Retrospectiva (4): Sorin Grindeanu inca exclude 100% o plecare la Bucuresti

1 iulie. Situație gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Acesta nu mai are, de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, bani nici pentru salarii, dar nici pentru materiale sanitare și medicamente.

1 iulie. PNL Timiș începepregătirile pentru alegerile parlamentare. Primul pas: aflarea celor care vor să ajungă deputați sau senatori. Liberalii interesați de aceste funcții își pot anunța intențiile la partid, dar nu mai târziu de 31 iulie.

4 iulie. Primarul Nicolae Robu are de plătit o amendă de 10.000 de lei către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asta, pentru că tramvaiele din Timișoara nu sunt adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități locomotorii. Robu spune că situația nu se poate îmbunătăți peste noapte, dar că primii pași au fost făcuți.

4 iulie. A rezistat 700 de ani, a trecut prin cutremure și războaie, dar ar putea fi distrus de o… reabilitare din secolul XXI! În Castelul Huniade plouă de luni bune, apa băltește pe podele, iar constructorul și conducerea muzeului își pasează vina de la unul la la altul. Ambele părți au fost amendate de Direcția de Cultură și vor avea de dat socoteală.

5 iulie. Consilierii județeni care au lipsit de la primele două convocări ale plenului trebuie să demonstreze cu acte că au avut motive întemeiate să nu vină la ședințe. E vorba ori despre concedii medicale, ori despre delegații oficiale de la serviciu, printre altele. Situația a rămas în aer și în ziua de azi.

6 iulie. Deputatul PSD Florică Bîrsășteanu, fost candidat la Primăria Timișoara, a fost incompatibil în perioada în care a fost consilier local. Agenția Națională de Integritate a avut nevoie de mai mult de doi ani să constate acest lucru, în condițiile în care Bîrsășteanu a fost ales în parlament în mai 2014. practic, consilierul local Bîrsășteanu a votat pentru încheierea unui contract între un spital și o firmă a medicului Bîrsășteanu.

6 iulie. Un absolvent al Liceului „Traian Vuia” din Făget, care a dat bacalaureatul la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Lugoj, a fost eliminat după ce a fost prins încercând să copieze. Fiul primarului din Tomești a vrut să fenteze examenul cu ajutorul unui pix „super șmecher”.

6 iulie. Adrian Bodo nu pleacă din Primăria Timișoara. Directorul Direcției Fiscale a susținut un examen pentru un post de auditor extern la Camera de Conturi Timiș, dar n-a reușit să obțină nici măcar notă de trecere, banalul 5.

7 iulie. Știti cât costă curățenia WC-urilor publice din Timișoara? Aproape 62.000 lei/lună. Primăria Timișoara are în grijă 12 toalete publice, în mai multe locuri din oraș. Nu sunt toate deschise și nu toate sunt foarte… prietenoase cu utilizatorii.

8 iulie. Un grup de primari PNL începe să strângă semnături prin care cere demisia lui Nicolae Robu din funcția de președinte al PNL Timiș. Deocamdată, e vorba doar de primari de comune, în special proveniți din PDL. Edilii îi reproșau lui Robu pierderea negocierilor pentru formarea unei majorități la CJ Timiș.

11 iulie. Biroul Politic Național al PNL a decis cine va conduce filiala Timiș a partidului. Nicolae Robu va fi președinte unic, în ciuda unei revolte care, spun unele surse, mocnește în rândul primarilor. Dan Popa va fi prim-vicepreședinte.

12 iulie. De bizoni care parchează pe unde îi taie capul e plin orașul. Dar ce facem când bizonul e ditamai șef de instituție publică? Se ia un Duster și se suie pe trotuar și, puțin, pe trecerea de pietoni. Traian Stancu (ALDE), vicepreședintele CJ Timiș, n-are nicio jenă să-și lase mașina în locuri nepermise.

