Palmaresul lui Poli si avertismentul primarului Robu

Văzută dinspre „Arena Știința”, isprava prim-divizionarei ACS Poli de a-și securiza palmaresul, numele și culorile pe o perioadă nelimitată pare un rahat cu apă rece. E vorba de câștigarea unui proces intentat de ACS Poli în scopul rezilierii, înainte de anul 2032, a contractului de asociere dintre AFC Politehnica, deținătorul real al palmaresului, și clubul lui Marian Iancu, utilizatorul lui. Urmând ca acest drept exclusiv de folosință să fie al ACS Poli, tot în baza unui contract cu AFC-ul profesorului Boiț. Definitiv. Într-un cor de râsete, Mihalcea, Ema, Brâncovan (ASU, Druckeria) și alții puteau ridiculiza entuziasmul primarului Nicolae Robu și al puținilor fani înfocați ai lui Poli din prima ligă. Ce palmares poți pune ca tichie de mărgăritar pe capul unei echipe ce până mai ieri se numea AC Recaș sau cum poți face un Juventus Torino nou-nouț din umbra Jiului Petroșani? Distracție, frate!

De partea cealaltă, „Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”, ACS Poli, și-a văzut încununată operația estetică cu care crede că va fascina publicul lipsă de pe stadion, chiar și fără rezultate. Să fim serioși, suporterul ocazional de fotbal, spectatorul lipsit de fanatism, dar nu și de semințe când vine la stadion, nu va face niciodată diferența. Nici dintre Recaș și Poli, nici dintre ACS Poli deținătoarea palmaresului și cea de dinainte, echipată în alb-negru. Acest segment de public vine la stadion să vadă fotbal și va reveni dacă există o miză la titlu sau pentru o participare europeană. Ăsta e singurul calcul de care trebuie să țină cont „patronii” publici ai celor ce joacă pe „Dan Păltinișanu” și dețin, de acum, și palmaresul, culorile și numele. În rest nu contează nimic. Pentru cei care ar conta și alte elemente de ordin sentimental nu se mai poate face mare lucru. E vorba de galeria angajată într-un alt proiect, ASU Politehnica.

Aducerea palmaresului în Timiș, după ce ani de zile a fost dosit la Drăgășani, Drumul Găzarului, la sediul BkP, lângă stadionul Dinamo, și apoi printr-un penitenciar, are foarte mare importanță pe termen lung. Este pentru prima dată după anul 2000 când palmaresul este deținut de cineva din Timișoara. Cu atât mai mult, de trei instituții stabile și oarecum credibile: Primăria Timișoara, CJ Timiș și Universitatea Politehnica, ultima fiind ingredientul forte, dar nu și suficient, al asocierii. Pentru prima dată, autoritățile publice care dau socoteală microbiștilor o dată la patru ani sunt responsabile de palmares și de dosarul juridic al numelui Poli. De acum înainte, orice investitor privat care va veni să finanțeze Poli Timișoara nu va deține controlul exclusiv și secular pentru acest drept, dacă cele trei instituții știu ce să facă cu el. Poate că nu ar fi excesiv de prudent ca primăria, CJT și UPT să intre ca asociate în AFC Politehnica sau să-și transfere aceste drepturi mai mult decât printr-un contract de asociere. Dar asta e o altă chestiune ce s-ar putea pune în discuție cu timpul, odată cu dispariția fizică a membrilor fondatori AFC.

Poate că unii își frământă nopțile cu gânduri negre, oare ce-a vrut să zică primarul Nicolae Robu când a atras atenția că „ACS Poli este nu numai proprietarul numelui, culorilor și palmaresul, ci și unicul îndrituit să le utilizeze”? L-am întrebat pe primarul Nicolae Robu cum înțelege să-și exercite dreptul de exclusivitate asupra acestui drept (palmares, culori, nume) obținut în instanță. „Dreptul în cauză este exclusiv, pur și simplu. Eu nu doresc, însă, să facem uz de exclusivitate, câtă vreme ceilalți utilizatori se comportă cu bun simț, civilizat, decent, respectuos, așa cum sunt tratați ei de către noi”, a spus Nicolae Robu. S-a înțeles pe „Știința”? Băieții cu spray-urile?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

timisoara a spus: (februarie 8th, 2016 at 10:07 )

in cazul acesta normal ar fi ca doar una din cele doua poli sa poarte aceasta denumire.adica acs-ul.in cazul culorilor orice echipa poate sa isi aleaga ce culori vrea,dar poli trebuie sa fie doar una.

Precizatorul a spus: (februarie 8th, 2016 at 10:49 )

Ambele,adica amandoua sunt ACS ! Si ASU nu poate exista fara ACS!

