Cerere stranie a DNA catre consilierii locali, in dosarul finantarii Politehnicii Timisoara

Chiar dacă un raport de expertiză contabilă spune că finanţarea Politehnicii Timişoara a fost legală, DNA le cere consilierilor locali să se constituie în parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de 27 de milioane de lei!

raport dna

Consilierii locali se întrunesc marţi într-o nouă şedinţă ordinară pe a cărei ordine se află un punct care atrage atenţia în mod deosebit. Printr-o adresă a DNA către Primăria Timişoara, aceştia sunt invitaţi să se constituie ca parte civilă în cauza ce vizează finanţarea echipei de fotbal Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest S.R.L. În continuarea adresei DNA către Primăria Timişoara se menţionează constituirea consilierilor locali ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului rezultat în urma activităţii infracţionale a unor angajaţi ai instituţiei publice timişorene. De asemenea, în adresă se sublinează că aceştia au încălcat legea în cunoştinţă de cauză prin semnarea documentelor de finanţare a echipei de fotbal Politehnica Timişoara. Cererea lasă loc de interpretări şi îi pune în dificultate pe actualii consilieri locali. Aceştia au fost informaţi în privinţa unui raport de expertiză contabilă întocmit la finalul anului 2013, a cărui constatare este că „decontarea cheltuielilor privind activităţile sportive desfăşurate de echipa de fotbal sunt în concordanţă cu prevederile contractului de asociere nr.1642/18.04.2008 şi ale HG nr.1447/2007, în consecinţă, opinia expertului contabil este că suma virată de Consiliul Local a fost justificată cu documente ce respectă prevederile contractului de asociere nr.164/18.04.2008 şi ale HG nr.1447/2007”. Raportul comandat de primăria Timişoara mai spune că Consiliul Local Timişoara ca autoritate publică locală, în concordanţă cu Legea nr.69 din 28 aprilie 2000 a educaţiei fizice şi sportului, a avut obligaţia să sprijine şi sportul de performanţă şi să asigure inclusiv condiţiile materiale de practicare a acestei activităţi.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Jumi a spus: (December 8th, 2015 at 10:39 )

oare cu cine voteaza consilierii PSD?

 
KOKS a spus: (December 8th, 2015 at 16:55 )

Voi chiar nu ati inteles ca nu este vorba despre modul de decontare, ci insasi alocarea sumelor de bani din buget. Asta este nelegalitatea. Faptul alocarii de sume de bani din bugetul mun. timisoara unei societati private. Mai departe, modul de cheltuire si alte aspecte subsecvente, nicimacar nu mai prezinta relevanta si, prin urmare, expertiza contabila la care faceti referire, intrucat a vizat exlusiv modul de decontare, cheltuire, a unor sume alocate nelegitim, NU ARE NICIO UTILITATE.
Adevarul este ca toata povestea asta a finantarii societatii lui Iancu, reprezinta o chestiune mult prea subtila pt dvs.(redactori/jurnalisti) care, din pacate constat ca va cam depaseste.Cu tot respectul si fara suparare, aceasta poveste pare mai presus de intelegerea dvs. aspect ce se observa din editorialele dvs.
Pe de alta parte, se stie cum se efectueaza asemenea expertize, care NU SUNT TOTUNA CU EXPERTIZELE JUDICIARE.

 
KOKS a spus: (December 8th, 2015 at 17:22 )

Pe de alta parte, expertiza contabila nu are competenta de a se pronunta asupra legalitatii unor actiuni cu privire la care a fost chemata sa se pronunte din pct de vedere doar tehnic.Controlul de legalitate apartine autoritatii judecatoresti. Curtea de Conturi s-a pronuntat cu privire la legalitatea alocarii acestor sume din perspectiva controlului administrativ, in calitate de organ juriosdictional. Deci… va rog mai multa documentare din partea dvs. dat fiind ca reprezentantii presei sunt, in definitiv, formatori de opinii.

