Cand Marian si Oana se cearta ca orbii, Marilen vine pe turnanta

Spre deosebire de PSD, PNL Timiș n-are nicio problemă în a-și găsi candidat pentru Primăria Timișoarei. În lipsa unui contracandidat viabil, Nicolae Robu va câștiga fluierând un al doilea mandat, chiar dacă va face campanie la Dubai, Singapore sau Miami. În schimb, liberalii au mari dureri de cap cu un candidat pentru șefia CJ Timiș. O poziție la care jinduiesc destui din partid, cu sau fără veleități administrative. Unii dintre liberalii veniți din PDL susțin – e drept, nu în declarații oficiale, ci în interiorul partidului – că postul le revine lor, în contrapartidă cu candidatura lui Robu. Evident că vechii liberali afirmă că oricine se poate înscrie în competiție, unde cel mai puternic criteriu de selecție ar trebui să fie meritocrația (sic!). Cel mai probabil în această toamnă, candidatul va fi desemnat în urma unei competiții interne.

plen CJT 08

Primul care a furat startul în această campanie internă a fost Marian Vasile, fost vicepreședinte al CJ Timiș, protejat al primarului Robu. Atât de protejat, încât și-a scos colegii din pepeni prin infatuările sale. Dar asta n-ar fi nimic, dacă nu ar fi conspirat în secret pentru a fi desemnat deja oficial candidat la șefia CJT. Numai că și-a găsit deja un puternic adversar în persoana purtătorului de cuvânt al PNL Timiș, consilierul județean Oana Gaita. Toată lumea din partid știe că între cei doi există o continuă răfuială, Gaita refuzând chiar să mai emită comunicate de presă pentru Vasile. Ba, ca să mai pună puțin gaz pe foc, Gaita nu s-a oprit aici și a livrat presei, „pe surse”, informații cel puțin ilare, cum că primarii liberalii au votat și o doresc. Nu, nu la casele lor, ci cocoțată în vârful CJT. Se pare însă că ambițiile manifeste ale purtătoarei de cuvânt sunt niște perdele de fum, în spatele cărora ar sta consilierul județean Paul Moldovan, pe care Gaita l-ar sprijini în lupta pentru șefia CJT. Cine-i Paul Moldovan? Bună întrebare! Nu-i întrebați nici pe colegii de partid, că nici ei nu știu. Nici Google nu știe mai multe, decât faptul că e consilier județean.

marilen pirtea

Ei bine, în timp ce, în teritoriu, Marian și Oana fac aceste jocuri infantile, la cotitură se pregătesc pentru candidatura la șefia CJT cel puțin două personaje grele. În primul rând, e vorba de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea. Care recent a descoperit că este membru PNL, deoarece în urmă cu vreo opt ani – nimeni nu știe cu certitudine data – s-ar fi înscris în… PDL. Lucru care nu l-a oprit, anul trecut, să fie la un pas de-a candida pentru PSD la alegerile parțiale pentru Colegiul III Deputați Timișoara. Pirtea și-ar dori, se pare, să candideze pentru PNL la șefia CJT. Un lucru care se știe deja în filială, vechii liberali nefiind deloc bucuroși de acest lucru. Ideea este că dacă Pirtea își va dori cu adevărat candidatura, nu i se va putea opune nimeni. Nu de alta, dar este protejat chiar de co-președintele PNL, Vasile Blaga. Or, nimeni nu i se va opune „buldogului” când va da cu pumnul în masă. Nici măcar Robu, pentru a-l susține pe „meritocratul” Vasile. Dacă Pirtea se va răzgândi cumva, există o altă variantă puternică. Și anume Sorin Supuran, care are destule relații la București (de exemplu, Ludovic Orban) pentru a-l susține pentru această candidatură. La ultimele alegeri din PNL Timiș, Supuran a fost contracandidatul lui Robu, acesta din urmă câștigând disputa la limită.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

25 comentarii pentru acest articol

Giany a spus: (June 10th, 2015 at 15:26 )

asa e cu frecatoarea asta de bastoane ii plac mertanurile si camerele de la meriot stie amanta judetului ce sa faca

 
mirel a spus: (June 10th, 2015 at 16:09 )

Asta e subiectul zilei? Premierul Romaniei, PONTA e acuzat de coruptie, parlamentarii fac scut impotriva lui si-l scapa de ancheta DNA…si noi ne batem capu` cu niste “subiecte fierbinti pe surse”…asta ne e nivelul?! 🙁

 
flavius a spus: (June 10th, 2015 at 16:12 )

Ar fii mai interesant de scris ceva de Ponta si a lui urmarire penala, decat de astia. Si Oricum sunt doar speculatii, din moment ce in septembrie se decide candidatul.

 
militant a spus: (June 10th, 2015 at 16:14 )

Vrajeala! marian si oana se inteleg chiar foarte bine…probabil aia care se lanseaza in afirmatii d-astea nu prea dau pe la partid…

 
Alexa a spus: (June 10th, 2015 at 16:25 )

cum sa mutam atentia de pe mickey mouse si sleata de hoti din jurul lui?! hai sa mai scriem ceva picanterii…nana, astia zisara clar ca ca-si stabilesc candidatii la toamna, ce e cu abureala asta?!

