Robu, despre potentialul investitor de la Poli: Are afaceri de miliarde de dolari

Viitorul ar putea suna bine pentru Poli Timișoara, în cazul în care Kenneth Andam ar decide într-adevăr să investească în echipa alb-violetă. Fostul sprinter de origine ghaneză se ocupă, conform primarului Nicolae Robu, de afaceri de miliarde de dolari. Colaborarea între cele două părți este momentan doar în primele faze ale discuțiilor.

kenny andam

„Niciodată să nu dai ascultare oamenilor care îți spun «nu», pentru că sunt vor fi întotdeauna aceiași oameni care vor spune «da, ai reușit», în momentul în care vei reuși ceea ce ți-a propus” – este crezul lui Kenneth Ekow Andam, fost sprinter, cercetător, filantrop și om de afaceri inovator, fondatorul mai multor companii în SUA și Ghana. Ca sportiv, a participat la patru campionate mondiale de atletism și la ediția din 2000 a Jocurilor Olimpice, desfășurate la Sydney. În vârstă de 40 de ani, Andam, care este licențiat în tehnologia informației și în economie, se ocupă, în prezent, de diverse afaceri. Este președintele consiliului de administrație ale unui fond de investiții cu afaceri în SUA și Africa, dar și fondatorul mai multor companii, printre care una de comunicații și una care se ocupă de câmpuri petroliere, cu proprietăți și concesiuni în Ghana și Namibia.

Aparent, Kenny Andam este interesat să investească la Poli Timișoara. El a discutat deja cu primarul Nicolae Robu, alături de care a și urmărit, vineri seară, meciul dintre Poli și Petrolul Ploiești. Edilul nu știe prea multe despre Andam, dar a rămas impresionat de acesta. „Este un fost campion la atletism, care are afaceri foarte mari, inclusiv în domeniul sportului. Discuțiile sunt purtate de el în sume de ordinul miliardelor de dolari. Evident că nu se pune problema să investească acești bani la Poli. Modul în care face prezentarea este unul foarte credibil. Prezentarea intențiilor sale și a ceea ce a făcut se realizează într-o manieră foarte profesionistă. Oricum nu se pune problema să semnăm ceva până nu se fac toate verificările, sub toate aspectele”, a spus, pentru deBanat.ro, Robu, care recunoște că nu știe prea multe despre potențialul investitor. Primarul susține și că o eventuală colaborare se poate face doar pe un model care funcționează deja la Timișoara. „Putem face o asociere pe modelul celei de la rugby. Nici într-un caz nu doresc o formulă precum cea de pe vremuri, cu Marian Iancu. Nu vreau și cred că nu vrea nici Titu Bojin așa ceva. Vorbim de o asociere într-un ONG, cu un membru asociat nou, contributor privat, așa cum avem la rugby. Asta putem face”, mai spus edilul.

Poli a terminat sezonul regulat cu o victorie la limită împotriva „lanternei roșii” Petrolul Ploiești. Urmează play-out-ul, la finalul căruia alb-violeții speră să rămână în Liga I. Acesta este condiția pentru ca o eventuală colaborare între club și Kenny Andam să devină realitate.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:07 )

Neica Robu nu este 1 aprilie ca sa ne povestesti de un pensionar ghanez pe care doar tu il crezi ca are miliarde de dolari.
Cine crede ca individul acesta este un miliardar in dolari este cel mare fraier.
Fii mai realist daca tot ai intrat in campania electorala

polist a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:15 )

Se pare ca toți așa zisi investitori la orice Poli a avut orasul asta, trebuie sa fie ceva in neregula cu ei.
Un simplu google search si deja apar acuzații de frauda in Statele Unite pe sume modice câteva sute de mii de dolari si el vrea sa investească milioane la Poli di afacerile lui de miliarde. Sa fim serioși.
Eu m-am cam saturat de povesti de genul asta
Păcat de fotbalul asta ce-a ajuns…..

