Timisoara, fara apa calda, din cauza datoriilor Colterm

Timișorenii racordați la sistemul centralizat de termoficare au rămas, de joi după-amiază, fără apă caldă. Asta, după ce E.On Gaz a sistat, din nou, furnizarea gazului către Colterm, din cauza datoriilor acumulate de companie. Primarul Nicolae Robu, care anunța triumfător la bilanțul de trei ani că a salvat Colterm de la faliment, nu a putut fi contactat pentru a oferi o explicație pertinentă de ce s-a ajuns în această situație.

apa calda
„Bucurie” maximă, joi, pentru timișorenii care încă primesc apă caldă și căldură de la Colterm. Apa caldă a încetat să mai curgă la robinete, iar de la dispeceratul companiei abonații au aflat doar că este vorba despre o avarie. Lucrurile stau însă mult mai grav în realitate, deoarece, în momentul de față, E.On Gaz nu mai furnizează gaze naturale către companiei timișorene. Practic, Colterm nu poate asigura apa caldă către abonați și, dacă vremea ar fi fost mai friguroasă, oamenii ar fi înghețat în case. „E.On Gaz a făcut acest lucru în contextul în care, în prezent, avem un credit furnizor care nu a fost depășit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile catre furnizorul de gaz au ajuns la jumătate față de perioada similară a anului trecut (…) Ne cerem scuze faţă de populaţia Timişoarei pentru aceste neplăceri”, a transmis, după câteva ore, Ofelia Herghelegiu, purtătorul de cuvânt al Colterm. Vestea și mai proastă este că, susțin aceeași sursă, din cauza „consumului redus de agent termic al orașului, cazanele care funcționează cu combustibil alternativ (păcură – n.r.) nu pot fi pornite”. Situația ar putea reveni la normal vineri, după ce Colterm va plăti o parte din datoria către furnizorul de gaz. În aprilie 2015, consilierii locali au aprobat bugetul Colterm. Compania estima venituri totale de 177,594 milioane de lei și cheltuieli de 177,084 milioane de lei, deci un profit de 510.000 lei, „ce va fi utilizat pentru acoperirea pierderilor contabile din anii precedenți”. În iunie 2015, primarul Nicolae Robu își făcea bilanțul la trei ani de mandat. La punctul 36 de pe lista de 40 de realizări publicată pe Facebook, edilul a scrie „aducerea tuturor celor șase societăţi comerciale ale Primăriei pe plus, după ce o parte dintre ele – SDM, Colterm, RATT – ajunseseră în pragul falimentului”. Joi seară, primarul Timișoarei nu a putut fi contactat pentru a oferi o explicație pertinentă de ce s-a ajuns în situația ca, din nou, Colterm să acumuleze datorii, iar timișorenii să rămână fără apă caldă la robinete.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Schmidt a spus: (octombrie 1st, 2015 at 22:33 )

Nemernici. Toti timisorenii ar trebui sa se debranseze de la Colterm. La 8 grade nici caldura nici apa calda. Ordinari.

dan a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 07:14 )

Primarul si conducerea Colterm sunt niste imputiti si vor sa ne faca pe toti sa fim la fel. Ei bine, noi nu vom fi ci vom face urmatorul lucru: pentru moment ne vom spala cu apa rece si ne vom deconecta de la Colterm pentru a ne instala centrala proprie (daca va comenta cineva de la Colterm sunt dispus sa imi folosesc forta fizica fiindca cu imputitii nu se poate discuta altfel), apoi pe primar nu il vom mai vota la alegerile de anul viitor fiindca orasul nostru merita un primar caruia-i pasa despre apa calda si nu e un imputit.

