Arhiva pentru luna: august 2016

Biciclistii se intrec pe strazile Timisoarei

Biciclistii se intrec pe strazile Timisoarei

Centrul Timișoarei se va transforma duminică, 4 septembrie, în traseu urban de biciclete. Atunci va avea loc prima ediție a concursului Criterium Cupa Timișoarei. Acesta va alinia la start atât cicliști profesioniști, cât și amatori, iar spectatorii vor putea urmări îndeaproape desfășurarea cursei.

Adio chefuri in Sala Baroca! Consilierii judeteni trebuie sa fie de acord cu orice chermeza

Chefuri în Sala Barocă, pe viitor doar cu acordul CJ! Asta au stabilit, miercuri, consilierii județeni, care au decis că, de acum încolo, instituțiile din subordine nu vor mai putea închiria spații pentru evenimente din domenii diferite de cel al obiectului lor de activitate fără un vot în plen. Președintele Sorin Grindeanu spune că banii în plus sunt bine veniți, dar nu cu orice… preț.

acs poli

Stadionul „Dan Paltinisanu” poate fi inchiriat pentru un meci cu maximum 7.200 lei

Primarul Nicolae Robu a trimis o adresă oficială către Consiliul Județean Timiș, exprimându-și intenția ca municipalitatea să preia în administrare stadionul „Dan Păltinișanu”. Șeful CJ, Sorin Grindeanu, e deschis la propunere, dar va fi nevoie de hotărâri de consiliu în ambele instituții. Între timp, a fost scăzut la un sfert tariful de închiriere per eveniment.

Consens general: consilierii judeteni au votat pentru largirea la patru benzi a drumului prin Dumbravita

Lărgirea la patru benzi a drumului care pleacă de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata către Timișoara, prin Dumbrăvița, se face. Au votat în favoarea acestui proiect toți consilierii județeni prezenți la plenul de miercuri dimineață. Cu o zi înainte, la dezbaterea publică organizată în Dumbrăvița, cei de aici au cerut blocarea proiectului și organizarea unui referendum.

Investitie anti-pene de curent in apartamente: Enel baga 1.000.000 de lei in retele in Timisoara

Timișorenii din câteva zone din oraș nu vor mai avea, cel puțin teoretic, probleme cu penele de curent din locuințe. Furnizorul de energie electrică Enel a anunțat că face investiții de un milion de lei, pentru ca 100.000 de clienți să aibă parte de „o mai bună calitate a serviciului”.

ambrozie

Timisoreni, treceti la coasa! Amenzi de peste 107.000 lei pentru ambrozie

Timișorenii „plâng” pe rupte în ultima perioadă, din cauza ambroziei care a invadat, la fel ca în fiecare an, terenuri lăsate în paragină prin oraș. Polițiștii locali au trecut, din nou, la verificări și au împărțit amenzi. Primarul Nicolae Robu admite că soluții radicale nu prea sunt, singura variantă fiind cea ca proprietarii să treacă la coasă.

Sorin Boiangiu, unul dintre arhitectii promovarii lui ASU Poli in Liga III, noul team manager de la ACS Poli!

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat! Poli Timişoara şi-a completat staff-ul tehnic prin angajarea lui Sorin Boiangiu în postul de team manager. Informaţia care circulă de mai multă vreme în mediul fotbalistic din Timişoara a fost confirmată pe site-ul oficial al clubului.

Nici prea-prea, nici foarte: parlamentarii de Timis nu s-au omorat cu munca

Mandatul 2012/2016 al parlamentarilor se apropie de final, așa că e vremea pentru statistici. Unii mai vor o tură în Legislativ, chiar dacă, poate, activitatea lor nu-i recomandă. Există și reversul: deși, pe hârtie, parlamentarii au muncit de-au rupt, practic, pentru alegători, efectul e 0. E și cazul Timișului, unde numele celui mai harnic ales nu poate fi legat de vreo realizare notabilă!

A inceput cu flotari, s-a terminat cu… Marele Gatsby – drumul Timisoarei spre Capitala Culturala

Mai puțin de două săptămâni ne despart de momentul în care, pe data de 16 septembrie, se va decide numele Capitalei Culturale Europene – 2021. În cursa pentru „marele premiu” au rămas patru orașe: Baia Mare, București, Cluj și Timișoara.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că miercuri, 31 august, în vederea remedierii unei defecțiuni apărute la rețeaua termică primară, va întrerupe furnizarea apei calde la PT 45A și 45B între orele 8 și 18. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor Almajului, Bărăgan, M. Basarab (parțial), Mehedinți, Pompiliu Ștefu și Viilor, precum și cei arondați

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri, 31 august, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. A. Demetriade (p), Divizia 9 Cavalerie (p), Ion Roată (p), Olanda (p) orele 9 – 17, str. Muzicescu (p), Pius Brânzeu (p), Iosif Sârbu (p), orele 9 – 15; Jupani, Igriș, Săcălaz – zona str. III-VI, Giarmata – zona str. Principală

Solutie anti-galagie, dar nu chiar acum: Robu vrea sa scoata cluburile din oras!

Timișoara nu poate avea iz de „spațiu monastiresc”, dar primarul Nicolae Robu admite, în sfârșit, că hărmălaia care terorizează, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii din zona Rebreanu – Soarelui trebuie să înceteze. Soluții pe termen scurt nu avem, dar, pe termen lung, se caută un loc unde… să fie mutate toate cluburile!

S-a nascut o noua forta in handbalul romanesc: Poli SCM Timisoara! Victorie fantastica la malul marii

Medaliată cu bronz sezonul trecut, fără mulţi dintre artizanii acelei echipe, dar cu o puternică „armadă” de sorginte ex-iugoslavă, Poli a demonstrat că este o forţă în handbalul românesc. A învins o super-experimentată echipă a Constanţei, într-un meci nerecomandat cardiacilor.

Top