CH Poli ramane in aer: bani pentru plata datoriilor sunt, dar nu pot fi folositi

Consiliul Local Timișoara n-a reușit să rezolve situația disperată în care se regăsește CH Poli. Aleșii au aprobat, în ultimul plen, 900.000 de lei, însă banii au fost virați în conturile SCM Timișoara, care nu poate da decât o mică parte handbaliștilor. Suma acoperă integral datoriile, dar… nu poate fi folosită!

handbal

Ultimul plen al CL Timișoara ar fi trebuit să salveze echipa de handbal CH Poli, clasată pe locul al treilea în Liga Națională, cu drept de participare în Cupa EHF: Înscrierea în cupele europene se poate face numai dacă echipa nu are datorii, iar la Timișoara situația nu este deloc roză din acest punct de vedere. .Consilierii au votat ceva care nu ajută deloc clubul. „Prin niște amendamente nefericite, în loc să se acorde CSU Poli Timișoara, celălalt club de drept public cu care SCM e în consorțiu, pe CIS-ul căruia noi evoluăm și suntem obligați să o facem și în cupele europene, banii s-au direcționat spre SCM. Primim acei 900.000 de lei, îi vom avea în cont, dar va trebui să îi împărțim în conformitate cu normele pe care CL le-a aprobat, mai exact în conformitate cu HG 1447, acea hotărâre de guvern care limitează dezvoltarea sportului local (…) Deci avem banii în cont, dar nu îi vom putea da în așa fel încât să păstrăm echipa. Vom căuta o soluție, dar îmi e foarte greu să mă pronunț acum. Răspunsul ar fi mai degrabă nu, această ședință de consiliu local nu a salvat, nici în al 12-lea ceas, situația echipei de handbal. Dacă proiectul de hotărâre s-ar fi votat așa cum a fost gândit, în conformitate cu Legea 2015, a administrației publice locale, și cu Legea 69, a sportului, aș fi zâmbit la ora actuală. Introducându-se acești bani în SCM și supunându-ne normelor noastre interne, îmi e foarte greu să mă pronunț”, spune Radu Țoancă, președintele SCM Timișoara.

Practic, SCM nu poate acorda fiecărui jucător decât cel mult 2.000 de euro, sub formă de premiere. Suma nu acoperă însă nici pe departe datoriile clubului către propriii jucători, înregistrate în perioada iulie – noiembrie 2015. „Normele prevăd, pentru participarea în cupele europene, sume de maximum 1.000 de euro, iar în mod excepțional, prin derogare, se poate dubla suma. E vorba strict de premieri. Datoriile care trebuiau stinse sunt exact în cuantumul votat de CL, adică 900.000 de lei brut. Suma aceasta ar fi adus la zi absolut totul”, mai spune Țoancă. Consilierii locali au respins amendamentul care ar fi trimis întreaga sumă în conturile clubului de handbal, pentru că acesta nu avea aviz din partea Serviciului Juridic al PMT. De fapt, juriștii municipalității nu au spus nici da, nici nu. „A fost acea notă a Serviciului Juridic, pe care mulți dintre consilieri nu au înțeles-o. Pentru că Serviciul Juridic nici nu spunea că soluția e legală, nici că e ilegală”, a mai spus șeful SCM.

Soluția ar fi, în acest moment, asumarea unei decizii a Consiliului de Administrație al SCM, care să direcționeze suma către clubul de handbal, însă intervine factorul…. timp. Clubul are timp până luni să anunțe la Federația Română de Handbal dacă vrea să se înscrie în viitoarea ediție a Cupei EHF. Participarea în cupele europene depinde însă exclusiv de achitarea tuturor restanțelor. În total, exact 900.000 lei!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

soryn a spus: (June 3rd, 2016 at 11:11 )

si acest scm gindit … in acelasi stil pagubos …. dupa ce vreo 5 luni nu s-a gasit nici o solutie, a aparut acest scm care nu poate ajuta cu mai nimic sportul timisorean …
toate echipele aflate sub tutela scm-ului vor fi candidate sigure la retrogradare …

 
Bologa a spus: (June 3rd, 2016 at 11:56 )

Art.18 din Legea 69/2000″modificata ” prin hotarare de Consiliu Local sau Judetean se pot finanta de la bugetul local sau judetean structurile sportive din sportul de performanta,sport care este de interes national si nu de interes general,in sensul Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile”.Intrebarea este daca aceasta ordonanta de modificare a Legii nr.69/2000 a fost publicata in Monitorul Oficial si daca au fost elaborate normele de aplicare a noilor prevederi.Sedinta de Guvern in care a fost propusa si aprobata aceasta modificare a avut loc prin martie 2015.Acuma suntem in iunie 2016..

 
INO a spus: (June 4th, 2016 at 16:21 )

NOW! VEDEȚI!? ÎNTR-O ȚARĂ CA ȘI ROMÂNIA SE POT ÎNTÂLNI MULTE TÂMPENII DAR NICI UNA NU EGALEAZĂ FAPTUL CĂCI ROMÂNIA ESTE CONDUSĂ NUMAI DE TÂMPIȚI! ABSOLUT PERFECT ȘI ÎN ADEVĂR ESTE FAPTUL CĂ SPORTUL TREBUI OBLIGATORIU SĂ POATĂ FI GIRAT FINANȚAT DE CĂTRE PM ȘI CJ! PENTRU CĂ ROMÂNIA NU DISPUNE LA MOMENTUL ACTUAL DE ACEASTĂ PUTERE ECONOMICĂ UNDE OAMENI CU BANI SĂ VREA SĂ PREIA ȘI BAGE BANI ÎN SPORT! PENTRU CĂ SPORTUL ESTE UN LUCRU VITAL ȘI PLĂCEREA ȘI DELICIUL UNOR OAMENI AR TREBUI LĂSAT ACEST DREPT DE FINANȚARE PENTRU SPORTIVII CARE VOR SĂ TRĂIASCĂ DIN SPORT ȘI IUBITORI DE SPORT!!!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com