(P) Spatii amenajate intre blocuri, locuri de parcare, alei de acces si terenuri de sport in cartiere – obiective pentru viitorul mandat Robu

Campania electorală pentru candidatul PNL la un nou mandat de primar, Nicolae Robu, s-a bazat pe promovarea realizărilor din cei 4 ani în administrația locală, dar și pe întâlniri și discuții cu timișorenii, în cartiere. În urma acestor întâlniri, candidatul liberal și-a trasat câteva obiective pentru următorii 4 ani.

Nicolae Robu 01

Dle Nicolae Robu, aţi promovat în această campanie realizările din primul mandat, majoritatea pentru infrastructură. Ce obiective aveţi pentru mandatul următor?

Este adevărat că ne-am orientat mai mult pe infrastructură, dar trebuie să fac câteva precizări: pe noi ne interesează și ce se întâmplă folosind această infrastructură. Viața în oraș trebuie să fie una liniștită, una în respect reciproc, una în toleranță, în împărtășire a fiecăruia din valorile celuilalt, indiferent de ce ne deosebește. Dacă ne creăm o infrastructură modernă, trebuie să știm să și trăim în ea, la un nivel corespunzător. Fiindcă în primul mandat ne-am focalizat pe marile proiecte și tot marile proiecte au ocupat locul central în actul de comunicare și în această perioadă de precampanie și campanie electorală, în cele ce urmează mă voi referi la obiective mici, dar extrem de importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu timişorenii din toate cartierele mi-am propus ca în fiecare an din următorii 4 să amenajăm cel puțin 50 de spaţii dintre blocuri, deci în total 200 de astfel de spaţii. Se vor amenaja locuri de parcare, în medie 40-50 locuri per spațiu, alei de acces și spații verzi cu iarbă, flori și copaci, echipate cu bănci și, unde va fi potrivit, foișoare. Menționez că peste tot, oamenii mi-au spus că de 35-40 de ani, de când s-au construit majoritatea blocurilor, nimeni n-a făcut nimic în aceste spații, că odată cu creșterea numărului de mașini, ceea ce inițial se intenționa să fie spațiu verde a ajuns pământ arid, loc de lăsat mașinile, „covor” de noroi pe vreme umedă și de praf pe vreme uscată. Starea trotuarelor a fost o altă reclamaţie frecventă. Toată lumea conștientizează că de zeci de ani trotuarele au fost lăsate de izbeliște, că de când sunt eu primar s-au reparat sute de străzi la nivel de trotuare, ca, de altfel, și la nivel de carosabil, dar că mai e încă foarte mult de lucru pe această direcție. În următorii ani, iau angajamentul ferm ca TOATE trotuarele din Timișoara să ajungă impecabile. Timișoara și timișorenii merită asta! În plan este şi amenajarea a cel puțin 10 noi locuri de joacă în cartiere și modernizarea celor existente. Este, de asemenea, construirea de noi fântâni -50 la număr!-, parte din ele în locurile de joacă, unde, curios, deși merge multă lume, nimeni nu s-a gândit până acum să facă câte o fântână.

Recent aţi făcut un sondaj pe pagina dvs. de socializare referitor la pistele de biciclete. Veţi lua în seamă sugestiile bicicliştilor?

S-au spus multe despre mine în raport cu bicicliștii, toate sunt neadevăruri. Susțin pe toate căile transportul cu bicicleta. Amenajarea tuturor trecerilor trotuar-carosabil de pe pistele de biciclete ca treceri line, este unul dintre obiectivele mele în perioada următoare. Includ aici, tot pentru biciclişti, amenajarea de piste corespunzătoare, care să traverseze orașul pe principalele sale axe, cu prelungiri până pe platformele industriale cu mari angajatori. Restricțiile pe care le-am introdus pentru zonele pietonale sunt firești, sunt agreate de majoritatea covârșitoare a timișorenilor, inclusiv de bicicliștii care nu s-au lăsat dominați de patimă și au privit lucrurile cu ochii minții, rațional. Vreau să am o foarte bună relație cu bicicliștii și sunt convins că o voi avea, în interesul nostru comun, al tuturor.

