Cine sunt delegatii care aleg presedintele PNL Timis. Localitati cu primari PSD, bonus peste cele cu edili liberali

Cine împarte parte-și face. În filiala Timiș a PNL se fac pregătiri pentru alegerile de președinte, programate pe 22 aprilie. S-au stabilit criteriile pe baza cărora vor fi nominalizați delegații, iar localități cu primar PSD ajung să trimită la alegeri mai mulți delegați, conform normei de reprezentare, decât orașe cu primar PNL!

Scrutinul pentru președinte al PNL Timiș, precedat de alegeri în toate structurile filialei, va avea loc pe 22 aprilie. Se fac pregătiri, pentru această funcție fiind înscriși, până acum, liderul interimar Nicolae Robu și Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi. În ultimul BPJ s-au votat criteriile pe baza cărora vor fi trimiși la alegeri delegații. „Vom lua în seamă, cu pondere de câte 50%, numărul de voturi obținut de fiecare organizație raportat la totalul voturilor filialei noastre pentru CJ, respectiv numărul de voturi obținut pentru parlament”, a explicat Robu. Filiala Timiș a decis să calculeze așa în ciuda unei decizii votate, pe 20 martie, de BPN, care propune un alt algoritm. „Se recomandă ca norma de reprezentare stabilită de BPJ, pentru desfășurarea alegerilor la nivel județean, să fie calculată având în vedere 50% numărul de voturi obținut la ultimele două scrutinuri (locale și parlamentare) în circumscripția electorală a fiecărei organizații și 50% rezultate electorale exprimate procentual la ultimele două scrutinuri (locale și parlamentare) în circumscripția electorală a fiecărei organizații”, scrie în decizia cu numărul 14 a BPN al PNL.

Conform unui centralizator ajuns în posesia deBanat.ro, ar fi în total 257 delegați, din care 102 vor fi de la Timișoara. Orașele Buziaș, Făget, Gătaia și Jimbolia ar urma să trimită câte 4, Sânnicolau Mare va avea 8, Deta – 3 și Ciacova – 2. Recașul, singurul oraș din Timiș cu primar PSD, o localitate unde PNL abia a trecut de 19 procente la voturile pentru Senat, iar la locale, pentru CJ, a făcut puțin peste 9%, va trimite tot 3 delegați, din care… unul bonus! Comparativ, la Ciacova, PNL a avut 32,18% din voturi la Camera Deputaților, respectiv 32,15% la Senat, iar pentru CJ a făcut 32,86%. Deta a avut 28,92 procente la camera inferioară și 33,28% la Senat, respectiv 49,84% la CJ. Municipiul Lugoj, unde primarul este PSD, va avea 12 delegați, din care unul bonus. În iunie 2016, la votul pentru CJ, PNL a făcut aici doar 18.93%.

Un alt exemplu este cel al Gottlobului, unde PNL a făcut, anul trecut, 53,47% la Camera Deputaților, 55,38% la Senat și 77% la CJ, dar va avea un singur delegat din norma de reprezentare. La locale, liberalul Gheorghe Nastor a fost singurul candidat la primărie. De cealaltă parte, Girocul, unde primar este eternul Ionel Toma (PSD), va avea, la alegerile din PNL, 5 delegați, din care unul bonus! La parlamentare, liberalii au făcut aici 28,66% la deputați și 29,92% la senat! La CJ, procentajul a fost de puțin peste 23%. Evident că, la niște criterii care se referă strict la numărul de voturi, Girocul este mult în fața Gottlobului. Câte 3 delegați, toți bonus, au primit și localitățile Pietroasa și Valcani, ambele cu primari PSD. Câte voturi au adus acestea pentru PNL? Pietroasa a avut 67 la locale și 137 la parlamentare, iar Valcaniul a avut 33 la locale și 81 la parlamentare! În procente, Pietroasa a reușit, la Senat, să adune 27% pentru liberali, iar la locale, pentru CJ, abia a trecut de 10%! Altfel spus, localități unde PNL nu a avut nicio șansă ajung să fie mai bine reprezentate la alegerile interne decât comune cu primari liberali în funcție. Ca un exemplu, Dudeștii Vechi are 2. În iunie 2016, liberalul Bono Cucalan a reușit să câștige primăria, în fața lui Gheorghe Nacov (UBB), care avusese trei mandate anterioare.

