Cand copresedintii nu-s acasa, PNL Timis da in clocot. Se cere demisia lui Robu

Un grup de primari PNL a început cu câteva zile în urmă să strângă semnături prin care solicită demisia lui Nicolae Robu din funcția de președinte al PNL Timiș. Deocamdată, e vorba doar de primari de comune, în special proveniți din PDL.

popa si robu

Exploratoriu, au fost anunțați despre acest demers și unii primari de orașe, cărora nu li s-a cerut însă semnătura pe vreun document. În cazul în cazul în care Nicolae Robu nu demisionează, primarii amenință cu demisia din toate funcțiile deținute în partid, dar și cu neimplicarea în campania de la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse, edilii îi reproșează lui Robu pierderea negocierilor pentru formarea unei majorități la CJ Timiș, prin refuzul de-a discuta cu PMP. Trebuie amintit că Robu a închis din start negocierile cu PMP, după ce l-a bălăcărit public pe președintele organizației municipale a acestui partid, Marius Dugulescu. Chiar dacă PMP-istul poate fi considerat un personaj nefrecventabil, atacul dur al primarului a fost considerat colegii săi de partid un act de „autism politic”. Pe de altă parte, nu puțini din partid sunt cei care susțin că pe Robu nu l-a interesat nici cât negru sub unghie situația de la CJ. Ba mai mult, nici nu și-ar fi dorit un liberal în fruntea instituției, cu excepția unui țucălar de-al său. Și asta pentru a nu-și periclita poziția de șef al PNL Timiș. De altfel, nu e prima dată când lui Robu i se fâlfâie de soarta partidului, interesul său personal fiind mult mai important. Așa s-a întâmplat și în momentul în care a susținut alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, variantă care s-a dovedit a fi mortală pentru PNL la alegerile locale.

Revenind la primarii care vor demisia lui Robu, trebuie spus că nucleul dur provine din colegiul deputatului Alin Popoviciu, cel care a candidat pentru PNL la șefia CJT. Adică… aceiași oameni care au insistat în partid pentru soluția care s-a dovedit a fi sinucigașă. Că în spatele acțiunii lor se află Popoviciu e greu de spus, dar e o coincidență. (Deși multă lume spune că nu există coincidențe, ci doar fapte.) Colac peste pupăză, unul dintre susținătorii lui Robu din partid, primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica, și-a activat recent demisia din funcții. El și-a motivat gestul prin faptul că n-a fost de acord cu nominalizarea lui Popoviciu drept candidat la șefia CJ. El i-a atacat și pe primarii din colegiul deputatului, arătând că aceștia au luat scoruri foarte mici pentru CJT.

Mai trebuie spus că toate acestea se întâmplă în timp ce copreședintele Dan Popa era în vacanță în Japonia, iar celălalt copreședinte, Nicolae Robu, se pregătea pentru o vizită la fel de exotică în Singapore. Popa revine însă chiar vineri seară la Timișoara și va trebui să tranșeze poziția sa din partid, după ce și-a dat angajamentul că va demisiona din funcție dacă PNL nu intră în conducerea CJT. Tot săptămâna viitoare se va întâmpla însă un lucru mult mai interesant. Conducerea națională a PNL a anunțat că se va renunța la conducerile bicefale din județe, urmând să fie numiți președinți unici. Poate chiar în această cheie trebuie citită și acțiunea primarilor care vor capul lui Robu. Un Robu care se va afla atunci taman în Asia de Sud-Est, de unde s-ar putea întoarce fără funcția de președinte al PNL Timiș. Ceea ce oricum n-ar fi o mare scofală pentru o filială care se scufundă încet, dar sigur dacă nu se iau măsuri radicale.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Nicu a spus: (iulie 8th, 2016 at 19:03 )

mai degraba ROBU este nefrecventabil si cu probleme psihice grave nu Dugulescu care este un om foarte ok!

Dani a spus: (iulie 9th, 2016 at 07:06 )

Cine l-a auzit vreodata pe Robu cat se poate lauda singur, cum el e desteptul pamantului si toti ceilalti sunt niste tampiti, cine ii analizeaza limbajul, gestica, atitudinea, realizeaza imediat ca acest individ are mari probleme la mansarda. Si in plus mai e si mincinos!

Amalia-Liberala a spus: (iulie 9th, 2016 at 08:03 )

Rusinos si tendentios articol stimabile jurnalist! O incercare timida , si puerila ,de a mai spala fata plina de rusine lui Fat Frumos de Banat,care s-a umplut de ridicol,de au ras la tv. si curcile de noi. Macar de ar avea Timisoara pe toti politicienii locali cu gandirea si atitudinea lui Robu .Normal era,daca toti lederi de la toate partidele, sa isi ridice o sprinceana si sa se intrebe .. absenteismul de vot cui (,sau carui fapt) se datoreaza? Timisorenilor- electoratului – nu ii place ca sa fie sfidat ,daca e sa privim in trecut . Din potriva Robu ,a dat dovada de simt politic si limita .Vin alegerile parlamentare ,cine mai iesea la vot ,daca una votezi si alta iasa ? Liberalul a realizat ca a pierdut batalia dar nu a pierdut razboiul .A acceptat o victorie clara a lui Grindeanu,si a respectat vointa electoratului .Sa nu uite politicienii ca ei nu exista fara electorat .Functiile din partid si le impart precum hienele ,nu si mandatele .Pentru astea vin in fata populatiei cu fata smerita si pioasa ,apoi uita ca au fost alesi nu impusi .O data tine figura ,dar a doua oara ma indoiesc. Ce trebuia sa faca Robu ,sa -i impuste pe electori ? Cand a fost in campanie electorala prin judet „frumosul ” nu a vazut ca era huiduit de electorat si lumea vocifera,noi pe asta nu il alegem? Despre ce vb aici ,are nevoie de memo + ? Trebuia sa aiba tupeu Liberalii si sa isi impuna ei un candidat nu PDL prin Popa @ Blaga ,asta ca sa punem degetul pe rana .Concluzia ,asocierea dintre Pnl si Pdl o afacere paguboasa ,cu consecinte de lunga durata .

