Daca tot incepusera sa mearga lucrurile bine la Poli, de ce n-ar continua ele prost?

Cu trei victorii consecutive, din care două în deplasare, Poli traversează cea mai fastă perioadă din ultimii ani. Dacă în urmă cu puțin timp, aproape nimeni nu dădea echipei vreo șansă de salvare de la retrogradare, acum încep să renască speranțele. Dacă ar conta doar rezultatele de pe teren, Poli ar fi acum pe locul 10, unul care ar da mari speranțe pentru retur, dar mai ales pentru play-out. Da, mulți vor spune că Poli a beneficiat și de noroc în ultimele două jocuri, poate chiar și de un arbitraj prietenos. Numai că și norocul face parte din joc. Ca să nu mai spun că, nu de puține ori, Poli a avut și mult ghinion. La fel, nu puține au fost partidele în care „fluierașii” ne-au dezavantajat în mod clar. Iar în fotbal, precum în natură, există o lege a compensațiilor,

Dincolo însă de rezultatele pozitive, trebuie remarcat jocul tot mai bun făcut de poliști. Poli arată acum ca o echipă închegată, cu o apărare solidă pe de-o parte și un atac care pune probleme mari defensivelor adverse, pe de altă parte. E clar că nu mai vedem acel joc dezlânat, de neînțeles, în care Poli nu juca nici ofensiv, nici defensiv, ci total aiurea. Principalul merit al acestei transformări aproape miraculoase îi revine cu certitudine antrenorului Ionuț Popa. Considerat de mulți, inclusiv de subsemnatul (mea culpa!), un antrenor expirat, nea „Popică” a demonstrat că mai are un cuvânt de spus. Și totul pe fondul unei oarecare ostilități din partea conducerii clubului. Conducere ce deja negociase, înaintea meciului de la Iași, venirea lui Ionel Ganea pe banca tehnică. (Iar „Ganezul” nu s-a sfiit să contacteze unii fotbaliști, în timp ce Popa mai era antrenor.) În fine, o conducere care n-are niciun merit pentru parcusrul bun din ultimele meciuri.

Numai că acest parcurs are acum și un revers al medaliei, desprins parcă din legile lui Murphy. Adică dacă tot a început ca lucrurile să meargă bine, de ce n-am face ceva ca să continue prost? Profitând așadar de perioada fastă, cei din conducerea clubului (Sorin Drăgoi în acte, Radu Birlică de facto) au făcut o mișcare mai greu de înțeles. E vorba de aducerea lui Adrian Neaga pe post de manager sportiv în locul lui Ioan Miculaș. Ce-l recomandă pe Neaga pe un post administrativ la Poli? Evident, nimic. De cariera de fotbalist, e drept talentat, a lui Neaga puțini își amintesc mai multe decât despre un scandal de dopaj. Ca antrenor, Neaga a trecut pe la AS Bascov, Atletic Bradu, Urban Titu, Sebiș și înapoi la Bradu. Echipe numai una și una. Ca să fac o comparație, e cum ai aduce citymanager la Primăria Timișoara pe șoferul primăriei din Găvojdia. Dacă s-a considerat că acest post e o sinecură, de ce n-a fost adus un timișorean? Chiar nu mai avem pe aici foste glorii ale lui Poli care să poată să îmbrace costumul de manager? Evident că există.

De ce Neaga? Fiindcă Drăgoi și Birlică nu vin cu o explicație plauzibilă, mă încumet să dau trei variante de răspuns. 1. Prin aducerea acestuia se pune presiune pe Ionuț Popa, un antrenor rebel și cu coloană, care refuză să se îndoaie în fața unui alde Birlică. Un șir de rezultate slabe l-ar putea aduce pe antrenorul de liga a III-a Rică Neaga, principal la Poli. 2. Neaga a fost adus ca să întărească tabăra Birlică din club, știut fiind faptul că la Poli încă sunt tot felul de găști care își dispută supremația. 3. În condițiile în care se refac zonele de putere din fotbalul românesc, prin venirea lui Rică Neaga, Poli va intra sub influența unei mahalagioaice care și-a anunțat deja candidatura la șefia FRF. Din toate acestea variante, poate fi una corectă, două sau… chiar toate trei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Robu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 20:15 )

Domnule,înainte sa scri asemenea aberații mai bine vb cu omul si Întreabăl ce dorești ,nu da cu presupusul fiindcă vb prosti,Neaga a venit sa reprezinte clubul cine sa iasă sa vb Soca,sa fim serioși domnul Drăgoi trebuie sa faca rost de bani ,de partea sportiva se ocupa Neaga ,care nu a venit sa fie antrenor,fiindcă Poli are antrenor in persoana domnului Popa care face o treaba foarte buna pana acum si speram si pe mai departe,asa ca nu mai debitati asemenea lucruri sa vedem ce poate face Neaga pt noi si după sa vb si încă ceva despre Ana Maria nici nu poate fi vb …………..

