Islamism si reumatism

De la 11 septembrie 2001, New York, și până la 13 noiembrie 2015, Paris, societatea modernă euro-atlantică s-a obișnuit să asocieze cuvântul musulman cu cel de terorist. Poate că eticheta asta este la fel de nedreaptă precum cea de „hoți și cerșetori” pusă românilor de vestul Europei, dar când e vorba de viață și de moarte corectitudinea politică cu care cancelariile socialiste au mângâiat migrația economică postebelică e clar că nu mai are viață lungă. Fără să aparții neapărat dreptei extreme, nu e foarte complicat să te plasezi astăzi împotriva valului de refugiați venit din Siria, Irak sau Afganistan, ba chiar să dușmănești vecinul musulman cu care, altfel, n-ai avut nicio treabă până acum. Când auzi ce se întâmplă la periferiile Bruxelles-ului sau ale Parisului te îngrozești de detașarea cu care europeanul de rând a votat decenii la rând niște figuri politice ce și-au ratat atât de grav propriile pariuri politice.

Mi-am amintit de sinistrul situației zilele trecute, când la București, cu ocazia unui salon de nunți ce a avut loc la Palatul Parlamentului, un cetățean pus pe glume a strigat „Allahu Akbar”. O poantă, care-ar fi problema? Păi uite că firescul de până acum nu mai e firesc astăzi, după Paris și nebunia din vestul Europei. Ce dezaxat strigă astăzi „Allahu Akbar” în mijlocul unei mulțimi șocate?, te poți întreba după ce ai văzut reacția SPP-ului la Palatul Parlamentului din București. Ce mai e de făcut dacă o țară majoritar creștină este îngrozită de o astfel de incantație „Alah este mare”? O fi mare dumnealui, dar ce șansă are societatea să trăiască idilic cum ne învățau filmele americane și europene, în care copilul alb se joacă cu cel negru, polițistul negru e obligatoriu șeful celui alb, iar cel mai bun IT-ist este aproape invariabil de rasă galbenă? Niciuna.

Rapoartele despre demografie în cele mai importante țări din Europa îți distrug orice așteptare pe termen lung cu prognoza care spune că Franța va deveni musulmană în 26 de ani, Belgia mai repede, Olanda la fel, comparând natalitatea în grupurile creștine și musulmane. Și toate astea îți dau frisoane, gândindu-te cum va arăta „corectitudinea politică” practicată de noii majoritari în Europa. Oare vor fi ei la fel de toleranți cu noi, băștinașii, în casele și țările noastre? Mai e ceva de făcut într-o țară în care te arunci pe jos când un glumeț strigă „Allahu Akbar”? Da, cum să nu, singura soluție să ne aruncăm cu toții pe burtă, să exersăm sportul ăsta, ca pe viitor să o facem cât mai rapid, performant chiar. Apoi să ne cerem scuze că am dat dovadă, involuntar, de o lipsă crasă de corectitudine politică.

Zilele trecute am fost la un cabinet de fizioterapie. Într-o încăpere erau mai multe paturi despărțite de perdele. Pe paturi, mai mulți pacienți masați sau curentați de curenți diadinamici. La un moment dat, telefonul unei tanti de după perdea a sunat în poșetă. Părul mi s-a făcut măciucă, pielea s-a încrețit vâlvoi când am auzit ringtone-ul duduii, o tânguire de muezin ce începea cu „Allahu Akbar” și mai mult nu am înțeles. Mi-am amintit de episodul de la Palatul Parlamentului și îmi venea să mă arunc pe burtă, dar ce puteam să fac, căci eu eram deja pe burtă? Ca peisajul să fie mai trist, până și duduia cu telefonul „mahomedan” și-a dat seama de penibilul situației și a cerut nepoatei de pe hol să respingă repede apelul. Trebuie să caut și eu un ton de apel cu „Muma lui Ștefan Cel Mare” a lui Bolintineanu. Dar unul grav, vreun audiobook în lectura lui Klaus Iohannis.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Monica Hărmănescu, Timișoara a spus: (November 29th, 2015 at 12:58 )