 
Ambasada Statelor Unite ale Americii a spus: (June 10th, 2015 at 16:26 )

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Diplomaţii americani cer o anchetă deplină şi fără interferenţe, dar şi respect între instituţii.

“Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

 
Ambasada Olandei a spus: (June 10th, 2015 at 16:27 )

Ambasada Olandei la Bucureşti transmite, marţi, în urma votului din Camera Deputaţilor, că Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, apreciind că ”evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România”.

”După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justitie şi corupţie din Romania. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV al Comisiei Europene. Dăm o importanţă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare”, transmite Ambasada Olandei într-un comunicat de presă, mesajul fiind, postat, de altfel, şi pe pagina de Facebook a ambasadei.

 
Ambasada Marii Britanii a spus: (June 10th, 2015 at 16:27 )

Ambasada Marii Britanii susţine imparţialitate şi independenţă deplină pentru instituţiile justiţiei

Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline, se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de Ambasada Marii Britanii.

“Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat”, se precizează în comunicatul ambasadei, difuzat după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de începere a urmăririi penale pentru premierul Victor Ponta.

Misiunea diplomatică britanică inforemează că, înainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

“Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României”, se mai arată în comunicat.

Încă de duminică, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a postat pe contul său de Twitter o trimitere către un articol despre corupţie postat de premierul David Cameron pe blogul Huffington Post, ambasadorul britanic comentând că acesta “rezonează în Romania, ca oriunde altundeva”.

“Primul ministru Cameron despre ameninţarea corupţiei la adresa prosperităţii şi securităţii”, a scris ambasadorul britanic pe Twitter, alături de trimiterea la articolul premierului britanic, intitulat “Corupţia este cancerul din inima atâtor probleme pe care le înfruntam în toată lumea”. În articolul premierului David Cameron se vorbea în principal despre scandalul de corupţie din FIFA, dar şi despre acest flagel în general şi despre planul anticorupţie al Guvernului său.

 
part si scart a spus: (June 10th, 2015 at 16:30 )

mega salvatorul polittruciei locale si regionale, vicenarcisistul universitar ( presedinte e robu) Partea.

 
matroana a spus: (June 10th, 2015 at 16:35 )

a vazut primamanta judetului articolu si si.a scos lingai la comentat? macar face cu ei ce face si cu sefii ei sau doar le promite un frecus de baston fermecat?

 
raducanu a spus: (June 10th, 2015 at 16:39 )

AMANTA BRENDULUI OSTAFICIUC alias Oana Silicon, siloane puse din banii copresedintelui pnl anchetatul de diiCOt dan pooPaA

 
david a spus: (June 10th, 2015 at 16:52 )

sunt curiaosa daca oana asta acum e cu moldovan asta atunci de data asta merge cu domnul?

 
paulica a spus: (June 10th, 2015 at 17:00 )

oana ce au astia cu noi? nu au loc de noi? dar de ce?

 
Dorin a spus: (June 10th, 2015 at 17:07 )

Articolul asta e bun de scenariu de film. Gaita il sustine pe Moldovan, si se bate cu Vasile care e sprijinit de Robu, dar favoriti sunt Pirtea si Supuran, impinsi di Blaga si Orban. Chiar credeti ca ia cineva in serios articolul asta???

 
pe bune!? a spus: (June 10th, 2015 at 17:22 )

pffff, m-am saturat de stirile astea de 2 lei, tot spatiul international vorbeste de copruptia din romania si de ponta copu-paste si noi scriem despre barfe de buzunar

 
mda a spus: (June 10th, 2015 at 17:53 )

Ambasada Franţei subliniază în contextul politic de la Bucureşti importanţa respectării principiilor statului de drept în România. Într-o declaraţie la RFI, ambasadorul François Saint-Paul spune că Bucureştiul trebuie să respecte valorile Uniunii Europene în acest domeniu.

“Ambasada Franței își reafirmă atașamentul pentru respectarea statului de drept în România. Acesta se înscrie în cadrul valorilor fondatoare ale Uniunii Europene. Prezumția de nevinovăție, egalitatea în fața legii și o acțiune neobstrucționată a justiției sunt astfel principii esențiale”, a declarat la RFI ambasadorul Franţei.

