Printul Paul pretinde peste 1.300 de hectare de teren si in Timis

Printre zecile de mii de hectare pe care le pretinde aventurierul prinț Paul în România s-au aflat și un teren agricol și unul forestier din comuna Banloc. Din cele peste 1.300 de hectare solicitate, el a primit în instanță 50 de hectare, dar n-a ajuns nici în posesia lor. Litigiile sunt și acum pe rol.

prin pol

Așa-zisul prinț Paul se numără printre oamenii momentului, fiind acum plasat în arest la domiciliu într-un dosar DNA privind retrocedări ilegale din județul Ilfov. În dosar se mai regăsesc nume foarte cunoscute, inclusiv din presă. Pe lângă revendicarea fermei Băneasa, Paul a pretins în mod ilegal retrocedare altor zeci de mii de hectare de terenuri agricole sau forestiere la nivelul întregii țări. Printre solicitările sale se numără și peste 1.300 de hectare în județul Timiș. Mai exact, în anul 2005, acesta a cerut 772 de hectare de teren agricol și 536 de hectare de teren forestier în comuna Banloc, unde exista un fost domeniu regal. Numai că Paul nu are niciun drept legal la fostele domenii regale, ci eventual la proprietățile personale ale strămoșilor săi.

Până în 2007 nu s-a întâmplat însă nimic, dar în acel an a început un proces care îi dă câștig de cauză Prințului Paul, dar numai 50 de hectare. Trebuie reamintit că e o perioadă în care președinte al României era cumătrul lui Paul, Traian Băsescu. „În anul 2007 a început un proces care obligă Comisia Locală și Județeană să soluționeze pe fond cererea de restituire depusă pe 28 noiembrie 2005 (n.r. – procesul s-a încheiat în 2008). În 2012 avocații au făcut o notificare către Comisia Județeană și Comisia Locală să pună în aplicare hotărârea de instanță. Ca urmare a acestei notificări, Comisia Locală propune Comisiei Județene validarea a 50 de hectare de teren agricol și 201 hectare de pădure. Tot în 2012, Comisia Județeană ia o hotărâre prin care validează cererea pentru cele 50 de hectare și amână discuția pentru terenul forestier pentru realizarea unor lucrări tehnice de suprapunere”, ne-a comentat Eugen Dogariu pe marginea acestei solicitări, cu o zi înainte de a fi schimbat din funcția de prefect.

Practic, din acest punct, Prințul Paul ar fi putut să primească 50 de hectare de teren agricol, însă Comisia Locală a decis să mai facă niște verificări. În urma acestora, Lambrino s-a ales cu… nimic. Cel puțin deocamdată! „Ca urmare a unor verificări făcute de către Comisia Locală, pe 3 decembrie 2015 este înaintată o adresă către Prefectură prin care se cere anularea hotărârii din 2012, ca urmare a faptului că cele 50 de hectare au fost validate și în județul Vaslui. Aceasta este situația. Deci el a fost validat, ca urmare a unui proces, cu 50 de hectare de teren agricol. Ca urmare a faptului că el a mai fost validat cu 50 de hectare și în Vaslui, tot în urma unei hotărâri de instanță, Comisia Locală a cerut anularea hotărârii inițiale. Teoretic, această cerere va intra în ședința următoare de fond funciar, iar Comisia Județeană va lua în discuție propunerea”, ne-a mai declarat Dogariu. Acesta a mai spus că în acte nu apare niciuna dintre persoanele care sunt în prezent cercetate de DNA: Remus Truică, Dan Andronic etc. „Cererea inițială este făcută de o casă de avocatură și mai departe nu apare niciunul dintre acele nume sau cel puțin nu în actele pe care le am eu”, a menționat Dogariu. Conform declarațiilor prefectului, lucrurile se pot încă schimba. Cererea făcută de Comisia Locală încă nu a fost validată, deci rămâne de văzut dacă Prințul Paul va primi cele 50 de hectare puse în discuție. Mai mult, când va fi publicată hotărârea, Lambrino poate să o conteste în instanță. „Hotărârea Comisia Județene, vom vedea care va fi, poate fi contestată în instanță. Teoretic, pe lege, ei nu au voie decât o anumită suprafață de teren după un singur moștenitor. (…) Deci asta e situația, el nu a luat în posesie nimic la Banloc. Din ce a cerut, conform cererii inițiale, în urma unui proces i s-au validat 50 de hectare, dar nu s-a pus în posesie nimic”, a completat Eugen Dogariu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

NESIMTIRE MARE a spus: (December 16th, 2015 at 19:19 )

NESIMTITUL asta de prinss de tinikeaa cu penibila sa de consoarta, agramati si redusi ambii, ce crede ca a fatat mirtanu lu tasu” in paie in sura in Banat si gata este cuscru Banatan! pana aici, NESIMTITULE!

 
Sandy a spus: (December 18th, 2015 at 13:06 )

Individul ăsta este la fel de prinț ca și mine. Este bastardul lui Carol al II-lea, făcut cu Zizi Lambrino. Nu are niciun drept la nimic. Paul Lambrino este doar un infractor cu relații sus puse, atât tot. Sper să facă și pușcărie și să ne scutească apoi de prezența lui. Să plece unde-a-nțărcat dracu bălaia. Eu unul, m-am săturat deja de mutra lui de bidon turtit vânturată prin presă. Nu-l mai numiți „prinț” pemntru că nu este așa ceva. Poate doar printre degete.

 
Iohannescu a spus: (December 18th, 2015 at 15:39 )

Pt Sandy
Asa e, dar o precizare.E chiar mai rau.
”Prins Pol” e bastardul unei oarecare d-ne Hélène Henriette Nagavitzine cu Grigore Mircea Lambrino care la randul lui era bastardul lui Carol II. Deci Zizi Lambrino e bunica lui.
Iar asa zisul print daca ar fi un adevarat gentleman ar trebui sa imparta ce a pradat cu cel putin un frate vitreg pe care-l are si de care nu sufla o vorba( adica Ion Alexander Lambrino Hohenzolern). Dar e foarte posibil sa aibe mai multi frati.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com