunoscător dacă mi-aţi face cunoscută percepţia dumneavoastră asupra persoanei mele înainte de a fi devenit primar, respectiv asupra prestaţiei mele ca primar. De asemenea, v-aș fi recunoscător dacă mi-aţi face cunoscute părerile dumneavoastră asupra mass mediei timişorene şi, într-o mică măsură, chiar naţionale”, a scris Robu la începutul sondajului.

Chestionarul are nu mai puțin de 68 de întrebări! Primele îl au în prim-plan pe edil, timișorenii fiind întrebați dacă au votat cu Robu și dacă sunt mulțumiți de realizările acestuia. De aici, sondajul abordează un alt subiect, și anume presa. Robu vrea să știe ce publicații citesc timișorenii, dacă sunt de părere că acestea favorizează anumite partide politice, respectiv PNL sau PSD, sau dacă sunt în„slujba ocultă a unor grupuri de interese”! În sondaj, edilul s-a referit direct la 16 publicații locale și proprietarii acestora și le-a cerut timișorenilor să alcătuiască și un top al mai multor televiziuni.

În scurt timp au apărut și primele reacții. Unii comentatori i-au atras atenția lui Robu că la unele întrebări e imposibil de răspuns, având în vedere că nu sunt atât de familiarizați cu unele publicații, încât să aibă o opinie despre ele sau despre cei care le dețin. Dacă sunteți curioși să vedeți ce-l frământă pe primarul Timișoarei, puteți consulta sondajul aici.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (aprilie 19th, 2015 at 08:34 )

Marele Edil, profesor universitar doctor inginer în Automatică și Calculatoare, conducător de doctorat în Calculatoare și Tehnologia Informației , competent în arhitectura calculatoarelor, programare concurentă, programare Java, rețele neuronale, amestecă în media sondajul dânsului merele cu perele, ştrudelul cu langoşul, PNL-ul timişorean cu circul Klutzki. Una e ziarul şi altceva e web site-ul (saitul, după lingvistul George Pruteanu, înaintaşul dlui profesor Marcel Tolcea într-ale lingvisticii audio-video). Ziarul e o tipăritură, unele, e drept, şi cu web site în dotare (Renaşterea, Ziua de vest, Adevărul). “Opinia Timişoarei” a fost la bază o publicaţie tipărită, săptămânal, azi e doar sait, să-i zicem ediţie electronică. “Vocea Timişului”, “Pressalert”, “Tion”, “Sursa de Vest”, “Ora de Timiş” (“de Ştiri?”), sunt saituri, nu ziare. Pe de altă parte, dl Robu este şi prea selectiv în halucinantul său sondaj. Nu apare în cadrul valorosului său instrument (“sculă”?) de sondare a opiniei publice nici site-ul cunoscutului ziarist-jurist George Ilaş, “Impactpress”- Pentru ca ai dreptul sa fii informat!”, nici “Banatulmeu.ro Informaţia înseamnă putere!” al celebrilor fraţi Mărăscu . Iată o neglijenţă liberală care a stârnit deja nemulţumiri printre websaitiştii locali.…

slujbasul pcr a spus: (aprilie 19th, 2015 at 08:40 )

toti ziaristii din TM sunt la fel ca si rrobisor in slujba fostelor structuri pcr-secu care s-au mai si bagat prin loji maimutaresti cica sa conduca ei lumea sau pe la biserici pocaiesti cu acelasi scop prosteala naivilor!! lovesc acum in rrobisor ca vor alta garnitura! asc-pcr-secu (convertite de magureanu-iliescu in psdr, pdsr, pd, pdl si acum pnl) au dat-o in gard rau de tot cu palavragitorul grandoman si narcisit de rrobisor si acum sponsorizeaza campanii de presa!

