La Poli doar jocul merge bine, restul e dezastru

Poli traversează una dintre cele mai faste perioade din acest campionat. Și nu doar prin prisma rezultatelor obținute în ultimele etape, dar mai ales datorită jocului consistent. Cu toate că nu sunt de neglijat nici cele cinci puncte obținute în ultimele trei meciuri, din care două în deplasare, în fața unor echipe cu pretenții mari. Doar gafele de copii sau arbitrajele potrivnice ne-au lăsat fără câte două puncte la Astra și Botoșani sau măcar câte unul cu Dinamo și CFR Cluj. Repet însă, îmbucurător este jocul echipei, tot mai închegat, mai elaborat. Lucru observat și de comentatorii neutri din fotbal. Poli nu mai este echipa mică de la începutul campionatului, o ciucă a bătăilor, de care nu îi era teamă nimănui.

După mai multe experimente s-a închegat un grup de jucători care formează cu adevărat o echipă. Cei doi spanioli, Hernandez și Llorente, joacă tot mai bine, la fel Melinte, Luchin, iar de Dan Popescu nu mai pomenesc, fiindcă este cel mai constant jucător de la început. Mai sunt și minusuri, se așteaptă mai mult de la Zicu sau Bărbuț, care pare să nu mai fi progresat în ultimii doi ani. Dar, una peste alta, Poli merge bine, se văd trasee în joc, iar aici e amprenta lui Florin Marin. Contestat și înjurat la venirea pe Bega, „Domnul Flocea” a trecut peste toate, iar acum culegele roadele perseverenței, dar și experienței sale.

Din păcate, jocul și ultimele rezultate ale echipei nu oglindesc sub nicio formă ceea ce se întâmplă în interiorul clubului. Parafrazându-l pe Murphy, dacă un lucru merge bine, de ce să nu-l facem să meargă prost? Nu e un secret, situația financiară la club e catastrofală. Echipa n-a mai primit bani de la „patroni”, Consiliul Local și Consiliul Județean, de prin luna mai, după ce Camera de Conturi Timiș a stabilit că finanțarea ar fi ilegală. Cu toate că această decizie nu este executorie, cei din primărie au tremurat pe ei de frică și n-au mai dat niciun ban. De mai bine de o jumătate de an, clubul s-a descurcat din ce a produs, plus prima tranșă de pe drepturile de televiziune. Ba chiar lucrări la stadion, cum ar fi instalația de încălzire a gazonului sau vestiarele, au fost făcute din banii clubului, nu ai CJT, care e proprietarul. Mai trebuie spus că și în cazul în care nu exista blocajul Curții de Conturi, Poli avea al treilea buget de la coadă din echipele din prima ligă.

Chiar și băncile au refuzat să crediteze clubul care a vrut să gireze împrumutul cu a doua tranșă din drepturile de televiziune. S-a ajuns în situația incredibilă ca o persoană fizică, impresarul Cristea Opria, să împrumute clubul. Evident că, în schimb, va avea tot felul de pretenții. Și nici asta nu e de ajuns. În club s-au format tot felul de bisericuțe care se luptă între ele la baionetă. Șeful de la Marketing, Radu Birlică, îl atacă în public pe managerul Daniel Stanciu. Acesta din urmă stă mai mult pe la televiziunile din București, dar fără a vorbi prea mult despre Poli. Unii au sperat că, având multă vizibilitate, Stancu va pune presiune pentru ca măcar să nu mai avem arbitraje nefavorabile, ceea ce nu s-a întâmplat. Unii din club, la care se adaugă Opria, au vrut chiar să-l dea afară pe Florin Marin. Una pesta alta, în spatele jocului tot mai dătător de speranțe se ascund foarte multe frământări.

