Primaria Timisoara, luata la misto de Curtea de Conturi! Pentru banii de sport

Primăria Timișoara a cerut Curții de Conturi a României rezoluțiile emise, în 2015 și 1016, privind asocierile administrațiilor publice locale și județene din țară, în vederea susținerii sportului. Răspunsul a venit greu și este indescriptibil! Practic, Curtea de Conturi îi trimite pe timișoreni să consulte raportul instituției întocmit acum doi ani!

pmt

O decizie a Camerei de Conturi Timiş a stabilit că finanţarea de către Consiliul Local Timişoara a echipelor de fotbal, rugby, baschet și handbal, dar și cea pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) sunt ilegale. PMT a contestat raportul și, după mai multe luni, Curtea de Conturi a răspuns, în februarie 2016. Finanțarea pentru ATCCE poate continua, fiind perfect legală, dar la sport lucrurile n-au stat deloc așa. Finanțarea în forma practicată până acum de PMT este „din perspectiva nivelului național al Curții de Conturi, ilegală; deci ea va rămâne stopată până la pronunțarea definitivă a instanțelor de judecată”. Altfel spus, nici un leu pentru Poli, echipă care a ajuns demult la fundul sacului din punct de vedere financiar și a și retrogradat, nemaiprimind niciun leu din bani publici din luna iunie 2015.

În iunie 2015, Camera de Conturi Teleorman a stabilit că Primăria Alexandria a finanțat ilegal sportul. Municipalitatea a contestat raportul și, în octombrie 2015, a primit și răspunsul. Instituţia condusă de Nicolae Văcăroiu a decis în favoarea primăriei teleormănene, dând „verde” deblocării finanţării sportului… În aceste condiții, Primăria Timișoara a transmis, în baza Legii 544, o solicitare către Curtea de Conturi. „Am cerut rezoluțiile emise de Curtea de Conturi a României privind asocierile administrațiilor publice locale și județene din țară, în vederea susținerii sportului în perioada 2015-2016 (…) Am considerat că e bine să întrebăm ce rezoluții s-au dat pe alte asocieri din mulțimea celor care există în România. Răspunsul Curții de Conturi sună cam în felul următor: «având în vedere că instituția noastră nu deține o situație privind toate rezoluțiile emise de asocierile administrațiilor publice locale și județene din țară, în vederea susținerii sportului în perioada 2015-2016, vă recomandăm să consultați datele și informațiile existente în cadrul ultimului raport anual privind gestionarea finanțelor publice locale pe anul 2014»!, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei 18

Altfel spus, CC trimite PMT să caute într-un raport din 2014 date despre situații înregistrate un an sau chiar doi mai târziu! „Curtea de Conturi a României refuză să ne spună cum s-a pronunțat asupra altor asocieri. Ei ne spun că în raportul pe 2014 găsim situația modului în care Curtea de Conturi s-a pronunțat asupra asocierilor pe 2015-2016! Răspunsul este: «noi nu avem această informație, o puteți găsi în rapoartele locale pe 2014». Deci asta este Curtea de Conturi a României, un asemenea răspuns emite. Este o bătaie de joc fără seamă”, mai spune edilul. Robu nu poate preciza ce se va întâmpla mai departe. Teoretic, ar fi treaba Serviciului Juridic al PMT, numai că nici aici lucrurile nu funcționează prea bine „O să vedem ce fac juriștii, numai că am și eu o problemă cu Serviciul Juridic. Nu știu, nici nu pot să spun în ce măsură, de fapt, nu lucrează așa cum ar trebui să lucreze. Sunt foarte nemulțumit, pentru că de vreo doi ani am cerut plângeri penale și față de acele auditoare, nu s-a făcut absolut nimic până în momentul de față. Serviciul Juridic din Primăria Timișoara, prin mulți dintre angajații care își iau salariul să lucreze în interesul public, nu își onorează această poziție. Tot ce fac este numai să obstrucționeze inițiativele, proiectele pe care le avem, numai cu avize negative, fără o justificare solidă (…) Din partea unora dintre consilierii juridici nu am simțit preocupare pozitivă, ci numai preocupare negativă. I-am simțit și incompetenți, cu o logică foarte subțire, ca să nu o calific altfel, pe unii”, a mai spus primarul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

sam a spus: (June 14th, 2016 at 15:09 )

mergem mai departe cu ceea ce poate oferi societatea acum ……avem juniori buni …. mizam pe ei si daca e sa retrogradam o facem pe TEREN nu in birouri sau taverne

Druckerul din Mehala a spus: (June 14th, 2016 at 17:15 )

sam…cu ce sa mergem mai departe ?…f,tui , fara bani ?…* Avlia de conturi * reprezinta fatza hidoasa a miticilor …Robule !!!…nu mai da bani la capitala , sa vedem …ne da afara din tzara ?…baga-mi-as !!!…f,tui !

