Stirile din ziua: 14 iunie 2016

Pune-ti ia si hai la Muzeul Satului! Sarbatoare la Padurea Verde

Pune-ti ia si hai la Muzeul Satului! Sarbatoare la Padurea Verde

Ateliere de olărit, de sculptură în lemn, produse tradiționale și un concurs de… cea mai frumoasă ie. Toate acestea vă așteaptă sâmbătă, la Muzeul Satului Bănățean, unde va fi celebrată Ziua Internațională a Iei Românești. Vremea se anunță frumoasă, așa că sunt toate premisele pentru a putea petrece câteva ore departe de agitația din oraș.

Grapini a demisionat din functiile de partid: Raman umanista, dar e bine sa stii cand sa te opresti

Maria Grapini, unul dintre membrii de bază ai Partidului Puterii Umaniste, a decis să renunțe la toate funcțiile de partid. Europarlamentarul nu mai are de gând să candideze la nicio funcție în cadrul congresului PPU. Ea spune că i-a fost foarte greu să ia această hotărâre. Grapini mai are de stat trei ani în Parlamentul European.

Robu ii pregateste lui Diaconu alta functie, desi l-ar prefera viceprimar! Negocierile pentru CL Timisoara continua

Dacă nu va reuși să-l impună pe Dan Diaconu ca viceprimar pentru încă patru ani, Nicolae Robu spune că are deja o soluție. Asta, în condițiile în care se vehiculează deja varianta unui viceprimar UDMR și a unui de la PMP, partide care, alături de PSD, ar alcătui majoritatea în legislativul local.

Pretul aurului… un adevar incomod spus de Maria Olaru. Gimnasta isi lanseaza cartea la Timisoara

Cei mai mulți o cunoaștem pe Maria Olaru de la televizor, unde am privit-o, am admirat-o și am încurajat-o. Una dintre cele mai de succes gimnaste din istoria României a scris acum o carte care a stârnit deja o mulțime de controverse. Maria Olaru, care a locuit mulți ani la Timișoara, își va lansa volumul și în orașul de pe Bega.

Primaria Timisoara, luata la misto de Curtea de Conturi! Pentru banii de sport

Primăria Timișoara a cerut Curții de Conturi a României rezoluțiile emise, în 2015 și 1016, privind asocierile administrațiilor publice locale și județene din țară, în vederea susținerii sportului. Răspunsul a venit greu și este indescriptibil! Practic, Curtea de Conturi îi trimite pe timișoreni să consulte raportul instituției întocmit acum doi ani!

sorin munteanu

Sorin Munteanu, noul primar al Buziasului: Am mostenit un oraș care n-are nici macar PUG

După 16 ani de hegemonie PSD-istă, Buziașul are un nou primar în persoana liberalului Sorin Munteanu. Manager în ultimii zece ani al Stațiunii Buziaș, Munteanu a reușit să-i convingă pe alegători că orașul are nevoie de o schimbare fundamentală. Rezultatul alegerilor de la Buziaș, alături de Moșnița Nouă sau Banloc, a fost considerat de multă lume surprinzător. Noul edil spune că nu e chiar așa.

Fantana de pe Pestalozzi face din nou… clabuci!

Timișorenii puși pe șotii au revenit la unul dintre locurile lor preferate: fântâna arteziană de pe strada Pestalozzi! Marți dimineață, valuri de spumă curgeau voioase pe carosabil. Este cel puțin a treia oară în acest an când fântâna este „atacată” cu șampon. UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că în zonă vor fi montate canere video.

Peste 100 de candidati penali sau incompatibili s-au ales primari! Trei sunt in Timis

Teoretic, românii vor justiție și vor ca politicienii certați cu legea să plătească pentru faptele lor. Practic însă, pun cu mare voioșie ștampila pe candidați cu… cântec. Conform Inițiativei Justiție Curată, 277 de candidați la primărie de la alegerile din 5 iunie aveau diverse probleme, iar 121 au și fost aleși. În Timiș sunt trei.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ion Ionescu de la Brad Bl. A87, sc.B, și Bl.A91, sc.A, orele 9 – 16; Giarmata – zona str. Morii, Iohanis, Cimitirului, Dumbrăvița (p), Giarmata Vii (p), Săcălaz – zona str. VI și VII, Bărăteaz – str. Libertății nr. 34, Liebling, orele 9

Top