La Buzias s-a gatit cel mai bun papricas! Festival cu 20.000 de pofticiosi / FOTO

Au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu face omul pentru o porție aburindă de mâncare bună! Mii de oameni s-au înghesuit, la acest sfârșit de săptămână, la Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului. Ediția din acest an a fost cea mai bună de până acum.

festivalul-papricasului-buzias24

Mii de timișoreni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. A ținut cu ei și vremea bună, astfel că Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea. Mici și mari, vizitatorii au mâncat pe săturate, de la papricaș, la mititei, grătare, murături și plăcinte, până la clătite și ciocolată de casă. S-a stat la coadă minute bune, dar așteptarea a meritat. „Acasă nu iese așa de bun papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că ar fi păcat să nu profităm de faptul că avem și noi așa ceva, atât de aproape de casă. Anul trecut am venit prima dată, ne-a plăcut și am zis să repetăm experiența”, spune unul dintre pofticioșii care stăteau la rând să cumpere o farfurie cu papricaș de ied. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 8.500 de vizitatori. Numărul lor a fost și mai mare duminică, ziua în care a avut loc și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care au pregătit peste 50 de cazane. Grătarele cu mititei, fleici și pește au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. După câteva ore de fiert la foc mic, s-a dat startul la vânzare, nu înainte însă ca membrii juriului să treacă și să deguste papricașul.

festivalul-papricasului-buzias5

Premiul I, pentru cel mai bun papricaș din acest an, a mers la Dani Dragomir și De Janos Dumbrăvița. Locul al doilea a mers la Puiu Bănățeanu, iar pe poziția a treia s-au aflat bucătarii de la Caya RRA Food Șiria Arad. Premiul de excelență pentru papricaș a fost acordat celor de la Berinde Satu Mare. Pentru că a fost vorba și de un festival al vinului, s-au dat premii și în acest domeniu. Primul loc a revenit Cramei Sara pe Deal, din Silagiu. Un premiul special a mers către Crama Aramic, iar dr. Vasilescu a primit un premiu de excelență. Premiul Joker a fost acrordat Cramei Dealu Dorului. Premiul Inimii a plecat, în acest an, la Moldova Nouă, la Uniunea Sârbilor. „În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului cred că au venit la Buziaș în jur de 20.000 de oameni. A fost poate cea mai reușită ediție de până acum. La prima ediție am avut 11 ceaune, cu trei participanți la vânzare. În 20 de minute nu mai era nimic de mâncare, fiindcă nu ne așteptasem la atât de multă lume. Acum uitați-vă ce e în jur”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost asigurată de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

rebreanu

Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani

Cel târziu în 2018 va începe șantierul pe una dintre cele mai circulate artere din Timișoara. Bd. Rebreanu – Bulbuca va avea, la finalul lucrărilor, câte trei benzi pe sens. Aceeași șosea a fost reabilitată în anii 2007-2008, de o firmă a omului de afaceri Georgică Cornu, iar lucrarea a fost cu probleme de la bun început.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani
Noul Hyundai i20 Active - Casa Auto Timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Uber

Sport vezi arhiva Sport

Centrul de Echitatie Herneacova

Social vezi arhiva Social

Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Studenţii români ar putea testa cum e să înveți, pentru o anumită perioadă, într-o altă universitate din țară, iar apoi cursurile şi notele obţinute să le fie recunoscute şi la universităţile de la care provin. Sistemul este funcţional la nivel european, prin intermediul Programului Erasmus, iar Universitatea de Vest susține introducerea lui în România.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest sustine mobilitatea interna in sistemul de invatamant romanesc
Cel târziu în 2018 va începe șantierul pe una dintre cele mai circulate artere din Timișoara. Bd. Rebreanu – Bulbuca va avea, la finalul lucrărilor, câte trei benzi pe sens. Aceeași șosea a fost reabilitată în anii 2007-2008, de o firmă a omului de afaceri Georgică Cornu, iar lucrarea a fost cu probleme de la bun început.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mai pune de-un santier mare in Timisoara: trei benzi pe Bd. Rebreanu – Bulbuca, peste vreo doi ani
Legenda spune că numai copiii neastâmpărați primesc nuiele în seara de Moș Nicolae, însă, în zilele noastre, bețele sunt atât de amuzante, încât nu pot privite ca o pedeapsă. Primii comercianți au ieșit pe strada Mărășești, iar oferta este colorată și diversă. Sunt multe motive populare, dar și linguri de lemn!
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mos Nicolae vine… cu lingura de lemn! / FOTO
Primăria Timișoara pune în aplicare un plan mai vechi, început anul trecut. Este vorba despre transformarea în străzi pietonale, cu acces interzis pentru mașini, a două artere. Prima dintre ele, pe care mașinile nu au voie de ceva timp, a intrat deja în lucru, iar cealaltă urmează. Alte locuri de parcare vor dispărea cu această ocazie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Inca doua strazi pietonale in centrul Timisoarei / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top