Va fi poftit si Sorin Grindeanu la DNA in cazul finantarii lui Poli? A aparut ordonantarea de plata semnata de fostul ministru!

Aşa cum am anunţat, Adrian Orza, fostul viceprimar din administraţia Gheorghe Ciuhandu, a fost chemat la DNA în calitate de suspect în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara, unde s-a prezentat la mijlocul săptămânii trecute. Orza s-a alăturat astfel unui grup din care mai fac parte Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, dar şi alte nume din cadrul Primăriei Timişoara, toate acuzate de abuz în serviciu. Aproape 15 persoane angajate la primărie sau care au prestat pentru municipalitate în perioada 2008-2009 au fost chemate la DNA în dosarul finanţării Politehnicii Timişoara.

semnatura grindeanu

Singurul care lipseşte de pe această listă este fostul ministru Sorin Grindeanu, viceprimar la vremea respectivă. „Este curios că DNA nu l-a chemat şi pe Sorin Grindeanu în dosarul finanţării echipei de fotbal. Spun asta pentru că, la fel ca şi Adrian Orza, acesta a semnat cel puţin o ordonanţare de plată”, ne-a declarat o sursă din cadrul primăriei. În ceea ce priveşte dosarul finanţării echipei de fotbal, Sorin Grindeanu ar mai putea avea emoţii şi în ceea ce priveşte acordarea unui vot pozitiv pentru o hotărâre de consiliu local care prevedea modificarea unor articole a altei hotărâri care s-a referit la asocierea cu clubul de fotbal. Asta în condiţiile în care Grindeanu şi tot grupul PSD prezent în 2008 în cadrul Consiliului Local Timişoara au votat, în martie 2008, împotriva contractului de asociere. La doar o lună distanţă, Grindeanu şi ceilalţi consilieri locali pesedişti au votat pentru modificarea a două articole din hotărârea respectivă, girând în acest fel o hotărâre împotriva căreia au votat. „Sorin Grindeanu a votat favorabil, în aprilie 2008, HCL 177/15.04.2008, prin care se propunea modificarea unor articole din HCL nr.127/20.03.2008, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local de asociere cu fostul club patronat de Marian Iancu”, ne-a mai declarat aceeaşi sursă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

VIOLETU a spus: (decembrie 7th, 2015 at 10:30 )

Ciuhandu, Orza, Grindeanu, Cojocari si cine mai vreti voi sunt nevinovati in cazul de fata.

alb-violet-negru a spus: (decembrie 7th, 2015 at 14:40 )

@VIOLETU
Dar ce, Robu este vinovat in fata CC? Numai sicane politice peste tot. Poate daca apare la bara si un psdist se mai linistesc apele!

VIOLETU a spus: (decembrie 7th, 2015 at 14:54 )

Dar cine a spus ca Robu e vinovat? Personal cred ca ce e acum la ACS e mai transparent decat a fost la fosta echipa.

anteconbega a spus: (decembrie 7th, 2015 at 17:19 )

Dacă şi dl. Sorin Grindeanu ajunge pe lista DNA, căci 4 ani fu primar, nu fumeie de servici, atunci e groasă de tot pentru PSD Timiş, iar domnul Bojin va putea râde-n barbă, că la el ar fi vorba de o sumă care abia trece de 200 000 de lei, pe când în cazul lui Grindeanu şi a ceilorlalţi propolişti ar fi vorba de milioane şi milioane de lei. Cine sapă groapă altuia…buf!

Dejan a spus: (decembrie 7th, 2015 at 17:54 )

Daca bine imi aduc aminte Grindeanu a fost membru si in consiliul director la Poli Timisoara. Asta spune multe.

pack a spus: (decembrie 7th, 2015 at 20:34 )

Articol de kkt!
Pai cum sa nu semneze o ordonantare la plata pentru o suma cae e in buget si e HCL valabil????
Mi-ar fi rusine sa redactez o asemenea porcarie! Cautati vinovatii in alte parti… daca aveti intuitie si ceva stiinta! Pe nemernicul de Grindeanu il puteti ataca in alta 100 de cazuri dar aici nu e ce insinuati…

@pack a spus: (decembrie 8th, 2015 at 00:48 )

corect! semnatura lui grideanu avea la baza o hotarare de consiliu valabila!

delpack a spus: (decembrie 8th, 2015 at 01:02 )

Singurul vinovat e Cojocari! Prefectura si Curtea de Conturi! Primul ca a garantat legalitatea, prefectura ca nu a atacat hotararea si Curtea de Conturi ca a verificat in fiecare an finantarea si nu a spus ca e ilegala ci abia dupa 5 ani!

