Stadion plin meci de meci si nu ne mai rugam de nimeni

600-700 de spectatori ai Politehnicii Timișoara ar trebui să vină două-trei meciuri pe lună la stadion pentru ca clubul de ligă secundă să fie pe zero cu „investiția” în stadionul „Dan Păltinișanu”. Pentru celălalt club, Poli Timișoara din Liga 1, ar fi suficiente 400-500 de spectatori pentru a nu ieși în pierdere din această „afacere”. Asta spune o simplă aritmetică exersată în urma deciziei consiliului județean, proprietarul stadionului, de a pune o chirie minimală de 20.000 de lei, plus TVA, pentru o lună de folosință a stadionului. Nu mi-e foarte clară chestiunea cu dreptul exclusiv au ba pentru acest imobil, dacă se pot face înțelegeri între cluburi pentru o asumare comună a acestor costuri de închiriere sau dacă doar câștigătorul licitației de pe final de august va beneficia de acest tarif, celuilalt club rămnându-i să achite 21.000 de lei pe eveniment, conform actualelor grile ale CJ.

Pare absurd și chiar revoltător pentru unii să vezi cum proprietarul stadionului ține de preț tocmai în fața unei echipe al cărei fondator este și în fața alteia iubite de suporteri, contribuabili, la urma urmelor. Cu atât mai mult cu cât vreme de doi ani ACS Poli s-a bucurat de folosință gratuită. E cazul să-i înjurăm pe cei de la CJ pentru asta sau adrisantul ocărilor îl găsim în altă parte? Legislația modificată a făcut ca o unitate administrativă cum este CJ trebuie să stabiliească un preț de închiriere al unui imobil din proprietate astfel încât să-și scoată minimal costurile de întreținere (salariile angajaților și altele). Asta face ca 20.000 de lei pe lună să fie o sumă mare? Dar 21.000 de două ori pe lună?

Nu știu câți oameni lucrează la gazon, la curățarea vestiarelor și rearanjarea tribunelor, dar, în buna datină a costurilor la stat, 20.000 lei ar putea să nu fie o sumă din care să le iasă un profit obraznic celor de la CJ, ci doar o măsură de precauție ca, pe viitor, Curtea de Conturi să nu-i mai acuze că finanțează mascat entități sportive. La prima licitație pentru stadion nu s-a prezentat nimeni, poate și pentru că se mai aștepta de la CJ să scadă suma de pornire. Ceea ce s-a și întâmplat. Din acest motiv s-a ajuns la discuția de acum, cu plata a 21.000 pe eveniment, adică dublu. Pe viitor însă, un club sau o asociere între cluburi ar putea plăti 20.000 de lei lunar, nu 42.000, iar conducerea CJ ia în calcul scăderea tarifului „pe eveniment”, astfel încât să se ajungă cam tot pe acolo, indiferent că vei fi câștigător de licitație pe termen lung sau te vrei chiriaș de ocazie.

E adevărat că Timișoara și Timișul ar putea susține aceste cheltuieli pentru echipele sale, ca o contribuție minimală la dezvoltarea sportului, ca să nu mai vorbim că scopul unui stadion tocmai acesta este, să joace cineva pe el, nu să-l țină CJTca muzeu. Numai că nimeni nu mișcă nimic legislativ pentru ieșirea din aceste situații, iar parlamentarilor de Timiș li s-a reproșat în dese rânduri acest lucru. Druckeria (patroana Politehnicii Timișoara), atât de implicată în tot felul de acțiuni civice, ar putea să pună presiune „stradală”, împreună cu alte galerii din țară, pe un Legislativ obtuz și prea interesat de viitoarele alegeri parlamentare, pentru o clarificare pe toate palierele a relației între administrațiile locale și entitățile sportive. Dar și pentru un regim al sponsorizărilor mult mai atractiv decât cel din prezent. Și n-ar fi rău să o facă, căci nu se știe în ce context chiar ASU ar putea beneficia de ajutor din partea autorităților locale.

