De la garaje, la DNA! Ce-a facut city managerul Sorin Dragoi in jumatate din 2015

34 de copiatoare. 19 faxuri. 225 posturi telefonice fixe ale primăriei. Peste 32.000 de pagini copiate și trimise către DNA. De toate acestea, dar și de garaje, locuințe, monumente și multe altele, s-a ocupat în prima jumătate a anului trecut administratorul public Sorin Drăgoi.

sorin dragoi

„Administratorul Public este definit ca un promotor al schimbării şi un reformator (…) Primarul este cel care deleagă către Administratorul Public atribuţii ce ţin de managementul public al unităţii administrative-teritoriale sau de alte entităţi aparţinătoare”, își începe Sorin Drăgoi expozeul. Printre atribuțiile sale se numără – și spicuim la întâmplare – întâlniri cu mediul de afaceri, intermedierea relaţiei între PMT și alte instituții ale statului, urmărirea situaţiei privind împrumutul de la Banca Mondială, colaborarea cu Poliţia Locală sau urmărirea lucrărilor din oraş. Conform aceluiași document, în subordinea lui Drăgoi erau Direcția Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse; Compartimentul Monumente; Birou Valorificare Spații cu Altă Destinație și Compartiment Administrativ.

La jumătatea anului 2015, Drăgoi făcea inventarul diverselor lucrări aflate în execuție. Printre acestea, reparații la școli, licee sau unități sanitare, cum ar fi „reabilitare și extindere clădire str. Gh. Doja nr. 27-29 ce se v-a finaliza (va finaliza – n.r.) în 01.09”, Clinica de Dermatologie de pe strada Daliei, modernizarea și extinderea UPU de la Clinicile Noi sau construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii. Printre alte îndatoririle trecute pe listă se numără și reabilitarea porților de intrare în Timișoara, dinspre Calea Aradului și Calea Lugojului, dar și amenajarea Sălii „Constantin Jude” și a sălii de consiliu a PMT.

Tot în subordinea lui Drăgoi intră curățarea și întreținerea monumentelor din oraș, dar și inventarierea garajelor. Conform raportului, „pe terenurile din domeniu public sau privat al Municipiului Timișoara, există 5.153 de garaje”. Aflăm din același raport că în perioada 1 ianuarie -15 iunie 2015 au fost înhumați 842 decedați, dar și 29 de persoane fără aparţinători sau fără identitate. Tot administratorul public, prin oamenii din subordine, se ocupa și de cele „11 WC-uri publice (…) la care accesul cetăţenilor este gratuit, aflate în următoarele locaţii: Piaţa Unirii – Piaţa Traian – Parcul Botanic – Piaţa Țepeș Vodă – Parc Central – str. Ciprian Porumbescu – str. Iuliu Maniu – Parcul Uzinei – Parcul Carmen Sylva – Parcul Copiilor – Parcul Rozelor”. La data întocmirii raportului, cel puțin patru dintre ele erau închise.

Prin Compartimentul Administrativ, aflat tot în ograda city managerului, s-a urmărit, printre altele, „lunar întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 34 copiatoare (…) întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 19 faxuri (…) întreţinerea a 7 sisteme de alarmă, service sistem încălzire-răcire din fiecare încăpere, holuri şi toalete, service sistem sonorizare la şedințele Consiliului local din Sala de Consiliu”, dar și „decontarea contractelor de utilităţi: Enel, E.ON, Aquatim, Retim, Colterm”. Din același document mai putem afla că parcul auto al PMT cuprinde cinci autoturisme, două autoutilitare, un buldoexcavator, o remorcă, patru cositoare, o motopompă și o motosecătoare, dar și că sistemul de comunicare al primăriei este format din 225 posturi telefonice, din care 195 interioare şi 33 numere fixe exterioare.

