De la garaje, la DNA! Ce-a facut city managerul Sorin Dragoi in jumatate din 2015

34 de copiatoare. 19 faxuri. 225 posturi telefonice fixe ale primăriei. Peste 32.000 de pagini copiate și trimise către DNA. De toate acestea, dar și de garaje, locuințe, monumente și multe altele, s-a ocupat în prima jumătate a anului trecut administratorul public Sorin Drăgoi.

sorin dragoi

„Administratorul Public este definit ca un promotor al schimbării şi un reformator (…) Primarul este cel care deleagă către Administratorul Public atribuţii ce ţin de managementul public al unităţii administrative-teritoriale sau de alte entităţi aparţinătoare”, își începe Sorin Drăgoi expozeul. Printre atribuțiile sale se numără – și spicuim la întâmplare – întâlniri cu mediul de afaceri, intermedierea relaţiei între PMT și alte instituții ale statului, urmărirea situaţiei privind împrumutul de la Banca Mondială, colaborarea cu Poliţia Locală sau urmărirea lucrărilor din oraş. Conform aceluiași document, în subordinea lui Drăgoi erau Direcția Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse; Compartimentul Monumente; Birou Valorificare Spații cu Altă Destinație și Compartiment Administrativ.

La jumătatea anului 2015, Drăgoi făcea inventarul diverselor lucrări aflate în execuție. Printre acestea, reparații la școli, licee sau unități sanitare, cum ar fi „reabilitare și extindere clădire str. Gh. Doja nr. 27-29 ce se v-a finaliza (va finaliza – n.r.) în 01.09”, Clinica de Dermatologie de pe strada Daliei, modernizarea și extinderea UPU de la Clinicile Noi sau construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii. Printre alte îndatoririle trecute pe listă se numără și reabilitarea porților de intrare în Timișoara, dinspre Calea Aradului și Calea Lugojului, dar și amenajarea Sălii „Constantin Jude” și a sălii de consiliu a PMT.

Tot în subordinea lui Drăgoi intră curățarea și întreținerea monumentelor din oraș, dar și inventarierea garajelor. Conform raportului, „pe terenurile din domeniu public sau privat al Municipiului Timișoara, există 5.153 de garaje”. Aflăm din același raport că în perioada 1 ianuarie -15 iunie 2015 au fost înhumați 842 decedați, dar și 29 de persoane fără aparţinători sau fără identitate. Tot administratorul public, prin oamenii din subordine, se ocupa și de cele „11 WC-uri publice (…) la care accesul cetăţenilor este gratuit, aflate în următoarele locaţii: Piaţa Unirii – Piaţa Traian – Parcul Botanic – Piaţa Țepeș Vodă – Parc Central – str. Ciprian Porumbescu – str. Iuliu Maniu – Parcul Uzinei – Parcul Carmen Sylva – Parcul Copiilor – Parcul Rozelor”. La data întocmirii raportului, cel puțin patru dintre ele erau închise.

Prin Compartimentul Administrativ, aflat tot în ograda city managerului, s-a urmărit, printre altele, „lunar întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 34 copiatoare (…) întreţinerea şi asigurarea cu piese de schimb şi consumabile la 19 faxuri (…) întreţinerea a 7 sisteme de alarmă, service sistem încălzire-răcire din fiecare încăpere, holuri şi toalete, service sistem sonorizare la şedințele Consiliului local din Sala de Consiliu”, dar și „decontarea contractelor de utilităţi: Enel, E.ON, Aquatim, Retim, Colterm”. Din același document mai putem afla că parcul auto al PMT cuprinde cinci autoturisme, două autoutilitare, un buldoexcavator, o remorcă, patru cositoare, o motopompă și o motosecătoare, dar și că sistemul de comunicare al primăriei este format din 225 posturi telefonice, din care 195 interioare şi 33 numere fixe exterioare.

În sarcina subordonaților administratorului public au intrat, în prima jumătate a anului trecut, și emiterea a mii de acte oficiale, arhivarea tuturor contractelor de concesiune a terenurilor, încheiate în perioada 1991-2012, organizarea mai multor licitații, repartizări și redistribuiri de locuințe, încasarea chiriilor pentru locuințe, anexe și garaje, emiterea de somații către rău-platnici, dar și… copierea și trimiterea către DNA a nu mai puțin de 32.038 pagini reprezentând acțiuni efectuate în PMT în temeiul Legii 112/1995, în perioada 1996-2014. Întregul raport poate fi consultat aici Sorin Drăgoi a ajuns în primărie inițial pe un post de consilier al lui Nicolae Robu. Din martie 2013, în urma promovării unui concurs la care nu a avut, practic, niciun contracandidat, este primul city manager din istoria administrației timișorene.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (January 25th, 2016 at 11:49 )

Cel mai misto raport ar puteafi i dat de alde Dragoi despre Casa del Sol din Elisabetin, pension cu restaurant cu care, cica, managerul lui Robu nu mai are nici in clin, nici in maneca! Sa moara mortu’?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

Statiunea Buzias

Sport vezi arhiva Sport

minge de fotbal

Nu s-au facut de rusine! Poli, invinsa de Pandurii, dupa un meci mai strans decat o arata scorul

Aproape după un „cincinal”, „echipa suporterilor” a ajuns să joace cu o echipă din prima ligă. S-a întâmplat în 16-imile de finală ale Cupei României, unde ASU Poli a întâlnit o echipă cu pretenţii din prima ligă, chiar dacă acum are mari probleme financiare, Pandurii Tg. Jiu.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu s-au facut de rusine! Poli, invinsa de Pandurii, dupa un meci mai strans decat o arata scorul
Centrul de Echitatie Herneacova

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Dacă tot nu vrea CJ Timiș să dea fosta garnizoană înapoi la Ministerul Apărării, primarul Nicolae Robu s-a gândit să ceară... Castelul Huniade! Șantierul început acum un deceniu ar trebui finalizat la jumătatea lunii decembrie, iar edilul reclamă lentoarea cu care se desfășoară lucrările. Sorin Grindeanu se abține de la comentarii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Primarie – Consiliul Judetean, faza pe muzee, continua: azi, episodul Castelul Huniade
Se lucrează de zor la Pasajul Jiul, chiar dacă nu e furnicar de muncitori, iar o treime din lucrarea propriu-zisă este deja gata. Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune că există șanse ca amenajarea să fie gata înainte de termen. În zona Popa Șapcă se lucrează, spune edilul, la fel de susținut, iar șoferilor nu le rămâne decât să spere la vremuri mai bune.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Santierul de la Pasajul Jiul e gata pe o treime! / FOTO
Șoc mare cu lista ALDE la Caraș Severin! Cristiana Anghel, actual senator, a fost parașutată pe primul loc la Camera Deputaților, luându-i locul soției fostului baron cărășean Sorin Frunzăverde. La Senat, pe primul loc va fi Petru Lupșac, fost șef al Finanțelor din Oțelu Roșu, din casa căruia hoții au furat un seif plin cu bani.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din Caracal in Banat. Cristiana Anghel, primul loc pe lista ALDE Caras-Severin la Camera Deputatilor
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top