Sau poate că le este mai comod unora să trateze efectele în loc să înlăture cauzele.

antirob a spus: (November 29th, 2015 at 13:38 )

Franta islamica in 26 ani? Belgia si Olanda mai repede? ?? Pe ce te bazezi cand sustii asemenea aberatii? ???Find vb de Jeni sasu, totul este permis. ..Rata de crested a populatiei musulmane in Franta este 2.2 iar a bastinasilor 1.9 spre 2.0…

Sandy a spus: (November 29th, 2015 at 16:33 )

Franța este deja islamizată bine, în caz că vă întrebați de unde atâtea prognoze pesimiste. Parisul a permis insatalarea pe teritoriul francez a tuturor magrebienilor care au vrut acest lucru. Rezultatul se vede cu ochiul liber acolo. Musulmanii, ajunși într-un proicentaj destul de semificativ, încearcă să-i intimideze pe francezi și să-și impună propriile lor moravuri și idei. Am o prietenă, medic la un spital de urgență, care a fost lovită cu pumnul de arăboi adus cu targa de la un accident. Fata nu voia decât să-și facă datoria și să-i acorde îngrijirea medicală necesară. Arăboiul a urlat ca scos din minți: „Cară-te de lângă mine, curviștină creștină!” A lovit-o cu pumnul și a avutr nevoie de îngrijire medicală. Arabul a fost arestat de un echipaj de poliție, dar din asta se vede cam care-i atmosfera actuală în Franța. În Belgia, situația-i și mai dramatică. Această țară, condusă de o elită de nevolnici și imbecili, ani la rând, a ajuns să aibă enclave musulmane foarte puternice și întinse, unde nu mai intră decât armata. Belgia, „capitala” UE, va cădea prima în labele islamiștilor. Urmeză Germania, unde, după invitația lui Merkel, până în 2020 se vor fi instalat peste 20 de milioane de musulmani. Germania își va pierde identitatea. Mai deunăzi a apărut un banner la Berlin: „Rugați-vă lui Allah, sau copiii voștri vor pieri.”

antirob a spus: (November 29th, 2015 at 20:24 )

Is 4% in Franta si au media de copii pe familie in scadere fata de anii 80.Nu mai speriati lumea. ..

antirob a spus: (November 29th, 2015 at 20:27 )

20 de milioane? ..numa ‘ daca se muta toata Africa de nord in Germania…si nici atunci n-ar fi majoritari. Apocalipsa dupa Lache. ..

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Pe Autostrada Liliecilor greul abia începe / FOTO

Se lucrează bine pe Lotul 4 de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, dar în punctul nevralgic al acestui șantier greul abia începe. Pe Dealul Liliecilor se va ajunge la consolidarea versantului doar în câteva luni. Cei de la Asociația Pro Infrastructură au surprins în ce stadiu este acum lucrarea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe Autostrada Liliecilor greul abia începe / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

A început sezonul căpușelor, iar timișorenii merg în număr mare la spital. Se întâmplă în condițiile în care primăria n-a pornit încă licitația pentru dezinsecție, deși a câștigat de 7 luni procesul pe care l-a invocat pentru lipsa contractului. Între timp, a apărut și o petiție online prin care se cere municipalității să intervină de urgență.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invazie de căpușe în parcurile Timișoarei. Nu avem dezinsecție, zeci de oameni la spital în ultima săptămână
Trei licitații ratate și un singur loc închiriat. S-a întâmplat în Bastionul Theresia, unde CJ Timiș schimbă foaia, ca să nu mai stea cu spațiile goale. A scăzut chiria la ceva mai mult de jumătate față de cea veche și a mărit aria activităților permise. Acum trebuie să fie de acord cu schimbările și consilierii județeni.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bastionul Theresia, scos din nou la licitație. CJ Timis scade la jumătate tarifele, ca să nu mai stea cu el gol
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top