Robu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 20:17 )

Trebuie sa apărem si noi pe sticla sa vb cineva si de noi sa stie lumea ca existam ,bafta Ryka si bine ai venit la Timisoara!!!

drucker a spus: (octombrie 24th, 2016 at 21:30 )

Cine sa vb pe sticla despre Poli , Rica Neaga ?
Ce experienta are stelistul asta ?
Traim sa o vedem si pe asta , un stelist convins , director la Poli !
Parca nu demult arata degetul din mijloc spre tribuna polista si ne injura de morti .
Dar asta e , cine de acolo a fost pe Dan Paltinisanu acu ceva ani ?

Polist a spus: (octombrie 24th, 2016 at 21:49 )

Sunteți de rasul lumii vai de capul vostru mai bine ați da bani la angajați si la antrenorii santeti cea mai slaba conducere a lui poli

STOIAN MIRCEA a spus: (octombrie 24th, 2016 at 22:04 )

Domnule Robu ai luat-o rau pe aratura ! Te-am ales cu constinta impacata,am crezut in cinstea dv.nicio clipa nu am ezitat ,dar dand o replica la acest articol dati dovada de aroganta si obraznicie,sunt uimit,nu pot sa cred ca raspunsul dat va apartine.

Robu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 22:28 )

Nu judeca un om ,înainte de a face sau nu ceva ,sa vedem ce face si după sa criticam sau sa lăudam si Contra,Codrea ,Alexa au jucat la rivale asta înseamnă ca nu au ce caută la Poli intr-o zi poate fi chiar unul din ei la club ,acum l-am ales pe Neaga viitorul ne va arată daca am greșit sau am făcut o alegere buna

@Robu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 23:42 )

Exemplele date nu sunt cele mai fericite.
Contra si Codrea au jucat la rivale dupa ce si-au facut datoria fata de Poli , apoi au plecat pe contracte mai mari ,la rivale si mai departe in strainatate .
Revenirea lui Alexa de la Dinamo nu a fost deloc linistita .Am fost cateva sute de suporteri in spate la vestiare pt a-i spune ca nu e bine venit si doar determinarea lui pe teren a sters cu buretele trecutul dinamovist .
Iar cu Neaga e cu totul altceva ( am spus-o mai sus) dar cine sa simta la fel , cand majoritatea celor de la club ,in urma cu ceva ani habar nu aveau unde e stadionul .

Inca o palma data polistilor .

pif a spus: (octombrie 25th, 2016 at 01:43 )

ce tot batem apa in piua? aduceti bani sa supravietuim, asta e singura problema.
restul e floare la ureche, daca Neaga face treaba ramine, daca nu pleaca asa cum au plecat si altii. dar un lucru nu inteleg: in clubul asta lui Codrea nu i s-a dat nici o sansa. totusi vorbim de unul din putinii jucatori romini care au jucat in campiontul italiei mai mult decit 12 ani neintrerupt, nici Hagi nu a jucat atit in italia.

INO a spus: (octombrie 25th, 2016 at 08:34 )

NOW!ACEASTĂ SCHIMBARE NU ARE NIMIC DE A FACE CU FOTBALUL!ESTE DOAR O ALTĂ TÂMPENIE SCĂPATĂ DE SUS CONTROL DE BĂNĂȚENI!!DAR NU VĂ SUPĂRAȚI CÂND VREODATĂ BANATUL A ȘTIUT CE FACE!?POATE O SINGURĂ DATĂ ATUNCI CÂND AU FĂCUT REVOLUȚIA DIN 89!!!HAIDE POLI TIMIȘOARA VICTORIE ÎN CUPĂ ȘI DE CE NU ȘI ÎN CAMPIONAT!!YESSSS!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

vest a spus: (octombrie 25th, 2016 at 09:59 )

Jalnica idee a avut Lae cu mizeria asta de Neaga. Iar Dragoi se smiorcaie ca-si da demisia daca nu vin actionarii cu banii. Pai el de ce s-a cocotat acolo? Ce atributiuni are acest papagal? Ce a facut la primarie atatia ani ca sa merite atata reclama in presa si atatia bani castigati degeaba?

Dedu a spus: (octombrie 26th, 2016 at 23:55 )

Hai ca ne-am tâmpit toți .
Interlopul si bețivul Miculaș drum bun !
Echipa merge perfect si ei nu au nici un merit ! Bravo băieți ,bravo Ionuț Popa – brova actuala conducere .

Dedu a spus: (octombrie 26th, 2016 at 23:56 )

Hai ca ne-am tâmpit toți .
Interlopul si bețivul Miculaș drum bun !
Echipa merge perfect si ei nu au nici un merit ! Bravo băieți ,bravo Ionuț Popa – brova actuala conducere .

