Jurnal de campanie (9): Sondaj cu rezultate socante in Timis

Un sondaj făcut în Timiș la comanda unui partid răstoarnă toate calculele existente până la această oră. Potrivit datelor, PNL-ul lui Nicolae Robu e în cădere liberă, ajungând abia a treia forță din județ. Liviu Dragnea e negru de supărare după ce guvernul i-a atras atenția că morții nu mai au drept de vot. Normal, acum strigă: „fraudă”! Cică Maria Grapini e oprită pe stradă de tot felul de fani. Le dă oare autografe în „grapineză”?

robu la pnl

Un sondaj cu rezultate extrem de surprinzătoare, ca să nu spunem halucinante, a început să circule în unele zone politice din Timișoara. Sondajul a fost comandat de o organizație locală de partid cunoscutului institut Metro Media Transilvania, fiind finalizat în urmă cu o săptămână. Sondajul dă PSD pe primul loc în Timiș, cu un procentaj mai mic decât se așteaptă social-democrații, respectiv sub 30%. Marea surpriză vine însă pe locul II, acolo unde s-ar situa USR, cu aproape 24%, în timp ce PNL ajunge la abia 20%. În Timiș ar mai trece pragul electoral doar PMP (8%), în timp ce ALDE ar avea doar 4 procente. Nu USR a comandat acest sondaj. Câtă legătură au aceste cifre cu realitatea e greu de spus, dar un lucru e cert: așa au venit ele la comanda unui partid. Aceste date se bat cap în cap cu un sondaj liberal anunțat nu cu mult timp în urmă de Nicolae Robu. Potrivit acestuia, PNL ar fi pe primul loc, secondat de PSD, în timp ce restul partidelor ar fi sub baremul de 5%.

Dragnea e disperat: morții au interzis la vot

dragnea

Cu toate că PSD conduce detașat în toate sondajele de opinie făcute publice, președintele condamnat al social-democraților pare tot mai cătrănit. În ultima perioadă face turul televiziunilor având o singură temă: fraudarea alegerilor. Adică, guvernul e pregătit să fure alegerile cu softul și calculatorul, explică Dragnea. Poate liderul PSD n-a înțeles bine sau face pe prostul. (Sau poate nu se preface, chiar așa fiind el.) De fapt, „fraudarea” alegerilor se traduce prin faptul că va fi o mai mare atenție ca faimoșii morți, în special cei din Teleorman, să nu mai poată vota. De asemenea, nici persoanele care stau acasă în ziua alegerilor și care află apoi că au votat. Evident, cu PSD. Și asta într-adevăr e mare tragedie pentru Dragnea. Bine, aceeași temă o vehiculează și Victor Ponta, dar el are alte probleme, fiind antrenat în teoria conspirației. Unit în cuget și simțiri cu penala Elena Udrea, penalul ex-premier vorbește de „sistemul” care va frauda alegerile. Și nu pentru PNL, ci pentru USR, mai spune cel numit și Munchausen.

Chiar așa? Maria Grapini, asaltată de fani!

grapini

Poate nu știați, și nu e mare pierdere, la alegerile din 11 decembrie participă și un partid numit PPU-SL, nici nu contează de la ce vine acest acronim. Oricum, partidul e inexistent în toate sondajele de opinie. El are însă alte curiozități. Astfel, a fost constituit din pușcărie de Dan Voiculescu și condus în „viața civilă” de timișoreanca Maria Grapini. (O altă vedetă din partid este senatorul Ioan „Sonny-boy” Ghișe din Brașov.) Ei bine, așa inexistent cum e acest partid, Grapini se laudă că are fani în toată țara, care o opresc să-i soarbă vorbele din gură. „Deplasările recente pe care le-am făcut prin țară, întâlnirile avute cu cetățenii, disperarea celor care au insistat să mă cunoască şi să-şi spună durerile, petițiile primite personal, problemele ridicate, sfaturile cerute, dar şi primite, toate mă fac să sper în şansa unei schimbări de gândire”, arată Grapini într-un comunicat de presă. Și asta nu e totul: „Recent, la Timişoara, într-o plimbare făcută împreună cu colegii prin locurile atât de dragi sufletului meu, am fost oprită de numeroşi cetățeni şi felicitată pentru putere şi implicare în anevoiosul proces de schimbare a mentalității celor care urmăresc politica românească. Da, aşa este, pentru acest deziderat mă lupt de peste 20 de ani!”. Pe bune, dacă am ajuns ca partidul Varanului și al Mariei Grapini să „schimbe mentalitățile”, ne-am dus dracului! Bine, mai e varianta că oamenii s-au pus bine pe lângă Grapini încercând să obțină un autograf în „grapineză”. Adică, dialectul care a făcut-o celebră la nivel national pe europarlamentara din Timișoara.