Av Obirsanu Carmen a spus: (June 14th, 2016 at 21:09 )

Daca dl Robu citea linistit raspunsul avea sa descopere ca in realitate Curtea de Conturi i-a indicat sa consulte Raportul anual privind gestionarea finantelor publice locale si din eroare s-a mentionat doar anul 2014.
Pai daca raportul este anual ce-l impiedica sa consulte si rapoartele din anii urmatori?
Daca echipa vrea bani multi sa joace performant pentru ca sa aiba spectatori multi care sa achite pretul biletelor.
Mai mult daca jucatorii ar juca performant ar avea si contracte de reclama banoase
Inca o masura de crestere a finantelor este reducerea cheltuielilor cu primele si salariile acolitilor lui Robu.
In ceea ce priveste acuzatia lui Robu fata de juristii Primariei i-as dori domnului Robu sa aba el doar jumatate din IQ sau buna credinta celui mai putin dotat jurist din Primarie si ar fi nemaipomenit.

popescu ion a spus: (June 15th, 2016 at 08:39 )

Dar el PENALUL ce nu a pus in aplicare sentintele judecatoresti DEFINITIVE ale unor functionari publici (prin care trebuiau sa primeasca niste drepturi salariale) , ba mai mult i-a amenintat si chiar a distrus un birou si i-a concediat pe unii pentru a -si arata muschii. CUM SE NUMESTE ASTA ?……nesimtire si fapte cu iz PENAL !!!! (amenintare , trafic de influenta si mai cate). Cum stie sa dea atatea note interne( NEINTELIGIBILE decat de el ) sa puna mana si sa faca singur plangerile penale sau nu sunt chiar asa legale afirmatiile si atunci da nastere la alte fapte penale (calomnie ).

INO a spus: (June 15th, 2016 at 10:31 )

NOW! ROBU ARE DREPTATE! PĂI DACĂ EȘTI JURIST ATUNCI GĂSEȘTE ÎN LEGE PARTEA CARE POATE SCOATE ÎN EVIDENȚĂ O DREPTATE ABSOLUTĂ ȘI ANUME DE FAPT ȘI DE DREPT SPORTUL POATE FI FINANȚAT ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE BANI AR MERGE CINSTIT LA CLUB IAR PMT ȘI CJ AR VOTA ÎN SENSUL ALOCĂRI ȘI SPRIJINIRII SPORTULUI BĂNĂȚEAN A UNOR SUME ÎN FUNCȚIE DE PERFORMANȚE SPORTIVE ȘI NECESITĂȚILOR PENTRU A ATINGE PERFORMANȚE SPORTIVE A UNOR CLUBURI DIN BANAT! NIMIC GREȘIT ÎN ASTA! SUNT O PARTE DIN BANI OAMENILOR CARE TRĂIESC ȘI MUNCESC ÎN TIMIȘOARA TIMIȘ BANAT !NUMAI CĂ MITICI ȘI JEGOȘI DIN ALTE COLȚURI ÎNTUNECOASE ALE ROMÂNIEI NU VOR ASTA ȘI AICI LUCRURILE SE COMPLICA ĂȘTIA NU VOR SĂ PRICEAPĂ ȘI POATE NU VOR PRICEPE NICIODATĂ CĂCI BANAT-TIMIȘOARA-TIMIȘ NU APARȚINE ACESTOR JEGOȘI CI OAMENILOR CARE TRĂIESC AICI ȘI PENTRU CĂ JUSTIȚIA ÎN ROMÂNIA ESTE NU NUMAI CURVĂ DAR ȘI PERVERSĂ! AMENINȚĂRILE VIN DE SUS! VEZI NU SEMNA CĂCI TE TREZEȘTI CU DNA UL PE CAP! ȘI ATUNCI MULȚI SE FERESC SĂ ÎȘI PUNĂ SEMNĂTURA PE ASTFEL DE ACTE PENTRU A EVITA PROBLEMELE DE MAI TÂRZIU!!ȘI AICI ÎI DAU DREPTATE LUI ROBU ȘI PROBLEMELE APĂRUTE TOT MAI DES AU DETERMINAT ȘI INFRACȚIUNI GRAVE! MAI BINE ZIC UNI SEMNEZ UN ACT ILEGAL ȘI ÎMI IESE CEVA DACĂ SUNT PRINS NU FAC PÂRNAIE JABA DECÂT SĂ SEMNEZ UN ACT ÎN ACORD CU O LEGE GREȘIT ELABORATĂ ȘI SĂ INTRU CA FRAIERU LA POPA ȘAPCĂ! MAREA PARTE A LEGISLAȚIE DIN ROMÂNIA ESTE DIN START GREȘITĂ ȘI PRODUCE ȘI STIMULEAZĂ ÎNCĂLCAREA MULTOR LEGI ȘI DECI INFRACȚIUNILE CRESC ORI DE CÂTE ORI OAMENII ÎNCEARCĂ SĂ RESPECTE O LEGE GREȘIT ELABORATĂ CAD ÎN PLASA JUSTIȚIE ÎN ALTĂ PARTE! ȘI UITE AȘA TOATĂ ROMÂNIA ESTE DE RĂSUL CURCILOR! SUNTEȚI CONSIDERAȚI O ȚARĂ DE INFRACTORI! JUSTIȚIARI ABUZIVI ȘI LEGALIȘTI FĂRĂ VIAȚĂ!VAI DE O ȚARĂ ÎN CARE LEGEA NU ESTE UNA A VIEȚI ȘI ADEVĂRULUI UNIVERSAL UMAN CI ESTE LEGEA MINCIUNI NEADEVĂRULUI ȘI NEVIEȚI !JUSTIȚIE OARBĂ CURVIE ȘI PERVERȘI ASTA ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA ZILEI DE AZI MÂINE ȘI PESTE O GENERAȚIE! REGRETABIL DAR ADEVĂRAT!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

