Stirile din ziua: 26 noiembrie 2015

masca scenariu rosu

Deputatul PSD Tiuch propune legea mirosurilor industriale

Deputatul PSD Tiuch propune legea mirosurilor industriale

Timișorenii din anumite zone ale orașului nu sunt deloc străini de mirosul insuportabil provenit de la unele fabrici. Totuși, din 2016 ar putea să apară… legea mirosurilor industriale. Cel puțin asta susține deputatul Cătălin Tiuch, care a declarat că o astfel de inițiativă i-ar ajuta pe cetățenii care sunt afectați de poluare. Tiuch vrea o audiere publică pentru a nu exista abuzuri.

50.000 de lei de la bugetul local, pentru comemorarea Revolutiei din 1989

Fără monument dedicat Revoluției din Decembrie 1989, dar cu depuneri de coroane, concursuri sportive, lansare de carte, tricouri inscripționate, dar pelerinaje la Popești-Leordeni și la București. Așa vor fi comemorate, la Timișoara, evenimentele de acum 26 ani. Primăria alocă 50.000 de lei în acest scop.

Acuze liberale: PSD a rasplatit cu bani publici primarii traseisti din Timis

Primăriile din Timiș au primit bani pentru proiectele depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală pe criterii exclusiv politice. Liberalul Marian-Constantin Vasile acuză „logica îngustă” a interesului de partid și spune că banii au venit ca o răsplată pentru primarii traseiști.

neculai miron

Omul de afaceri Neculai Miron, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare!

Fostul lider sindical Liviu Luca a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de corupție. În același caz a primit o sentință de doi ani și jumătate și timișoreanul Neculai Miron, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul imobiliar și afinitățile sale social-democrate.

Cadou de Mos Nicolae: PSD si-ar putea anunta candidatul la Primaria Timisoara

Reprezentanții PSD Timiș încă nu pot da un răspuns clar în ceea ce privește candidatul la Primăria Timișoara în 2016. Totuși, de Moș Nicolae, ei ar putea avea o soluție! Până atunci e în derulare un sondaj în care se regăsesc atât nume din partid, cât și din afara sferei politice.

Reclamati aici! Politia Locala asteapta sesizari daca vedeti locuri de parcare rezervate cu… tomberoane

În zona centrală a Timișoarei, navetele de bere și tomberoanele sunt folosite în mod obișnuit drept… opritoare de parcare! Probabil vi s-a întâmplat nu o dată să dați peste un astfel de „obstacol” din cauza căruia să nu vă puteți parca mașina. E ilegală o astfel de „rezervare”, iar Poliția Locală susține că dă amenzi. Probabil însă că nu destule…

Radu Birlica, marketing inexistent si scandal pe bani puţini adusi la Poli Timisoara

Poli Timişoara suferă cumplit când vine vorba despre marketing şi promovarea echipei. Dacă oâpână în vara acestui an clubul nu a excelat deloc la aceste capitole, de câteva luni se evidenţiază prin scandaluri cu iz dâmboviţean, acţiunile de marketing fiind mult prea diluate pentru a însemna ceva. Personajul care târăşte clubul timişorean în tot felul de scandaluri care nu au nicio legătură cu promovarea echipei sau cu marketingul poartă numele Radu Birlică, managerul de marketing al celor de la Poli.

DHL a deschis la Timisoara cel mai modern sediu operational din Romania

DHL, liderul mondial în curierat rapid, a inaugurat oficial centrul logistic de transport aerian al mărfurilor la Aeroportul Internaţional Timişoara. Ca o consecinţă a acestei decizii, administraţia AIT estimează o creştere a traficului de mărfuri cu 16%, suplimentar faţă de creşterea înregistrată anterior.

„Traseistul” Traian Stancu: M-am speriat de felul in care functioneaza CL Timisoara

Consilierul județean Traian Stancu susține că s-a „speriat” de ultima ședință de plen a Consiliul Local Timișoara. Acesta a declarat că și-a făcut un obicei din a merge la ședințe de CL în județ, iar cele mai multe se desfășoară ca la carte. Nu același lucru se poate spune și despre Timișoara, unde e prea multă… neseriozitate.

HerStory: 365 de femei care au facut istorie si povestile lor uimitoare

365 de povești. 365 de femei uimitoare. Toate, în HerStory, produsul final al proiectului Asociației SPICC, „Think outside the box!”- Tineri împotriva stereotipurilor de gen. Această adevărată agendă culturală onorează realizările unor femei remarcabile, care pot deveni sursă de inspirație pentru noi toți.

Guvernul Ponta-Sarbu a plecat, Adam Craciunescu a ramas. Totuși, pana cand?

În urmă cu vreo zece zile, la Utvin, a avut loc o acțiune de împădurire, desfășurată și la nivel național. Cu această ocazie, am aflat că la vârful Regiei Romsilva se află în continuare timișoreanul Adam Crăciunescu. Dând dovadă de o maximă ipocrizie și tupeu, Crăciunescu s-a dus și el, în fruntea unei găști de PSD-iști, să planteze un pom.

CJ ar putea cumpara Scoala Speciala „Dumitru Ciumageanu”: doua milioane de euro, cu tot cu consolidare

Consiliul Județean Timiș ar putea cumpăra clădirea în care funcționează Școala Specială „Dumitru Ciumăgeanu”, dar numai după negocieri serioase cu proprietarul. Este vorba despre Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, același cu care primăria discută de un an și jumătate, fără succes, pentru cumpărarea Colegiului Bănățean. Imobilul școlii speciale este evaluat la peste 900.000 de euro, dar este nevoie de consolidări ulterioare de peste un milion.

Pe patru benzi spre Mosnita Noua, dar si spre aeroport – promisiuni de la CJ pentru 2016

Anul 2016 ar putea aduce vești bune pentru șoferii care au au drum spre Moșnița Nouă și aeroport., dar și pe ruta Dumbrăvița – autostradă. Cele trei șosele vor fi extinse, în sfârșit, la patru benzi, așa cum promit autoritățile județene încă din 2014.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat joi întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ astfel: Dumbrăvița – str. Gramma (p), orele 9 – 17; Giroc – str. Trandafirilor, Semenic, Timiș, orele 9 – 17; Giarmata, Ghiroda – str. Luncani nr. 38, Pădureni (p), orele 9 – 17; Pietroasa Mare, Nădrag, orele 9 – 19.

Top