Delicatese una si una! Studentii de la Agroalimentara s-au intrecut in bunatati / FOTO

Jeleu din zer și zmeură, cârnați cu ghimbir și multe alte bunătăți… de te lingi pe degete. Asta au pregătit cei peste 30 de studenți care s-au întrecut în cadrul competiției TPA Studentfest 2016. Tinerii au încercat să inventeze produse biologice, inovatoare și cu potențial economic.

concurs mancare7

Curioșii, dar și membrii juriului au putut să deguste bunătățile pregătite de tineri. Concursul a fost dedicat studenților de anul IV al ciclului de licență și din anii I și II ai ciclului de master de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. „Am avut 34 de studenți care au prezentat produse. (…) Rolul nostru este de a încerca să gândim elemente inovative care pot să ajungă pe masa consumatorului. Încercăm o legătură între facultate și producătorii din industria alimentară, să vedem dacă și ei sunt interesați. În cadrul concursului sunt foarte multe produse bune, au valori nutritive foarte bune, dar, din păcate, aspectul economic nu permite să ajungă pe piață, fiind mai scumpe decât produsele deja existente. (…) Evenimentul a cuprins două părți. O parte de produse eco-inovative cu potențial economic, care sunt jurizate separat, iar câștigătorul va merge la faza națională a concursului Ecotrophelia (n.r. – cel mai cunoscut concurs de acest tip din Europa), iar restul produselor nu se analizează din punct de vedere economic, ci din punct de vedere al caracterului inovativ, al proprietăților, al gustului”, a explicat decanul facultății, Adrian Riviș. După ore de deliberare, juriu a ales și câștigătorii. Premiul pentru specializarea IPA i-a revenit lui Alexandru Rada, cu produsul oțet de mere cu adaos de fructe deshidratate. Premiul pentru specializarea PCM i-a fost acordat Andreei Donca, pentru jeleu din zer si zmeură, de asemenea de la programul studii master, Cosmina Simion a primit distincția pentru cârnați cu ghimbir. Premiul TPA Studentfest 2016 i-a revenit Cosminei Lup, pentru specialități din pulpă de porc coaptă.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

rebreanu

Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani

Cel târziu în 2018 va începe șantierul pe una dintre cele mai circulate artere din Timișoara. Bd. Rebreanu – Bulbuca va avea, la finalul lucrărilor, câte trei benzi pe sens. Aceeași șosea a fost reabilitată în anii 2007-2008, de o firmă a omului de afaceri Georgică Cornu, iar lucrarea a fost cu probleme de la bun început.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani
Noul Hyundai i20 Active - Casa Auto Timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Uber

Sport vezi arhiva Sport

Centrul de Echitatie Herneacova

Social vezi arhiva Social

Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Studenţii români ar putea testa cum e să înveți, pentru o anumită perioadă, într-o altă universitate din țară, iar apoi cursurile şi notele obţinute să le fie recunoscute şi la universităţile de la care provin. Sistemul este funcţional la nivel european, prin intermediul Programului Erasmus, iar Universitatea de Vest susține introducerea lui în România.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest sustine mobilitatea interna in sistemul de invatamant romanesc
Cel târziu în 2018 va începe șantierul pe una dintre cele mai circulate artere din Timișoara. Bd. Rebreanu – Bulbuca va avea, la finalul lucrărilor, câte trei benzi pe sens. Aceeași șosea a fost reabilitată în anii 2007-2008, de o firmă a omului de afaceri Georgică Cornu, iar lucrarea a fost cu probleme de la bun început.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani
Legenda spune că numai copiii neastâmpărați primesc nuiele în seara de Moș Nicolae, însă, în zilele noastre, bețele sunt atât de amuzante, încât nu pot privite ca o pedeapsă. Primii comercianți au ieșit pe strada Mărășești, iar oferta este colorată și diversă. Sunt multe motive populare, dar și linguri de lemn!
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mos Nicolae vine… cu lingura de lemn! / FOTO
Primăria Timișoara pune în aplicare un plan mai vechi, început anul trecut. Este vorba despre transformarea în străzi pietonale, cu acces interzis pentru mașini, a două artere. Prima dintre ele, pe care mașinile nu au voie de ceva timp, a intrat deja în lucru, iar cealaltă urmează. Alte locuri de parcare vor dispărea cu această ocazie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Inca doua strazi pietonale in centrul Timisoarei / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top