Arhiva pentru luna: mai 2016

Stiti cine a fost Gheorghe Coposu? Are statie de vaporetto pe… Bega

Stiti cine a fost Gheorghe Coposu? Are statie de vaporetto pe… Bega

Greu cu numele! Până să pornească transportul în comun pe Bega, reprezentanții Primăriei Timișoara au început să monteze panourile cu numele celor nouă stații de vaporetto. O veche vorbă spune că numai cine nu muncește nu greșește, dar, marți după-amiază, un consilier local a surprins o mostră de… hărnicie, care nu poate avea ca explicație, eventual, decât o crasă ignoranță.

Ghid de imbogatire rapida. Tun imobiliar la Giarmata intre actualul primar PSD si-un fost primar PDL

În urmă cu aproape zece ani, actualul primar al comunei Giarmata, Virgil Bunescu (PSD) a cumpărat de la primăria condusă pe atunci de Gavril Roșian (PDL) un teren cu nici 8.400 de euro. O lună mai târziu îl vindea unui italian cu… 350.000 de euro. Cum s-a întâmplat totul vedeți mai jos.

1.250 de plimbareti pe Bega, la primele probe! Se asteapta si celelalte trei ambarcatiuni

Nu mai puțin de 1.250 de curioși, din Timișoara, Arad și alte localități s-au plimbat, duminică, cu vaporașele pe Bega. Cel puțin asta spune edilul Nicolae Robu, care consideră că plimbările de probă au fost un adevărat succes. În ceea ce privește sosirea celorlalte trei ambarcațiuni și folosirea lor pentru transport public încă nu există răspunsuri certe.

Mitropolitii Corneanu si Selejan si episcopul Mesian, cetateni de onoare ai Timisului

ÎPSS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și ÎPSS Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului, dar și episcopul greco-catolic Alexandru Mesian au devenit, marți, cetățeni de onoare ai Timișului. În cazul mitropolitului Corneanu, titlul a fost decernat post-mortem, deoarece înaltul ierarh a trecut la cele veșnice în toamna anului 2014.

Medici din Timis, suspectati ca au luat mita pentru a testa medicamente

Aproape 30 de percheziții în cabinete medicale din 16 județe, printre care și Timiș – toate, într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. Acuzațiile: luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale. Medicii ar fi falsificat datele unor studii clinice.

Unii revolutionari vor deveni cetateni de onoare in Timis, ramane de vazut cine

Viitorul plen al CJ Timiș va avea o misiune sensibilă: să stabilească exact cine sunt revoluționarii care vor primi titluri de cetățeni de onoare ai județului și pe ce criterii voa fi acordate acestea. Propunerea îi aparține președintelui CJ, Titu Bojin, care a discutat cu liderii unor asociații de revoluționari.

Definitiv: minibuzele electrice nu pot transporta turisti care sa admire Timisoara

Minibuzele electrice ale Primăriei Timișoara nu au nicio șansă să transporte turiști prin oraș. Ele nu pot fi înmatriculate, așa că singura posibilitate de a fi folosite rămân eventualele trasee prin parcuri sau… închirierea lor, la cerere. „Jucăriile” au costat bugetul local 30.000 de euro.

Vama Moravita, calcata din nou de DIICOT! Un nou dosar de spaga la frontiera

Ofițerii DGA și procurorii DIICOT Timișoara au descins, marți dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, dar și la mai multe adrese ale unor polițiști de frontieră și traficanți de țigări din județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. În 2011, câteva zeci de persoane au fost acuzate de infracțiuni similare.

piata libertatii

7 zile. 7 arte. Festivalul Artelor Timisorene, la editia a treia / PROGRAM

Festivalul Artelor Timişorene a ajuns la ediția cu numărul 3 și scoate din nou în stradă muzicieni, dansatori, actori, scriitori, pictori, sculptori şi designeri. În perioada 6 – 12 iunie, Timișoara se colorează și prinde viață din nou, arătându-și valorile artistice și aducându-le aproape de publicul cărora li se adresează.

Curs de auditor intern al sistemului de management al calitatii, la CCIAT

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează, în perioada 13 – 17 iunie, de luni până vineri, între orele 16,30 și 20,30, un curs de auditor intern al sistemului de management al calității conform ISO 9001:2015 și ISO 19011:2011. Certificatele obţinute la absolvirea cursului au recunoaștere naţională și internaţională, fiind emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Sa ne dam in barci pe Bega! Eveniment inedit la Timisoara, de Ziua Mediului

Chiar dacă „pică” în aceeași zi cu data alegerilor locale, timișorenii sunt invitați să ia parte la un eveniment cu totul special. Este vorba despre „Make it! Race it! Recycle it!”, o competiție cât se poate de amuzantă, care atrage atenția asupra importanței reciclării.

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Aleea Ghirodei, Ștrandului, Palmierilor, Cometei, Romul Ladea, Zimnicea, Garofiței, Moldovei, Carului, orele 9 – 16; Dumbrăvița – str. Rozelor, Giarmata – zona str. Morii, Iohanis, Cimitirului, Călacea, Dragșina nr. 150, Comloșu Mare (p), Jebel (p), orele 9 – 16; Săcălaz – zona str. IV

Timisoara nu-si uita eroii din artele martiale: prima editie a Memorialului Dan Olaru

Dan Olaru a fost unul dintre pionierii artelor marţiale din România, într-o perioadă în care cuvântul „karate” doar se şoptea, de frica autorităţilor comuniste. Timişoreanul care ne-a părăsit anul trecut n-a fost uitat de sutele de practicanţi ai artelor marţiale care i-au trecut prin mână.

Top