Infrastructura pentru sport a fost în atenţia dvs. în primul mandat. Vor urma şi alte investiţii?
Evident. La vizitele din cartiere mi-a făcut nespusă plăcere să văd activitate, socializare, recreere. Vreau ca Timişoara să fie un oraş deopotrivă modern, functional, fluent, dar şi unul plin de viaţă. Cred că timişorenii ar aprecia existenţa unor terenuri de sport multifuncţionale, unde să poată practica minifotbal, baschet, handbal. Doresc amenajarea a cel puţin 20 de astfel de terenuri în cartiere. Să nu credeţi că am abandonat demersurile făcute deja de către mine la guvern pentru: (1) un nou stadion, cu 42.000 de locuri, obiectiv pe care am reușit să-l fac acceptat în lista sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții, ce aparține de Guvern, dar, din păcate, încă fără finanțare; (2) o nouă sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, tot fără finanţare, dar inclusă și ea, în urma demersurilor mele –dar nu de Guvernul Ponta, ci de Guvernul Cioloș!-, pe lista sinteză a CNI; (3) şi, în acelaşi stadiu, un bazin de înot olimpic. Vom continua să facem lobby pentru ele! Și, dacă va fi cazul – eu îmi doresc să nu fie!-, într-o bună zi, vom face și un miting pentru ele!

Timişorenii au prins gustul pieţelor volante. Veţi extinde modelul pieţei din zona Stadion şi în alte cartiere?
Vreau să amenajăm piețe țărănești în toate cartierele, după modelul celor din zonele Stadion, Lipovei și Piața Traian, care funcționează excelent, creând timișorenilor posibilitatea de a-și cumpăra legume, zarzavaturi, fructe și lactate de calitate, naturale, la prețuri de producător, iar producătorilor, posibilitatea de a-și valorifica munca fără interpuși care să-i jupoaie, conform unor „tradiții” încetățenite în România.

Am vorbit despre obiectivele pentru timişorenii activi, dar ce putem spune pentru cei mai mici dintre timişoreni şi pentru seniori?
Voi face demersuri în continuare pentru creșterea numărului de locuri în grădinițe, de la 9 000 de locuri, câte există acum, la 12.000 de locuri, creşterea capacității sistemului de creșe, de la 350 de locuri, câte există acum, la 1.000 de locuri, câte ar fi necesare; menționez că abia recent am preluat creșele la primărie și sunt foarte hotărât să rezolvăm în regim de urgență problema lor. Pentru seniori am inaugurat deja un prim loc nou şi vor urma şi alte spaţii de socializare în toate cartierele. Le vom amenaja în fostele puncte termice, în spațiile excedentare ale unor puncte termice în funcțiune sau în alte spații aflate în jurisdicția Primăriei. Vrem ca stimații pensionari ai Timișoarei să aibă condiții excelente de petrecere a timpului liber, de socializare, în foișoare amplasate în parcuri, pe vreme bună, respectiv în spații închise, amenajate și dotate corespunzător, pe vreme rea. Ca o concluzie, pot spune că eu am dovedit deja că port de grijă în egală măsură tuturor cetățenilor Timișoarei, de la nou-născuți, continuând cu copii, adolescenți, tineri, persoane de vârste medii și terminând cu pensionari. Prețuirea mea este egală pentru toți și înțeleg foarte bine specificitatea nevoilor pentru fiecare!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

klaus a spus: (June 2nd, 2016 at 09:28 )

