Hai la covrigi! Simigeria Petru s-a redeschis in centrul Timisoarei / FOTO

Cei mai buni covrigi cu sare, mac sau susan, dar și îndrăgiții Covridog, Covricheese sau Covriking pot fi găsiți, din nou, în centrul Timișoarei! Simigeria Petru s-a redeschis, astfel că, dacă aveți poftă să ronțăiți un covrig făcut după o rețetă păstrată de zeci de ani în familie, nu trebuie decât să vă opriți pe strada Alba Iulia, la numărul 2.

Produse Covrigarie

Covrigii lui Petru Mancaș au învins vremurile și acum pot fi savurați, din nou, de timișoreni. Mult îndrăgita simigerie, singura la care se stătea la coadă în centrul orașului, s-a redeschis pe strada Alba Iulia. De acum, puteți cumpăra, în drum spre serviciu sau la întoarcerea spre casă, atât covrigi cu sare, mac sau susan, cât și alte produse de patiserie, toate realizate după rețete atent pregătite. Povestea acestora a început în anii 1930, când brutarul Petru Mancaș și-a deschis, la Piatra Neamț, prima simigerie. După ce întreaga afacere a fost confiscată de comuniști, caietul de rețete al brutarului a fost păstrat în familie, în așteptarea unor vremuri mai bune. În 2009, Dragoș și Mădălina Mancaș, strănepoții lui Petru, au decis să ducă mai departe visul brutarului. Așa a apărut, în Piatra Neamț, prima Simigerie Petru. Acum, cea din centrul Timișoarei tocmai s-a redeschis. Dacă ați gustat vreodată un covrig de la Petru, atunci știți că acesta e mai mult decât un produs făcut în grabă, la colțul străzii. E pregătit după rețete tradiționale de la 1900, cărora li s-au adăugat ingrediente suplimentare, care să se potrivească gusturilor consumatorului actual. La Petru veți găsi și tarte, și covringi cu ciocolată, dar și mult îndrăgitele Covridog, Covricheese sau Covriking. Sunt mărci înregistrate Petru și ar trebui să le încercați măcar o singură dată. O dată ce ați mușcat din crusta crocantă a covrigului care „îmbracă” fie un crenvurst, fie un baton de mozzarella, fie, în îmbinarea supremă, un baton de mozzarella și șuncă, veți înțelege de ce la Simigeria Petru e mereu coadă…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

PAPUSOI a spus: (September 4th, 2016 at 18:34 )

V-AU FACUT MOLDOVENII MALLURI, COMPANII DE TRANSPORT AERIAN, V-AU TINUT ECHIPA DE FOTBAL LA CEL MAI INALT NIVEL ÎN CAMPIONAT (ONESTI), V-AU DAT DEDEMAN, ACUM VA DAU ȘI COVRIGI. BANATU-I FRUNCEA! 😉

anteconbega a spus: (September 4th, 2016 at 21:03 )

Urmaşii semibuliţilor în decembrie 1989 işi fac treaba cu celeritate. Adică Dascălu, copil de cartier din Iaşi, cu părinţi muncitori de rând, s-a trezit la 20 şi ceva de anişori, investitor naţional! Să trăiţi, domn Popuşoi!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva s-au făcut progrese importante. iar între nodul Ilia și cariera de la Bretea Mureșană șoseaua e gata. E însă dificil de lucrat pe „dealul liliecilor” și sunt încă porțiuni pe care nu există asfalt. Asociația Pro Infrastructură estimează că nu vom putea circula pe tronsonul Ilia – Deva mai devreme de 2019.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucreaza bine acum, dar lotul 4 Lugoj – Deva nu va fi gata mai devreme de 2019 / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top