La Timisoara se inventeaza… delicatese! Studentii de la Agronomie creeaza alimente originale

Anul trecut au impresionat cu brânză făcută cu bacterii din peșteră, biscuiți cu lavandă, bere ecologică sau dulceață de prune murate. Acum, studenții se pregătesc să prepare noi bunătăți originale. Totul face parte din evenimentul TPA StudentFest, iar câștigătorii competiției vor reprezenta Timișoara la concursul european Ecotrophelia.

concurs-de-mincare-usab11

Mâncăruri cum nu ați mai întâlnit până acum! Este vorba despre un concurs dedicat studenților de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară a Banatului, care vor crea noi produse alimentare, ecologice, și care pot fi introduse pe piața comercială. Competiția este dedicată mai ales studenților din anul IV al ciclului de licență, dar și celor din anii I și II din ciclul de masterat. Evenimentul va debuta pe 25 mai. „Câștigătorii concursului vor reprezenta Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare la faza națională a concursului Ecotrophelia Romania 2016, desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene «Food for Life». Concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebită la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din peste 20 de țări”, transmit organizatorii. În 2015, Timișoara a găzduit etapa națională a Ecotrophelia, iar studenții au uimit publicul, dar și juriul cu mâncăruri deosebite. Atunci, orașul de pe Bega a fost reprezentat de două echipe. Prima a venit în fața juraților cu brioșe cu cicoare și lavandă, un produs dietetic, care reglează glicemia. Cea de-a doua echipă,care a avut cel mai mare succes, a prezentat o brânză delicioasă, realizată cu bacterii colectare dintr-o peșteră din județul Cluj. Pentru a oferi un gust deosebit, condițiile din peșteră au fost refăcute într-un laborator. „„Nu e un concurs culinar de prezentare și degustare! Contează gustul, însă studenții au foarte multe constrângeri financiare, de marketing, economice. Studenții trebuie să prezinte un dosar de marketing, program financiar, costuri, pe de altă parte ar trebui ca toate aceste criterii să fie coerente, iar eu, ca investitor, să pot să investesc în această afacere și să pot să obțin venituri. Acest concurs nu numai că produce educație, dar crește și dezvoltă spiritul antreprenorial al industrie”, explica președintele juriului, Cătălin Bilbie, la ediția din 2015.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Toamna cu alegeri in PNL Timis. Groza, Roman si Nica ar putea fi iar sefi de organizatii

PNL Timiș se pregătește de noi alegeri în toamnă. Organizațiile de tineri, femei, studenți și pensionari vor avea noi șefi. Foarte probabil, până la finele anului, vor fi alegeri și în localitățile în care, în luna mai, președintele Nicolae Robu a decapitat conducerile, îndepărtând o parte din primarii „disidenți”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toamna cu alegeri in PNL Timis. Groza, Roman si Nica ar putea fi iar sefi de organizatii
Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Crenvurstii pentru copii: intre prea multa sare, mazare si extract de sfecla

Mult prea sărate și cu mult prea puțină carne – așa sunt cele mai multe sortimente de crenvurști pentru copii care se găsesc în magazinele românești. Și, dacă nu au carne, au piele și... mazăre! În plus, la fabricarea lor se folosesc aditivi care, în unele țări, sunt interziși.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Crenvurstii pentru copii: intre prea multa sare, mazare si extract de sfecla

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mutarea stației de măsurare a calității aerului din calea tramvaiului 7 stă pe loc, deși a fost „pasată” de la primărie la dezvoltatorii mallului din Calea Șagului. Aceștia nu au făcut încă studiul cerut de Ministerul Mediului. În septembrie se fac doi ani de când au fost montate liniile de tramvai pe care nu circulă nimic.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tramvaiul tot nu ajunge la mallul din Calea Sagului. Sunt aproape doi ani de cand au fost trase liniile
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top