12 iulie. Patru licee din Timiș au 0 absolvenți care au trecut examenul de bacalaureat. Liceele Auto și Socrate, ambele din Timișoara, și liceul „Cristofor Nako”, din Sânnicolau Mare, respectiv liceul din Biled sunt, în acest an, rușinea județului.

12 iulie. UNPR și PMP pun la cale o unificare. Anunțul a fost făcut marți seară, de cei doi președinți, Traian Băsescu și Valeriu Steriu. N-a ieșit pasiența cu PSD, apoi a fost ratată cea cu PNL, poate a treia oară e cu noroc. Ambele partide sunt creația fostului președinte Traian Băsescu.

13 iulie.
Tribunalul Timiș a respins toate excepțiile invocate și a dispus începerea judecății pentru toți inculpații în dosarul Poli. Decizia poate fi însă contestată la Curtea de Apel Timișoara. Din dosar fac parte fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, fostul viceprimar Adrian Orza și alți foști și actuali funcționari din aparatul PMT.

14 iulie. Președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, este anunțat drept cap de listă pentru Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, însă lucrurile vor lua o altă turnură.

18 iulie. O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi a fost depusă oficial la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Europarlamentul a fost acuzat încă din februarie de plagiat, după o analiză făcută de un reprezentant al Institutului pentru Modernizarea Educației, însă el a respins categoric această posibilitate.

20 iulie. Sorin Grindeanu continuă să susțină că nu pleacă în toamnă la București. Președintele CJ Timiș vrea să stea patru ani pe funcție și spune că este „exclus, exclus 100% o plecare în toamnă”.

21 iulie. Noul PMP are, în Timiș, un nou președinte. Este vorba despre deputatul Ion Răducanu, care va conduce de acum filiala. Fostul lider Roxana Iliescu spune că decizia la nivel național a fost ca funcția de președinte de organizație județeană să revină partidului care a avut un rezultat mai bun la CJ.

24 iulie. Liberalii din Timiș care vor să fie parlamentari își pot anunța intenția la partid până fix pe 31 iulie. Liliana Oneț și-a anunțat candidatura pe Facebook.

25 iulie. Primarii supărați din PNL Timiș ar fi revenit la sentimente mai bune față de Nicolae Robu. Președintele Vasile Blaga a pus piciorul în prag și a chemat edilii la o discuție, la care a asistat și primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Lucrurile se calmează însă doar la suprafață.

25 iulie. Ca să nu se mai certe în plen pe proceduri, opt liberali și un social-democrat cer ca toți consilierii locali să meargă la cursuri de perfecționare. Suma cu care va fi plătit cursul este de 107.271 lei. Bani publici.

27 iulie. După 24 de ani în funcție și cu peste 700 de plenuri de consiliu local, Ioan Cojocari a ieșit la pensie. „Mi-am găsit deja serviciu. Îmi voi duce nepoțica la școală, la meditații… Va fi serviciul principal. Al doilea serviciu este un fel de asistent de notar, la cabinetul fiicei mele, Paula. Voi avea acolo un birou, unde voi merge de la 1 august. Fac consultanță și ajut oamenii”, spunea nea Jean.

30 iulie. ALDE Timiș se pregătește de campania electorală. Până la jumătatea lunii septembrie, oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu vor să aibă organizații în toate localitățile din județ. Ei anunță timid și un target: scor cu două cifre la parlamentare. Cât de rupți de realitate sunt se va vedea la momentul potrivit.

1 august. 27 de liberali din Timiș care vor să fie parlamentari în viitorul mandat. Lor li se adaugă președintele național Vasile Blaga, care va fi cap de listă la senat. Printre cei care și-au depus candidaturile se numără și Dan Popa, care însă se mai gândește dacă o va și concretiza.

2 august. E oficial: omul de afaceri Viorel Tudose nu va veni investitor la Poli, până nu va fi dată o sentință în procesul pe care Primăria Timișoara îl are cu Curtea de Conturi. În schimb, este de acord să dea bani pe un contract de publicitate. Nici până acum nu s-a concretizat ceva.