INO a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:21 )

NOW!ROBULE!MĂ ȘTI!ĂSTA ESTE VENIT LA CIUPEALĂ!ȘI ĂSTA NU ARE BANU EL SE OCUPĂ DE CE SE SCURGE DE LA ALȚI!ȘI ASTA PRIN GHANA ȘI TRINIDAT-TO BAGO-UNDE CULOAREA NEAGRĂ ESTE LA MODĂ-IAR ALBUL TREBUIE SĂ FIE ENGLEZ SAU AMERICAN! ĂIA LE IAU DIAMANTELE CU AJUTORUL UNUIA CA ȘI ĂSTA ȘI LE PARAȘUTEAZÂ SACI CU OREZ ȘI CONSERVE EXPIRATE!SIGUR CĂ AVÎND RELAȚI ESTE DE CUNOSCUT OMUL PENTRU INFLUENȚĂ-INFORMAȚII ETC….DE ACEEA VREA ȘI OMUL SĂ VADĂ PIAȚA ÎN ROMÂNIA!!?EL NU ARE ATÎȚIA BANI DAR ESTE CUNOSCUT LA EL ÎN GHANA ȘI ARE RELAȚI!TRĂIEȘTE PE UNDE ESTE MAI BINE ȘI STOARCE DE UNDE POATE!NU ÎL VĂD LA POLI, DEȘI MI-AȘ DORI SĂ ÎȘI PIARDĂ CEVA BANI PRIN CLUB!DAR ĂSTA ESTE UN FEL DE MORARU LA RAPID!?MARE LUCRU NU VA ADUCE DECÎT PROMISIUNILE SALE DEȘARTE ȘI VA URMA RUNDA A 2 A JUCĂTORI NEPLĂTIȚI DE PATRON-MEMORY LA FRF LPF-UEFA!SINCER DUPĂ FAȚĂ PREA MOALE -PREA NESERIOS-NU ESTE INVESTITORUL DE CARE POLI ARE NEVOIE!DAR TIMPUL VA TRECE ȘI SE VA VEDEA CINE ARE DREPTATE EU INO SAU ANDAM -ADAM ÎN VERSIUNEA OCCIDENTALĂ-DUMNEZEIASCĂ AȘA CUM BIOLOGIC LO CREAT MĂSA!NU ÎI SERIOS WHAT SO EVER BOY!!?PUNE-O ȘI PE ASTA! CE ARE ĂSTA ÎN COMUN CU POLI TIMIȘOARA!?NIMIC,NADA,NIENTE,NOTTING MY FRIEND!!AȘA CUM ÎL VĂD EU INO NESERIOS!!CE MAI CONTEAZĂ ÎN CE EȘALON ESTE O ECHIPĂ DACĂ IUBEȘTI FOTBALUL CLUBUL VI INVESTEȘTI SI RĂMÎI FOREVER CA ȘI UN SPIRIT PERFECT!!ĂȘTIA SÎNT LA CÎRPEALĂ-CIUPEALĂ!!SĂ FIM SERIOȘI VEZI POATE GĂSEȘTI VREUN ROMÂN DE AL VOSTRU MAI CU SUFLET PENTRU POLI TIMIȘOARA!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

poli a spus: (februarie 27th, 2016 at 10:44 )

Asta de fapt a vrut sa intre fara sa plateasca biletul.

Rumburak a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:07 )

si iancu era milionarul salvator si a investit doar banii prostilor platitori de impozite…

investeste miliarde? cu ce a venit la timisoara? clasa economic? la valoarea lui trebui sa aiba avion privat si cravata de 10,000 de euro…

sa moara dusmanii a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:17 )

miroase a buze umflate si a ficat fiert…… cineva se pare ca a tras lozul necastigator….

Jesus a spus: (februarie 27th, 2016 at 13:41 )

FORMER GHANAIAN OLYMPIC RUNNER WANTED FOR FRAUD
UTAH COUNTY — A former Olympic sprinter is wanted by Utah authorities after he failed to appear in court for allegedly defrauding his victims out of more than $300,000, but the man states he missed court because he is being treated for malaria.