MINCIUNI CAT CASA DULE ROBU!!!MERGETI ACUM PRIN TOATE ZONELE UNDE LUCREAZA CEI CARE BAGA CABLURI PTR RDS PRIN PAMANT SI VEDE TI CE LASA IN URMA LOR SI APROPO CINE PLATESTE TOATE ZONELE VERZI SI GARDURI VERDE SI FLORI CARE AU FOST CALCATE IN PICIOARE DE FIRMELE CARE LUCREAZA!!PLUS MIZERIA TOATA CARE AU FACUTO CUM RAMANE CU EA!?DOAR MINCIUNI SPUN TOTI CANDIDATII PE NICIUNUL NU INTERESEAZA ORASUL!DUL ROBU SE LAUDA EL CA A FACUT DAR A DANSUL DOAR A GESTIONAT BANII ORASULUI CUM A CREZUT DE CUVIINTA EL SI CINE VOTEAZA IN PLEN LA PRIMARIE!!A INTREBAT PE CINEVA DIN FIECARE ZONA DACA SANTEM DE ACORD NOI CEI CARE PLATIM DARILE LA STAT SI CARE INTRA IN BUGETUL ORASULUI!!SI CUM DA ACORD PRIMARIE LA TOATE SAPATURIILE ASTEA SI NU MERGE NIMENI SA II URMAREASCA SA VADA DACA RESPECTA TOT!?CHIAR VA BATETI JOC II NORMAL SA SE FACA DIFERITE LUCRARI DAR SE FAC UNELE CHESTI BUNE SI PE PARTEA CEALALTA SE STRICA ALTCEVA!!DUL ROBU TRIMITE TI PE CINEVA SA VADA TOT TAKE IONESCU CUM II ACUM NU PE MIJLOCUL UNDE PLANTATI FLORI ETC CI PE MARGINI SA VEDETI CA NUMAI E IARBA ETC VA POT DA CEVA POZE DE ACUM 3 ANI SA VEDETI TOTUSI CA ARATA MAI BINE SI SPUNETI SA INTRE SI PE STR TEODOR MIHALY FOSTA IASI SI PE VASILE LUCACIU LA NR 17-19 SAU LA 21 SA VEDETI CUM S A STRICAT TOT SI NOI DUPA TRB SA PLATIM DIN BANI PERSONALI DACA TOT DATI AVIZE RESPECTATI NE SI ANGAJATI FIRME SA FACA DUPA EI CUM TREBUIE SI ASA SANT TOT DIN BANII NOSTRI!!!MULTUMESC

 
Iuliana a spus: (June 3rd, 2016 at 12:26 )

Si unde sa fac aceste parcari intre blocuri….Sa vina pe Magura 2 – 4 in spatele blocului sa vada ce garaje sunt…puse haotic si astupata si calanizarea ( scurgerea ), sa vina dupa ploaie sa vada la fata locului ce apa este ca poti sa mergi cu barca , si nu mai vorbesc ce depoziteaza garaje numai butoaie cu varza, mobila etc. si masina sta in alta parte.

 
Marcel a spus: (June 3rd, 2016 at 17:08 )

Cartierele vechi arata din ce in ce mai bine dar cartierele noi rezidentiale din ce in ce mai rau.
Blocuri se construiesc in cartiere cu terenuri de 5-600mp cu strazi de 6m si fara nici un spatiu verde intre strada si trotuar. Nici un loc de parcare publica. Nici un parc. Nici o zona de utilitati. Blocuri la 1m de strada (Str. Victor Gaga, Musicescu, Debussy, … ). Spatiu verde mult sub norma de 30 ascunse sub forma de “parcari ecologice” care dispar dupa acordarea autorizatiei de functionare (Str. Victor Gaga, Musicescu, Debussy, Alexandru Balas, Vasile Mioc, Lavandei, Daliei, ,,,, toata zona de sud intre Mures si Musicescu).
Unde sunt cei 26mp de spatiu verde de persoana conform UE.
Ne-am plans de Ceausescu ca a construit cartiere de blocuri. Cei de acum aproba cartiere mult mai aglomerate fara nici o structura. PUZ-uri cu deviatii fata de PUG apar ca ciupercile dupa ploaie. Se face un HCL si gata. Ce era ilegal ieri e legal de maine.
RUSINE !!!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

retim

Retim renunță la curățenia străzilor din Timișoara. Ce se întâmplă din 5 august

După 12 ani, Retim nu mai vrea să se ocupe de salubrizarea stradală din Timișoara. Compania a decis că nu ar renta din punct de vedere economic și nu s-a prezentat la licitația organizată de PMT. Ce se întâmplă din 5 august? Sunt două variante ca să nu rămânem cu gunoaiele pe străzi.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retim renunță la curățenia străzilor din Timișoara. Ce se întâmplă din 5 august

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com