Vin vremuri grele in trafic! Au pornit toate semafoarele, dar sincronizarea mai dureaza

Șoferii din Timișoara trebuie să se înarmeze cu multă răbdare în următoarea săptămână. Sunt pornite toate semafoarele din oraș, iar de luni începe recepția. Vor fi, cel mai probabil, cozi, pentru că ele nu sunt încă sincronizate. În Piața Iuliu Maniu, unde au pornit cele cinci semafoare, s-a stat, duminică, la coadă.

iuliu-maniu2

Primăria Timișoara se apropie de termenul final pentru implementarea sistemului de trafic management, care cuprinde așa-numitele semafoare inteligente. Până la 1 noiembrie, sistemul ar trebui să fie funcțional. De luni, 24 octombrie, începe recepția, astfel că au fost pornite toate semafoarele din oraș. Conform reprezentanților municipalității, se lucrează la sincronizare, dar acest lucru va mai dura. Momentan, semafoarele nu sunt sincronizate, așa că șoferii trebuie să aibă răbdare. Duminică dimineață au fost pornite și cele cinci semafoare din Piața Iuliu Maniu. S-a creat imediat o coadă imensă de mașini pe sensul dinspre Calea Șagului, iar pe sensul dinspre centru s-a ajuns în situația ca, prinzând roșu la unul dintre semafoare, în momentul în care s-a făcut verde, șoferii au constatat că nu aveau unde înainta, deoarece în fața lor stăteau la roșu cei care prinseseră verde de pe str. Budai Deleanu. „Când al doilea s-a făcut verde, eu aveam roșu… Când am prins ambele verde, al treilea (aflat la 10 m distanță) era roșu”, a comentat un timișorean pe Facebook. Oamenii sunt revoltați de ce s-ar putea întâmpla într-o zi obișnuită de lucru, dacă sunt asemenea cozi duminica.

iuliu-maniu3

Cei de la primărie susțin că se lucrează la sincronizarea semafoarelor, astfel încât să fie cât mai puține ambuteiaje. Prioritară însă, până la 1 noiembrie, este recepția întregului sistem. Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile vor sta mult mai bine decât își imaginează șoferii, dar admite că, la început, vor fi unele probleme. „În 24 octombrie începe procedura de recepție, în 31 octombrie să facem inaugurarea. Din 24 octombrie se va trece la sincronizare. Așteptările ca până acum să se fi văzut beneficii în urma acestui sistem nu-și aveau rostul. Semafoarele nu sunt sincronizate. S-a lucrat pe tot frontul, nu pe porțiuni. S-au făcut pas cu pas etapele și am încredere că totul va merge bine. Nu va fi totul perfect deodată. Există, de asemenea, perioada de remediere, de 60-90 zile, trebuie să vedem rezultate concrete pe zone (…) Nemulțumirea cetățenilor este un lucru firesc, care trebuie înțeles omenește, dar intoxicările făcute cu bună știință de unii mi-au lăsat un gust amar”, a declarat acesta.

Citește și: La Timisoara vine… unda verde in trafic! Cu zeci de semafoare in sensurile giratorii

Proiectul de management al traficului prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții, modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare și 7 de viteză, dar și a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. El a fost executat de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA., la un preț de 19,9 milioane de lei, fără TVA. „Nu vom avea niciodată undă verde în tot orașul. Vom avea un optim de trafic. Va fi undă verde în sensul de optim în trafic, se dă prioritate arterelor importante”, a mai declarat primarul Timișoarei. (sursa foto: www.facebook.com)

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Don miguel sebastian a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 17:03 )

Este normal sa fie asa la inceput, o sa vedeti dupa ce se sincronizeaza noile semafoare cu cele vechi ce bine o sa circulam.Noi romanii prima data suntem carcotasi, ne place sa facem din țânțar armăsar.O zi buna va doresc tuturor cititorilor si comentatorilor.

Valer a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 17:09 )

Vai de capul nostru cu diliul ăsta la Primarie! Am avut oraș blocat pana când s-a dorit trafic „inteligent”? NU! Acum sa te ți la blocaje. Ăsta vrea sa rămână singur în oraș, sa-i gonească pe toți. Un om infect care face praf Timișoara. Sunt curios când va considera el că traficul este „optim”? Peste tot unde s-a implementat rahatul ăsta de sistem, a fost un eșec. Trafic sugrumat, amenzi pentru cea mica abatere.

…suntem un oraș de momâi incapabile de a lua atitudine. Ne merităm soarta întrutotul.

gogu a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:07 )

Valer esti postac psd.Sa mergi la psd sa-ti iei banii pentru postari.