Ambasada Statelor Unite a subliniat şi ea că “instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”.

La rândul ei, ambasada Germaniei a subliniat că sprijină principiile bazate pe valorile europene ale statului de drept şi pe care Guvernul României s-a angajat să le implementeze.

Ambasada Marii Britanii a transmis şi ea că recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline.

Ambasada Olandei la Bucureşti a arătat, la rândul său, că Olanda crede cu tărie că toți oamenii sunt egali în fața legii, apreciind că “evoluțiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile față de justiție și corupție din România”.

Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care a respins solicitarea de încuviințare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, a fost menținut de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputați prezenți votând pentru acest aviz de neîncepere a urmăririi penale.

 
adelin a spus: (June 10th, 2015 at 18:07 )

“Legaturi bolnavicioase” ar fi fost titlut perfect pt stirea asta…exista si un film cu numele asta…oare de acolo au luat scenariul? ca prea e plin de scenarita pe aici…

 
lore a spus: (June 10th, 2015 at 18:24 )

urat urat gaitza asta oricum doar asta stie sa faca jocrui de rahat din care sa castige numai ea. puteti sa ii cautati putin familia si vedeti despre ce e vorba

 
gigalau a spus: (June 10th, 2015 at 18:30 )

hai in mercedes hai in avion si la sutien sati bag un milion hai in mercedes ca vreau sa te iubesc doar 10 minute si ma potolesc prietenii stiu mai bine

 
carlo a spus: (June 10th, 2015 at 18:36 )

Prezumţia de nevinovăţie, egalitatea în faţa legii şi o acţiune neobstrucţionată a justiţiei sunt principii esenţiale, ca valori UE, a declarat, la RFI, ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Ponta.

“Ambasada Franţei îşi reafirmă ataşamentul pentru respectarea statului de drept în România. Acesta se înscrie în cadrul valorilor fondatoare ale Uniunii Europene. Prezumţia de nevinovăţie, egalitatea în faţa legii şi o acţiune neobstrucţionată a justiţiei sunt astfel principii esenţiale”, spune ambasadorul Franţei.

El arată că Bucureştiul trebuie să respecte valorile Uniunii Europene în acest domeniu.

 
Revine Brendul Dane a spus: (June 10th, 2015 at 23:09 )

oana oana oana rau ai mai ajuns

 
Andrei a spus: (June 11th, 2015 at 08:51 )

Oana draga, doamne ajuta!

 
Gaiţa Oana amanta defunctului BREND OsTAPciuC a spus: (June 11th, 2015 at 09:28 )

oana gaita “alias silicon” = amanta brendului anchetat ostapciuc constantin…brend pe vremuri…acum retras definitiv din politica dupa ce DNA-ul i-a pus sechestru pe toata averea construita din bani de bugetar…
terenul din zona Freidorf unde amanta anchetatului ostaficiuc, oana gaita si-a construit o vila din spaga a fost oferit cadou de presedintele cjt ostapciuc in mandatul 2008-2012

oana gaita = alias silicon =========alias silicon

 
anteconbega a spus: (June 11th, 2015 at 11:31 )

Oana Gaita, provenită din mass media cărăşană, pare o femeie puternică, câtă vreme i se acordă atenţie maximă. Oricum, tot Marian Vasile va candida la postul de preşedinte al C.J. Timiş, e şi tipul de caftangiu politic fără teamă de Coifan. Restul sunt basme. Supuran e plecat demult din sistem, omul e cu bani în buzunar, n-are timp de începuturi ieftine. Marilen Pirtea e un intelectual rasat, rector, chiar dacă la bază nu e umanist, ci economist, contabil, spus mai popolar, adică e deja altceva decât un preşedinte de judeţ, care azi e în scaun, mâine sub scaun.Tăcerea liberalului Ionutz Nasleu spune multe.

 
LoVe a spus: (June 11th, 2015 at 11:32 )

oana+paul= big love prin diverse camere de hotel ca asa ii place duamnei asa ca e normal sa i-o sustina pardon sa il sustina pe paul peste tot

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu ordin de încetare a lucrărilor și o amendă de 50.000 de lei pentru proprietar, imobilul de pe str. Virgil Madgearu 10 mai dispare un pic cu fiecare zi care trece. Șantierul merge înainte, Poliția Locală își declină competența, iar primăria face dezbatere publică pentru a-i da încă aproape 90 mp celui care a încălcat legea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demolezi și câștigi! Gringo Bivolaru, foarte aproape să-și primească de la Primăria Timișoara terenul pentru palat / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com