Radu Birlica, marketing inexistent si scandal pe bani puţini adusi la Poli Timisoara

Poli Timişoara suferă cumplit când vine vorba despre marketing şi promovarea echipei. Dacă oâpână în vara acestui an clubul nu a excelat deloc la aceste capitole, de câteva luni se evidenţiază prin scandaluri cu iz dâmboviţean, acţiunile de marketing fiind mult prea diluate pentru a însemna ceva. Personajul care târăşte clubul timişorean în tot felul de scandaluri care nu au nicio legătură cu promovarea echipei sau cu marketingul poartă numele Radu Birlică, managerul de marketing al celor de la Poli.

radu birlica
Radu Birlică nu este angajat al clubului timişorean, ci colaborator, dar asta nu-l împiedică să provoace scandaluri mediatice prin declaraţii oficiale. Din arsenalul bucureşteanului nu lipseşte nici şantajul. La începutul acestei luni, Birlică ameninţa în presa de scandal că va întrerupe colaborarea cu Poli Timişoara din motive puerile, vizată fiind conducerea clubului, cu Liviu Anton în frunte. Şantajul a fost dublat şi de minciună. Colaboratorul lui Poli a lăsat de înţeles că Poli va primi din partea lanţului de hipermarketuri în jur de 100.000 de euro, după ce va semna luna aceasta contractul care va fi scadent la finalul sezonului. În realitate, spun surse din cadrul clubului, Poli va primi până la finalul sezonului sub 50 de mii de euro, sumă din care clubul va primi diverse produse şi bani. Din totalul de 50.000 de euro Birlică va primi, conform înţelegerii, 20%,  adică 10.000 de euro. Asta în condiţiile în care lanţul de supermarketuri nu a venit la Timişoara prin Birlică! Situaţia este aceiaşi şi în privinţa unei firme producătoare de vinuri din România. Contractul este în valoare de 40.000 de euro, dar din această sumă se scad 10.000 de euro pentru care Poli primeşte vin. Din cei 40.000 de euro se scad în total 18.000 de euro, alţi 8.000 de euro însemnând comisionul lui Birlică.

De parcă neîmplinirile conducerii clubului timişorean nu ar fi fost destule, din această vară au apărut noi şicane care poartă amprenta lui Radu Birlică. În doar câteva luni, Birlică a reuşit să intre în conflict cu cei mai mulţi dintre angajaţii clubului, dar în special cu conducerea. De la replici acide s-a ajuns chiar la ameninţări la adresa unor angajaţi şi oficiali polişti ale celui care ar trebui să aibă grija marketingului în club, nu să se comporte de parcă ar fi stăpân. Mai mult, de când colaborarea cu Birlică, Poli a şi pierdut câţiva sponsori mai vechi, între aceştia şi o firmă cunoscută de calculatoare din Timişoara.

Radu Birlică spune că este mare specialist în marketing. Dacă e aşa, ne întrebăm cum de nu a performat în acest domeniu la Dinamo Bucureşti, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti sau Ceahlăul Piatra Neamţ. Concordia Chiajna este singurul club în care a activat o perioadă mai îndelungată. Numele acestuia este legat ombilical de o firmă de băuturi spirtoase care şi-a făcut reclamă mincionoasă pe spatele celor mai multe echipe pe la care a activat şi Radu Birlică. Când vorbim despre marketing la Poli, totul se rezumă la Radu Birlică, personaj care se promovează pe unde apucă, dar în detrimentul clubului pentru care ar trebui să presteze.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

marius a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 14:20 )

ei, dar până a nu veni acest Birlică a fost marketing la această echipă, bre, Cosmine! Cam câţi bani au adus predesorii „bucureşteanului” în visteria lui ACS?! aşa de curiozitate… Hai că deja se vede de la o poştă că articolul are tentă… Faceţi-l mare pe Stanciu, el este cel mai tare şi cel mai priceput!

polistu violet a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 14:56 )

Are dreptate Marius, sunteti niste nesimtiti care loviti intr-un om care a facut ceva pana acum in club, cine stie ce interese aveti si voi!

RYF a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:03 )

E un articol comandat de catre conducatorii lui Poli Radu Birlic e singurul care aduce bani in club dar omu vrea comision pt ca nu e platit de club cu nici un ban vrea comision din ce aduce si Poli nu vrea sa ii dea banii. Oameni buni daca omu aduce 100000 de ce sa nu ili rasplatiti !?sunteti penibili in frunte cu ziaristii care pt un ciolan scrieti un articol comandat de Stanciu

dan popescu a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:21 )

Acest Radu Birlica, de care vorbiti este singurul care a facut ceva care se vede la Poli! Domnule jurnalist cred ca a-ti uitat sa va verificati sursele! Este evident cine este sursa dumneavoastra! A trebuit sa vina acest domn de la Bucuresti sa va demonstreze ce inseamna marketing si Unii tot nu inteleg sau se fac ca nu inteleg pt ca le deranjeaza „afacerile” create in jurul clubului! Toti partenerii adusi de acest domn sunt din afara Timisoarei , iar unii astepata sa intre bani adusi de dl Birlica si banii publici pt a-i cheltui! Daca nu era acest domn sa va aduca sponsori s-ar fi desfintat echipa! Adevarul este ca e frustrant pt unii! Ha ha ha

Musetel a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 17:54 )

E bine sefu?