 
@koks a spus: (December 8th, 2015 at 20:48 )

cum va explicati atunci dle, ca 3 ani de zile curtea de conturi nu a gasit ilegalitati si dupa 5 ani si-a schimbat decizia?

 
koks a spus: (December 8th, 2015 at 21:52 )

Cred ca pentru aceasta expolicatie va chemat viitorul fost secretar tov Cojocari si probabil fostul director al camerei de conturi timis. Se cunoaste relatia existenta intre cei doi bazata pe o serie de beneficii reciproce.
Echipa care a constat aceste nereguli reprezinta noua garda, noua mentalitate, oameni de gatul carorta nu atarna bolovani si prin urmare sunt mai greu de corupt.
Sau … poate doar incompetenta. Vom afla din episoadele viitoare.

 
Av Obirsanu Carmen a spus: (December 8th, 2015 at 22:19 )

Va raspund eu. In 2010/2011 adjunctul sefului Curtii de conturi mi-a spus ca la cererea lui Robu au lasat mai usor controlul alocarii banilor la Poli pentru ca Robu le-a promis ca va initia un proiect de lege care sa rezolve problema finantarii.In acea vreme Robu era senator. Promisiunea lui a prins iar ulterior nu s-a tinut de cuvint pentru ca nu exista context legal.
Dupa aceea acel personaj de la Curtea de Conturi s-a pensionat si cei care au venit si-au facut treaba.
Asta este explicatia. Inainte de controlul facut de CC a existat cineva care le-a tinut excrocilor spatele.

 
Justitia oarba a spus: (December 8th, 2015 at 22:42 )

@KOKS
1.In primul rand sa intelegem ce este un HCL. HCL=Lege pe plan local care trebuie respectata de catre toti locuitorii orasului respectiv si pusa in aplicare de catre cei cu asemenea atributii. La fel ca si orice alta lege nationala care este promulgata sau nu de catre presedinte, girul final in cazul unui HCL ( lege locala) este dat de prefect ( reprezentant al guvernului in teritoriu). Stiti vorba: unde-i lege nu-i tocmeala.
2.Daca in 2008 a fost promulgat un HCL care a obtinut toate avizele juridice, a obtinut votul consiliului local si la final a fost girat de legalitate de catre prefect rezula o lege locala perfect legala si valabila care trebuie aplicata. Mai mult in timpul a 3 (trei) controale ale curtii de conturi nu s-a constatat nimic ilegal nici in cazul legalitatii asocierii cu clubul, nici in cazul platilor efectuate.
3. Conform Legii 215/2001, art 77 “Primarul, viceprimarul, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi aparatul de specialitate al primarului constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită primăria comunei, oraşului sau municipiului, care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale.”
4. Asadar avem o HCL(lege locala) valabila, aprobata, votata, legala, verificata de curtea de conturi, etc. Aparatul de specialitate al primarului = angajatii din primarii conform legii sunt obligati sa o puna in aplicare, in caz contrar poat fi dati afara si acuzati de abuz in serviciu ( este ca si cum un politist ar refuza sa aplice o lege si ar spune ca el nu da amenzi pt viteza, sau nu aresteaza hotii de buzunare)
Acum vin intrebarile: De ce dupa 7 ani persoanele care erau obligate de o LEGE (215/2001) sa puna in aplicare un HCL legal, valabil si cu 3 avize de legalitate din partea curtii de conturi sunt acuzate de abuz? De ce dupa 3 controale ale curtii de conturi un altul spune ca este ilegal? De ce dupa 7 ani DNA-ul spune ca un HCL nu este legal? Cu ce sunt de vina angajatii ca au avut incredere in avizele de legalitate ale HCL-ului, in girul de legalitate al prefectului si nu in ultimul rand in girul de legalitate ale celor 3 controale de la curtea de conturi si conform legii erau obligati sa duca la indeplinire HCL-ul?
Ca raspuns la aceste intrebari nu gasesc decat doua variante: ori toate anchetele DNA sunt instrumentate politic si se fac la comanda de partid – asta tinand cont ca dl. Grindeanu ministru PSD care a semnat si el ordonantari catre Poli si a fost membru in consiliul director la Poli nu este suspectat, anchetat sau invinuit – sau varianta 2: procurorul care se ocupa de caz este un INCOMPETENT si de o prostie rara iar pentru a-si justifica prezenta pe acest pamant precum si salariul pe care ii primeste ca si procuror deschide organigrama unei institutii si ia la intamplare niste nume carora le pune in spate tot felul de acuzatii, fara sa se gandeasca(in cazul in care are cu ce) ca astfel distruge viata multor oameni si familii.
Daca se doreste sa se faca curatenie in administratii, macar sa se faca acolo unde trebuie, fara abuzuri si nu la ordinul unui partid sau pentru a avea ce raporta când te suna Kovesi sa te intrebe ce ai facut azi.

