Arhiva pentru luna: septembrie 2015

spital torontalului

Guvernul promite 100 de milioane de euro pentru Institutul Regional Oncologic din Timisoara

Guvernul promite 100 de milioane de euro pentru Institutul Regional Oncologic din Timisoara

După mai mulți ani de discuții și promisiuni, Guvernul României s-a angajat oficial să dea bani din bugetul de stat pentru realizarea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Miercuri au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, dar fără a se angaja totuși vreun termen cert.

N-a prea mers cu ciorile, poate merge cu porumbeii: statuia din Piata Libertatii, protejata cu ultrasunete / FOTO

Reabilitarea statuii Sfintei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk din Piața Libertății a fost finalizată după ceva mai mult de trei luni de muncă efectivă. Monumentul nu mai este protejat cu plasă, împotriva porumbeilor fiind aleasă o „armă” mult mai modernă, aprobată, totuși, de Comisia Națională de Monumente. Cât de eficientă va fi aceasta rămâne de văzut.

uvt

UVT schimba tactica! 150 de studenti de la Stiinte Sociale vor face practica platita

Nu mai puțin de 150 de studenți ai UVT vor beneficia de stagii de practică plătite. Proiectul se axează pe tinerii care studiază științe sociale, încercând să-i pregătească pe aceștia pentru viața de după facultate. Studenții vor învăța cum să se folosească de cunoștințele lor în diferite companii și instituții.

Robu a taiat panglica la Clinica de Dermatologie! Spitalul va functiona insa abia peste cateva saptamani / FOTO

Clădirea în care va fi mutată Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal a fost inaugurată, miercuri, cu tăiere de panglică, de primarul Nicolae Robu. Lucrările au costat aproximativ două milioane de euro, însă mutarea propriu-zisă a clinicii mai așteaptă. Asta, pentru că nu există încă echipamentul necesar.

Radu Toanca, avertizat de sefii lui din PSD, nu mai vrea sa candideze la anul!

Consilierul local PSD Radu Țoancă a fost luat în vizor de șefii de partid. El a fost mustrat pentru că trece tot mai rar prezent la ședințele de birou municipal. Țoancă nu înțelege de ce unii „nu au loc de el”, dar spune că nu intenționează să candideze pentru un nou mandat de consilier anul viitor.

O sansa pentru viitorul tau!

Miercuri, 30 septembrie 2015, în sala de conferinţe a Hotelului Perla 2, a avut loc conferinta de incheiere a proiectului „O sansa pentru viitorul tau!”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!

Cinci milioane de euro de la CJ Timis, pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana

Consiliul Județean Timiș urmează exemplul Consiliului Local Timișoara și alocă cinci milioane de euro pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Este tot o alocare teoretică, pentru perioada 2017-2022, în eventualitatea că orașul de pe Bega va câștiga acest titlu.

Regulile pentru parcarea ultracentrala a CJ Timis mai asteapta, liberalii cer studiu de piata

Consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi a plenului de miercuri un proiect de hotărâre privind regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare cu plată din strada Sfântul Ioan nr. 3. Acesta prevedea reducerea unui anumit abonament, dar a fost retras de pe ordinea de zi, la solicitarea liberalilor.

MeSeRii locale- parteneriat pentru Mestesuguri si Servicii Rurale locale

ANUNŢ SEPTEMBRIE 2015 Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Blumenthal Maşloc în parteneriat cu Comuna Maşloc, Comuna Dudeştii Noi, Comuna Şişeşti, Comuna Sviniţa şi ARCS implementează proiectul „MeSeRii locale – parteneriat pentru Meşteşuguri şi Servicii Rurale locale” POSDRU/173/6.1/S/146872 Acest proiect este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013; Axa prioritară nr.6 „Promovarea

WhoMadeWho, Subcarpati, Max Cooper si multi altii! Incepe Sabotage Festival

În acest sfârșit de săptămână, timișorenii sunt invitați să se bucure de două zile pline de concerte și DJ set-uri. Este vorba despre cea de-a treia ediție a Sabotage Festival, eveniment care va reuni 23 de artiști și trupe, printre care WhoMadeWho, Max Cooper, Premiesku, Subcarpați sau Kalabrese.

Surprize, surprize! Noi parlamentari de la anul: Ramona Olteanu, Dan Diaconu, Radu Lambrino

Dacă încă există destul de multe necunoscute în privința candidaților la alegerile locale de anul viitor, în schimb apar tot mai multe nume pentru scrutinul parlamentar. Și asta, în condițiile în cale alegerile locale vor fi organizate mult mai repede decât cele parlamentare. În Timiș deja se prefigurează câteva mari surprize în privința candidaților.

Dupa Poarta cu nasturi, se cauta o alta poarta care sa devina… arta

„Poarta cu nasturi” este doar începutul unei frumoase povești de readucere la viață a vechilor porți ale Timișoarei, iar anul viitor ar putea fi reabilitată chiar poarta ta preferată. Asociația Culturală Kratima vrea să implice în proiectul „Poartă ARTĂ” timișorenii îndrăgostiți de istoria orașului lor.

Un nou centru de excelenta in smart metering, deschis de Elster la Timisoara / FOTO

Elster Rometrics, parte a grupului Elster Electricity (cu peste 1.400 de angajați, în 19 țări), a inaugurat noul sediu din Timișoara-Giarmata, ridicând mediul de lucru oferit angajaților la un nou standard. Construit în doar șapte luni, noul sediu Elster are o suprafață de 7.321 mp și 206 locuri de parcare, având o capacitate de extindere în viitor de circa 4.300 mp.

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Platanilor 13, orele 9 – 16; Ferendia (p), orele 9 – 16; Moșnița Nouă, orele 8 – 16; Pietroasa Mare, Dobrești, Chizătău, Fârdea Baraj, Stamora Română (p), orele 8 – 19.

Top