Stirile din ziua: 7 iulie 2016

Stiti cat costa curatenia din WC-urile publice? Aproape 62.000 lei/luna

Stiti cat costa curatenia din WC-urile publice? Aproape 62.000 lei/luna

Primăria Timișoara are în grijă 12 toalete publice, în mai multe locuri din oraș. Nu sunt toate deschise și nu toate sunt foarte… prietenoase cu utilizatorii, dar consilierii locali au votat, joi, suma care va fi plătită de la bugetul local pentru igienizarea acestora. Este vorba despre aproape 200.000 de euro!

Scandal monstru in CL Timisoara: consilierii s-au certat o ora pe regulamente si proceduri

Consilierii locali au marcat, joi după-amiază, o prima premieră a acestui mandat. Întruniți, practic, în prima ședință de lucru, cu 25 de proiecte pe ordinea de azi, aleșii au reușit „performanța” să se certe ca la ușa cortului! Cei aflați la primul mandat au putut vedea astfel, în toată splendoarea, ce înseamnă un plen de consiliu local la Timișoara!

Regulament pentru dezbateri publice, fara… dezbatere publica!

Pe ordinea de zi a plenului de joi al CL Timișoara ar fi trebuit votat un regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului. Culmea este că acesta a fost întocmit fără… consultarea celor cărora li se adresează! Proiectul a fost retras în cele din urmă.

Poli ar putea ramane in Liga I! Rapid, sanse 0 sa scape de faliment inainte de 12 iulie

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea Rapidului de judecare în regim de urgenţă a suspendării sentinţei care a decis falimentul clubului. Nu mai există cale de atac, astfel că dosarul va fi judecat în 20 iulie, cu doar două zile înainte de startul noului sezon al Ligii 1. În aceste condiții, Poli ar putea rămâne în Liga I!

In Parcul Botanic s-a spart tot, nu s-a asfaltat nimic! Va fi gata candva / FOTO

Începută în primăvară, reabilitarea aleilor din Parcul Botanic nu este gata încă. Primarul Nicolae Robu spune că nu e mulțumit de cum lucrează firma, care a „spart” tot, dar n-a asfaltat nimic, fiindcă are un stil de lucru aparte. În aceste condiții, nu se știe exact când vom avea alei pe care să nu ne mai rupem picioarele.

Robu pleaca sa caute idei in… Singapore! Primarul Timisoarei merge la World Cities Summit

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pleacă din nou la World Cities Summit. Va fi a treia ediție a evenimentului desfășurat în Singapore la care va participa edilul. De această dată, el nu merge singur, ci însoțit de administratorul public Sorin Drăgoi. Vor veni de acolo cu… materiale și idei.

La Babes s-a semnat actul aditional, problema banilor nu s-a rezolvat inca

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a semnat actul adițional cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș (CJASTM). Deși a refuzat până acum să facă acest lucru conducerea spitalului a decis să semneze „în interesul sănătăţii pacienţilor şi pentru a se putea continua actul medical”. E așteptată o rectificare la finele lunii.

Ce facem la toamna? Mergem la teatru! FEST – FDR si-a anuntat programul

Cortina a căzut peste scena Teatrului Național Timișoara, pentru o binemeritată vacanță. La toamnă, TNTm revine cu forțe proaspete și… o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești! Vom avea parte, și în acest an, de reprezentații în aer liber, dar și de spectacole interesante, care vin de la teatre importante din România.

Timisoreanca Roxana Lucaciu danseaza la Campionatele Mondiale

Dansatorii sportivi români merg, în această perioadă, la Europene și Mondiale. Printre cei care vor reprezenta România la aceste competiții importante se numără și timișoreanca Roxana Lucaciu. Alături de partenerul său, băimăreanul Paul Rednic, ea va încerca să aducă acasă o medalie cât mai strălucitoare din îndepărtata Japonie.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Vegetației nr. 1 și 3, Aleea Pădurea Verde (p), Calea Dorobanților (p), Lorena (p), Spitalul Nou (p), orele 9 – 17; Săcălaz – str.V, Giarmata – zona str. Principală, Sânmihaiu Român nr. 523, Lugoj – str. T. Vladimirescu, 1 Mai, Bârzavei, Fdt. Bârzavei,

Festivalul Inimilor, Timișoara

A inceput Festivalul Inimilor: folclor pe saturate, in Parcul Rozelor / FOTO

Ediția cu numărul 27 a Festivalului Inimilor, unul dintre evenimentele de tradiție ale Timișoarei, a început în forță miercuri seară. Timișorenii au luat cu asalt Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, pentru un spectacol susținut de Ansamblul Timișul. Festivalul continuă până duminică, iar joi seară este programată și parada prin Piața Victoriei.

Top