De la garaje, la DNA! Ce-a facut city managerul Sorin Dragoi in jumatate din 2015

34 de copiatoare. 19 faxuri. 225 posturi telefonice fixe ale primăriei. Peste 32.000 de pagini copiate și trimise către DNA. De toate acestea, dar și de garaje, locuințe, monumente și multe altele, s-a ocupat în prima jumătate a anului trecut administratorul public Sorin Drăgoi.

sorin dragoi

„Administratorul Public este definit ca un promotor al schimbării şi un reformator (…) Primarul este cel care deleagă către Administratorul Public atribuţii ce ţin de managementul public al unităţii administrative-teritoriale sau de alte entităţi aparţinătoare”, își începe Sorin Drăgoi expozeul. Printre atribuțiile sale se numără – și spicuim la întâmplare – întâlniri cu mediul de afaceri, intermedierea relaţiei între PMT și alte instituții ale statului, urmărirea situaţiei privind împrumutul de la Banca Mondială, colaborarea cu Poliţia Locală sau urmărirea lucrărilor din oraş. Conform aceluiași document, în subordinea lui Drăgoi erau Direcția Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse; Compartimentul Monumente; Birou Valorificare Spații cu Altă Destinație și Compartiment Administrativ.

La jumătatea anului 2015, Drăgoi făcea inventarul diverselor lucrări aflate în execuție. Printre acestea, reparații la școli, licee sau unități sanitare, cum ar fi „reabilitare și extindere clădire str. Gh. Doja nr. 27-29 ce se v-a finaliza (va finaliza – n.r.) în 01.09”, Clinica de Dermatologie de pe strada Daliei, modernizarea și extinderea UPU de la Clinicile Noi sau construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii. Printre alte îndatoririle trecute pe listă se numără și reabilitarea porților de intrare în Timișoara, dinspre Calea Aradului și Calea Lugojului, dar și amenajarea Sălii „Constantin Jude” și a sălii de consiliu a PMT.

Tot în subordinea lui Drăgoi intră curățarea și întreținerea monumentelor din oraș, dar și inventarierea garajelor. Conform raportului, „pe terenurile din domeniu public sau privat al Municipiului Timișoara, există 5.153 de garaje”. Aflăm din același raport că în perioada 1 ianuarie -15 iunie 2015 au fost înhumați 842 decedați, dar și 29 de persoane fără aparţinători sau fără identitate. Tot administratorul public, prin oamenii din subordine, se ocupa și de cele „11 WC-uri publice (…) la care accesul cetăţenilor este gratuit, aflate în următoarele locaţii: Piaţa Unirii – Piaţa Traian – Parcul Botanic – Piaţa Țepeș Vodă – Parc Central – str. Ciprian Porumbescu – str. Iuliu Maniu – Parcul Uzinei – Parcul Carmen Sylva – Parcul Copiilor – Parcul Rozelor”. La data întocmirii raportului, cel puțin patru dintre ele erau închise.

Prin Compartimentul Administrativ, aflat tot în ograda city managerului, s-a urmărit, printre altele, „lunar întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 34 copiatoare (…) întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 19 faxuri (…) întreţinerea a 7 sisteme de alarmă, service sistem încălzire-răcire din fiecare încăpere, holuri şi toalete, service sistem sonorizare la şedințele Consiliului local din Sala de Consiliu”, dar și „decontarea contractelor de utilităţi: Enel, E.ON, Aquatim, Retim, Colterm”. Din același document mai putem afla că parcul auto al PMT cuprinde cinci autoturisme, două autoutilitare, un buldoexcavator, o remorcă, patru cositoare, o motopompă și o motosecătoare, dar și că sistemul de comunicare al primăriei este format din 225 posturi telefonice, din care 195 interioare şi 33 numere fixe exterioare.

În sarcina subordonaților administratorului public au intrat, în prima jumătate a anului trecut, și emiterea a mii de acte oficiale, arhivarea tuturor contractelor de concesiune a terenurilor, încheiate în perioada 1991-2012, organizarea mai multor licitații, repartizări și redistribuiri de locuințe, încasarea chiriilor pentru locuințe, anexe și garaje, emiterea de somații către rău-platnici, dar și… copierea și trimiterea către DNA a nu mai puțin de 32.038 pagini reprezentând acțiuni efectuate în PMT în temeiul Legii 112/1995, în perioada 1996-2014. Întregul raport poate fi consultat aici Sorin Drăgoi a ajuns în primărie inițial pe un post de consilier al lui Nicolae Robu. Din martie 2013, în urma promovării unui concurs la care nu a avut, practic, niciun contracandidat, este primul city manager din istoria administrației timișorene.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (January 25th, 2016 at 11:49 )

Cel mai misto raport ar puteafi i dat de alde Dragoi despre Casa del Sol din Elisabetin, pension cu restaurant cu care, cica, managerul lui Robu nu mai are nici in clin, nici in maneca! Sa moara mortu’?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Primul consilier local USR din afara Bucurestiului este la Lugoj

Jurnalistul Liviu Brîndușoni a devenit consilier local USR, după constituirea filialei locale a acestui partid. Acest lucru este o premieră, Brândușoni fiind primul ales local USR din afara Capitalei. El a candidat la Lugoj ca independent, astfel că trecerea la USR nu se află sub incidența legii care interzice traseismul la aleșii locali.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul consilier local USR din afara Bucurestiului este la Lugoj
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Poli a inceput seria amicalelor cu doua victorii

Început bun în testele de pregătire ale iernii. Prim-divizionara Poli Timişoara a învins sâmbătă ACS Ghiroda din liga a III-a cu 1-0, prin golul talentatului Lucian Oprea. Duminică, Poli a trecut mult mai clar, cu 4-0 la Sebiș, de echipa locală Naţional, în al doilea test din această iarnă. Au punctat Bîrnoi, Drăghici, Zaluschi și Popovici.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli a inceput seria amicalelor cu doua victorii
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Scandalul continuă la Spitalul Județean Timișoara. În centru se află medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, acuzat de asistente și infirmiere că le vorbește urât. Ionac spune că totul este o înscenare din partea conducerii spitalului, cu care se judecă de altfel pentru că i-a fost redus salariul cu 10%.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scandal pe muchie de bisturiu la Spitalul Judetean Timisoara. Inca un episod din razboiul Ionac vs. Craina
Ședință extraordinară de numai câteva minute la CJ Timiș. S-au împărțit, în doi timpi și trei mișcări, cele 55,6 milioane de lei, provenind din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. A existat o singură obiecțiune, a unui consilier UNPR care n-a fost de acord cu banii primiți de o primărie liberală.
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timis a impartit 55 de milioane de lei catre primarii. Consilier UNPR: Sa lasam politicul si sa facem administratie!
Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie
Piețe SA așteaptă de trei luni rezultatul unei expertize care să stabilească exact ce trebuie făcut pe șantierul deschis în Badea Cârțan. Lucrările au fost oprite după ce s-au prăbușit două grinzi, vestea proastă fiind că ele ar putea fi relicitate, asta după ce va fi modificat în prealabil proiectul. Între timp, comercianții îngheață în Piața Traian.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Blocaj total in Piata Badea Cartan. Ar putea fi organizata o noua licitatie de lucrari / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top