La Buzias s-a gatit cel mai bun papricas! Festival cu 20.000 de pofticiosi / FOTO

Au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu face omul pentru o porție aburindă de mâncare bună! Mii de oameni s-au înghesuit, la acest sfârșit de săptămână, la Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului. Ediția din acest an a fost cea mai bună de până acum.

festivalul-papricasului-buzias24

Mii de timișoreni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. A ținut cu ei și vremea bună, astfel că Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea. Mici și mari, vizitatorii au mâncat pe săturate, de la papricaș, la mititei, grătare, murături și plăcinte, până la clătite și ciocolată de casă. S-a stat la coadă minute bune, dar așteptarea a meritat. „Acasă nu iese așa de bun papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că ar fi păcat să nu profităm de faptul că avem și noi așa ceva, atât de aproape de casă. Anul trecut am venit prima dată, ne-a plăcut și am zis să repetăm experiența”, spune unul dintre pofticioșii care stăteau la rând să cumpere o farfurie cu papricaș de ied. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 8.500 de vizitatori. Numărul lor a fost și mai mare duminică, ziua în care a avut loc și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care au pregătit peste 50 de cazane. Grătarele cu mititei, fleici și pește au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. După câteva ore de fiert la foc mic, s-a dat startul la vânzare, nu înainte însă ca membrii juriului să treacă și să deguste papricașul.

festivalul-papricasului-buzias5

Premiul I, pentru cel mai bun papricaș din acest an, a mers la Dani Dragomir și De Janos Dumbrăvița. Locul al doilea a mers la Puiu Bănățeanu, iar pe poziția a treia s-au aflat bucătarii de la Caya RRA Food Șiria Arad. Premiul de excelență pentru papricaș a fost acordat celor de la Berinde Satu Mare. Pentru că a fost vorba și de un festival al vinului, s-au dat premii și în acest domeniu. Primul loc a revenit Cramei Sara pe Deal, din Silagiu. Un premiul special a mers către Crama Aramic, iar dr. Vasilescu a primit un premiu de excelență. Premiul Joker a fost acrordat Cramei Dealu Dorului. Premiul Inimii a plecat, în acest an, la Moldova Nouă, la Uniunea Sârbilor. „În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului cred că au venit la Buziaș în jur de 20.000 de oameni. A fost poate cea mai reușită ediție de până acum. La prima ediție am avut 11 ceaune, cu trei participanți la vânzare. În 20 de minute nu mai era nimic de mâncare, fiindcă nu ne așteptasem la atât de multă lume. Acum uitați-vă ce e în jur”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost asigurată de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Toamna cu alegeri in PNL Timis. Groza, Roman si Nica ar putea fi iar sefi de organizatii

PNL Timiș se pregătește de noi alegeri în toamnă. Organizațiile de tineri, femei, studenți și pensionari vor avea noi șefi. Foarte probabil, până la finele anului, vor fi alegeri și în localitățile în care, în luna mai, președintele Nicolae Robu a decapitat conducerile, îndepărtând o parte din primarii „disidenți”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toamna cu alegeri in PNL Timis. Groza, Roman si Nica ar putea fi iar sefi de organizatii
Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Telemea cu solutie pentru dezghetarea soselelor, „delicatesa” in magazinele din Romania

Unul din 3 sortimente de brânză telemea de vacă vândute în România conține clorură de calciu, substanță care previne formarea gheții pe șosele. Experții spun că ar trebui să fiți foarte atenți pe ce dați banii, pentru că orice brânză care costă sub 15 lei/kg nu prea are legătură cu laptele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Telemea cu solutie pentru dezghetarea soselelor, „delicatesa” in magazinele din Romania

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai lungă colonadă din Europa, simbolul orașului Buziaș, vă așteaptă s-o redescoperiți! La ceas de seară, când se lasă și răcoare în parc, o plimbare pe acest minunat traseu, care este și acum și iluminat, poate fi perfectă în această vară. Refacerea colonadei a costat peste 1,1 milioane de euro, cei mai mulți bani de la bugetul local.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colonada din Buzias, proaspat refacuta, luminata superb la ceas de noapte / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top