La Timisoara se inventeaza… delicatese! Studentii de la Agronomie creeaza alimente originale

Anul trecut au impresionat cu brânză făcută cu bacterii din peșteră, biscuiți cu lavandă, bere ecologică sau dulceață de prune murate. Acum, studenții se pregătesc să prepare noi bunătăți originale. Totul face parte din evenimentul TPA StudentFest, iar câștigătorii competiției vor reprezenta Timișoara la concursul european Ecotrophelia.

concurs-de-mincare-usab11

Mâncăruri cum nu ați mai întâlnit până acum! Este vorba despre un concurs dedicat studenților de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară a Banatului, care vor crea noi produse alimentare, ecologice, și care pot fi introduse pe piața comercială. Competiția este dedicată mai ales studenților din anul IV al ciclului de licență, dar și celor din anii I și II din ciclul de masterat. Evenimentul va debuta pe 25 mai. „Câștigătorii concursului vor reprezenta Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare la faza națională a concursului Ecotrophelia Romania 2016, desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene «Food for Life». Concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebită la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din peste 20 de țări”, transmit organizatorii. În 2015, Timișoara a găzduit etapa națională a Ecotrophelia, iar studenții au uimit publicul, dar și juriul cu mâncăruri deosebite. Atunci, orașul de pe Bega a fost reprezentat de două echipe. Prima a venit în fața juraților cu brioșe cu cicoare și lavandă, un produs dietetic, care reglează glicemia. Cea de-a doua echipă,care a avut cel mai mare succes, a prezentat o brânză delicioasă, realizată cu bacterii colectare dintr-o peșteră din județul Cluj. Pentru a oferi un gust deosebit, condițiile din peșteră au fost refăcute într-un laborator. „„Nu e un concurs culinar de prezentare și degustare! Contează gustul, însă studenții au foarte multe constrângeri financiare, de marketing, economice. Studenții trebuie să prezinte un dosar de marketing, program financiar, costuri, pe de altă parte ar trebui ca toate aceste criterii să fie coerente, iar eu, ca investitor, să pot să investesc în această afacere și să pot să obțin venituri. Acest concurs nu numai că produce educație, dar crește și dezvoltă spiritul antreprenorial al industrie”, explica președintele juriului, Cătălin Bilbie, la ediția din 2015.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

De pe Everest, la Herculane! Horia Colibasanu, despre cum i s-a furat cortul si cum n-a vrut sa renunte

A fost Acoperișul Lumii, urmează... Băile Herculane! Horia Colibășanu s-a întors acasă, după ce a realizat cea mai mare performanță din alpinismul românesc: a atins Everestul, fără oxigen suplimentar și fără șerpași. S-a gândit să renunțe când i-a fost furat cortul și cel mai greu i-a fost să... coboare!
Citeşte tot articolul Citeste articolul De pe Everest, la Herculane! Horia Colibasanu, despre cum i s-a furat cortul si cum n-a vrut sa renunte
MNB – Muzeul Național al Banatului

Social vezi arhiva Social

Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Dupa 6 luni, UBER ajunge la 22.000 de utilizatori in Timisoara si sarbatoreste cu o saptamana de tarife reduse cu 50%

Uber a ajuns la Timișoara pe 23 noiembrie, 2016. Șase luni mai târziu, serviciul a ajuns la peste 22,000 de utilizatori. Pentru a sărbători jumătate de an de când serviciul este operațional, Uber oferă tuturor brașovenilor sau turiștilor aflați în vacanță aici curse sigure la jumătate de preț.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dupa 6 luni, UBER ajunge la 22.000 de utilizatori in Timisoara si sarbatoreste cu o saptamana de tarife reduse cu 50%

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top