Până ca Druckeria să provoace o dezbatere publică pe această temă, tot tifosul și contribuabilul vor stabili dacă acest cost, al chiriei pe stadion, este mare sau nu. Dacă ACS-ului îi va fi foarte dificil să creeze o emulație în jurul echipei, fiindu-i tot mai greu să adune câteva mii de suporteri (altfel decât prin venirea Stelei, a Craiovei sau a lui Dinamo), măcar ASU Politehnica poate umple etapă de etapă un stadion considerat până de demult „acasă”. Chiar nu-mi pun problema ca Druckeria și echipa suporterilor să nu poată aduce 25.000 de timișoreni meci de meci pe „Dan Păltinișanu”, dacă și-ar propune mai mult decât supraviețuirea în liga secundă. La o socoată sumară, cu atâta lume pe stadion vor încasa peste 200.000 de lei pe meci, vreun milion de euro pe sezon și, indiscutabil, buget de promovare și chiar de menținere pe prima scenă. Cu tot cu chiria absurdă impusă de CJ Timiș.

P.S. Cred că ar fi momentul ca Druckeria și ASU Politehnica să-și clarifice din interior ce vor de la fotbal. Vor să ducă echipa la vârful primei divizii, cum (din când în când) era pe vremuri, sau se mulțumesc cu formula clubului exclusivist și plăcerile de moment ale unor deplasări facile? Convingerea mea că echipa suporterilor va reuși să adune 25.000 de spectatori meci de meci are suport doar dacă decidenții vor alege fotbalul și-apoi distracția.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Marcel a spus: (August 6th, 2016 at 11:35 )

Intrebarea este de ce ACSASU Politehnica foloseste instalatia de reclame a clubului ACS Poli? Pentru ca este proprietatea ACS Poli si nu a Consiliului Judetean!

 
against modern football a spus: (August 6th, 2016 at 12:00 )

Faceți oraşul de râs,chiar nu vă e ruşine?

 
mortadella a spus: (August 6th, 2016 at 12:00 )

Tot o dati cu echipa iubita de public.Mergeti pe DP si numarati acum cati spectatori sunt la meciul cu Chindia.E iubita de o mare parte din fosta galerie,dar de aici si pana a spune ca este echipa suporterilor e cale lunga.

 
Emilian a spus: (August 6th, 2016 at 12:23 )

D-le Grindeanu ! Nu uitati un lucru , ft multi iubitori ai fotbalului se vor prezenta in curand la urne (dec – nov ) si s ar putea sa si aduca aminte si de DP si sa nu uitam ca , CJ este si n CD al lui ACS POLI. Apropos , d-le primar Robu , ne promiteati ca din acest an competitional vom juca fara prefixul ACS , sau ati uitat sa anuntati FRF pt schimbarea denumirii . Poli Iasi nu a uitat , fiindca nici iarna nu i ca vara nici Miculas ca Prunea !

 
dark a spus: (August 6th, 2016 at 12:23 )

oare se plateste chirie pe instalatia de panouri publicitare…ca de injurat tot injurati recasu….??????????

 
INO a spus: (August 6th, 2016 at 12:25 )

NOW!NU ESTE NORMAL SĂ VI LA STADION DOAR CA SĂ FI PREZENT!!ÎN PRIMUL RÂND TREBUIE SĂ SE JOACE FOTBAL NU ȚURCA IAR DUPĂ ACEEA ȘI LA STADION TREBUIE SĂ SE CONSIDERE CĂCI CINE VINE AR BEA O BERE AR MÂNCA UN MITITEL O ÎNGHEȚATĂ SAR PUTEA BUCURA DE UN SHOPING VALOROS ȘI ASTA COMBINAT CU PLĂCEREA DE A VEDEA FOTBAL DE PRIMĂ CLASĂ!!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
poli21 a spus: (August 6th, 2016 at 13:06 )

Implicarea majora a celor din druckeria este doar sa injure pe cei care nu impartasesc ” inaltele valori morale ” cu care defileaza peste tot.

 
antirob a spus: (August 6th, 2016 at 13:07 )

un al articol de rahat in nota obisnuita.Pai ma bipedule, echipa suporterilor este sustinuta de suporteri inclusiv financiar.Stii ce buget avem ( apropo, avem nevoie de 3000 de bilete vandute pt a suporta costul inchirierii, da’ asta-i alta problema)? Tu te auzi vorbind , “sa alegem fotbalul” ? adica sa-l aducem pe CR7 d’aficea, sau cum? Obiectivul nostru este ramanerea in div B, conform bugetului.Si binenteles cresterea numarului de spectatori de la meci la meci.

