Delicatese una si una! Studentii de la Agroalimentara s-au intrecut in bunatati / FOTO

Jeleu din zer și zmeură, cârnați cu ghimbir și multe alte bunătăți… de te lingi pe degete. Asta au pregătit cei peste 30 de studenți care s-au întrecut în cadrul competiției TPA Studentfest 2016. Tinerii au încercat să inventeze produse biologice, inovatoare și cu potențial economic.

concurs mancare7

Curioșii, dar și membrii juriului au putut să deguste bunătățile pregătite de tineri. Concursul a fost dedicat studenților de anul IV al ciclului de licență și din anii I și II ai ciclului de master de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. „Am avut 34 de studenți care au prezentat produse. (…) Rolul nostru este de a încerca să gândim elemente inovative care pot să ajungă pe masa consumatorului. Încercăm o legătură între facultate și producătorii din industria alimentară, să vedem dacă și ei sunt interesați. În cadrul concursului sunt foarte multe produse bune, au valori nutritive foarte bune, dar, din păcate, aspectul economic nu permite să ajungă pe piață, fiind mai scumpe decât produsele deja existente. (…) Evenimentul a cuprins două părți. O parte de produse eco-inovative cu potențial economic, care sunt jurizate separat, iar câștigătorul va merge la faza națională a concursului Ecotrophelia (n.r. – cel mai cunoscut concurs de acest tip din Europa), iar restul produselor nu se analizează din punct de vedere economic, ci din punct de vedere al caracterului inovativ, al proprietăților, al gustului”, a explicat decanul facultății, Adrian Riviș. După ore de deliberare, juriu a ales și câștigătorii. Premiul pentru specializarea IPA i-a revenit lui Alexandru Rada, cu produsul oțet de mere cu adaos de fructe deshidratate. Premiul pentru specializarea PCM i-a fost acordat Andreei Donca, pentru jeleu din zer si zmeură, de asemenea de la programul studii master, Cosmina Simion a primit distincția pentru cârnați cu ghimbir. Premiul TPA Studentfest 2016 i-a revenit Cosminei Lup, pentru specialități din pulpă de porc coaptă.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a făcut joi încă un pas spre deschiderea pieţei forţei de muncă din România pentru cetăţenii sârbi. A fost lansat proiectul transfrontalier de colaborare româno-sârbă, LaborNet - „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, însă este nevoie și de implicarea guvernului.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a făcut joi încă un pas spre deschiderea pieţei forţei de muncă din România pentru cetăţenii sârbi. A fost lansat proiectul transfrontalier de colaborare româno-sârbă, LaborNet - „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, însă este nevoie și de implicarea guvernului.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top