Heinz a spus: (aprilie 19th, 2015 at 10:05 )

Stie Robu ce intreaba,stati linistiti. Presa romaneasca in general nu mai are nimic de-a face cu obiectivul de informare obiectiva a cetateanului. Exista doar grupuri de influenta care exercita presiuni de tot felul pe factorii decidenti din stat in vederea obtinerii unor avantaje materiale. Este o REALITATE si doar orbii si cei rau-intentionati nu o vad. Cat despre cea ce se intampla in Timisoara, atmosfera pestilentiala din presa de aici, afilierile, simpatiile si sursele de bani…s-ar putea scrie o lucrare de doctorat in drept penal. Presa obiectiva timisoreana a murit odata cu „Agenda” lui Zoli

Pacat!

Popica a spus: (aprilie 19th, 2015 at 10:11 )

Ceea ce face acest iondivid pe nume Robu nu are nicio legatura cu ce ar trebui sa faca un primar. Eu vreau sa-mi spuna cate proiecte a accesat in cei trei ani de cand e primar. Poate? Nu cred. Toate lucrarile derulate in Timisoara se datoreaza unor prfiecte accesate de fosta administratie. Ipocrizia lui Robu atinge cote alarmante. Deja stau si ma gandesc daca e chiar totul in regula cu omul asta sin punct de vedere psihic.

monika a spus: (aprilie 19th, 2015 at 11:35 )

Omul nu intelege ca indiferent de articole, comentariile sunt miezul, acolo exprimandu-se cititorii – si tot acolo il arde pe el, ca nu vrea sa accepte care e parerea despre „realizarile” lui – nu poate accepta si atunci umbla sa dea vina pe ziare, ca ele ar truca realitatea… vise, dl Robu, doar publicatiile care blocheaza si controleaza comentariile trucheaza, probabil ele v-ar fi pe plac daca sunt si de partid, atunci cu atat mai bine… se afla in stare de negare, poate se trezeste la alegeri omul

br a spus: (aprilie 19th, 2015 at 17:39 )

Oameni buni , când il demolati pe Robu Nicolae , veniti si cu o solutie alternativa . Pe cine punem in loc ? CONCRET un nume . Cred ca o sa se vada asta foarte bine la alegeri . Abia astept sa vad candidatii 🙂

Ronatz bun a spus: (aprilie 19th, 2015 at 17:48 )

Pai vor sa-l puna in locul lui Rubushor pe Ilie S(c)arbu sau vreun derivat de-al sau – sorinel nepotistu sau freddi etnobotanicu. E greu de inteles? 😉

polistu violet a spus: (aprilie 19th, 2015 at 19:50 )

Am revazut poli-uta 3-4 din 2002, de fapt fulgeru bragadiru-uta, dar ce mai conta, baietii aceia de la Poli isi dadeau sufletul pe teren iar noi toti îi susţineam, ce vremuri, si, ca o irionie a sortii, in faţa peluzei sud era o reclama cu „cramele recas” Peste ani am ajuns sa spunem ac recas nu e poli! Sa va reamintesc cine erau jucatorii de atunci la Poli: Urai, Constantinovici, Angheluta (comentator sportiv la digi), Ilie Poenaru (lider in seria 1 liga 2 cu voluntari), Şoltuz, Voicu, Zanc (din pacate a decedat), Buia, Mihai Dobre, Aurelian Dumitru, Ionila, Romeo Stancu, Balauru, Mircea Oprea (in prezent joaca fotbal in liga inferioara alba dar si handbalist in divizia A la unit alba iulia!!!), Ciprian Prodan, Cristian Silvasan, Antrenor Basarab Panduru!
Nu au fost nume mari dar au fost inimosi, nu mai conta de unde au venit, conta pentru cine jucau!

grigore a spus: (aprilie 19th, 2015 at 23:59 )

daca sunt finantate legal si injura puterea cu argumente e super ok. tu, robule, esti cam slabut, esti departe de a fi un primar bun.construiesti lucruri inutile sau stricand lucruri bune. primaria e plina de nulitati, care te fuck la tot pasul, dar te uiti in alta parte.

daca n ai fost comunist, acum ai ajuns unul de toata jena.lasa presa in pace, nu trebuie sa fie in subordinea ta. pe popi ii pupi in pulla, pe astia din presa i ai strange de gat, lasule!