Toată lumea așteaptă acum răspunsul de la contestația făcută la Curtea de Conturi București. Nimeni nu mișcă un deget, chit că există o lege care permite finanțarea clubului de la bugetele locale. Nu există un plan B, adică un plan de acțiune în cazul în care răspunsul întârzie sau va fi negativ. În atare condiții, nu doar că nu vor mai veni jucători noi la Poli, dar s-ar putea să-i pierdem și pe cei actuali. Ce-i de făcut? În orice astfel de situație, „patronatul” (CLT și CJT) ar trebui să intervină să-și respecte promisiunile financiare pe care le-a făcut. Cum? De aceea au fost aleși să se descurce și la greu, nu doar când totul e bine. Altfel, păcat de jocul bun al echipei și – de ce nu? – de caracterul dovedit de jucătorii lui Poli care au osul în pofida situației albastre de la club. În limbaj popular, la Poli s-a făscut din rahat bici. Dar mult nu mai poate rezista.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

dan a spus: (December 4th, 2015 at 12:29 )

Iar seful Sunda imparte banii de spaga de la parinti cu Frusa,fara sa-i deranjeze cineva.Incredibil!!!!

 
** a spus: (December 4th, 2015 at 19:23 )

Robu, daca vrea sau nu, va fi principalul paratraznet in cazul ca ACS Poli rateaza salvarea de la retrogradare. Asta cit timp o echipa ca si Chiajna isi finanteaza fara probleme echipa nu e decit just.

 
Jony a spus: (December 4th, 2015 at 21:41 )

Nu mor caii cand vor cainii…

 
INO a spus: (December 5th, 2015 at 00:46 )

BEY!PLECAȚI DE AICI CU TIKI TA -KA KA MA KA!REZULTATE 0 ȘI JOC FĂRĂ VALOARE!PUNCTELE VORBESC!AȘA CĂ MAI ESTE MULT PÎNĂ LA CE TREBUIE SĂ FIE LA TIMIȘOARA O ECHIPĂ DE FOTBAL!ÎNSĂ LE DORESC SUCCES CELOR DE LA SARACENS TIMIȘOARA ȘI MÎINE SĂ BATĂ BAIA MARE ȘI SĂ CÎȘTIGE ȘI CAMPIONATUL ROMÂNIEI ȘI TOT ODATĂ ȘI A TREIA CUPĂ LA RÎND ÎN ACEST AN!HAI TIMIȘOARA VICTORIE LA RUGBY ȘI CHIAR LA FOTBAL CU ECHIPA LUI HAGI CARE PÎNĂ ACEST AN AVEA PARTE DOAR DE MECIURY DUBIOASE !HAIDE POLI TIMIȘOARA!!HAIDE!POLI!VICTORIE

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Renne a spus: (December 5th, 2015 at 18:35 )

Pai ăla care este președinte Anton ce face ? El de ce nu aduce bani pt club? Sau e doar un HOT care vrea doar publicitate ? De Stanciu știm ce poate -nimic

 
Vikkk a spus: (December 5th, 2015 at 18:38 )

Pai marketing poate sa vorbească ca a dus sponsori , restul ce fac ?

 
anteconbega a spus: (December 6th, 2015 at 08:19 )

Provenit din fostul UASCR, Don Anton prinde muşte la Club, că el cu Merţanu capitalist, nu cu Lăstunul comunist. La meci a fost şi un moment solemn: Dembo şi alţi veterani ai fotbalului bănăţean au primit de la doi oficiali, unul cu gura mare şi cu părul vopsit la coafor, altul cu un zâmbet înţelept, dar trist, nişte foi subţiri de hârtie pe care scria Diplome. Iar Viitorul, înduioşat de sărăcia autorităţilor locale în materiale promoţionale, a bătut Poli doar cu 2-1…

 
Miculaș a spus: (December 6th, 2015 at 17:54 )

Pai escrocul de Anton fura bani cu Stanciu, ce sa fac el.
Primarul doarme pe el si clubul se împrumuta in oraș, dar reclamele cu casa auto merg gratis fara ca Anton sa fac ceva pentru club.
Cum dracu sa venim la stadion sa vedem cei mai Ipotești oameni de conducere din istoria Poli.
Anton ești o mizerie pentru club , in loc sa aduci bani tu te ascunzi .

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com