INO a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 09:26 )

BEY!ASTA SE ÎNTÎMPLĂ CÎND TRĂIEȘTI CU CĂLDURĂ DIN SUFLAREA LUI DUMNEZEU-IISUS-SATAN ȘI ÎNCĂLZIT DE EI DIN AFARA INTELIGENȚEI UMANE!PUNEȚI MINCEA LA CONTRIBUȚIE ȘI NU VĂ LĂSAȚI CĂLCAȚI DE ACEȘTI SPURCAȚI CARE LA IARNĂ VĂ VOR LĂSA FĂRĂ CĂLDURĂ ȘI VOR RÎDE DE VOI ÎN TIMP CE EI STAU LA CĂLDURICĂ ȘI AU TOTUL ASIGURAT PE VIAȚĂ PE BANII VOȘTRI OFF COURSE!ȘI PREȚURILE VOR CREȘTE LA ÎNTREȚINERE NEMOTIVAT ȘI FRIGUL VA FI DIN CE MAI SIMȚIT ÎN CASELE OAMENILOR CARE VARA AU DORMIT LA SOARE SAU AU JUCAT TABLE ȘI REMI ÎN FAȚA BLOCULUI ÎN LOC SĂ SE ÎNGRIJEASCĂ CĂ VINE IARNA ȘI UITE AȘA CĂLDURĂ NU!APĂ CALDĂ NU! ACOLO UNDE NU SE FACE NIMICAN DE AN OAMENII AU DE SUFERIT CLIPĂ DE CLIPĂ!ȘI NIMENI VREODATĂ NU VĂ POATE AJUTA DECÎT PROPRIA VOASTRĂ MINCE!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

daniela a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 11:14 )

Si cei care si-au platit intretinerea si nu au restante cu ce sunt vinovati ????Eu platesc lunar ,blocul in care locuiesc nu are restante,dar ramanem fara apa calda pentru ca niste idioti care au salarii babane,care invat milioane ne sfideaza si isi bat joc de noi ! Gunoaielor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dreq a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 12:01 )

Demisia in bloc obositilor, burtosilor, dracu sa va ia de gunoaie platite din bani publici!!!

Lae Baro$$anu a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 12:48 )

Daca vreti apa calda mergeti in Dubai buey saraciilor, o sa va dau gaze de la teava de esapament a Mertzanului daca mai comentati, zdrente care sunteti voi zdrente.

Per Ponel a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 13:51 )

daca se mentine aceasta situatie, invit concetatenii sa ”redecoram” cladirea primariei.
oare tov primar are apa calda in baia amenajata special la Primarie?
oare nu tov primar anunta anul trecut, cam tot pe vremea asta, ca au fost platite toate datoriile ale calorului?
invit pe toti cetatenii acestui oras satui de ineptiile si minciunile acestui primar la actiune intense prin intermediul mediei online sub forma postarii de comenturi in sensul demisiei acestei nulitati de primar.
probabil ca si acum o sa vina cu vreuna din notele sale celebre prin care annunta calorul sa -si plateasca datoriile sau cu aruncarea responsabilitatiilor pe altii ca a devenit un adevarat sport in Primarie. Uite tov. primar, asta este sportul pe care ar trebui sa-l finantati din bugetul local: aruncarea raspunderii pe umerii altora! Asta asa ca sa-l faceti sport de masa, va sugerez si un titlu de proiect: Sportul pt totii primarii.

ovidiu a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 14:02 )

D-nule primar, v-am auzit scuzele de dimineata la radio..cum puteti sa dati vina pe fosta conducere Colterm, cand aceasta s-a schimbat de aproape un an..stiu ca la schimbare – guv Ponta din exces de zel (alegeri) a platit o suma enorma la Colterm pentru a o scoate din faliment. Ce s-a intamplat cu acesti bani intr-un an de zile? Sunt curios unde (excurie pe banii nostrii) era plecat d-nul director Colterm de nici nu ati fost anuntat de problema, probabil ca nu era important pentru dumneavoastra. Ati jucat la „poker” sansa orasului sa ramana fara caldura – v-ati bazat ca nu vor taia gazul – nu au ei curajul asta..pacat de copiii si batranii care stau in frig. Foarte urat sa blamati pe altii cand stiti situatia de multa vreme si sunteti vinovat ca si multi altii pe care nu ii trageti la raspundere..Urata declaratie , urate scuze in loc sa va asumati greseala cum ar trebui sa faceti …

mister a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 14:33 )