În sarcina subordonaților administratorului public au intrat, în prima jumătate a anului trecut, și emiterea a mii de acte oficiale, arhivarea tuturor contractelor de concesiune a terenurilor, încheiate în perioada 1991-2012, organizarea mai multor licitații, repartizări și redistribuiri de locuințe, încasarea chiriilor pentru locuințe, anexe și garaje, emiterea de somații către rău-platnici, dar și… copierea și trimiterea către DNA a nu mai puțin de 32.038 pagini reprezentând acțiuni efectuate în PMT în temeiul Legii 112/1995, în perioada 1996-2014. Întregul raport poate fi consultat aici Sorin Drăgoi a ajuns în primărie inițial pe un post de consilier al lui Nicolae Robu. Din martie 2013, în urma promovării unui concurs la care nu a avut, practic, niciun contracandidat, este primul city manager din istoria administrației timișorene.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (January 25th, 2016 at 11:49 )

Cel mai misto raport ar puteafi i dat de alde Dragoi despre Casa del Sol din Elisabetin, pension cu restaurant cu care, cica, managerul lui Robu nu mai are nici in clin, nici in maneca! Sa moara mortu’?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

Un fundas a parasit Poli Timisoara pentru o echipa din Judet

Incertitudinea financiară de la Poli Timişoara îi determină pe jucătorii din lotul pregătit de Ionuţ Popa să plece unde văd cu ochii. Primul a fost atacantul Cristian Bud. Acesta a fost urmat de un jucător care nu a bifat nici măcar un minut în actuala stagiune, după ce a fost transferat în această vară de la o echipă din eşalonul secund.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un fundas a parasit Poli Timisoara pentru o echipa din Judet
MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Incredibil: un hot este filmat in timp ce intra la furat, politia nu-l cauta nici dupa 8 zile! / VIDEO

Se întâmplă din nou la Timișoara, unde tupeul hoților depășește orice limită. Ciprian Fercovici, unul dintre membrii bandei de hoți de buzunare care terorizează orașul, a fost filmat în timp ce fura dintr-o locuință! Nici măcar după 8 zile polițiștii nu l-au luat la întrebări. Cristi Brâncovan a avut nevoie de 15 minute să-l găsească.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incredibil: un hot este filmat in timp ce intra la furat, politia nu-l cauta nici dupa 8 zile! / VIDEO

Economic vezi arhiva Economic

Pasagerul 1.000.0000 pe Aeroportul Timisoara e din Deva si sta la Bruxelles / FOTO

Stă de cinci ani la Bruxelles și, când a venit în România în vacanță, a avut parte de surpriza vieții ei. Elena Gabriela Avram este din Deva și este pasagerul cu numărul 1 milion care a tranzitat, în acest an, aeroportul de la Timișoara. A fost sărbătorită cu șampanie, brioșe cu frișcă și baloane și a primit și premii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pasagerul 1.000.0000 pe Aeroportul Timisoara e din Deva si sta la Bruxelles / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mii de funcționari din întreaga țară știu ce fac cel puțin o săptămână în vară: merg la „perfecționare”. Adică în vacanță pe bani publici, la mare sau la munte, și nu singuri, ci alături de familii, ca să nu se simtă stingheri! Primăriile și alte instituții din Timiș nu fac excepție, iar în cazul unora tupeul e maxim. Pentru că nu se poate sta decât la patru stele cu all inclusive.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vacante all inclusive, pe bani publici. Pe unde s-au perfectionat functionarii din Timis / LISTA DESTINATIILOR
Primăria Timişoara organizează, în 2 și 3 septembrie, a zecea ediţie a festivalului Bega Bulevard. Vor avea loc tot felul de acțiuni pentru mici și mari, demonstrații și faimoasa cursă a rățuștelor. Zdob si Zdub cântă în prima seară, iar Cargo, în cea de-a doua. PMT i-a invitat pe Bărar & co la o acțiune proprie, așa cum a promis Nicolae Robu.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bega Bulevard la editia cu numarul 10. Cargo si Zdob si Zdub, capete de afis / PROGRAM
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top