Gicuta Contra vrea sa fie viceprimar! S-ar putea sa-i si iasa!

Jurnal de campanie (3)

PSD nu va câștiga, nici de data asta, alegerile pentru Primăria Timișoara, așa că e esențial ce urmează după 5 iunie. Cum ar veni, de exemplu, obținerea unei funcții de viceprimar, pentru care s-ar încălzi, în joc intens de glezne, partenerul „preferat” de contre al lui Nicolae Robu. Vreți să-i luați fața? Încercați superoferta de „icoane autentice, în folie”! Oricum, cuvântul de ordine al candidaților este… împreună! Cu o excepție.

fredi simonis

PSD-iștii locali par să se fi resemnat în privința fotoliului de primar al Timișoarei. Și o spun unii dintre ei, nu adversarii politici. În atare condiții, ținta PSD a devenit acum formarea unei majorități în Consiliului Local Timișoara și, implicit, obținerea a cel puțin unei funcții de viceprimar. Un scenariu de acest gen nu este chiar foarte deplasat, în condițiile în care primarul Nicolae Robu face mai mult campanie pe „persoană fizică” și mai puțin pe echipa de la CLT. În cazul în care PNL nu va obține de unul singur majoritate în Consiliul Local, planurile PSD pot avea șanse de reușită. Ori în alianță cu ALDE, ori cu PMP, ori cu ambele; depinde ce partide vor trece pragul. Revenind la funcția de viceprimar, deja la PSD se vântură tot felul de nume pentru acest scaun. Mai exact, se fac promisiuni. Primul care se vede viceprimar este directorul Spitalului Județean, Marius Craina, un continuu perdant de când a intrat în PSD. Adică i s-a promis candidatura la primărie și n-a mai candidat. I s-a promis funcția de rector la UMF și a ratat-o. Apoi a vrut șefia Senatului UMF și n-a fost să fie nici acolo. Unii PSD-iști spun că și acum promisunea cu scaunul de viceprimar e doar… o promisiune. Fiindcă mai realistă ar fi varianta Freddy Simonis, trimis deja la încălzire pentru o candidatură la primărie peste patru ani. Sau poate opt…

icoana

Cucernici, dar neapărat autentici
„Oferiți o icoană ortodoxă în locul altor materiale electorale. În trecut, doi candidați, în mediul urban, au câștigat alegerile cu noi!” Ce marketing electoral, ce strategii, ce punctaj de la partid? Nici măcar nu trebuie să ieși din casă ca… candidat! O icoană ortodoxă „autentică, realizată elegant și ambalată în folie (cu Domnul Isus Hristos. Maica Domnului) face tot ce trebuie! Totuși, dacă vă bate gândul să oferiți icoane de la alt furnizor, mai gândiți-vă o dată! Achiziționați „materiale religioase neautentice”, riscați să vă stricați aranjarea stelelor și să nu obțineți mare lucru! Oferta a ajuns la mai multe echipe de campanie din Timiș, nu știm dacă a și fost acceptată de careva. Dar nu putem să nu ne gândim la superbele brelocuri cu Maica Domnului, pe fond de mușama roșie, împărțite în campania prezidențială a lui Mircea Geoană… Păi cum să câștigi alegerile cu un amărât de breloc? Sigur neautentic…
impreuna
Singurătatea candidatului împreună
Campania pentru alegerile locale s-a remarcat, până acum, printr-o multitudine de afișe unul mai urât ca altul, cu fotografii hilare și posturi nefirești ale candidaților. Adăugăm acum la această caracteristică generală și o secetă absolută a imaginației în materie de sloganuri. Oamenii vor să fie în general… împreună! E o iubire generală care se revarsă de pe panouri, o dorință de contopire cu binele universal, îndreptat spre onor alegătorul care va fi inundat de bunăstare de dimineață până seara. Mișcarea Populară e împreună pentru Timișoara, PNL continuă împreună. Face notă discordantă Petrică Folică, acest Don Quijote al politicii locale, care e… singur cuc! Are și o singură obsesie: vânzarea ratată a sediului PSD, pe care a oprit-o, cum altfel, „singur”! Pe undeva, Folică e… singurul care recunoaște cum guvernează orice politician câștigător al alegerilor. Cum? Singur! Că doar nu împreună cu votanții. Cu ăia stă destul împreună în campanii, o dată la patru ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Florina a spus: (May 13th, 2016 at 14:30 )

gresit Debanat, Miscarea Populara nu are “Impreuna” ci Punem Timisoara in miscare si Cu RESPECT castigam TIMISOARA! Mai faceti va lectile inainte de a face pe jurnalistii!

