Ce-au mai pierdut, ce-au mai castigat senatorii de Timis. Ilie Sarbu, mai bogat cu… doua parcari

Pentru senatorul PSD Ilie Sârbu, anul 2015 a însemnat o înnoire locativă. A schimbat un apartament cu altul care avea și două parcări incluse. În schimb, colegul său de partid, Matei Suciu, a pierdut o casă și un apartament. Numeroasele conturi ale lui Vasile Blaga s-au îmbogățit cu aproape 80.000 de lei și 14.000 de euro, în timp ce la Ioan Iovescu se vede și din declarația de avere că încă n-a înțeles nici acum cum de-a ajuns senator.

senatori timis

La final de sesiune, bilanțurile parlamentarilor nu se reduc doar la câte legi au mai votat, câte au rămas restanță, ce prezențe au mai strâns, câți au fost arestați, câți absolviți de colegi după o cură cu mir. E și momentul ca parlamentarii să-și facă un bilanț al bunurilor, conturilor, tablourilor sau bijuteriilor obținute sau… pierdute în ultimul an. Senatorul Ilie Sârbu, lider al Grupului PSD din Senat, și-a schimbat domiciliul chiar în acest an. În vara anului trecut, în declarația sa de avere apărea un apartament de 175,83 mp și terenul de sub imobil de 104,3 mp, ambele dobândite prin cumpărare. În ultima sa declarație apare însă un teren de 54 mp, două parcări (una de 15,62 mp, alta de 18,68 mp) plus un apartament de 119,74 mp. Toate au fost dobândite prin „contract de schimb”. Și fostul domiciliu și actualul sunt pe raza Sectorului II din București. Altfel, conturile au rămas la aceeași valoare, respectiv în jur de 70.000 de euro și 50.000 de lei. La fel a rămas și datoria pe care o are în valoare de 170.000 de euro. În calitate de senator, Sârbu a fost retribuit în 2014 cu 64.368 de lei.

Transformări mari apar și în declarația de avere a celuilalt senator PSD de Timiș, Matei Suciu. Trecând printr-un divorț, Suciu nu mai are declarat niciun acoperiș deasupra capului proprietate personală. Asta, dacă nu punem la socoteală ½ din casa părintească de la Buchin, Caraș-Severin. În schimb, și-a păstrat un teren agricol de de 83,59 hectare și unul intravilan de 1.450 mp, ambele la Liebling, plus un teren intravilan la Timișoara de 929 mp pe care-l împarte cu colegul de partid, consilierul local Radu Țoancă. De la Senat a încasat anul trecut 83.918 lei (simțitor mai mult decât Sârbu!), plus 22.505 lei din arendă. Față de anul trecut, este mai sărac și cu o firmă (Lavora Bene), la care era asociat, mai având în portofoliu doar două societăți. În rest n-are conturi, datorii, bijuterii, tablouri etc.

La senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, declarația de avere din 2015 este parcă trasă la indigo după cea din 2014. A rămas astfel cel mai bogat, cel puțin în imobiliare, parlamentar de Timiș. cu două case, una la Timișoara, alta la Ghiroda, plus două apartamente la Ghiroda. La acestea se adaugă nu mai puțin de 14 terenuri intravilane (unul la Timișoara, 13 la Ghiroda), plus unul agricol în Ghiroda. N-are conturi, ci numai o datorie de 21.496 euro, exact la fel ca anul trecut. A ridicat de la Senat în 2014 un venit de 59.628 lei, la care se adaugă 20.548 de lei din poziția de dascăl universitar.

Ca și la Ardelean, declarația de avere de acum a senatorului „tăricean”, ex-PNL, Petru Ehegartner, este aproape similară cu cea de anul trecut. Doar la conturi se observă un minus de 4.200 de euro, probabil din cauza cheltuielilor mai mari, fiind acum lider de filială județeană de partid, ce-i drept fără membri. El deține o casă în Timișora (248 mp) și una în Giroc (402 mp), plus un spațiu comercial în Timișoara. Mai deține două terenuri intravilane în Timișoara și unul agricol în județul Arad. Are în conturi 15.800 dolari și 66.500 euro, dar și o datorie de 66.304 euro. De la Senat a încasat anul trecut 60.064 lei, la care s-au adăugat venituri din închirieri (34.525 lei) și arendă (41.235 lei).

Declarația de avere a senatorului Ioan Iovescu este după chipul și asemănarea sa. Adică a unui om care nici măcar în ce partid se află nu știe. De exemplu, în acest an, el arată că deține patru automobile, dintre care o Dacie 1.300 din 1974, ultima fiind un Renault Megan din 2009. În declarația de anul trecut apar însă doar trei mașini, lipsind un Ford Focus pe care l-ar fi achiziționat în 2007. Probabil uitase pur și simplu de el. El mai deține două terenuri intravilane în Lugoj și un apartament în același municipiu. Interesant e faptul c-a avut bani să-și împrumute trei prieteni cu 36.500 de euro în total. Anul trecut era trecut doar unul dintre cei trei cu 12.500 de euro împrumutați, de unde rezultă că i-au intrat între timp în conturi cel puțin 24.000 de euro. Salariul său de la Senat este însă mult mai mic, 58.908 lei, astfel că probabil avea bani strânși la ciorapi ca să-și împrumute amicii.

Mai puțini știu, dar Vasile Blaga, co-președinte național al PNL, este senator de Timiș. Cel mai bogat senator de Timiș în conturi, banii acumulați de acesta în ultimul au cunoscut o foarte interesantă creștere, fără însă să se indice sursa. Adică n-a înstrăinat nimic în ultimul an. Dacă anul trecut deținea în multiplele conturi 17.750 euro și 454.370 de lei, în 2015 a declarat 31.846 euro și 530.000 de lei. Pe partea imobiliară, declarația a rămas la fel ca anul trecut. El deține o casă (346 mp) în Oradea, o alta tot în județul Bihor, la Petrileni (202 mp), un apartament la București (209 mp) și o casă de vacanță la Mamaia (149 mp). La acestea se adaugă două terenuri intravilane în județul Bihor. Blaga are și prieteni foarte buni. Cel puțin asta se poate înțelege din faptul că doi dintre aceștia l-au împrumutat cu 600.000, respectiv 500.000 de lei, nesolicitându-i banii înapoi deși are conturile pline. Anul trecut, Blaga a primit de la Senat 58.908 lei, dar are o soție care a încasat 87.747 lei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La numai o zi după ce a obținut o mare victorie prin condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a ajuns la Timișoara. Ea va primi tradiționalul premiu “Speranța” acordat în fiecare an de Societatea Timișoara personalităților marcante care au contribuit la instaurarea democrației și menținerea speranței în România. Printre cei care au luat de-a lungul timpului acest premiu se numără Corneliu Coposu, Ticu Dumitrescu, Ana Blandiana, Monica Lovinescu etc.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Laura Codruța Kovesi – la Timișoara. Premiile Societății Timișoara
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com