Cum s-a stabilit numărul de delegați prin norma de reprezentare explică Nicolae Robu. „Hai să spunem că avem 100 membri de drept. Statutul ne obligă să avem cel puțin 130, pe lângă ei, care vor fi aleși”, a spus acesta. Președintele interimar are acum, conform propriilor declarații, o altă problemă. „Sunt foarte mulțumit de echipa împreună cu care ne propunem să conducem filiala Timiș a PNL. O s-o fac cunoscută, dar trebuie să fac o mică selecție. Din păcate, sunt prea mulți”, a declarat acesta. Robu continuă să susțină că este, fără doar și poate, un om de echipă. „Unii s-au străduit și se tot străduiesc să-mi creeze o imagine așa, de persoană tentată spre autocrație, chiar spre dictatură. Este o prostie fără seamăn, nu are nicio legătură cu persoana mea. Lumea mă cunoaște foarte bine și se va vedea și la aceste alegeri ce-o să se întâmple. Se va vedea după rezultatul care se va obține. Eu sunt om de echipă, am cam condus echipe de pe când eram copil”, a conchis președintele interimar al PNL Timiș. Mai trebuie spus că acestor delegați din norma de reprezentare li se adaugă delegații de drept – primari, viceprimari, consilieri județeni, parlamentari etc. – al căror număr este de aproximativ 180.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

tmx a spus: (martie 25th, 2017 at 20:57 )

la popa sapca au nevoie de sef la cor ! ce zici catranitule , te bagi ….

anteconbega a spus: (martie 26th, 2017 at 09:06 )

„În ultimul BPJ s-au votat criteriile pe baza cărora vor fi trimiși la alegeri delegații. „Vom lua în seamă, cu pondere de câte 50%, numărul de voturi obținut de fiecare organizație raportat la totalul voturilor filialei noastre pentru CJ, respectiv numărul de voturi obținut pentru parlament”, a explicat Robu. Filiala Timiș a decis să calculeze așa în ciuda unei decizii votate, pe 20 martie, de BPN, care propune un alt algoritm.”
Asta înseamnă că Robu a făcut din PNL Timiş un fel de stat în stat, pe care-l conduce ca un autocrat furibund. Realegerea şmecherească a lui Robu în 22 aprilie va însemna îngroparea definitivă a PNL Timiş. Ar fi două soluţii. Prima. Mai e timp ca liberalii cu scaun la cap din Timiş să apeleze la conducerea centrală (de la Bucureşti) şi să ceară restabilirea normalităţii, punându-i la punct pe pupincuriştii, ţucălarii, lingăii şi yesmanii lui Robu (mulţi dintre ei de emanaţie jenanată). A doua. Dacă mizeria se va produce, prin realegerea tăntălăului, abia atunci ar fi posibilă înfiinţarea unui Partid Liberal din Banat, coagulat în jurul lui Alin Nica şi Dănuţ Groza, formaţiune eliberată de somnul raţiunii şi în care politica să se desfăşoare corect, principial şi cu adevărat liberal!

Paul PNL a spus: (martie 26th, 2017 at 09:29 )

Este evident castigatorul alegerilor dupa ce am citit textul de mai sus, ceea ce face regretabil ca astfel de matrapazlacuri sunt orchestrate de un individ extrem de periculos: Nicolae Robu. Cu astfel de mizerii PNL va ajunge in mare viteza langa PNTCD.

ion a spus: (martie 26th, 2017 at 09:49 )

„Eu sunt om de echipă, am cam condus echipe de pe când eram copil”,
…emblematic pentru robu :))
chiar daca nulitatea asta castiga, nica va fi un nou pol de putere in pnl timis. e o buna sansa de reorganizare.

daniel a spus: (martie 26th, 2017 at 11:49 )

PNL-isti timiseni vreau SCHIMBAREA!Rusine dle.Robu pt. rezultatele dezastruoase din ultimul an!

gogu a spus: (martie 26th, 2017 at 13:15 )

daniele, pune mana pe carte baiatule.

anteconbega a spus: (martie 26th, 2017 at 15:16 )

Nea Gogu Pintenogu, că lipseşte un i din PNL-şti, că e dezarcord între subiect şi predicat, aşa e! Daniel nu o fo membru PCR multilateral dezvoltat şi nici rector post mortem Ceaşcă. Omul s-ar putea corecta în timp, vezi cazul fotbalistului Ilie Dumitrescu. Mai bine ca Daniel, cu parfumul lui de agramat, decât un infatuat bolnav de orgolii, vopsit ca o cioară din Parcul Catedralei, un ins care s-ar face frate şi cu Satana, numai să rămână arendaş la PNL Timiş, unde membrii-iobagi tac ca nişte mameluci călare. Uite aşa a ajuns un pedist ca Popoviciu şi un PRM-ist ca Nasleu să pune la punct liberalii timişeni din ce poziţie vor cei doi. Hai, că Bitea provine din zeama lui Băsescu, dar Coifan, un Quitus ceva mai tinerel? Nu se poate Viorele…

Dacul a spus: (martie 27th, 2017 at 07:58 )

Le dă prosteala Robul de îi ucide! 🙂 Politician adevărat, scula de politician. Bravo, domn Primar.

anteconbega a spus: (martie 28th, 2017 at 15:33 )

Scula de politician înseamnă ce ar putea însemna? Pur şi simplu.. sculă? Asta e jignitor pentru un fost rector. E o situaţie politică în PNL Timiş apropiată de… sculament.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top