USl a spus: (iulie 9th, 2016 at 09:16 )

Robu trebuie sa plece acasă. A vândut județul la PSD. Se vede clar intelegerea cu Grindeanu împotriva lui Popoviciu. Si a bătut joc de organizația judeteana si de primarii in funcție. Un mare USL.

Dove a spus: (iulie 9th, 2016 at 09:39 )

Atat Robu cat si Dugulescu sunt niste schweinhund! Scurt pe doi!

Prieten a spus: (iulie 9th, 2016 at 10:26 )

Popa l a vandut pe Popoviciu . Robu l a executat ca la Rovine. Aline trebuie sa unesti primarii si sa executi actuala tradare din partid. Cum au vandut judetul la psd pe doi bani? Grindeanu a ajuns presedinte pe mana lui Robu, si tot el vorbeste de morala? Pai primarii stau in opozitie 4 ani pentru ca el sa il aiba pe Diaconu? Un labagiu si curvar. Primarii nu permit asa ceva si vom lupta pentru asta.

dorel a spus: (iulie 9th, 2016 at 14:39 )

comentarii de toata jena, intelegere intre pnl-psd? credeti ca se uita usor perioada basescu? comunicator important acest popoviciu, se stia ca nu va avea suficiente voturi dar a insistat si a pierdut , acum ce mai vor acesti „nemultumiti” iarasi santaj, presiune pentru popa? sa ne vedem de treaba si sa construim ceva ptr. toti.

Prieten a spus: (iulie 9th, 2016 at 22:44 )

Mai Dorel ,chiar esti”dorel” si bou pe deasupra.Cum adica sa ne vedem de treaba? Adica de furat la primarie? Infractorule, ai nevoie de liniste sa furi?

Prienten 2 a spus: (iulie 10th, 2016 at 09:07 )

In afara de orgoliul tau vizibil ranit, si precis interesele tale personale zadarnicite ,toata lumea a inteles faptul ca jocul democratic s-a terminat cu vointa electoratului.Esti ancorat intr-un trecut apropiat nu vezi ,ca lucrurile reintra in normal, pe cine se pune stampila ala este alesul ? Este adevarat cu ajutorul divin ,nepretuit dat de DNA , care atat cat a putut si a fost lasata a spus -stop jafului si jocurilor mizere ! Grindeanu a afirmat in presa ca atat cat va fii el Presedinte la CJ se face administratie nu politica .Politica se face la partid .Sunt declaratii publice .Primarii tai sa munceasca pentru populatie indiferent de seful de la CJ .Te pomenesti ca nu pot accesa fonduri europene daca sunt in opozitie ? Daca vor fii nedreptatiti de Grindeanu si proiectele lor beton respinse fara motiv ,sa iasa in presa ,si public sa faca acuzatii. Apropos, urzeala tronurilor e de mult iesita din boxoffice!

yxsman a spus: (iulie 10th, 2016 at 10:05 )

Bei, domnu Poenaru a facut intelegerea cu Robu, adeca PSD la CJT, PNL la CLT, ce dreak, PSD plus PNL egal LOVE, egal USL. Curvasarie pe fata!

++ a spus: (iulie 10th, 2016 at 10:51 )

@Prieten
ca la Rovine? esti oltean?

Oana Silicon a spus: (iulie 10th, 2016 at 11:19 )

Sa nu uitati niciodata: toata aceasta strategie (perdanta) este a coanei OANA GAITA alias silicon, amanta a anchetatului OSTAFICIUC.

anteconbega a spus: (iulie 10th, 2016 at 11:26 )

Dragă prietene A., Rovine este un sat în comuna Reviga din județul Ialomița, Muntenia, România. Asa că cel pe care esti supărat matale nu poate fi oltean, ci muntean, ceea ce e altă mâncare de peşcie. Mai ales că, distinse prieten 2, afirmaţiile fostului deputat Grindureanu sunt picuri de ploaie socialistă. Vezi şi cazul spitalului de copii, rămas de căruţă graşie unui faliment bine chibzuit al unui excepţional fost viceprimar liberal al Timişoarei: Miţă Promt.

++ a spus: (iulie 10th, 2016 at 18:34 )

@ante…
mi-e atit de egal unde e rovine ca nu pot sa-ti spun.

anteconbega a spus: (iulie 11th, 2016 at 08:30 )

Daca ti-e egal, nu mai spune! Odihneste-ti mintea. Fix-pix.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top