Dan Popa - Adam Crăciunescu - Mann a spus: (aprilie 20th, 2015 at 01:24 )

„Sunt prieten şi cu Ilie Sârbu şi cu Răducanu de la PSD, cum sunt şi cu Dan Popa (secretarul general al PD-L-Timiş – n.a.) sau cu Borha (şeful PNL Timiş)“
Operaţiunea „pachetul“- cum­părarea de terenuri împrăş­tiate prin judeţ şi gruparea lor ulterioară la 13 kilometri de Timişoara – pregătită pentru investiţia DaimlerCrysler din Banat nu a fost una întâm­plătoare. În ultimii ani, firmele grupului german Aton GHMH conduse de Nicolae Mann, cât şi societăţile sale au reuşit să cumpere sau să fie acţionari în firmele care au în concesiune suprafeţe importante de teren din zona Sânandrei. „Am cumpărat pentru Aton, pen­tru mine sau pentru alţii peste 6.000-7.000 de hectare în Sânandrei, în alte localităţi din Timiş sau Arad. În Sânandrei am cumpărat tot ce se putea, mai sunt 70-80 de hectare”, a susţinut Nicolae Mann, care se fereşte însă să spună cât din aceste afaceri au reuşit dato­rită spiritului său de între­prinzător şi cât sprijinului pri­mit în momente cheie de la „prieteni” aflaţi în posturi che­ie.

Demn de remarcat este faptul că afacerile cu terenuri ale grupului de interese legat de Mann au înflorit în special în ultimii ani. În timp anul trecut se lucra din greu pentru adunarea terenurilor din judeţ pentru a fi mutate la fostul IAS din Sânandrei, firmele legate de acesta au primit acordul consiliului local pentru înfiinţarea a nu mai puţin de patru parcuri industriale. Asta, în timp ce alţi investitori au fost blocaţi cu diverse chichiţe administrative. „Nu văd care e problema. Investim aproape 200 de milioane de euro. Mai există un investitor care să bage atâţia bani în zona de nord a Timişoarei? Când aduci asemenea investiţii, unele lucruri sunt altfel decât e normal pentru că este foarte greu să convingi un partener german să aducă atâţia bani”, a explicat omul de afaceri.

Omul de afaceri susţine că este apolitic, chiar dacă pe tot par­cursul campaniei electorale s-a implicat activ în susţinerea ac­tualului primar din Sânandrei, PD-L-istul Dorel Demea, alături de alţi lideri ai portocaliilor. „Sunt prieten şi cu Ilie Sârbu, şi cu Adam Crăciunescu (fost secretar de stat şi actual consilier judeţean, n.a.) şi cu Ră­ducanu (fostul prefect, n.a.) de la PSD, cum sunt şi cu Dan Popa (secre­tarul general al PD-L Timiş, n.a) sau cu Borha (şeful PNL Timiş, n.a).
Când mă duc cu Cră­ciunescu la vânătoare, lu­mea spune că-s pesedist, când mă văd cu Popa, zic că-s pedelist ”, a susţinut Mann. Con­form omului de afaceri, apro­pierea de secretarul general al democraţilor este legată şi de faptul că „am intermediat nişte terenuri pentru el”. Crăciunescu nu a negat prietenia cu omul de afaceri şi a recunoscut că firma sa este cea care a realizat pentru firmele lui Mann „un PUZ director pentru întreaga zonă Sânandrei, în 2005-2006”. Acum, Crăciunescu este res­ponsabil din partea social-demo­craţilor de Sânandrei şi trebuie să-l sprijine pe candidatul PSD în confruntarea din turul doi cu pedelistul Demea care a declarat că „pot spune că sunt omul lui Mann. Sunt omul investitorilor, că doar nu o să fiu al ciobanilor din sat”. (D.B.)

