Pare paradoxal, dar PSD se pregateste de opozitie, iar PNL de guvernare

PSD conduce detașat în toate sondajele de opinie și, pe cale de consecință, va trece primul linia de sosire în noaptea de 11 spre 12 decembrie. Dacă și ALDE va reuși să treacă pragul electoral de 5%, PSD are șanse imense să ajungă la guvernare, e drept fără penalii Dragnea sau Ponta pe scaunul de premier. Cel puțin aceasta este poza momentului în confruntarea electorală. Cu toate acestea, PSD, prin acțiunile pe care le face, nu pare a fi convins că poate ajunge la guverrnare. Și mă refer în primul rând la decizia din Parlament de majorare a salariilor, dar și la eliminarea a peste 100 de taxe. Pomeni electorale care n-au nicio legătură cu realitatea. Nu mai discut că, făcându-se înainte de alegeri, se încalcă legislația sau că la număratul voturilor parcă a fost readusă Roberta Anastase.

Or, acest gen de fapte sunt făcute îndeobște de partide care se pregătesc să plece de la guvernare pentru a lua calea opoziției. Pe principiul „după noi potopul” se dă pur și simplu foc la țară. PSD chiar asta face, dând dovadă de un comportament bezmetic, total iresponsabil și de neînțeles. Bine, mai există varianta nesimțirii maxime: „Hai să le închidem gura la fraieri, iar după ce ajungem la guvernare le spunem că nu se poate fiindcă avem moștenire grea de la Cioloș”. Ceea ce denotă o disperare uriașă pentru a ajunge la butoane, adică resurse financiare. Sau a rămâne, fiindcă în teritoriu tot PSD e în fruntea bucatelor. O disperare ticăloasă care îi face să promită lucruri despre care oricine are mai mult de un neuron în cap e conștient că nu se pot realiza.

Nu trebuie să ai doctorat în economie ca să realizezi că nu poți mări lefurile în timp ce reduci impozitele și elimini tot felul de taxe. Da, se poate, dar crește inflația, se mărește deficitul bugetar și ne luăm adio de la investiții. (Culmea, PSD vorbește și de investiții în programul său fantezist, printre care și veșnicele opt spitale regionale.) Ca totul să pară realizabil tot felul de vuvuzele PSD-iste, dar și de la ALDE, tot vorbesc că există bani fiindcă a crescut PIB-ul. Numai că PIB-ul nu-i același lucru cu bugetul. Apropo de ALDE, în 2008, când mai avea un gram de responsabilitate, dar își mai dorea și un mandat la Palatul Victoria, după ce a prăduit bugetul pe tot felul de chestiuni populiste, premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, s-a împotrivit majorării salariilor dascălilor cu 50%. Legea a trecut atunci prin parlament, a promulgat-o și Băsescu, dar n-a mai fost pusă în aplicare. Fiindcă pur și simplu nu se putea. Asta apropo de populism și iresponsabilitate.

Ce-i drept, nici liberalii nu sunt mai breji, dar au fost ținuți în frâu de președintele Iohannis și premierul Cioloș, pentru a nu juca în bălării hora populismului împreună cu cei de la PSD. (Președinte și premier care n-au mai reușit însă să-i țină pe Falcă și compania în hățuri în privința falsei teme de campanie cu familia tradițională.) Așadar, liberalii ar fi votat și ei cu zece mâini aceste pomeni electorale, dar au fost nevoiți să dea înapoi după ce Iohannis și Cioloș le-au explicat, precum unor copii prinși la furat cireșe, că nu se poate. Și au fost nevoiți să renunțe, dând dovadă, în ceasul al 12-lea, de un gram de responsabilitate. Și cu asta și semnalul că sunt pregătiți să ajungă la guvernare cu Dacian Cioloș pe post de premier. Repet însă, PNL nu prea are un merit că a luat totuși în final calea responsabilității, spre deosebire de PSD, un partid care se tot reformează. Dar numai din gură.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

a1 a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 12:47 )

Prin acest articol intelegem ca orice plan de guvernare, orice propunere si orice campanie electorala a PSD este asimilata cu pomeni electorale, catastrofe, etc. Desi in ultimii ani PSD a curatat mizeria altora, ex. BOC, UNGUREANU (sa nu uitam taierea salariilor si pensiilor, asta a fost dezastru) In schimb cel mai bine ar fi sa ne bazam pe NIMICURI gen PNL (si pe jocurile facute de PDL din spatele cortinei), „nu putem creste salariile”, „nu putem elimina taxe, dimpotriva”, „nu putem construi spitale”, adica cel mai bine este sa ne resemnam si sa ne acceptam soarta, sa ne multumim cu realizarile de pana acum adica NIMIC.

Costel a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 14:22 )

A1 – Daca acasa, din salariul de 1,200 lei ii dai vecinului de tot 500 lei, iti mai raman bani sa platesti cheltuielile la bloc de 900 lei? Cam asa se pune problema si aici, ca sa intelegi despre ce este vorba in articol. De promis nu ne intrece nimeni, ca nu ne doare gura!

