Stirile din ziua: 24 martie 2017

Ambrozia, lege cu repetitie, dar degeaba: un deputat de Timis vrea ce a vrut alt deputat de Timis

Înghesuială pe lupta antiambrozie! În legislatura trecută, a fost depus la parlament un proiect cu măsuri pentru stârpirea plantei şi sancțiuni severe, semnat inclusiv de un deputat de Timiș. Acesta n-a devenit încă lege, dar un alt deputat de Timiș vrea acum un proiect similar.

Timisorenii arunca in medie 80 de tone de gunoi / zi la curatenia de primavara

Curăţenia generală de primăvară este în plină desfășurare în partea de nord a Timișoarei. Nu sunt colectate, nici de această dată, deșeuri din construcții, iar timișorenii sunt rugați să respecte programarea. În prima săptămână, mașinile de gunoi au strâns, în fiecare zi, între 80 și 100 de tone de deșeuri.

Trei zile de distractie non-stop: Revolution la Muzeul Satului!

A treia ediție a Revolution Festival aduce, la Pădurea Verde, trei zile de distracție fără oprire, la început de iunie. Vor fi patru scene și au fost confirmați deja 25 de artiști pentru cele șapte zone ale festivalului. Rudimental și Sigala, Eluveitie, Dubioza Kolektiv și DJ Dubfire și Lee Buridge sunt primele surprize dezvăluite.

linia 5

Minibuzele Mercedes vor dubla linii mai putin circulate. Se va intampla probabil de luni

Minibuzele Mercedes vor circula, cel mai probabil și în prima fază, pe traseele a patru autobuze, trei Expresuri și ale unui tramvai. Rutele nu au fost anunțate oficial, deși au fost aprobate de Comisia de Circulație a PMT. Probabil că va face acest lucru primarul Nicolae Robu, în transmisia live de la partid, programată vineri la prânz.

Psihiatria de pe Vacarescu, in locul Maternitatii Bega!

Consiliul Județean Timiș a prevăzut, în bugetul pe acest an, 7,2 milioane de lei pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie „Eduard Pamfil”. Aceasta stă în chirie, într-o clădire din zona Iosefin, care are nevoie de reparații masive, dar mutarea propriu-zisă depinde de… București.

A venit barza in Timis! Cum puteti ajuta proiectul Wildlife Romania

A venit barza! În cuibul de la Cărpiniș, monitorizat atent de „ochiul electronic” al Wildlife Romania, a aterizat prima pasăre. Proiectul are însă nevoie de ajutor pentru a putea continua, așa că, dacă vreți să urmăriți în continuare care este viața de… familie a berzelor, sunteți invitați să vă implicați și voi.

Controale la vanzatorii de miei. In Timisoara exista un singur centru autorizat

Se apropie Paștele, așa că în piețe vor apărea, cât de curând, carnea de miel și alte produse de sezon. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face controale, pentru ca timișenii să nu ajungă la spital. Momentan, există un singur centru autorizat de sacrificare a mieilor în Timișoara.

Retim

Curatenia de primavara: unde intervin angajatii Retim

Primăria Timișoara organizează, și în această primăvară, curăţenia generală. Aceasta se va desfășura în intervalul 20 martie – 4 aprilie și va începe, ca de obicei, în partea de nord a orașului. Vineri, 24 martie, angajații Retim intervin în perimetrul: str. Bârzava – Calea Bogdăneștilor (din str. Bârzava în str. B. P. Hasdeu) – str.

aquatim

Apa rece oprita in Jimbolia si Livezile

Aquatim anunță că vineri, 24 martie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei în Livezile, ca urmare a unor lucrări de spălare și de igienizare a rețelei de distribuție a apei potabile. De asemenea, între orele 9 și 17, va fi oprită furnizarea apei in Jimbolia, din cauza întreruperii energiei electrice la stația

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat vineri, 24 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. M. Eminescu (p), Patriarh Miron Cristea (p), Bd. C. D. Loga 39, 41, Al. Ciupe Bl. B107, sc. A, orele 9 – 17, str. G. Coșbuc Bl. B107, sc. A, orele 9 – 15; Ghilad – Cruseiros, Fârdea (p), Jimbolia

Top