Stirile din ziua: 6 ianuarie 2017

S-a aprins bandjakul, la Timisoara vine Craciunul pe rit vechi / FOTO

S-a aprins bandjakul, la Timisoara vine Craciunul pe rit vechi / FOTO

În curtea Catedralei Ortodoxe Sârbeşti din Piaţa Unirii s-a aprins, din nou, tradiționalul badnjak. Ceremonia a avut loc la -8 grade Celsius, pe un frig pătrunzător și sub un vânt extrem de rece. Apoi, credincioșii au intrat în biserică, pentru slujbă.

Se anunta ger de crapa pietrele! Timsenii, rugati sa sune la 112 daca vad oameni fara adapost

La Prefectura Timiș s-a întrunit, vineri, Comitetul pentru Situații de Urgență. Prefectul Mircea Băcală cere companiei de termoficare să asigure căldură în apartamente, iar pe timișoreni îi roagă să sune la 112 dacă văd persoane fără adăpost pe stradă. Se anunță zile geroase în vestul țării, iar temperaturile pot ajunge chiar și la -17 grade Celsius.

Întreruperi de curent

Cadou de Boboteaza: pana de curent de 14 ore in zona Garii de Est

Afară e gerul Bobotezei, la propriu, iar în case ar trebui să fie cald și bine. Pentru asta, așa cum au aflat mai mulți timișoreni posesori de centrale termice, trebuie să fie de acord și furnizorul de energie electrică. Mai multe străzi din zona Gării de Sud au rămas fără curent vreme de aproape 14 ore!

Retrospectiva (4): Sorin Grindeanu inca exclude 100% o plecare la Bucuresti

1 iulie. Situație gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Acesta nu mai are, de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, bani nici pentru salarii, dar nici pentru materiale sanitare și medicamente. 1 iulie. PNL Timiș începepregătirile pentru alegerile parlamentare. Primul pas: aflarea celor care vor să ajungă deputați sau senatori.

autostrada

Ministerul Transporturilor, bagat in viteza! Grindeanu vrea sa deschida cei 15 kilometri de pe A1

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, vineri, în prima ședință ordinară a executivului, să găsească soluții pentru deschiderea celor 15 kilometri de autostradă care stau închiși pe tronsonul Lugoj – Deva. CNAIR susține că nu se poate face o recepție parțială a lucrării.

Parcarea pe strada Oituz, doar din 2018! Soferii trebuie sa dea ture prin centru si in acest an

Foarte probabil vom rămâne și în acest an fără parcare în centrul Timișoarei. Mult discutata construcție de pe strada Oituz va fi terminată, în varianta cea mai optimistă, doar la finele lui 2017. În plus, spune primarul Nicolae Robu, municipalitatea își va asuma realizarea ei pe fonduri proprii, dacă nu se arată vreun investitor interesat.

Caruselul din Parcul Copiilor ar putea porni din nou, primaria da 15.000 lei pentru intretinerea lui

Nu funcționează de multă vreme, dar se caută firmă care să-l întrețină! Este vorba despre caruselul din Parcul Copiilor, de care, teoretic, ar trebui să se bucure cei mici. Instalația a fost cu probleme de la bun început, fiind montată fără autorizație.

Boboteaza, ziua in care se sfintesc apele

Boboteaza este celebrată, în fiecare an, în a șasea zi a lunii ianuarie și marchează sfârșitul sărbătorilor dedicate Crăciunului și Anului Nou. Este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. În această zi se sfințesc apele, iar în unele zone se colindă, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul și se fac preziceri despre noul an.

Top