 
Emilian a spus: (August 6th, 2016 at 13:40 )

D-le Grindeanu ,pt suma pt care inchiriati DP , facilitati acordati “VOTANTILOR “? Un suc, o bere la pahar , o inghetata , un covrig , arahide , etc ! Dar nu la preturile care se percep la trib. Oficiala de 8 lei pt un pahar de Coca-Cola , Fanta fara bonn fiscal la o cantit de 150 ml . apropos d-le Tobu , v ati interesat cu cat se vand bauturile nealcolice la TO, fiindca se fac sub “NASUL FIN ” al Dvs , sau sunteti doar servit la “botul cabalinelor ” si nu v a intereseaza ????

 
timisoara a spus: (August 6th, 2016 at 16:17 )

corect MARCEL . instalatia de reclame a fost platita de CASA RUSU .eu asa stiu

 
Înainte, Politehnica a spus: (August 6th, 2016 at 20:43 )

1. Pentru instalația de reclame se plătește chirie.
2. Tehnic vorbind, AC Recaș e în insolvență deci nu prea decide singură ce face cu ceea ce are în proprietate.
3. N-am avut mulți spectatori (2500), dar tot sunt mai mulți decât adunați voi la AC Recaș.
4. 25.000 pe meci nu avem cum să adunăm în Liga a II-a. Dacă strângem o medie de 7500 ar fi foarte bine:
5. Da, ne-ar place să aducem jucători mai buni sau măcar să-i plătim pe cei actuali suficient de mult încât să n-aibă o altă meserie (da, ați înțeles bine, ei au alt job pe lângă cel de fotbalist – și asta pentru că noi nu avem un buget suficient de mare încât să ne permitem salarii de nivelul Ligii a II-a)
6. Până să schimbăm legislația națională ar trebui să ne schimbăm atitudinea față de conducerea politică locală astfel încât să nu ne fugărească orice eventual sponsor (Ruie Mobu!)
7.

 
+-+ a spus: (August 7th, 2016 at 12:56 )

aSSu nu strange 25.000 de spectatori in tot turul….

 
INO a spus: (August 7th, 2016 at 20:50 )

NOW!AM ZIS EU INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE ALEXA VA ANTRENA A S A TG MUREȘ!!SIGUR VA AVEA REZULTATELE DE LA POLI GUGULANUL !!SSSSS LINIȘTE !

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
pentru milogii asu a spus: (August 8th, 2016 at 14:04 )

”Ieri, 6 august, clubul ACS POLI a oferit clubului ASU POLITEHNICA dreptul de utilizare gratuită a mai multor bunuri ale sale: instalația de publicitate electronică, casele de bilete, mașina pentru intervenții medicale și diverse mărunțișuri aflate în sarcina echipelor gazdă. La rândul său, clubul ASU Politehnica Timișoara, chiriaș al stadionului ”Dan Păltinișanu” pentru ziua de ieri, a permis continuitatea deținerii vestiarului „gazde” clubului ACS Poli, astfel încât jucătorii săi să nu aibă disconfortul de mutare repetată a lucrurilor dintr-un loc în altul”, se arată în comunicatul semnat de Nicolae Robu și postat chiar pe site-ul oficial al lui ACS Poli.

 
cu ASSu inainte a spus: (August 8th, 2016 at 14:11 )

asta e valoare ASSu max 1500 spectatori dintre care 399 copii adusi de parintii frustrati

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Bastionul din Timișoara a fost sâmbătă un adevărat câmp de bătălie, cu uniforme, arme, scene din trecut reconstituite de artiști ai domeniului și toate ingredientele necesare unui astfel de eveniment care îți arată... istoria. „Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar” se numește evenimentul organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, iar manifestările continuă și duminică, 24 iunie. Aveți ce vedea! Vă prezentăm programul zilei de duminică.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duel și reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial, în salve de tun, la Bastionul din Timișoara
Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori
Iubitorii de avioane și spectacole de acrobație aeriană au avut parte de o sâmbătă complet pe placul lor. A cincea ediție a mitingului Timișoara Airshow, organizată de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” a beneficiat de o seara însorită și caldă, numai bună de stat… cu ochii pe cer. Mii de oameni s-au bucurat de spectacolul pregătit de piloți,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara Air Show
Prim-divizionara Agroland Timişoara a ajuns la un acord cu extrema Katarina Jovanović pentru sezonul 2018-2019. Născută la Belgrad (Serbia) la 9 iunie 1991, Jovanović devine a treia stranieră din istoria clubului UVT Agroland Timișoara, după muntenegreanca Andrea Lakovic și australianca Sophie Godfrey, și a evoluat în ultimul sezon în Franța.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima stranieră din actualul lot, a treia din istoria clubului! Nume important pentru Agroland
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com