Mircea Popa a spus: (aprilie 20th, 2015 at 10:00 )

Robu vrea sa creeze un scandal in randul jurnalistilor timiosreni, asta dupa publicarea rezultatelor. Pierdere de timp, nu va reusi asta chiar daca relatiile dintre redactii nu sunt cele mai fericite. Acest sondaj se va intoarce impotriva lui. Va pierde cu siguranta si pe putinii jurnalisti cu care era in relatii cat de cat cordiale. Buna miscare doamna Gaita felicitari, l-ai nenorocit si pe asta!!!

Gaiţa Oana a spus: (aprilie 20th, 2015 at 11:03 )

Buna miscare doamna Gaita felicitari, l-ai nenorocit si pe asta!!!

Tim a spus: (aprilie 20th, 2015 at 16:13 )

Deci la sondajul asta lucra primarul pe „telefonul lui mobil , „care” este si calculator , adica am un smartphone” (joi orele 13-14 radio Timisoara) , in concediu si pe transfer de date platit din bani publici ? Este (sondajul) o a 11 mare realizare ce a uitat sa o enumere alaturi de celelalte . Poate insa ca asta se si termina vreodata spre deosebire de restul .
@br – deci sa ramana Robu indiferent cum este deoarece …. „drobul de sare” ?
@grigore – omul nu e comunist deloc . E doar politician roman , ba mai rau , politician banatean ! De aici si maxima prudenta cu care trebuie privite autonomiile locale , asta ar bate moneda cu pasaul pe fata si profilul lui pe verso !

Bobby a spus: (aprilie 20th, 2015 at 18:15 )

Care-s „marile realizari” din mandatul (singurul pe care-l va primi) Robu? Nu le vad. Dupa 2 ani si ceva remarca doar distrugerea a trei piete istorice din Timisoara (Balcescu, Libertatii si Piata Sf. Gheorghe, devenita o groapa si atata tot), vad cum spatiile verzi din oras nu mai sunt ingrijite, sunt deja napadite de buruieni, cum in Cetate exista doar un santier perpetuu, plin de praf si mizerie. Si multe altele. Iar lui Robu ii arde de sondaje pe FB in loc sa administreze orasul. PSD-ulil someaza sa-l dea afara pe Cojocari, eternizat pe functie, insa toata serparia din Primarie, ramasa de pe vremea lui Ciuhandooooo, este intacta si-si vede mai departe de treaba, de tzepe si de peschesuri si manarii facute impreuna si pentru mafia imoboliara tiganeasca. Toate astea Robu nu le vede pentru ca-i incapabil s-o faca. De fapt, este incapabil cu totul.

@tim a spus: (aprilie 20th, 2015 at 19:53 )

robu e un taran de bocsig, deci la fel de banatean ca tine. Vorba aceea, a tunat si v-a adunat pe toti aici, unul mai destept ca celalalt.

Tim a spus: (aprilie 21st, 2015 at 13:41 )

@ @tim – pai daca o luam asa la precizie maxima s-ar putea sa nu gasim nici un politician banatean . Sa inteleg ca te deranjeaza atributul de „banatean” atribuit dl. Robu ? Bine , fie , atunci ardelean ( e de la nord de Mures) , dar educat in Timisoara si locuind aici de cateva zeci de ani ( in care nu a aflat nimic despre terenul mlastinos al zonei de ii trebuie blocuri cu 15 etaje ! ) . Ca este taran nu incape indoiala . Ca a fost ales si de „banateni” , iar nu prea . De tunat … mai bine sa nu pomenesti , ca iar ii incurca ploaia toate marile proiecte (de cand ploua in zona asta ? Zici ca cineva ii face in ciuda !) . Cat despre „desteptaciunea” unuia sau altuia …. ar trebui sa iti fie „perpendicular” cat timp prostia evidenta nu se manifesta prin actiuni publice si in detrimentrul tau sau al orasului . Nu-i bine sa te consumi pentru postarile unui „destept” , mai bine vezi ce faci(em) cu Robu si ai lui , ca ala era subiectul …. cred .

PS Maternitatea „Bega” cu multi ani in urma !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Top