Gavril a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 15:33 )

Costel, uite cum vad eu lucrurile, lupta se da intre doua partide, PNL si PSD.
1. PNL-PD – iti promit ca „o sa facem cate ceva, dar nu putem sa marim salariile ca… nu putem, nu putem investi in spitale ca… nu avem bani, nu putem majora salariile pentru ca… un salariu de 1200 este rezonabil, o sa facem totusi ceva, dar trebuie sa ajungem la guvernare”. Cu alte cuvinte, sunt niste caini amabili ce au un cotlet in prespectiva. Foarte dezorganizati, duc o campanie mizerabila cu clipuri regizate si declaratii de tot rasul. La ora actuala PNL este cea mai mare mizerie de la infiintarea partidului.
2. Nu am fost niciodata fan PSD dar: – iti prezinta un plan de guvernare foarte bine gandit si iti explica in cel mai mic detaliu cum totul poate fi posibil – agricultura, sanatate, educatie, etc (vezi site-ul lor)… iti promit ca pot face toate astea, dar mai mult decat atat, si un detaliu extrem de important, au inceput deja – , eliminarea celor 100 taxe si uite lupta pe care deja o duc cu „prietenii” hibrizi PNL pentru cresterea salariilor personalului din educatie si sanatate cu 15% (asta dupa ce la sfarsitul lunii august PNL prin vocea Alinutei, promitea ca va dubla aceste salarii…ciudat)

flo_tm a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 15:49 )

Ino, încă odată arăți cât esti de afiliat (plătit), păcat, ai potențial.

cineva de la Chisoda a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 16:03 )

Democratie fara vot popular nu se poate!
Haideti sa iesim in numar cat mai mare la vot in 11 decembrie.
Daca nu suntem interesati de partide -haideti sa fim atenti la oamenii pe care ii promoveaza , sa-i alegem astfel incat sa guverneze spre binele romanilor si nu cred ca impusii de la Bucuresti stiu sa ne reprezinte cand habar n-au si cauta pe harta, in alte tari , localitati ca Altringen ,Uivar , Masloc…

watchdog a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:03 )

Nu prea inteleg de ce atunci cand cresc salariile ia foc tara, iar cand creste profitul unei minoritati de hoti prin asa zisele investitii mergem inainte. Principala menire a oricarui guvern ar trebui sa fie ridicarea nivelului de trai al majoritatii celor care muncesc in tara respectiva. Suntem singura tara din UE in care din masa totala de bani distribuiti catre populatie doar 1/3 reprezinta salarii iar 2/3 profit. in tarile normale, civilizate, dezvoltate, spuneti-le cum vreti raportul este invers. Banii exista in Romania dar intentionat sunt redistribuiti in asa fel incat sa fim la coada Europei in ceea ce priveste salariile.

Banareanul a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:18 )

Dragi Banateni si timiseni va rog ca in 11 decembrie sa fim prezenti la vot si nu cred ca meritam ca in primul oras liber de comunism din Romania ca un partid care are radacini din comunism(PSD) ,cu persoane impuse de baroni sa fie o putere in Timisoara si judet .Sincer e o rusine pt. banateni sa nu fim in numar mare la vot iar apoi sa fim nemultumiti de cei din parlament dar nu am fost la vot .Haideti sa votam si cei care pot schimba ceva .Fara a fii vreun membru de partid eu si prietenii votam USR care pot fii raul cel mai mic!

GHITULESCU MARIUS a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:37 )

Ce articol de doi bani ,nici cum nui bine ,daca da salarii ii campanie electorala ce sa mai spui Domnu Ardeleanu sa vina PNL poate o sa fie mai bine !!

Andrei a spus: (noiembrie 16th, 2016 at 07:28 )

In completarea ta Watchdog as mai spune ca sunt deosebit de mirat de faptul ca preturile la alimentele de baza precum si la celalate porduse alimentare in Romania sunt mai mari sau egale cu cele din Spania, de exemplu. Si cred ca este valabil si pentru alte tari europene. Deci, cum naiba reuseste romanul cu salarii mici sa cumpere ca in Occident? Sau, cum reusesc marile lanturi de magazine sa mentina preturile mai mari ca in Ocident?

anteconbega a spus: (noiembrie 16th, 2016 at 09:30 )

Domnule Marius, de ce să vină PNL? Să vină USR! Că pe ceilalţi i-am tot văzut!

Aspirina a spus: (noiembrie 19th, 2016 at 19:41 )

Stii ceva Banateanule , m-am cam saturat de cliseele astea cu comunistii sau capitalistii , ce vreau eu cand merg la vot , oameni care stiu cum sa faca ca eu sa traiesc mai bine , sa castig mai bine , sa fiu respectat si sa ma bucur de toate serviciile pentru care platesc taxe si impozite …………………..restul sunt povesti (de adormit copiii). Nu voi mai vota cu inima voi vota cu cei care cred eu ca sunt mai aproape de aspiratiile mele ! Apropo nu mai suntem cetatenii „turmentati” ne-am mai trezit si noi , am mai umblat si noi pe ici pe colo , prin America ,prin Europa , nu mai merge cu pixuri sau galeti , cu pungi de plastic sau pantofi de dama !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top