 
KOKS a spus: (December 9th, 2015 at 16:53 )

Replica la @Koks
1. HCL-ul reprezinta un act administrativ, emis de catre autoritate publica, cu caracter normnativ sau individual; El trebuie sa respecte ordinea de drept stabilita prin Constitutie, legi si alte acte normatrive ale puteri centrale; Prin urmare, in situatia in care un HCL incalca aceasta ordine atunci el este contrar legii indiferent ca a fost votat, verificat de catre prefect etc. Pe de alta parte, chiar daca Prefectul exercita o tutela administrativa, controlul de legalitate al HCL-ului se realizeaza doar prin contenciosul administrativ exercitat de catre autoritatea judecatoreasca.Ori, autoritatea judecatoreasca, prin considerentele expuse in hotararile judecatoresti pronuntate in aceasta speta, s-a pronuntata si asupra legalitatii acestei alocari de fonduri publice mascata prin HCL, apreciind-o ca fiind nelegala.
2. Prezenta avizului juridic NU conduce de facto la ideea legalitatii absolute a Hcl-ului.
3. Potrivit legislatiei din materia functiei publice, functionarul public are dreptul de a refuza sa executa o dispozitie atunci cand aceasta este contrara prevedrilor legale, aceasta reprezentand o prerogativa prevazuta poentru a da substanta unuia dintre principiile fundamentale ale exercitarii functiilor publice, anume principiul legalitatii exercitarii functiei publice.

Deci…. indiferent de parerile noastre, vom vedea ce se va intampla cu aceasta speta, insa in calitate de cetateni si contribuabili poate ar trebui sa avem mai multa implicatiei fata de modul in care sunt gestionati banii nostri din taxe si impozite de catre cei mandatati sa-i administreze.

 
@KOKS a spus: (December 9th, 2015 at 20:36 )

nu cred ca exista ceva ce nu poti tu explica, egal cum.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

ovidiu sîrbu

Alt „competent” în Guvernul Dăncilă: timișoreanul Ovidiu Sîrbu (ALDE), secretar de stat la Transporturi

Numit joi secretar de stat în Ministerul Tranporturilor, timișoreanul Ovidiu Sîrbu (ALDE) încurcă borcanele, atacând Primăria Timișoara fiindcă... n-are șosea de centură, iar infrastructura rutieră este la pământ. Acum câteva luni, același Sîrbu afirma că a demisionat dintr-o funcție avută în primărie, fiindcă municipalitatea punea prea mare accent pe... infrastructura rutieră.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alt „competent” în Guvernul Dăncilă: timișoreanul Ovidiu Sîrbu (ALDE), secretar de stat la Transporturi
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

poli

Politehnica va juca la rand cu Ripensia, ACS Poli si UTA / PROGRAM LIGA a II-a

La sediul Federatiei Romane de Fotbal a avut loc, joi dimineata, tragerea la sorti pentru viitorul sezon competitional al Ligii a II-a Dupa decenii, Timisoara va avea trei echipe in acest esalon, iar suporterii sunt impartiti. Cel mai greu program il va avea Politehnica, echipa suporterilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica va juca la rand cu Ripensia, ACS Poli si UTA / PROGRAM LIGA a II-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lista cu cei 128 de tineri, printre care și colaboratori apropiați ai primarului Nicolae Robu, care trebuie să primească gratis teren de casă ar putea suferi modificări. Două persoane și-ar putea pierde locurile, după ce primăria a pierdut în instanță în cazul celor două contestații depuse. Lista a fost anuntață în primăvara lui 2017.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modificări pe lista cu terenuri de casă de la PMT. Doi tineri și-ar putea pierde locurile
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com