Stirile din ziua: 25 mai 2016

Delicatese una si una! Studentii de la Agroalimentara s-au intrecut in bunatati / FOTO

Delicatese una si una! Studentii de la Agroalimentara s-au intrecut in bunatati / FOTO

Jeleu din zer și zmeură, cârnați cu ghimbir și multe alte bunătăți… de te lingi pe degete. Asta au pregătit cei peste 30 de studenți care s-au întrecut în cadrul competiției TPA Studentfest 2016.

Jurnal de campanie (6) / Periculoasele peripetii ale lui Alin Popoviciu la Sanpetru Mare

Nu de puține ori, o campanie electorală se lasă și cu pumni la ficat, pari în cap sau măcar ouă stricate sau flegme aruncate în obraz. Acum, vedem acest gen de campanii mai mult pe la „Știrile de la ora 5” și îndeosebi în zona folclorică Moldova, însă astfel de evenimente se pot întâmpla și în zone mai civilizate, adică în județul Timiș. Mai exact, în comuna Sânpetru Mare.

Premii cat vezi cu ochii, pe cel mai lung catwalk, la Iulius Mall Timisoara

Timișoara se transformă, la sfârșitul săptămânii, în „capitala trendurilor”. La Iulius Mall va fi organizat cel mai strălucitor eveniment de modă din regiune. Veți putea defila, ca niște adevărate vedete, pe un podium de 150 de metri și veți putea câștiga peste 1.000 de premii. Nu trebuie decât să fiți acolo!

Politistii locali si-au amintit de Piata 700: au ridicat cersetori si vanzatori de… iedera!

Două săptămâni de patrulare intensivă în Piața 700, aproape 90 de amenzi și mai mulți cerșetori ridicați de pe stradă. Cu asta se laudă reprezentanții Poliției Locale, care susțin că au decis intensificarea acțiunilor de control, după ce au primit numeroase sesizări din partea timișorenilor.

Castigator al Premiului Nobel, Stefan W. Hell va deveni oficial cetatean de onoare al Timisoarei

La un an și jumătate de când a primit Premiul Nobel pentru chimie, Stefan W. Hell va deveni cetățean de onoare al Timișoarei. Se va întâmpla vineri, 27 mai, la ultimul plen al consiliului local din actualul mandat. Reputatul cercetător născut în Arad, dar fost elev al Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara, își va ridica distincția în fața aleșilor locali.

Am avut lalele, acum avem… balarii! Cum arata Parcul Justitiei / FOTO

Ne-am lăudat cu superbele covoare de lalele și narcise din Parcul Justiției, apoi… am uitat că există! După ce florile s-au uscat, parcelele au fost lăsate de izbeliște, fiind invadate acum de buruieni crescute într-o veselie. UPDATE: Reprezentanții PMT spun că plivirea buruienilor va începe în scurt timp.

Primarul Robu: ACS Poli nu se desfiinteaza!

La Timișoara e foarte aproape să se înregistreze, din următorul sezon fotbalistic, o premieră ciudată: două echipe în liga secundă. Ambele Politehnica! Una e ACS, care e aproape retrogradată, alta e ASU, recent promovată. Primarul Nicolae Robu vorbește despre viitorul lui ACS și spune că… dragoste cu sila nu se poate.

Continental se extinde! Nemtii platesc 12 milioane de euro pentru noile spatii

Până la finele anului, fabrica de componente electronice Continental de la Timişoara îşi va mări suprafața cu peste 7.000 metri pătrați. Este vorba, spun reprezentanții companiei, de birouri, depozite și vestiare. Timișorenii reclamă, de ani buni, poluarea degajată de fabrica de anvelope a nemților.

CFR inca nu si-a dat OK-ul pentru santierele Jiul si Popa Sapca, desi proiectele au fost avizate initial

După o lună și jumătate de la predarea amplasamentului, șantierul de la pasajul Jiul nu a început. La Timișoara nu a ajuns încă avizul de la CFR, care și-a dat inițial acordul pe proiect, dar nu și pe pornirea efectivă a lucrărilor. Primarul Nicolae Robu spune că mai durează foarte puțin. Apoi se va aștepta OK-ul pentru Popa Șapcă.

Teatrul Merlin, inca doua premii pentru „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” / FOTO

Unul dintre cele mai frumoase spectacole din ultimii ani de la Teatrul „Merlin” a fost premiat la Galați. Basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” a făcut senzație la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”, de unde s-a întors acasă cu două distincții.

Chirurgia robotica se dezvolta tot mai bine la Timisoara! Incepe si o colaborare cu Italia

Chirurgia robotică nu mai este o noutate la Timișoara, iar astfel de intervenții devin tot mai frecvente. Ultima operație de acest tip a avut loc acum câteva zile, în cazul unui pacient cu o tumoare la prostată. Intervenția a fost realizată de dr. Victor Matei, reprezentant al unui important institut oncologic din Italia. Astfel, s-au pus și bazele unei colaborări Timișoara – Milano.

serviciul înmatriculări

Seminar CCIAT: IT&C intalneste… industria automotive

ARIES Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în 30 mai, de la ora 10, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr. 3, un seminar dedicat promovării și creșterii vizibilității industriei IT&C în rândul investitorilor străini și al exportatorilor. Acesta se numește „IT&C meets Automotive” și marchează începutul proiectului

aquatim

Apa rece oprita la Liebling

Aquatim anunță că miercuri, 25 mai, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei în Liebling, pentru spălarea și dezinfecția rețelei de apă. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor în localitatea menţionată. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească

Top