@pack a spus: (decembrie 8th, 2015 at 08:29 )

daca e cum spui tu, de ce a fost chemat orza la dna iar grindeanu sta linistit? la fel au semnat, in virtutea aceluiasi hcl, si violeta mihalache sau actuala purtatoare de cuvant a primariei. amandoua au fost chemate la dna. nu si grindeanu. daca ma intrebi pe mine, finantarea a fost in regula. dar cineva a vrut altceva la vremea respectiva. interese politice.

Justitia a spus: (decembrie 8th, 2015 at 22:44 )

1.In primul rand sa intelegem ce este un HCL. HCL=Lege pe plan local care trebuie respectata de catre toti locuitorii orasului respectiv si pusa in aplicare de catre cei cu asemenea atributii. La fel ca si orice alta lege nationala care este promulgata sau nu de catre presedinte, girul final in cazul unui HCL ( lege locala) este dat de prefect ( reprezentant al guvernului in teritoriu). Stiti vorba: unde-i lege nu-i tocmeala.
2.Daca in 2008 a fost promulgat un HCL care a obtinut toate avizele juridice, a obtinut votul consiliului local si la final a fost girat de legalitate de catre prefect rezula o lege locala perfect legala si valabila care trebuie aplicata. Mai mult in timpul a 3 (trei) controale ale curtii de conturi nu s-a constatat nimic ilegal nici in cazul legalitatii asocierii cu clubul, nici in cazul platilor efectuate.
3. Conform Legii 215/2001, art 77 “Primarul, viceprimarul, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi aparatul de specialitate al primarului constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită primăria comunei, oraşului sau municipiului, care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale.”
4. Asadar avem o HCL(lege locala) valabila, aprobata, votata, legala, verificata de curtea de conturi, etc. Aparatul de specialitate al primarului = angajatii din primarii conform legii sunt obligati sa o puna in aplicare, in caz contrar poat fi dati afara si acuzati de abuz in serviciu ( este ca si cum un politist ar refuza sa aplice o lege si ar spune ca el nu da amenzi pt viteza, sau nu aresteaza hotii de buzunare)
Acum vin intrebarile: De ce dupa 7 ani persoanele care erau obligate de o LEGE (215/2001) sa puna in aplicare un HCL legal, valabil si cu 3 avize de legalitate din partea curtii de conturi sunt acuzate de abuz? De ce dupa 3 controale ale curtii de conturi un altul spune ca este ilegal? De ce dupa 7 ani DNA-ul spune ca un HCL nu este legal? Cu ce sunt de vina angajatii ca au avut incredere in avizele de legalitate ale HCL-ului, in girul de legalitate al prefectului si nu in ultimul rand in girul de legalitate ale celor 3 controale de la curtea de conturi si conform legii erau obligati sa duca la indeplinire HCL-ul?
Ca raspuns la aceste intrebari nu gasesc decat doua variante: ori toate anchetele DNA sunt instrumentate politic si se fac la comanda de partid – asta tinand cont ca dl. Grindeanu ministru PSD care a semnat si el ordonantari catre Poli si a fost membru in consiliul director la Poli nu este suspectat, anchetat sau invinuit – sau varianta 2: procurorul care se ocupa de caz este un INCOMPETENT si de o prostie rara iar pentru a-si justifica prezenta pe acest pamant precum si salariul pe care ii primeste ca si procuror deschide organigrama unei institutii si ia la intamplare niste nume carora le pune in spate tot felul de acuzatii, fara sa se gandeasca(in cazul in care are cu ce) ca astfel distruge viata multor oameni si familii.
Daca se doreste sa se faca curatenie in administratii, macar sa se faca acolo unde trebuie, fara abuzuri si nu la ordinul unui partid sau pentru a avea ce raporta când te suna Kovesi sa te intrebe ce ai facut azi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top