Papricas pe saturate si vin ca sa mearga bine mancarea, la Buzias / FOTO

Aproape 60 de ceaune au fiert la foc mic, duminică, în parcul din Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului. Ajuns la ediția cu numărul șapte, evenimentul a atras o mulțime de pofticioși, care nu s-au speriat de vremea rea anunțată de meteorologi.

festivalul papricasului4

Dacă e octombrie și e Buziaș, trebuie neapărat să fie papricaș și vin. Și… a fost! Ediția a șaptea a Festivalul Papricașului și Vinului a adunat, și în acest an, o mulțime de oameni în parcul din centrul „Stațiunii Inimii”. Cu toții au venit în căutarea papricașului perfect și au avut de unde alege. Aroma ceaunelor puse la fiert a acoperit întreaga zonă, dar, până au fost gata mâncărurile-vedetă, cei mult prea înfometați s-au mulțumit cu mici, purceluși la grătar, clătite și tot felul de plăcinte. A fost organizat, la fel ca de fiecare dată, un concurs pentru desemnarea celui mai bun bucătar.

Organizatorii, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, sunt mulțumiți, deși recunosc că au avut ceva emoții din cauza prognozei meteo. „De la an la an, festivalul are impact tot mai mare, nu doar pe plan regional, ci și național. La această ediție am avut participanți atât din țară, cât și din Serbia și Ungaria. Au fost peste 40 de standuri și, cel mai important, nu mai puțin de 57 de ceaune, în care au fost preparate specialități din căprior, mistreț, berbec, porc sau vită. Acest festival face parte din seria de manifestări care își propun revitalizarea stațiunii Buziaș. În primăvară am avut prima ediție a Zilelor Veverițelor, eveniment pe care îl vom repeta amul viitor”, spune Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș. Acesta pregătește o surpriză și pentru la iarnă. „Vrem să reușim să organizăm patru festivaluri, unul pentru fiecare anotimp. Avem deja două, unul primăvara și unul toamna, și vrem să inițiem încă două. Unul dintre ele ar putea avea loc chiar la iarnă”, ne-a mai spus Munteanu.

Pentru că a fost concurs au fost, desigur, și premii. Locul I, pentru cel mai bun papricaș, a revenit celor de la Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România, al cărei președinte este Virgil Tamaș. Ei au pregătit papricașul într-un cazan de 1.000 de litri! Locul al doilea a fost câștigat de Vasile Bura, din Satu Mare, iar pe trei s-a clasat Mirifica Univers, din Arad. S-a acordat, de asemenea, premiul Joker, pentru cel mai simpatic meniu, care a revenit Terasei Nora, pentru porcul la proțap, iar Premiul Inimii a ajuns în posesia timișoreanului Eugen Otves. A fost răsplătit pentru vinul bun pe care l-a adus la festival dr. Tiberiu Vasilescu, iar Eugen Seracin a primit un premiu pentru revgiorarea zonei viticole Silagiu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Impozitele majorate cu 500% depind de o comisie care nu exista si un vot in CL Timisoara

De anul viitor, la Timișoara, cei care își lasă clădirile să se degradeze și nu își îngrijesc terenurile ar trebui să plătească impozite și de cinci ori mai mari. Până la 31 decembrie însă, „lista neagră” ar trebui aprobată, punct cu punct, în plenul CL, după ce a fost stabilită de o comisie specială. Aceasta nu există încă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Impozitele majorate cu 500% depind de o comisie care nu exista si un vot in CL Timisoara
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

Esec printre tunete. Timisoara Saracens a avut trofeul in mana, dar l-a pierdut in repriza secunda

Bănăţenii au avut şansa de a câştiga primul trofeu al sezonului intern, Cupa Regelui, chiar într-un meci cu eternii rivali din Baia Mare. Săptămâna trecută, Timişoara învingea Steaua şi avea nevoie să bată şi gruparea din Maramureş, ca trofeul să fie adjudecat din această etapă a competiţiei. Baia Mare, cu o echipă tânără şi dornică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Esec printre tunete. Timisoara Saracens a avut trofeul in mana, dar l-a pierdut in repriza secunda
MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Bănăţenii au avut şansa de a câştiga primul trofeu al sezonului intern, Cupa Regelui, chiar într-un meci cu eternii rivali din Baia Mare. Săptămâna trecută, Timişoara învingea Steaua şi avea nevoie să bată şi gruparea din Maramureş, ca trofeul să fie adjudecat din această etapă a competiţiei. Baia Mare, cu o echipă tânără şi dornică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Esec printre tunete. Timisoara Saracens a avut trofeul in mana, dar l-a pierdut in repriza secunda
Derby-ul violet dintre Politehnica şi FC Argeş din etapa a doua a ligii secunde s-a jucat în condiţii speciale. Pe căldură înăbuşitoare, dar şi pe ploaie torenţială. Adăugând faptul că meciul a fost plăcut, bun pentru acest eşalon, cei prezenţi pe stadionul Ştiinţa vor rămâne cu o amintire deosebită.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol pe Stiinta, iar punctele raman in Banat
De anul viitor, la Timișoara, cei care își lasă clădirile să se degradeze și nu își îngrijesc terenurile ar trebui să plătească impozite și de cinci ori mai mari. Până la 31 decembrie însă, „lista neagră” ar trebui aprobată, punct cu punct, în plenul CL, după ce a fost stabilită de o comisie specială. Aceasta nu există încă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Impozitele majorate cu 500% depind de o comisie care nu exista si un vot in CL Timisoara
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top