Fortuna: Timisoara romaneasca e la nivel de nota 5! De ce a scos Ciuhandu palosul din laba leului?

Primăria Timișoara a organizat, joi, o dezbatere publică pe tema Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și amenajare a teritoriului. Participanții au fost, ca de obicei, destul de puțini. Printre ei, arhitecți, inclusiv fostul arhitect-șef Radu Radoslav, dar și… Lorin Fortuna.

lorin fortuna

Radu Radoslav a spus că Primăria Timișoara este una dintre puținele instituții din țară care are un astfel de regulament. El a cerut ca municipalitatea să publice pe site, în timp util, documentele supuse dezbaterilor, astfel încât la ele să aibă acces cât mai mulți timișoreni care să-și poată exprima părerile. Lorin Fortuna n-a ratat apoi ocazia de a vorbi despre subiectele… ezoterice, care îi consumă cea mai mare parte a timpului. El a ținut o întreagă teorie despre „habsburgizarea” Timișoarei. „Cartierele Blașcovici, Freidorf, Ronaț sunt în stadiul în care le-am găsit în 1972 când am venit în Timișoara. Nu s-a făcut nimic. Cine vine aici nu recunoaște un oraș și românesc, ca să nu spun românesc, ci recunoaște un oraș habsburgic. Acesta este motivul pentru care l-am acuzat personal și public pe actualul primar că habsburgizează Timișoara. (…) Dacă îți vine cineva în vizită în Timișoara din alte județe ale țării, ce îi arăți, aspectul istoric al orașului? Îmi este rușine de ceea ce s-a întâmplat în Piața Sf. Gheorghe (…) Poate oamenii nu știu cum se comportau otomanii în teritoriile în care intrau, ce făceau cu femeile, ce făceau cu copiii. I-ați văzut cumva pe austrieci că fac săpături și scot la iveală cum s-au comportat otomanii când au asediat Viena? Și atunci noi de ce facem treaba asta? (…) În loc să dai prioritate elementului românesc care se putea face acolo… să te apuci să faci săpături în loc să le ascunzi? (…) Trebuie să fii agent străin ca să gândești în felul asta, sponsorizat ca să te ocupi efectiv de partea neromânească a Timișoarei și să o neglijezi pe cealaltă, în ideea că poate se va întâmpla cât de curând cu Timișoara ce s-a întâmplat cu Iugoslavia sau cu Cehoslovacia, cu Ucraina și cu altele”, a spus Fortuna.

Ezoteristul nu a putut fi convins să vorbească „pe subiect”, așa că a continuat în aceeași notă. „Nu există o concepție asupra modului în care trebuie să se dezvolte un oraș. Vreau să vă spun că Timișoara, din punct de vedere românesc, există la un nivel de nota 5! Notele mari trebuie acordate celorlalte civilizații care au fost, iar asta este în primul rând vina conducătorilor (…) Trebuie să existe un spațiu în agora timișoreană unde vectorii acestui oraș, inclusiv cei arhitecturali, inclusiv cei politici, să se poată întruni și să poată discuta. Vreau să vă spun că Ciuhandu a scos, și nimeni n-a semnalat treaba asta, decât ezoteriștii din Timișoara și gruparea pe care o conduc, Misiunea Astrală România Altruistă și Înțeleaptă se numește, a scos paloșul din mâna leului, adică elementul simbolic fundamental al Banatului din gheara leului, din laba leului, a fost înlăturat. Rezultatul: Timișoara a ajuns să nu mai aibă un cuvânt de spus la nivel central. Nimeni nu face o corelație între cele două. Primarul a făcut ce a făcut, a tot mutat statuia lui Gheorghe dintr-o parte în alta, o să vedeți că Gheorghe va reveni. La sfârșit de ciclu vine cel care se luptă cu balaurul, nu știu dacă îl va chema tot Gheorghe sau nu, dar va veni. (…) Sunt elemente fundamentale din punct de vedere ezoteric. Trebuie îndreptat răul făcut de Ciuhandu acestui oraș, prin faptul că a scos paloșul din laba leului”, a mai spus Lorin Fortuna. Regulamentul pe marginea căruia a fost organizată dezbaterea publică poate fi consultat aici.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Anca Vahnovan a spus: (July 15th, 2016 at 13:09 )

Intr-un context in care, in India, Prim-ministrul a infiintat un minister ezoteric (specific Yoga), demonstrind nu doar ca este la curent cu Ezoterismul yoghin, specific indian, dar si cu beneficiile pe care le poate aduce societatii, iar alte state (precum:China; SUA; Rusia; Iran; Israel s.a), procedeaza in mod similar, dar nu si public, in Romania sunt studiate si aplicate doar Ezoterismele religioase, precum si cele masonice. Putini mai stiu ca, utilizand procedee ezoterice, intre altele, Lorin Fortuna a depoluat apa fintinilor publice din zona Dacia si a determinat ciorile sa nu mai inopteze in zona ultra-centrala a Timisoarei, doar ca actiunile respective, nemaifiind continuate, periodic, cu sprijinul asteptat de la Primarie (prin Ciuhandu, respectiv Robu) si-au diminuat, in timp, pina la anulare, efectul.

 
carmen a spus: (July 15th, 2016 at 13:32 )

Ma bucur ca unii Profesori hhhhhhau venit la Timisoara in 1972.In schimb tata-miu hhhhhhhha sosit acilea in 1955! Sa vedeti ce probe poze cu diverse gagici detin asa pe banci in cartierele Istorice ale Timisoarei! Detin si poze cu grupul lui de prieteni barbatei tinerei cine stie ce mai fac sau de mai traiesc! Interesant ca ne gandim ca ei tatii au fost intotdeauna tati si niciodata adolescenti si tineri holtei! Dupa care dai de niste foto si privesti Trecutul drept in fatsa si te intrebi oare cum vietuia el atunci, unde Draku-Laku locuia, ce manca? Sau era tot timpul un Tata responsabil ca la tratament la Geoagiu-Bai, Felix si Herculane? Tot ceea ce hhhhhha facut si tratat de la 40 la 50 de ani s-a dus pe “apa-palinka-fumul” Sambetei in ultimii 6-7 de viata! “Mai non mollare mai dai che ce la fai! ”
Important este ca hhhhhha Incercat si asta este Sigur!!!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu ordin de încetare a lucrărilor și o amendă de 50.000 de lei pentru proprietar, imobilul de pe str. Virgil Madgearu 10 mai dispare un pic cu fiecare zi care trece. Șantierul merge înainte, Poliția Locală își declină competența, iar primăria face dezbatere publică pentru a-i da încă aproape 90 mp celui care a încălcat legea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demolezi și câștigi! Gringo Bivolaru, foarte aproape să-și primească de la Primăria Timișoara terenul pentru palat / FOTO
Unora li se întâmplă: ești pensionar și te apucă dragul de a munci la stat, pe un post pe care, de obicei, se angajează tinerii absolvenți. I s-a întâmplat și lui Florian Aurelian, care este, din martie, subordonatul Rodicăi Surducan, la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Vorbim despre nimeni altul decât soțul Rodicăi Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane al PMT.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Frăția Rodicilor din Primăria Timișoara. Soțul Rodicăi Aurelian, pensionar, s-a angajat la Direcția de Asistență Socială
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com