 
Elvis a spus: (May 13th, 2016 at 14:48 )

Fredy chiar ar merita funcția asta iar Robu ar trebui sa îl și accepte dacă ar avea un dram de onoare, fie și numai pentru faptul ca în 2012 a fost ales primar și datorita acțiunilor TSD condus atunci de către Simonis. TNL reprezenta doar o gasculita de copii ai lui mama și ai lui tata și nimic mai mult.In schimb TSD chiar a muncit!

 
Ionut a spus: (May 13th, 2016 at 15:14 )

*Florina:inainte de a pune jurnalistii sa-si faca lectiile cu siguranta ar fii mai bine sa mai treceti dvs.pe la scoala…..nu de alta dar la gramatica sunteti repetenta….asa presedinte asa membrii:))

 
fost tesedist a spus: (May 13th, 2016 at 23:15 )

Depun mărturie: TSD a muncit enorm pentru ingratul estompat numit robu. Numai noi știm de cate ori ne suna Alfred Simonis pentru ai face campanie fostului candidat usl robu! Ăștia de la TNL nu prea aveau treaba cu campania, erau mai mult la o anumita terasa din Unirii. Organizam desanturi pentru Robu de parca era pesedist! Sa spună sincer robu cate autobuze de tesedisti l-au urmat și căți anemici tenelisti? Sa spună el, dacă e onest și corect!

 
Mirela a spus: (May 14th, 2016 at 10:34 )

Sa concluzionam… Freddy merita sa fie viceprimar deoarece ….a lipit afise si a pus si pe altii. PSD-ul continua sa uimeasca : trece de la un septuagenar la a promova un stalp al societ..pardon cluburilor si mare lipitor de afise cu gasca. Oare ce mai urmeaza?

 
Folică a spus: (May 14th, 2016 at 14:53 )

De unul singur am împiedicat vânzarea la un preţ mult subevaluat a unui imobil impozant din patrimoniul Timişoarei, în valoare reală de 700 000 de euro.
În septembrie 2013, administrația primarului USL, Nicolae Robu, în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD, Florică Bîrsășteanu, au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat (99160 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700000 de euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
PETRICĂ FOLICĂ, 47 ani,
licenţiat în ştiinţe juridice,
cadru militar în rezervă
Președintele PND Timișoara
Candidatul PND pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara
și pentru
Consiliul Local Timișoara
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru Primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR și cei ai PNȚ-CD.
Eu am dovedit concret că suma de 441176 lei (99160 euro), cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, pentru care numai valoarea lucrărilor de renovare efectuate pe bani publici în anul 2012 a fost de 770 031 lei.
Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770031 lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.

 
Folică a spus: (May 14th, 2016 at 15:07 )