mihai-cojocaru1

Jurnal de umbra de primar: Mihai Cojocaru a stat o saptamana cu Nicolae Robu / FOTO

A fost umbra primarului Nicolae Robu pentru o săptămână și a ajuns la concluzia că nu e deloc ușor să faci față „hățișului legislativ și dificultăților tehnice”. Mihai Cojocaru, tânărul de 26 ani care a câștigat campania „Fii primar pentru o săptămână!”, a ținut și un jurnal în care și-a notat experiențele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de umbra de primar: Mihai Cojocaru a stat o saptamana cu Nicolae Robu / FOTO
Noul Hyundai i20 Active - Casa Auto Timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Uber

Sport vezi arhiva Sport

Centrul de Echitatie Herneacova

Social vezi arhiva Social

rectorat

Politehnica Timisoara contesta topul national al universitatilor

La câteva săptămâni de la apariţia Raportului asupra Exerciţiului Naţional de Metaranking Universitar – 2016, Universitatea Politehnica Timişoara contestă modul de întocmire a clasificării, spunând că metodologia de realizare trebuie regândită, iar această clasare nu poate fi luată în considerare atunci când se stabileşte acordarea finanţărilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica Timisoara contesta topul national al universitatilor
Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Jurnalista care semnează articolul în care îl acuză de plagiat pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, sper că acesta să ceară „bărbătește” ca articolele cu probleme să fie analizate de specialiști din alte universități. Emilia Șercan invocă precedentul Laura Codruța Kovesi și incompatibilitatea în care s-ar putea afla subordonații lui Pirtea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Provocare pentru Pirtea: Sa ceara ca articolele sa fie analizate de specialisti din alte universitati
Domnule profesor Pirtea, candidați pe prima poziție pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, într-o campanie ce a ajuns în a doua parte. Care este cel mai important mesaj cu care sunteți cunoscut în această candidatură? Cu siguranță, acest mesaj este îndemnul meu, cel pe care l-am repetat în toate întâlnirile cu oamenii: Spuneţi-le tinerilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul (P) Profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea, despre proiectele atat de necesare comunitatilor dinamice din vestul tarii
Sf. Nicolae, patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din Apusul Europei, sărbătorit pe 6 decembrie, este unul din cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, datorită multelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfantul Nicolae, facatorul de minuni
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top