Alo, domnu’ Miculas, ce sa caute Poli acum in prima liga?

„Nu mă tem nici dacă am porni cu acea penalizare. Mai bine -14 puncte în Liga I, decât -8 în B”, a gândit cu voce tare președintele FC Poli Timișoara, neînfricatul Ioan Miculaș. La urma urmelor, temerea e un sentiment uman și are legătură cu raționalul. Lipsa lui te poate băga în mari belele, dar conducătorul lui Poli are alte griji pe cap, nu sancțiunea de 14 puncte cu care alb-violeții ar pleca la drum într-o nouă ediție a ligii întâi. Poate că la o scară a timpului nu foarte dilatată, Ioan Miculaș nu s-ar teme de subțierea stratului de ozon și încălzirea globală a planetei, dar de o nouă umilință a clubului Poli în prima ligă nu ai cum să nu te temi. Doar dacă nu cumva munca asta istovitoare de a aduce bani la club pentru a plăti datoriile și a asigura bugetul pentru ediția viitoare a campionatului nu te-a decuplat complet de la luciditatea recomandată unui iubitor de Poli. Poate mândria de polist nu mai contează când te înhami la o astfel de treabă administrativă, astfel că tot ce-ar mai conta într-o astfel de situație ar fi tranșele de bani ce vor fi primite din drepturile de televizare din prima divizie.

Poli a retrogradat „pe burtă” din Liga 1, cu doar șapte puncte realizate în play-out, din cele 15 ale baremului regulamentar și din totalul de 42 posibile. La aceste opt puncte sancțiune se vor mai adăuga alte șase pentru datorii la jucători, Poli ajungând în situația de a porni cu un handicap de 14 puncte. Cea de-a doua sancțiune nu s-ar aplica și în B, dar asta nu l-ar face pe președintele Miculaș să chibzuiască puțin înainte de a declara ce a declarat. Căci dacă ar face-o, probabil că și-ar da seama că niciuna dintre cauzele dezastrului din ediția trecută nu a fost înlăturată de la club.

Finanțarea e aceeași, adică lipsește, pe fondul blocajului de la Curtea de Conturi și a întârzierii aducerii unui investitor privat care să alimenteze bugetul. Lotul de jucători nu poate fi mai bun, chiar dacă este unul valoros pentru vârful ligii secunde. Poate că jumătate din lotul cu care am jucat în prima ligă în urmă cu doi ani se mai regăsește la echipă. Poate că am mai pierdut în anumite compartimente, dar am câștigat prin menținerea în lot a lui Elek sau Pedro Henrique, revenirile lui Șeroni și Trandu, dar, Tanda pe Manda, comparăm două Poli retrogradate după experiențe scurte în prima ligă. Bani de transferuri rapide și de salarii mari iarăși nu avem, atunci ce ar putea alimenta vitejia președintelui Miculaș altceva decât foamea de drepturi TV?

Numai că o gură de oxigen venită în conturile clubului nu e suficientă pentru salvarea pacientului numit Poli, în forma sa patronată de administrația publică locală. Ba din contră. Poli nu ar avea aproape nicio șansă să supraviețuiască plecând de la zero puncte, cu atât mai puțin împovărată de sancțiunile de 14 puncte ale FRF și LPF. Ca și retrogradată încă din mijlocul turului, ce explozie ar mai putea aduce acest produs sportiv pentru strângerea lumii pe stadion? Evident că niciuna, ba chiar va aduce mult mai multă bășcălie și riscul ca această Poli să aibă soarta UTA-ei lui Marțian.

Alternativa la liga întâi cu tot cu banii de televizare este, mult mai rațională, înscrierea în liga a doua. Chiar și cu opt puncte în minus, Poli ar defila într-o ligă secundă de slabă calitate, iar derby-ul cu ASU Politehnica ar putea fi ingredientul care să reobișnuiască lumea cu stadionul „Dan Păltinișanu”, indiferent care dintre Politehnici ar ieși mai câștigată din această vânătoare de fani. Confruntarea directă dintre cele două echipe ar putea proiecta și așteptările noastre de la cele două cluburi, formele de finanțare și direcția în care orașul ar putea genera pe viitor o emulație, cu pragmatism sau împovărați de emoție. Nu mai bine – domnilor Robu, Grindeanu, Tudose sau Miculaș – să lăsăm „Bătrâna Doamnă” să se facă de râs pe prima scenă?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (iulie 8th, 2016 at 09:18 )

NOW!DACĂ POLI TIMIȘOARA NU POATE SĂ FACĂ FAȚĂ ÎN LIGA 1 ATUNCI NIMENI NU POATE SĂ FACĂ! MAI ALES CĂCI UNA DINTRE PENALITĂȚI SE POATE ȘTERGE! ACUM EXISTĂ O ÎNTREBARE DINTOTDEAUNA A EXISTAT ORICUM !ROBULANE VREA OARE TIMIȘOARA-TIMIȘ-BANATUL SĂ FACĂ SCHIMBĂRILE NECESARE ÎN FOTBAL SAU DOAR VĂ PĂCĂLIȚI UNI PE ALȚI! ACUM ESTE MOMENTUL SĂ FACEȚI CEVA CREDIBIL SAU DACĂ NU LĂSAȚI PE ALȚI SĂ O FACĂ!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

flo a spus: (iulie 8th, 2016 at 09:39 )

