Stirile din ziua: 5 februarie 2017

Cele sapte revendicari ale Pietei Operei

Cele sapte revendicari ale Pietei Operei

În piaţă au fost citite şapte revendicări ale timişorenilor, prin care se doreşte ca în viitor să nu se mai întâmple „lovituri” precum cea din noua „marţea neagră”. Protestul va fi reluat luni, la cererea oamenilor aflati in piata.

La Timisoara, PMP negociaza punctual cu PNL! Cand vor da mana Robu si Dugulescu

PMP-iștii și liberalii sunt aproape să colaboreze în CL Timișoara! „Popularii” au început discuțiile, care nu vor include însă și un eventual acord la CJ Timiș. Imediat după „localele” din iunie 2016 , primarul Nicolae Robu declara că PMP-istul Marius Dugulescu este una din cele trei persoane cu care… nu va da niciodată mâna!

Povestile tuturor cladirilor istorice din Timisoara, in curand la un click distanta

Timișoara este orașul în care se găsesc, probabil, cele mai multe imobile istorice din România, dar sunt o mulțime și în județ. În premieră națională, cei de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vor face un „inventar” electronic al acestor clădiri.

Esec oarecum asteptat la Dinamo! Poli a rezistat o repriza si jumatate in fata campioanei

O adevărată sperietoare se dovedeşte a fi campioana ţării Dinamo, pentru handbaliştii de la Poli. Violeţii au pierdut ultimele partide directe cu ei, două în semifinalele play-off-ului sezonul trecut, şi unul, la limită, în turul acestui campionat. Seria de succese a „câinilor” s-a mărit.

Filme unul si unul, in competitie: Ceau, Cinema! da drumul la inscrieri

Festivalul Ceau, Cinema!, ajuns la ediția cu numărul patru, deschide perioada de înscriere pentru secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului.

Un nou curs de arhivar, la CCIAT

Fiecare societate comercială trebuie să aibă în rândul personalului şi un specialist arhivar. Camera de Comerţ şi Agricultură Timiş oferă celor interesaţi posibilitatea să se specializeze în această meserie, fiind unic furnizor de pregătire în acest domeniu autorizat din vestul României.

Top