Jurnal de campanie (13): Plagiatul loveste nimicitor in PNL Timis!

Scandal cât casa-n PNL Timiş! Cu o săptămână înainte de alegeri, au apărut dovezi greu de contestat că liberalul Marilen Pirtea a plagiat mai multe articole ştiinţifice. Adică acel Pirtea pe care mulţi îl vedeau ministru al Educaţiei într-un viitor guvern. De n-o fi Pirtea, vor fi Alin Popoviciu şi Ionuţ Nasleu, cărora Nicolae Robu le-a făcut cadou funcţii de secretar de stat? Apropo de Popoviciu, în plină campanie electorală el a plecat la schi.

marilen pirtea

O adevărată furtună s-a abătut asupra PNL Timiş în acest început de săptămână. Iar lovitura năprasnică primită de liberali e cu atât mai dură cu cât este încasată acolo unde se aşteptau mai puţin. Mai exact, rectorul UVT, Marilen Pirtea, deschizătorul de listă pentru Camera Deputaţilor, este acuzat de plagiat. Şi nu e vorba de un fapt singular, aparte, ci de o practică. Astfel site-ul pressone.ro publică un amplu şi documentat articol în care se demonstrează că Pirtea a plagiat cel puţin patru articole ştiinţifice. Materialul este semnat de jurnalista Emilia Şercan, care a acuzat-o şi pe şefa DNA Laura Kovesi că ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Dovezile prezentate de Şercan sunt fără echivoc, ele demonstrând că Pirtea a copiat aproape cuvânt cu cuvânt din publicaţii străine. Mai mult, de domeniul ridicolului, deşi este economist şi nu are studii de chimie, Pirtea apare ca fiind co-autor a trei articole de specialitate. Dincolo de faptul că scandalul vine cu mai puţin de o săptămână înainte de alegeri, acuzaţiile de plagiat vin în contextul marelui scandal privind-o pe Kovesi, al cărei doctorat a fost luat chiar la universitatea condusă de Pirtea. Aşadar tăvălugul e pe cale să se prăvălească. Mai trebuie spus că numele lui rectorului timişorean era foarte vehiculat pentru preluarea Ministerului Educaţiei în cazul în care PNL va participa la viitoarea guvernare. Or, în acest moment e clar că Pirtea şi-a luat adio de la acest vis.

Dacă nu-i Pirtea, vor fi Alin și Ionuţ?
Alin Popoviciu(dr) deputat, Nicolae Robu 01
Dându-i-se impresia că el chiar contează în PNL, primarul Nicolae Robu a început să împartă tot felul de funcţii pentru perioada post-electorală. Se ştie, el a „făcut-o”, de exemplu, pe Alina Gorghiu şefă a Senatului, chit că liderul PNL habar n-avea de acest lucru. Înainte de asta însă, acelaşi Robu i-a făcut „cadou” şi lui Alin Popoviciu funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Ei bine, având această funcţie în buzunar, aproape toată campania, Popoviciu a împărţit promisiuni cu bani de la minister ori pe unde a trecut. Spunem aproape întreaga campanie, nu fiindcă ar fi avut perioade în care ar fi stat pe fundul lui şi n-a promis nimic. Nu, au fost câteva zile în plină campanie electorală în care, spre uimirea colegilor, Popoviciu a mers la… schi. Că doar totul funcţiona în partid! Dar Popoviciu nu este singurul om „cadorisit” de Robu. Chiar şi bodyguardul său Ionuţ Nasleu are antamat de la primar un scaun de secretar de stat. Acum mai trebuie să-şi aleagă şi ministerul. Poate se înfiinţează unul al lăutarilor, atâta timp cât un ziar central a scris despre Nasleu că e „cântăreţ de manele”. Din păcate pentru el – şi aici nu-i nimic de râs – nici Nasleu n-a putut să-şi pună în valoarea în ultima perioadă inestimabilele virtuţi electorale după ce a trecut printr-un accident de circulaţie, o maşină condusă de o femeie intrând în Smart-ul său. Prin urmare, dacă pe motiv de plagiat, Timişoara a pierdut un ministru, în schimb, cu ajutorul lui Robu, va avea doi secretari de stat.