În septembrie 2013, administrația primarului USL Nicolae Robu în complicitate cu PSD Timiș și cu candidatul PSD Florică Bîrsășteanu au susținut proiectul de vânzare către PSD Timiș la un preț mult subevaluat 441 de mii de lei ( adică 99000 euro), a unui imobil din patrimoniul Timișoarei în valoare reală de 700 000 euro.
Pentru aprobarea vânzării la preț subevaluat erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă.
Favorabil vânzării la preț subevaluat (de 7 ori mai mic decât cel real) au votat în complicitate toți consilierii PSD, inclusiv candidatul PSD pentru primărie Florică Bîrsășteanu, consilierii PNL, ALDE, UNPR, PC și cei ai PNȚ-CD.
Am demonstrat cu dovezi concrete că suma de 441 de mii de lei, cu care s-a propus a fi vândut imobilul către PSD Timiş, nu este preţul real al unei clădiri cu 4 niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp teren aferent, întrucât numai valoarea lucrărilor de renovare a imobilului efectuate în anul 2012, din bani publici, a fost de 770 de mii de lei. Certificatul care atestă existența renovării pe bani publici în valoare de 770 de mii de lei este semnat chiar de către primarul Nicolae Robu, care, deși era prezent, a „închis ochii” și nu s-a opus acestei vânzări la preț subevaluat.
Timișoreni, candidații Nicolae Robu și Florică Bîrsășteanu sunt cei care în 2013 au susținut vânzarea acestui imobil din patrimoniul dvs. la preț de 7 ori mai mic decât cel real, iar acum ei vă cer votul pentru a ocupa funcția de Primar al Timișoarei.
Consilierii PSD, PNL, ALDE, UNPR, PC, PNȚ-CD au aprobat vânzarea către PSD Timiș, la preț subevaluat, a unui imobil de 700 000 de euro din patrimoniul dvs, iar acum ei vă solicită votul pentru un nou mandat în Consiliul Local Timișoara.
Dragi timișoreni, în prezent acest imobil în valoare de 700 000 de euro aparține încă parimoniului Timișoarei numai datorită mie, consilierul Petrică Folică.
Da, eu mor de grija administrării corecte şi în folosul timişorenilor a patrimoniului local şi, din păcate pentru mulți, s-a dovedit că nu pot fi redus la tăcere. Nu voi accepta să închid ochii la folosirea abuzivă a patrimoniului timişorenilor.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

Un fundas a parasit Poli Timisoara pentru o echipa din Judet

Incertitudinea financiară de la Poli Timişoara îi determină pe jucătorii din lotul pregătit de Ionuţ Popa să plece unde văd cu ochii. Primul a fost atacantul Cristian Bud. Acesta a fost urmat de un jucător care nu a bifat nici măcar un minut în actuala stagiune, după ce a fost transferat în această vară de la o echipă din eşalonul secund.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un fundas a parasit Poli Timisoara pentru o echipa din Judet
MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Incredibil: un hot este filmat in timp ce intra la furat, politia nu-l cauta nici dupa 8 zile! / VIDEO

Se întâmplă din nou la Timișoara, unde tupeul hoților depășește orice limită. Ciprian Fercovici, unul dintre membrii bandei de hoți de buzunare care terorizează orașul, a fost filmat în timp ce fura dintr-o locuință! Nici măcar după 8 zile polițiștii nu l-au luat la întrebări. Cristi Brâncovan a avut nevoie de 15 minute să-l găsească.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incredibil: un hot este filmat in timp ce intra la furat, politia nu-l cauta nici dupa 8 zile! / VIDEO

Economic vezi arhiva Economic

Pasagerul 1.000.0000 pe Aeroportul Timisoara e din Deva si sta la Bruxelles / FOTO

Stă de cinci ani la Bruxelles și, când a venit în România în vacanță, a avut parte de surpriza vieții ei. Elena Gabriela Avram este din Deva și este pasagerul cu numărul 1 milion care a tranzitat, în acest an, aeroportul de la Timișoara. A fost sărbătorită cu șampanie, brioșe cu frișcă și baloane și a primit și premii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pasagerul 1.000.0000 pe Aeroportul Timisoara e din Deva si sta la Bruxelles / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mii de funcționari din întreaga țară știu ce fac cel puțin o săptămână în vară: merg la „perfecționare”. Adică în vacanță pe bani publici, la mare sau la munte, și nu singuri, ci alături de familii, ca să nu se simtă stingheri! Primăriile și alte instituții din Timiș nu fac excepție, iar în cazul unora tupeul e maxim. Pentru că nu se poate sta decât la patru stele cu all inclusive.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vacante all inclusive, pe bani publici. Pe unde s-au perfectionat functionarii din Timis / LISTA DESTINATIILOR
Primăria Timişoara organizează, în 2 și 3 septembrie, a zecea ediţie a festivalului Bega Bulevard. Vor avea loc tot felul de acțiuni pentru mici și mari, demonstrații și faimoasa cursă a rățuștelor. Zdob si Zdub cântă în prima seară, iar Cargo, în cea de-a doua. PMT i-a invitat pe Bărar & co la o acțiune proprie, așa cum a promis Nicolae Robu.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bega Bulevard la editia cu numarul 10. Cargo si Zdob si Zdub, capete de afis / PROGRAM
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top