Kenneth Ekow Andam, 40, faces one count of securities fraud as a second-degree felony, one count of unlicensed broker/dealer or agent as a third-degree felony, one count of forgery as a third-degree felony, and one count of money laundering as a second-degree felony.

Andam represented Ghana in the 2000 Olympic Games in Sydney, competing with the nation’s 4X100 relay team. According to BYUCougars.com, Andam was an NCAA All-American in 1999 for the outdoor 4X100 relay. His last known address is in Highland, Utah.

According to court records, the four charges were filed in July of 2015, but a bench warrant for Andam was issued after the defendant failed to appear in court on January 5 of 2016. On January 6, the day after he failed to appear in court, Andam appears to have tweeted a photo publicizing his novels, which are about pirates.

According to a request for a recall of the warrant filed later in January, Andam requested through counsel that the warrant be recalled, stating he has been in Ghana and is undergoing treatment for Malaria.

According to a letter included in the filing and signed by Dr. Patrick Amo-Mensah, Andam, “…has been in [Ghana] for the holidays from the United States of America, was diagnosed and treated for severe malaria at this clinic since January 5th, 2016. We recommend a four (4) week excuse of duty for him to recuperate fully.”

The filing requests a new court date be set that gives Andam time to travel back to the United States. The request for a recall of the warrant has not yet been ruled on.

The charges stem from an incident that began in 2011 in Utah County after the victims sought to invest their live savings of about $325,000 and were put in touch with Andam.

According to a statement of probable cause, Andam represented a company called Globa, Inc. which he said was a holding company and mobile money transfer platform for Barclays Bank in London. Andam promised the investors the bank was secure and depended on the gold standard, that they would have access to their funds at any time, and that the money was protected in various ways that amounted to a no-risk situation.

The funds were invested in June of 2011, and a stock certificate issued in July. However, there were several issues with the stock certificate, like a lack of a numeric value for shares owned, and at that time Globa, Inc. was only authorized to issue 1,000 shares of stock. Further, Andam was not licensed in Utah to offer or sell securities.

In September of that year the victims needed access to the account to help a family member, but were told they could not get to the funds because they were in a holding account. The victims eventually received $30,000, the only return on their “investment” to date.

The court documents allege that bank statements indicate that immediately after receiving the victim’s money, Andam transferred $29,000 to a World Vuer, Inc and $200,000 to Roadreams, Inc.–both accounts owned by Andam. There was an additional transfer of $16,500 to Andam’s personal bank account and a cash withdrawal of just over $10,000.

Despite these transfers, the victims still saw the full amount of their investment when viewing their account online. The documents allege that the promises Andam made were fraudulent and that he deceived the victims to obtain the funds unlawfully.

As recently as September of 2014, Andam has appeared on CNN Facetime, where he offered business advice.

“I’ve always made it my mantra to make sure that I identify the right opportunities, so when I am buying, I am buying at the right price, and when I am selling, I am getting at a good return,” he said during the Facetime segment.

Source:fox13now.com

John Junkers a spus: (februarie 27th, 2016 at 16:18 )

Asta o să fie partenerul de cluburi al lui Stanciu.Să vezi atunci bătăi!

Precizatorul a spus: (februarie 27th, 2016 at 19:50 )

Bey,ce nu va spus Robu este ca asta a venit la Timisoara cu autostopul,din America!

polistu a spus: (februarie 28th, 2016 at 09:48 )

Poate sa vina si Abramovici ,,,ca de retrogradat Noi si Petrolu suntem candidati sigurii….in plai out nui batem decat pe Petrolu ?????poate i mai batem ….si plus ca daca la 2 martie nu avem platite la stat 220 000 euro dariile adio licenta pentru liga 1 … si mai sunt si cei cu memorii care daca nu le platesti riscam si depunctarea…. pacat avem un Robu zis Becalii care are probleme psihice ,, un sarlatan tigan de Bucale STANCIU ,,si un senil ca FLOCEA care il cauta moartea pe acasa ..care dirijeaza aceasta echipa care se duce sigur spre desfintare …dar ce sai facem pe banii prostimi nu se mai p[oate baza ,,,asa ca totul se duce de rapa…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Top