Elena a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 18:37 )

N-a fost in stare sa aducă 1 leu nimeni din acest club pana nu a venit Birlica. Problema lor este de ce a adus sau cât a adus in loc sa fie bucuroși ca nu se duce clubul la sapa de lemn! Oamenilor deschide-ți ochii! Știe cineva ce înseamnă sa aduci un leu sponsorizare in situația economică in care este Romania in 2015 ? Felicitări lui Birlica, ca a reușit sa facă ceva ce se vede! Eu as tine toată viața in firma un om ca acesta! De fapt acest articol comandat pornește de la frustrarea lui Stanciu!

Carmen Filip a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 19:21 )

Doamneeeee ce articol de mizerie! Leșin de ras…… Cred ca nu le-a ajuns conducerii si altora de prin club baxurile de vin si de aceea latră , doar ca nu pot sa muste pentru ca mint cu nerușinare ! Ăștia nu stiu ce sa mai inventeze, ca sa devieze de la furturile din club!

Sori a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 19:42 )

Va spun eu lucruri importante de verificat dragilor: Cum este posibil ca președintele Liviu Anton, sa aprobe „distracția ” domnului Stanciu la Bucuresti, si aici ma refer la faptul ca , clubul deși este intr-o situație financiară nasoala ii plătește deplasările /biletele de avion acestui domn, care nu merge in interesul clubului, ci merge sa-si onoreze contractul pe care il are cu DIGI SPORT , de a participa la emisiunile lor pentru care este plătit de DIGI! Adică clubul nu are bani sa-si plătească jucătorii si angajații, dar pentru unii , cum ar fi aștept domn se găsesc bani de a-i plăti ceva ce nu intra in atribuțiile funcției pe care o are. Cum va explicați dumneavoastra , ca domnul președinte a adus in cadrul clubului un manager care a falimentat FC VASLUI, ASA TÂRGU MUREȘ , a stat 2 luni la clubul DINAMO BUCURESTI?, unde președintele Anghelache a spus in cartea dansului ca acest domn manager si este vorba de domnul Stanciu este CEL mai SLAB manager pe care L-a văzut in toată cariera lui!?

INO a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 20:33 )

BEY!CE BANY VREȚI BĂNĂȚENI DE KKT!NU VEDEȚI CĂ MITICI DE BUCALE VĂ CONDUC!NICI MĂCAR BANI DE HÎRTIE IGIENICĂ NU MERITAȚI SĂ VĂ ȘTERGEȚI LA CUR CU DEGETUL! HEMOROIZY DE KKT ECHIPĂ DE TREI LULELE!ROBU -FLOCEA -STANCIU!ATUNCI CÎND VEȚI JUCA FOTBAL ÎN SPIRITUL MEU SĂ AVEȚI PARTE DE BANI PÎNĂ ATUNCI NOTHING @ ALL! MuMY!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

@carmen filip a spus: (noiembrie 26th, 2015 at 21:21 )

Vrei ceva dezvaluiri despre Musat senior cum se matolea pe la Nora din banii clubului? Sau vrei dezvaluiri despre blsturile aceluiasi personaj? Cel mai fain e ca angajatii de la ACS Recas incep sa dea din casa unii despre altii.

marius a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 11:09 )

sunt oarecum bucuros că textul meu a stârnit interes şi că sunt destui oameni cu capul pe umeri care gândesc cu sinceritate vizavi de bazaconiile ce se petrec la respectivul club care-şi desfăşoară activitatea din bani publici…Cât despre articolul cu pricina, cred că se încadrează în tipul mizeriilor comandate de cei care diriguiesc, gen Stanciu!

Vikk a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 12:39 )

Se vede de la 1000 km ca este un articol comandat .
Voi tot cu omul care își face treaba vreți sa il denigrați.
Rușine , bravo Birlica , ai făcut ceva ce astia nu o sa faca niciodată .
De ce nu are cineva curaj din Timisoara sa vina s sa spun ca aduce sponsori .
Hahahaha Stanciule nu mai ai mult la clubul nostru, sa vedem cine te mai ia vreodată pe tine manager.,s asa au stat prea mult si ne mint continuu.

Hamza a spus: (noiembrie 27th, 2015 at 18:15 )

Ce articol mincinos .
Si daca aducea asta un euro si tot era bine , dar ei vor sa fure singuri.
Lăsați omul in pace , a făcut ceva pt club , Stanciu perversul si mincinosul.
Stanciu comanda articole pt oameni care nu fac ce vrea el , adică sa accepte sa fure el

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

dezinsectie tantari

Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția

Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deșeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparține unei foste societăți comerciale din localitatea Beregsău Mare. Polițiștii s-au deplasat la fața locului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp
Top