Cele mai bune sarmale din Banat s-au gatit la Buzias! La Zilele Veveritelor / FOTO

Două zile de festival, două zile pline pentru buzieșeni. A fost ediția cu numărul doi a Zilelor Veverițelor, care s-a lăsat cu o petrecere în toată regula în parcul din oraș. Duminică a avut loc și mult așteptatul concurs de gătit sarmale, dar petrecerea a continuat, până spre seară, în ritmuri tradiționale bănățene.

buzias veverite si sarmale1

Zilele Veverițelor s-au desfășurat, anul acesta, în 2 și 3 iulie, în parcul din Buziaș. A fost câte ceva pentru toată lumea: spectacole cu cei mai buni soliști și ansambluri folclorice din întregul Banat, concursuri de desene pe asfalt și un parc de distracții cu tobogane, pentru cei mici, dar principala atracție a festivalului au fost, fără doar și poate, delicatesele culinare. De la preparate de tot soiul la grătar, mititei, plăcinte dulci și sărate sau papricaș și gulaș, gurmanzii au avut de unde alege. Cele mai căutate au fost însă, de departe, sarmalele. S-a gătit pe săturate, în ceaune puse la foc mic, iar duminică după prânz s-au ales și cei mai buni bucătari. Au primit premii de excelență din partea organizatorilor Valeriu Cionca, din Timișoara, și Restaurantul Parc, din Buziaș, Un premiu special a mers către cunoscutul bucătar Uica Mihai, iar trei mențiuni au mers la Econom Construct SRL, Grupa de Vânătoare Buziaș și SC Mena & Mara, din Timișoara. Locul III la concursul de gătit sarmale a fost adjudecat de Flamengo SRL, din Timișoara, locul al II-lea a revenit societății Cosama West, din Buziaș, iar premiul I a mers către Doringo Dream, din Timișoara. Zilele Veverițelor este un eveniment organizat de Stațiunea Buziaș și Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș . „Vrem să facem din acest festival o sărbătoare tradițională a orașului nostru și suntem cu un pas mai aproape de îndeplinirea acestei dorințe. Vrem ca Buziașul să devină cunoscut pentru «Zilele Veveriței», primăvara, la fel cum este cunoscut pentru Festivalul Papricașului, care are loc, de mai mulți ani, în fiecare toamnă. Deja au fost mai mulți participanți decât anul trecut, deși ediția inaugurală s-a desfășurat în luna mai, pe o vreme mult mai prietenoasă. Deși a fost foarte cald în ambele zile, buzieșenii, și nu numai, au onorat din plin invitația noastră”, spune Sorin Munteanu, primarul Buziașului și inițiatorul acestui festival.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

INO a spus: (July 3rd, 2016 at 17:30 )

NOW! CÂTE VEVERIȚE AU RĂMAS ÎN BUZIAȘ!?CRED CĂ SUNT PE CALE DE DISPARIȚIE!!!!!!!!???
ÎNSĂ BAZA SUNT SARMALELE! POFTĂ BUNĂ ȘI ȚINEȚI-O TOT AȘA!!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului

Social vezi arhiva Social

Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La 40 de zile după Paşti, în joia celei de-a şasea săptămâni după Sărbătoarea Învierii Domnului, se sărbătoreşte Înălţarea sau, popular, Ispasul. După Înviere, Mântuitorul s-a arătat ucenicilor timp de 40 de zile, după care, în prezenţa lor, s-a înălţat la cer. În acel moment, Hristos şi-a profeţit revenirea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Inaltarea Domnului: Au trecut 40 de zile de la Paste
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top