Nu stiu de ce se plange lumea… Haideti cu totii la stadion sa vedem ACS POLI!!!! Ca acolo a bagat Lae Robu atatea milioane de euro! Pentru 2-3000 de gura-casca.
Ce conteaza daca TOT orasul ramane fara apa calda?
Suntem cel mai penibil oras din Romania!

ovidiu a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 15:00 )

In fiecare an au fost datorii la gaz, la carbune, la ce o mai fi fost.
Surse din Colterm mentioneaza ca vechile conduceri cu bune si rele mergea la usa cu caciula-n mana si se milogea sa-i mai lase putin, plateau o parte din bani (tot obtinuti cu miloaga) si tot asa merge treaba de ani buni (prost dar mergea). Acum nu ne mai injosim sa ne rugam de altii, suntem prea mandrii, cum si-a permis directorul de la gaz (Bucuresti) sa nu raspunda la telefonul d-lui primar din Timisoara (auzit astazi de dimineata la radio). Banii s-au dus in alte parti – discutiile nu mai exista, banii pusi in „proiecte pentru promovarea alegerilor „..
Ma astept ca d-nul primar si conducerea Colterm sa aibe centrale proprii in apartament, nu sunt impactati – in schimb oamenii – vai de ei.

per ponel a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 16:04 )

Tov. primar, cere-i la Sanda Grebla o solutie, sunt convins ca stra..fundul ei ai sa gasesti o solutie la problema asta.
lasand gluma la o parte, e trist ca un oras ce se vrea capitala culturala a Europei, poate ajunge in asemenea situatie. Asta dupa ce anul trecut acelasi primar se lauda ca a platit toate datoriile coltermului. Noi ce sa mai intelegem, ca suntem mintiti, scuze dezinformati, in mod intetionat si continuu de Tov primar?
Omule, astea sunt chestiuni care afecteaza direct cetatenii acestui oras. Nu te joci cu asemenea lucruri. Nu minti, cum faci cu toate proiectele initiate de altii, ca ai rezolvat problema. Se intorc impotriva ta ca un bumerang. Sa te freasca Dumnezeu sa nu fie in stare Calorul sa furnizeze caldura la iarna ca ai belit-o. Baga bine la cap. Nu cred ca oamenii vor mai astepta pana la alegeri o sa parasesti primaria pe sus sau de sus.

per ponel a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 16:07 )

Sau in infatuarea ta o sa ne trimiti pe toti sa ne punem centrale…. asa ca sa nu mai urlam daca nu ne convine.Ca doar apa calda si caldura sunt partial subventionate si cui nu-i convine n-are decat sa se debranseze. Ce daca oamenii platesc sute de lei pt aceste utilitati. Ai putea sa fi chiat atat de ….

Marika a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 22:29 )

Banii pe caldura, pe noiembrie, au fost luati deja de administratori! De banditii de la Colterm, s-a scris de mult! Cei vechi si buni au fost pusi pe liber, iar pilele ocupa functii! Sa va lase toata iarna fara caldura, poate asa va treziti la realitate, timisorenilor! Dar, mai poate fi vorba si de sabotaj! Cei de la gaz, vor prelua toti clientii de la Colterm, se pregatesc noile taxe, se va scumpi gazul si nu veti avea ce face! Taxe pe gicacalorie, schimbari de centrale ( ordin de la Bruxelles, pentru naivi), si asa vezi ramine din nou cu banii luati! Eu ma bucur ca nu mai locuiesc in Romania! Nu suport naivitatea si timpenia , lasitatea si tacerea vinovata!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Top