Degetele-i Greblă se făcu!

pozitia-1

De la 1 la 3 sunt doar doi pași, dar cât de mult pot ei însemna. 1 e ALDE, 3 e PNL – asta pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ordinea a fost trasă la sorți la începutul lunii noiembrie, dar, aparent, o faimoasă liberală din Timiș a avut oarece dubii în ceea ce privește identitatea adevăraților urmași ai lui Brătianu. Vorbim despre Sanda Greblă, mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu, nelipsită, alături de alte „grații” angajate pe Loga 1, de la acțiunile electorale ale partidului. Probabil într-un moment de confuzie ideologică, domnișoara Greblă și-a îndemnat prietenii de pe Facebook să voteze, nici mai mult, nici mai puțin, decât „poziția numărul 1 de pe buletinul de vot”! E la fel de adevărat că ilustrația era de sorginte gorghino-liberală 100%, galben-albastră, dar totuși… Postarea a fost ștearsă destul de repede, cu o apăsare de unghie manichiurată ca la carte, așa că le mulțumim colegilor de la Radio Erevan TM pentru promptitudinea cu care au surprins, pentru posteritate, momentul de rătăcire al tinerei și dedicatei liberale. Spunem moment de rătăcire, fiindcă n-o putem bănui că ar fi făcut vreo pasiune pentru Marian Cucșa sau Traian Stancu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

unda verde a spus: (decembrie 5th, 2016 at 12:53 )

Ce ironie! Omul care a lasat praf in urma lui pe unde a fost, este si plagiator. Marilen Pirtea, zis si Robu 2, a vazut ca tine treaba cu rectorii in politica si a zis sa-si incerce sansa. Omul nu este multumit cu salariu de 5.500 euro si ca este in top 3 cei mai bine platiti rectori la nivel national, vrea mai mult. Probabil s-a plictisit sa stea degeaba pe un scaun sa incaseze salariu, vrea sa doarma in parlament.

Dacul a spus: (decembrie 5th, 2016 at 13:26 )

Va rog, pentru conformitate, numele real al rectorului – plagiator – candidat PNL este Marilen Pîrțea, nicidecum Pirtea. „Pirtea” este varianta de arivist a unui nume străvechi românesc din zona Bihariei – Crișana.

…mai mare rușinea, tovarășe rector!

Klaus a spus: (decembrie 5th, 2016 at 15:40 )

Mein Gott, nein, nu se poate asa ceva! În Rromanica doar Ponta și pesedistii plagiază! Nein PNL, nu Marlene Pirtea. Ino, zi și tu ce ne face Merlene. Entschuldigung!

Anonim a spus: (decembrie 5th, 2016 at 17:37 )

In Timis e stop joc la aceste alegeri dupa plagiatul lui Partzea. Pai n au spus liberalii ca a plagia e de neiertat ?

groapa comuna, pnl a spus: (decembrie 5th, 2016 at 20:29 )

pnl a trecut razant pe langa extinctie cand a facut pasul la ofsaid din guvernarea pnț-cd. erau praf si-atunci. nu s-au trezit, in continuare partidul era reprezentat de asa-zișii liberali, toti copiii comunismului, iar monstrul a iesit la suprafata – USL.
si cum banul le-a luat mintile, nu ideile cum ar fi fost firesc, au iesit din usl si s-au unit pe pielea qulii gasca lui blaga.
nici nu ma mir ca-s condusi de proasta asta, si de mai câțiva, care se ascund dupa fusta ei.

dupa alegerile astea marele pnl va arata ca o groapa comuna cum numai comunistii stiu sa faca. si-o merita din plin!

wanda a spus: (decembrie 6th, 2016 at 18:49 )

Toată suflarea academică a UVT a primit azi acest mail, de la Cabinetul Rectorului:
„Dragi colegi,
Vă invit să participați mâine, 7.12. 2016, de la ora 10:00, în Aula Magna, la ședința reunită extraordinară a Consiliului de Administrație și Senatului UVT ce are ca punct unic pe ordinea de zi: Poziția instituțională a UVT cu privire la informațiile din presă la adresa mai multor membri ai comunității academice din UVT și a instituției rectorului.
Cu prețuire,
Marilen Pirtea” (desene animate, adică un .gif animat cu semnătura)

Apoi și telefoane: să fiți prezent! … Am ore!… Se suspendă – să fiți prezent!