4 august. Nicușor Dan anunță, la Timișoara, că USR acceptă unii politicieni, dar îi ține pe tușă doi ani. Foștii deținători de carnete de la alte partide pot fi acceptați, dar nu vor avea voie să candideze la nicio funcție timp de doi ani.

5 august. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu-i vrea pe lista pentru Camera Deputaților pe actualii parlamentari Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean! Cap de listă la Senat va fi Vasile Blaga, iar la camera inferioară, locul întâi va fi disputat între Dan Popa și Marilen Pirtea.

9 august. Moare președintele PRM Timiș, Grigore Trif, cel căruia, în tinerețe, i se spunea „Țuțu Complex”. În vârstă de 57 de ani, candidat, în 2012, la Primăria Timișoara, Trif a plecat din PRM în toamna aceluiași an, apoi s-a ținut departe de activitatea politică. El suferea de o boală gravă, iar organismul i-a cedat.

10 august. Deputatul Florică Bîrsășteanu este ales, în mare tăcere, președinte al organizației PSD Timișoara. Dan Idolu este președintele executiv al organizației.

12 august. Timişoara a intrat în linie dreaptă în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. A fost depus oficial dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Totul, sub sloganul „Shine your light – Light up your city!”.

12 august. La Pădurea Verde au ajuns, din nou, zebrele! După experiența tristă de acum aproape trei ani, când o zebră venită din Slovacia a murit înecată în heleșteul de la Zoo, timișorenii pot vedea în sfârșit animale vărgate.

21 august. Deputatul Ion Răducanu rămâne președintele PMP Timiș cel puțin până în martie 2017. Abia atunci vor avea loc alegeri în partid și totul depinde de rezultatele de la parlamentarele din iarnă. „Popularii” timișeni vor un senator și doi deputați. Pentru asta au însă nevoie de voturi de trei ori mai multe decât numărul de membri de partid actual.

22 august. Între 1990 și 2012, orașul Ciacova a pierdut peste 34% din locuitori, în timp ce numărul locuitorilor din Gătaia a scăzut cu aproape 33%. Cu aceste date, cele două localități timișene se află pe locurile 7, respectiv 9, într-un top național privind orașele depopulate.

23 august. Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să fie organizate pe data de 4 decembrie. Potrivit calendarului alegerilor, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru circumscripțiile electorale din țară va fi 20 octombrie.

26 august. Chef monstru, cu snobi și Marele Gatsby, în Sala Baroc a Muzeului de Artă. Cu 2.500 de lei, oricine se poate da mare în fața prietenilor.

28 august. Co-președintele PNL Vasile Blaga l-a făcut praf pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, taxând astfel lamentările acestuia vizavi de prezența mică al vot a bănățenilor. Blaga a „stabilit” și care este viitoarea capitală culturală: Clujul lui Emil Boc.

29 august. Timișul, județ de misogini. Nu există nicio femeie primar și nici parlamentar. De asemenea, în Consiliul Județean există doar trei femei, ceea ce înseamnă 8,1% din total.
30 august. Centura Timișoarei prezintă interes 0 pentru șefii de la Drumuri! Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a anunțat că lucrările la şoseaua ocolitoare a Sucevei vor fi finalizate în regie proprie. Între timp, pentru Timișoara, nicio veste.

30 august. Primarul Nicolae Robu admite, în sfârșit, că hărmălaia care terorizează, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii din zona Rebreanu – Soarelui trebuie să înceteze. Soluții pe termen scurt nu avem, dar, pe termen lung, se caută un loc unde să fie mutate toate cluburile!

31 august. Chefuri în Sala Barocă, doar cu acordul CJ! Consilierii județeni au decis că instituțiile din subordine nu vor mai putea închiria spații pentru evenimente din domenii diferite de cel al obiectului lor de activitate fără un vot în plen.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top