Probleme în „paradisul” PSD-ALDE?

calin popescu tariceanu

Că Liviu Dragnea are mari apăsări în ultimul o dovedesc și ironiile lansate chiar către principalul partener al PSD, e vorba de ALDE. Răspunzând autopropunerii lui Călin Popescu-Tăriceanu de-a prelua funcția de premier, Dragnea a declarat că este „îndreptățită”. Dar cu o condiție, a adăugat liderul social-democrat, și anume ca ALDE să câștige alegerile din 11 decembrie. Evident, această probabilitate este egală cu aceea ca Tăriceanu să ajungă președintele Statelor Unite. Mai mult, a plusat Dragnea, chiar dacă ALDE câștigă alegerile și îl propune premier pe Tăriceanu, PSD nu va intra la guvernare alături de actualii parteneri. Și asta fiindcă PSD va face parte dintr-un guvern doar dacă are și premier, a mai spus Dragnea. De unde semne clare că ceva pute în „paradisul” PSD-ALDE.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Deki a spus: (noiembrie 22nd, 2016 at 14:19 )

Sondaj la vrăjeală, „sondorii” erau de la Petrom, cred. OK, PSD va câștiga în Timiș, e clar, dar în niciun caz USR nu va bate PNL. Nici eu nu-i suport pe pedelisti lui Robu, dar sa afirmi ca-i va bate neica-nimeni aia de la USR îți trebuie tupeu maxim. Sondorii lui peste!

USL a spus: (noiembrie 22nd, 2016 at 19:30 )

Un sondaj pe bune. Scorurile sunt pertinente. Sper ca oamenii sa deschidă bine ochi si sa voteze bine de data asta. Surprize, surprize

muiiiieeee la holteni a spus: (noiembrie 22nd, 2016 at 21:55 )

peki, iară tu? de unde plm ai aparut, ca am astupat toate gaurile? tristo, in usr gasesti tot ce ma-ta n-a avut sansa sa gaseasca cand si-a tras-o pentru tine.

Popa.D a spus: (noiembrie 23rd, 2016 at 02:37 )

Iată vine-un sol de pace, c-o vrăjeală de complex (nr. studentesc)
PNL-iștii privind sondajul se întreabă-n mod perplex:
– Ce e asta ? Unde-i Lae ?
– Sunt aici, îmi i-au bătaie … că veniră în Banat,
Alinuța, Buciu, Pavel și făcurăm un căcat.

La un semn deschisă-i calea la statuie lângă soclu
Un neamț simplu, lent la vorba și de minte mediocru.

– Tu ești Lae ?
– Da stăpâne!
– Am venit ca să te fac,
De nu, de nu urci tu în sondaje, pe la gură cu rahat.

Orice gând ai tu, stăpâne, oricum noi te-am mai servit
Te rugam cu insistență să ne spui de ce-ai venit?
Despre partea cu sondajul însa, șefu, să ne scuzi;
Dar întreb, cu Buciu-Pavel tu au vrut să ne scufunzi ?
Ori vei vrea să faci întoarsă strategia ta măreață,
Și când pleci acum de-aici, să o iei și pe-a ta creață.
De-o fi una, de-o fi altu… Ce e scris.. că acum cu ei,
Bucuroși le-om duce toate, chiar de-om fi pe locul trei.

-Cum ? când suntem la un pas ca să luam puterea toată
Tu dai vina pe vreo trei, și pledezi într-o nevinovată?
O, tu nici visezi, mai Lae, câți au vrut să mă traducă!
Toată floarea USL-istă, aia… ce s-o dus pe ducă.
Tot ce stă în umbra mea, chiar de au și derapaje
Sunt slugi bune, hai pa, du-te să mai crești și în sondaje.

Lae se întoarce, la chitara cântă
Și cu USR-ul, el se ia la trântă
Lupta nu durase, decât 5 secunde
După două palme, Lae se ascunde.
PMP îl vede și-l scoate la lumină,
Lae iasă, sătul de propria-i bășină.
Și astfel, se joacă o miuță, în față la teatru
Lae-i prins în offside și trimis pe patru.
ALDE-l vede slab și-i dă mai multe mingi,
Dar cu toate astea e trimis direct pe cinci.
Lae nu mai poate și din răsputeri înjură
„P…la” unde verde, „p…la” ea centură.

Morala: nu-l mai f…ți pe Lae că ne f..te și el pe noi cum a f…t și PNLul.

SERBAN a spus: (noiembrie 23rd, 2016 at 12:23 )

DACA USR IA 15% E MULT…N-AU STRUCTURI DAR AU SECURISTI/SECURISTE PE LISTA. RODICA, TE SIMTI?

Mitica a spus: (noiembrie 23rd, 2016 at 18:51 )

De ce nu crede-ti ca USR trece peste PNL la alegeri daca pnl-isti vin cu experiente A.Popoviciu ,Blaga si A.Gorghiu ?Daca PSD mai crede ca cu abureli gen Dobra sau imaginea lui Ponta la Lugoj, va castiga in Timis se inseala iar toti nemultumitii vor vota USR care v-a fii surpriza care multi o asteapta.Succes USR pt .a demonstra ca nu numai arogantii castiga !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Top