C-tin a spus: (octombrie 27th, 2016 at 17:07 )

Toata problema la Poli TM sunt banii. Risca sa ajunga in faliment si nevoiti sa inchideti portile. Pacat de tinerii frumosi si harnici din acest club. Transformati-l in societate sportiva pe actiuni unde sa fie actionari cu cote egele CJ si CL din Timisoara si doua actiuni de aur,cate una a fanilor (celor doua polii actuale) si care reprezentanti sunt alesi democratic de posesorii de abonamente platite. Dar nu intarziati d-le Robu ca riscati sa ramana pe drumuri toti cei care azi sunt salariati la acest club sportivi si tehnicieni.

anteconbega a spus: (octombrie 30th, 2016 at 07:59 )

Ionuţ Popa e mai tare decât Radu Şoancă!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup

După două semifinale spectaculoase şi de excepţie, era clar că şi finala dintre SCM winsed.swiss Mozzart Bet şi campioana en-titre din Alpe Adria Cup, MKS Dabrowa Gornicza, va fi la fel! Iar suspansul a atins din nou cote nebănuite în meciul disputat în Final 4-ul din Austria. Bănăţenii au început bine şi au condus cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și de a afla ultimele noutăți/trenduri din industrie, dar și de a dezvolta o comunitate de specialiști SEO. A doua ediție a acestui eveniment va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și de a afla ultimele noutăți/trenduri din industrie, dar și de a dezvolta o comunitate de specialiști SEO. A doua ediție a acestui eveniment va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București
Construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor avansează rapid, anunță primăria. Conform instituției, parterul clădirii este gata în proporție de 90%, iar acum se lucrează la etajul 2, unde vor fi amenajate bucătăria, spații pentru personal și alte spații administrative și tehnice. Creșa ar urma să fie gata în vară. Se lucrează și la implementarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor continuă lucrările
Primarul interimar al comunei Giroc, Dan Vîrtosu, acuză uciderea a peste 100 de miei și oi de către câinii vagabonzi. Conform acestuia, câinii ar fi atacat și sufocat animalele de la stână. Acum cere ajutor din partea instituțiilor și organizațiilor de specialitate și reținere în acțiuni din partea locuitorilor comunei. Poliția a transmis că o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai multe oi ucise la o stână din Chișoda. Primarul interimar vorbește de câini vagabonzi, Poliția și de șacali
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș organizează a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea va avea loc în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei (https://goo.gl/maps/qidc3kT13rMQ8Mz69) în zilele de 15-16 martie 2024, în intervalul 10.00-14.00. Activitatea de plantare are în prim plan evidențierea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ADID Timiş organizează a doua ediţie a campaniei “Şcoala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat astăzi trei sancțiuni în valoare totală de 105.000 lei unor persoane care nu au respectat legislația referitoare la depozitarea și predarea deșeurilor. În fapt, polițiștii locali au constatat, în urmă cu câteva zile, că în zona intersecției centura Timișoarei cu Drumul Boilor se află abandonată o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au făcut mizerie, acum vor plăti. Amenzi mari pentru persoane care au abandonat resturi din construcţii pe Centură
După cursurile gratuite de pregătire la matematică, la chimie și la desen, adresate elevilor și utile atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate, Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o nouă ofertă adresată liceenilor. Cursurile gratuite de pregătire la informatică organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT respectă programa de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cursuri gratuite la informatică pentru elevi, organizate de UPT
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și reprezentant al PSD Timiș în parlament, admite că s-ar vedea președinte al partidului, desigur odată cu trecerea lui Marcel Ciolacu pe funcția de președinte al României. Surprinzător, Grindeanunu se mai vede din nou prim ministru. E drept, precedenta experiență pe acest post nu a fost pentru el una prea fericită…...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șef la partid, prim ministru nu. Grindeanu nu mai vrea biroul numărul unu de la Palatul Victoria
Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în februarie 2024, 39.2% dintre români cred că drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate cel mai bine în Uniunea Europeană. Totuşi 8,2% dintre respondenţi indică China, iar 2,1% Rusia. Jumătate dintre români cred că SUA au cea mai puternică armată din lume, pondere în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Unu din zece români crede că drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate cel mai bine în China şi Rusia. Sondaj INSCOP
Județul Timiș este depășit în clasamentul celor mai puțini șomeri doar de un singur județ, Ilfovul. Dacă acolo rata șomajului este de doar 0,48%, Timișul are o rată a șomajului de doar 0,78 la sută, în scădere permanentă de mai mulți ani. Numărul efectiv al persoanelor înregistrate în Timiș cu acest statut este de 2615....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata șomajului rămâne extrem de redusă în Timiș
Top