Olimpiu a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:11 )

Mai am o ultima speranta ca vom asista la o minune si sincronizarea va fi de efect. Am avut norocul sa prind de cateva ori unda verde pe unele trasee cum e cel de la Banca nationala spre Michelangelo unde e aglomerat des asa ca… sa speram ca tehnica isi va spune cuvantul

comisionul benzinarilor a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:23 )

Ok,dar daca dupa ,,sincronizare” traficul va fi mai ingreunat decat ianintea montarii semafoarelor,as dori ca cei responsabili sa raspunda.

Ron a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 21:07 )

Circulația în Timișoara a devenit deja un infern. Nici nu-i de mirare, cu atâtea semafoare plantate și din 50 în 50 de metri. Este imposibil să nu ai blocaje substanțiale în astfel de situații. Având în vedere pădurea de semafoare, puse unde vrei și unde nu vrei, inclusiv la sensurile giratorii, nu mă pot gândi decât la interesele bănești puse în joc. Așa cum firma Rosign ne-a umplut de semne de circulație, pentru care a încasat în jur de 4 milioane de euro, tot așa și firmele implicate în acest nou coșmar imaginat de Robu cred că și-au umplut buzunarele. În plus, semafoarele „inteligente”, acelea cu afișaj numeric, foarte utile, au fost scoase pentru a fi înlocuite cu modelul vechi, prezentat acum ca nou. După ce se va constata eșecul acestei „semaforiade” de la Timișoara, mă aștept ca Robu să-și prezinte demisia, având în vedere pagubele provocate orașului. Mă îndoiesc însă că, în megalomania lui, individul va face asta.

Valer a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 21:18 )

@gogu
Maica-ta umbla cu mașina prin traficul timișorean? Nu cred, ca altfel ar deveni „pesedista”. Pe tine nu te întreb deoarece valoarea IQ – ului tău nu depășește numărul de la pantofi pe care îi porți.

Olivu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 07:39 )

Sunt optimist. Unde roșie funcționează impecabil, de ce n-ar funcționa și unda verde?

drucker a spus: (octombrie 24th, 2016 at 08:33 )

Nu am nici o indoiala ca sistemul va fi un esec total din mai multe motive .
Unul este prezenta tirurilor in oras datorita lipsei unei centuri .
El nu a functionat nici in Bucuresti , unde s-a renuntat foarte repede .Probabil la fel va fi si la noi , dar cine va plati banii pierduti ?Bineinteles nimeni .Nu pot suspecte conducerea orasului de prostie ci de cheltuirea banului public , falimentar , cu buna stiinta si de coruptie la nivel inalt .

Pariez pe nefunctionalittea sistemului si pe renuntarea la el in maxim 2 luni !

Bobby a spus: (octombrie 24th, 2016 at 11:26 )

Timișoara e dusă încet, încet la faliment prin cheltuieli nesăbuite. Multe din aceste proiecte sortite eșecului provin din haosul ideatic din mintea foarte estompată a lui Nicolae Robu și în mod normal nu văd de ce nu și-ar da demisia după ce semaforiada se va dovedi o catastrofă pentru Timișoara. Robu a provocat pagube importante orașului: lui Dan Azgur (precenul lui Ciuhandu) i-a dat gratis terenul din Piața 700, unde individul și-a ridicat alt „Acvariu” cu etaj. Robu i-a dat terenul ca să se mute din centru, cu toate că contractul lui de „arendă” a terenului din centru – o chestie ilegală – expira în vreo 5-6 luni și trebuia să plece de acolo. Același Robu a insistat asupra pasajului de la Universitate, cel care măsoară mai puțin de 50 de metri și este cvasi-inutil. A costat o căruță de bănet. A adus cele 7 cutii din plastic pe post de „vaporetto” de Bega, cu toate că i s-a spus că nu există legislație pentru exploatarea lor. N-a contat. Alți bani aruncați. Așa zisele „microbuze turistice”, care nu au voie să intre în circulație în oraș zac acum cine știe pe unde. Zeci de mii de euro aruncați pe geam. Și acum semaforiada, care costă enorm și s-a soldat cu sdăpături de amploare în trotuare proaspăt reabilitate. Astfel de inițiatrive dezastruoase vor mai continua cât timp Robu rămâne la Primărie. Aparent, nu va plăti nimeni, dar banii sunt banii noștri, folosiți extraordinar de prost. Și probabil vă plac „Armoniile” (un nume de tramvai ca în Ilf și Petrov), care zăngăne prin oraș de parcă ar defila o divizie de tancuri. Mai bine le-ai pune șenile, Robule!

Cristi7 a spus: (octombrie 25th, 2016 at 11:36 )

Am mers ieri în trafic în jurul orei 12 si in jurul orei 17 de pe lipovei (kaufland) până an parcul copiilor, am mers foarte bine ca sa nu zic excelent,a fost o coadă doar în aproprierea clinicilelor noi,acolo mai trebuie umblat la timpi de semafoare începutul e promitator,mă declar mulțumit de sistemul acesta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top