Într-o țară normală la „capi”, Senatul ar fi trebuit să fie cel care să facă această convocare, după orele de curs, seminar, laborator, etc… De exemplu chiar acum (06.12.16, de la orele 18), la OPERĂ (transmisiune LIVE pe situl UVT), în loc de nu știu ce fel de gală a premiilor subiective…

Ce sună la fel de imbecil ca și scuzele și aruncarea problemei pe acarii păun – referirea la instituția rectorului. Nu rectorul a fost atacat, nu instituția – ci prof. dr. M. Pirtea, în calitate de luminos cercetător.

Că e moment politic – foarte bine! E normal ca ochii să fie ațintiți pe cei care se jură că nu fură, pentru poziții chiar și mai călduțe și nemeritate, în Parlament… Sper să le vină rândul, cât mai repede, și celor din eșaloanele doi, trei, etc… Hai să ne ocupăm și de prorectori, decani, foști sau actuali etc… Mai toți au devenit „măreți cercetători științifici” abia după ce au devenit șefi… Cazul patologic e Ecaterina Andronescu… Pentru oricine are acces la graficele SCOPUS, WOS, GoogleScholar (ăsta e la liber) – furtul intelectual, de toate spețele, e indubitabil.

https://scholar.google.ro/citations?hl=en&user=lrmLjBUAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate

Bazil a spus: (decembrie 8th, 2016 at 12:06 )

In 2016 D-na Andronescu este coautoare pe 33 lucrari, cam una la 11-12 zile. Plus activitatea din Sparlament, plus activitatea de presedinte al Senatului Universitatii politehnica din Bucuresti, plus activitatea didactica (poate ca are si plata cu ora), plus activitatea de cercetare (responsabila la 56 contracte). Cu ce se drogheaza de poate lucra atat de mult? Din 1972 pana in prezent este coautor la 330 lucrari (cf. google scholar). Din 2011 a inceput sa explodeze stiintific – 199 lucrari. In ultimii 5 ani a publicat 170 lucrari, cu o medie de 34/an. Ma mir ca nu este inca membru al Academiei. Daca este, iar eu nu stiu – scuzele mele. Nu inteleg de ce d-na Andronescu tine secreta reteta care ii permite sa lucreze minim 48 de ore zilnic, inclusiv duminica.

wanda a spus: (decembrie 8th, 2016 at 17:33 )

@Bazil

Este membru al Academiei Oamenilor de Știință (AOSR), șefa secției de Științe Chimice.

Ia de aici:

https://pressone.ro/academiile-de-intretinuti/

Sf. Google ne ajută… să găsim multe adevăruri, dacă avem cuvinte cheie potrivite în rugăciune :)…

http://www.romaniacurata.ro/jaf-cu-dedicatie-in-bugetul-ministerului-educatiei-nationale-si-cercetarii-stiintifice-in-favoarea-unui-ong-adoptat-de-stat-academia-oamenilor-de-stiinta-din-romania/

wanda a spus: (decembrie 12th, 2016 at 18:25 )

Aș fi ieșit, ieri, la vot – dacă în cei doi ani de Iohannis și unul de Cioloș – ar fi fost măcar puțin audiată și Abramburica… audiat și Băsescu… Ăștia-s pietre tari, bolovani de neatins… Deci, jale…. 🙂 Neagră de furie sunt. https://www.youtube.com/watch?v=5AOZNjFLQB4

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Top