++ a spus: (februarie 8th, 2016 at 13:18 )

in sfirsit ajungem la concluzia ca lumea va veni la stadion daca se va juca a) fotbal si vor fi b) performante. nu cred ca neaparat titluri, pentru ca pentru asta resursele: arbitrii ca Tudor care greseste in favoarea cui vrea, cind vrea si altii ca el, legaturi la FRF, selectioner si nu la urma bani care pot fi platiti imediat ca la Steaua, Astra, etc., nu prea exista. la Timisoara, aproape unic in tara, se platesc salarii unor angajati, care sint fotbalistii. modul asta de a plati reduc banii pe care ii primeste jucatorul si desavantajeaza echipa fata de altele din Liga 1. dar altfel e aproape la fel ca la FCSB, jucatorii vin pe baza de „il stiu eu asta, joaca bine”, vin in ultima clipa in cantonament unde antrenorul sta in fata unei enigme si nu stie daca jucatorul face parale sau nu. la ACS amplificata de cunostintele de limbi straine ale lui FM si DS, nici a le lui Reghe n-or fi deosebite. o apa si un pamint, Liga 1.

chibitul violet a spus: (februarie 8th, 2016 at 14:52 )

Publicarea sentintei definitive din dosarul palmaresului, ar lamuri lucrurile !

George Marinescu a spus: (februarie 8th, 2016 at 15:32 )

Atâta vreme cât ACS Poli Timișoara funcționează cu Codul de Identitate Sportivă al defunctei AC Recaș, eu nu merg la meciurile acestei echipe.

anteconbega a spus: (februarie 8th, 2016 at 15:51 )

„Aducerea palmaresului în Timiș, după ce ani de zile a fost dosit la Drăgășani, Drumul Găzarului, la sediul BkP, lângă stadionul Dinamo, și apoi printr-un penitenciar, are foarte mare importanță pe termen lung.”
Domnul Sasu are dreptate perfectă în cele mai de sus: în anul 2036 Poli va câştiga Campionatul, în 2037- Cupa, în 2038 Supercupa, în 2039 Europa League, iar în 2040, când ziaristul se va apropia de nonageriat, Champions League. Toate trofeele vor fi expuse în vitrina Primăria din Recaş. Hai Rapidul, hai Alexa!

Andrei a spus: (februarie 8th, 2016 at 20:56 )

Replica referitoare la spray-uri e putin deplasata. Poate ar trebui sa va reorientati catre altii, care mazgalesc peretii cladirilor istorice din oras, cu tot felul de `nume` de grupuri din care fac parte, aceeasi care `impodobesc` si tramvaiele, etc.
Noi, nu avem nimic cu echipa primarului, asa cum nu au nici ceilalti microbisti din oras, care, dupa cum se vede, fie merg pe Stiinta, fie pe D.P., cand vin echipele ceausestilor 🙂
Pana atunci, voi, presa mancatoare de rahat politic, ar trebui sa va vedeti de treaba. Am inteles, invidia omului cu peruca e mare pentru o echipa care a plecat din liga a V-a si care inca de atunci aduna mai multa lume decat aduna echipa primariei, pompata la greu din fondurile orasului, in prima/a doua liga.
Vorba aia: ,,AC Recas, ole, ole, ne vedem la anu’ -n B”

Toate cele bune!

INO a spus: (februarie 10th, 2016 at 08:13 )

NOW!ROBU ARE DREPTATE!ORI SE CUMINȚESC CEI DE LA ASU PU LY ORI DESFIINȚAREA!ASU NU ESTE POLI NU VOR FI NICIODATĂ!AU PROMOVAT PE NEDREPT AJUTAȚI DE DĂNUȚ LATA!ȘI NU AU NICI O VALOARE ÎN FOTBALUL CARE CONTEAZĂ!CÎT DESPRE GALERIE DACĂ AU MAI RĂMAS 100 DE GRAFFITI!IAR ACS DACĂ ADUCE JUCĂTORI DE VALOARE ȘI JOACĂ BINE ADUNĂ ȘI 20000 -30000 DE SPECTATORI !ACS A FUZIONAT LEGAL CU RECAȘUL DECI SCHIMBARILE SÎNT REALE! NUMELE ESTE UNUL NORMAL ȘI DE FAPT ȘI DREPT JURITIC POLI! DECI NUMAI UNI CARE BAT CÎMPI POT ZICE CĂ POLI ESTE RECAȘ!VEZI ECHIPA JUCĂTORI ETC!CĂCI NU JOACĂ EI FOTBAL ÎNCĂ ȘI O ABURESC SÎNT DE ACORD!DAR PENTRU ROBU ȘI INVESTITORII CARE VOR VENI LA ACS POLI ESTE FOARTE UȘOR SĂ-I SCUIPE ÎN CAP PE CEI DE LA ASU ECHIPA NIMĂNUI ȘI SĂ-I ȘTEARGĂ CU COTUL!POLI ACS ESTE SINGURA ȘI DE DREPT POLI TIMIȘOARA!!HAIDE!POLI ACS!VICTORIE CU VOLUNTARI!YESSSSSSSS!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

MOV a spus: (februarie 11th, 2016 at 00:12 )

In completare la INO: POLI, e cea care, joaca pe DAN PALTINISANU!

vest a spus: (februarie 12th, 2016 at 12:09 )

Dincolo de orice alte discutii, mai pertinente sau nu, dilema ultrasilor adevarati e: daca palmaersul lui Poli e la ACS, cum sa mai sustin ca ASU e adevarata Poli? Cat de mult mai conteaza care din cele doua e mai Poli decat cealalta? Personal, am mers la amandoua pana acum.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Top