Penalizarea din play-out mi se pare o tampenie….de ce nu exista asa ceva si in play-off ca si acolo doua echipe au fost de decor daca tot vrei sa fii corect si sa ai competitie….sau doar de la aia saraci si prosti sa avem pretentii?…plus ca daca esti pedepsit cu -8 puncte ca ai retrogradat si nu ai facut baremul…care e ratiunea sa se mai aplice daca tu ai ramas in prima liga….oare prima peste linie e penalizata?…oricum e o tampenie cat china….sa speram ca ramane in liga 1 si Ionut Popa sa poata sa faca o echipa doar cu copii Timisoarei!

bady a spus: (iulie 8th, 2016 at 10:02 )

Daca penalitatile au fost introduse la inceputul campionatului nu avem ce sa comentam.Regulamentele trebuie respectate.Precis au fost introduse sa nu se faca blaturi.
Corect ar fi si echipele care intra in insolventa sa fie retrogradate.La fel echipele care la inceputul campionatului nu au bugete bine stabilite sa nu fie acceptate in prima liga,si acuma inainte de acest inceput de campionat Acs-ul,Tg.Mures nu ar avea ce cauta in prima liga.

birlic a spus: (iulie 8th, 2016 at 10:07 )

si daca picam la anu din prima divizie fara penalizari si cu jucatori romani tineri cu pofta de joc ,tot e un castig.

INO a spus: (iulie 8th, 2016 at 10:08 )

NOW! PENALIZAREA CU 8 P NU ÎȘI MAI ARE TEMEI ÎN CAZUL ÎN CARE POLI RĂMÂNE ÎN PRIMA LIGĂ! IAR DACĂ VINE ACEL INVESTITOR! REPET DACĂ VINE ATUNCI POLI TIMIȘOARA ESTE REZOLVATĂ! MAI RĂMÂNE SĂ SCHIMBAȚI ANTRENORUL! JUMĂTATE DIN ECHIPĂ! ȘI BINEÎNȚELES CONDUCEREA! DAR ASTA SE POATE FACE DIN MERS! ȘI AȘA VA FI ORICUM! ALTFEL CHIAR DACĂ RĂMÂN ÎN LIGA 1 NU AVEȚI VREO ȘANSĂ SĂ VEDEȚI FOTBAL ÎN BANAT-TIMIȘOARA-TIMIȘ ȘI VOR RÂDE IAR MITICI DE BUCALE DE VOI! AȘA CĂ! BĂNĂȚENI MÂNDRIA ȚĂRI UNIȚI-VĂ ȘI FACEȚI CEVA PENTRU FOTBALUL ĂSTA!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (iulie 8th, 2016 at 10:26 )

Narcisismul si ambitia oarba combinata cu prostia profunda la acest club o sa ii aduca sfirsitul mai repede decit o sa se termine un anumit mandat … Bravo, dar macar nu mai spuneti ca sinteti reprezentantii orasului Timisoara … ne-ati umilit destul !!!

aferim a spus: (iulie 8th, 2016 at 11:55 )

sa moara de ciuda biciclistii

anteconbega a spus: (iulie 8th, 2016 at 12:15 )

AC Recas nu e „Poli”, ce vă tot strofocaţi atâta?!

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 8th, 2016 at 17:44 )

* anteconbega *…poate nu ii Poli…dar ii echipa Capitalei Banatului…mai loaza…f,tui .

sam a spus: (iulie 8th, 2016 at 19:43 )

o eventuala participare in prima liga ar incurca serios a treia tentativa de ruinare a clubului poli de catre inventatoriii cluburilor holograma,, ….din banii din drepturile tv platim datoriile…..angajam jucatori cu contracte mici….promovam juniorii clubului……iar la anul daca minunatul regulament a lui gino nu se schimba ,ne intarim sa avem penalizare mica…….in div b…….ce vor face brancovenii? ……vor sabota cat pot clubul nostru si vor avea grija ca druckeria sa aiba presa cat mai buna acasa si la bucale, despre fotbalul jucat de holograma nici un cuvant

STOIAN MIRCEA a spus: (iulie 8th, 2016 at 21:57 )

Canalul poluator a fost secat de o bucata buna de timp dar vad ca virtual mai infesteaza zona numita POLI.[Amintesc din nou; Combega a fost acel paraias din uzina electrica din parc.]

antirob a spus: (iulie 9th, 2016 at 01:11 )

sunt neplacut surprins ca echipa lu’ dom’ primar suportata doar de el insusi si doi-trei jurnalasi 2nd and 3rd hand inca se mai baga in seama. Civilizat si moral ar fi fost sa se fi mutat inapoi la Recas dupa promovarea Politehnicii. Chiar tre’ sa vina d-na Kovesi sa-i puna lacatu’ ? Oameni buni , ati papat 15 milioane USD din bugetul local ca sa ajungeti din div. B in liga a 2-a.

anteconbega a spus: (iulie 17th, 2016 at 09:18 )

Da, şi CFR-ul e campioana Mehalei, urâtule! Pană şi Trandu a plecat la Rapid de ruşinea Recaşului. Aduci o echipă robuliană la Timişoara dintre-o comună fărăr canalizare, aşa cum e Recaşu, şi îţi închipui că faci zbici din ea. AC Recaş a făcut doar rahatul praf. Acu’, vrea să intre pe şest în prima ligă, chiar dacă va avea penalizare de 14 puncte! Cu aşa drukeri, aşa echipă. Hai Rapidu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top