La clubul sarac, nici cheta, nici milogeala nu merg la infinit

ACS Poli, club cu pretenții profesioniste, a ajuns din nou pe buzele comentatorilor și microbiștilor din țară, doborând un nou record negativ. Și asta după ce, pentru a putea juca returul din Cupa Ligii cu Târgu Mureș, s-a făcut o chetă printre jucători, antrenori și prieteni ai echipei. Totul, pentru a se plăti chiria pe stadion.

De domeniul absurdului, banii au fost achitați Consiliului Județean Timiș, instituție care, cel puțin în acte, este proprietar al clubului, alături de primărie și Politehnică. Nu ajunge faptul că CJ n-a dat un bani la Poli de peste doi ani, dar acum și ia bani de la club. Mulți vor spune că așa este legea: dacă vrei să joci pe stadion, trebuie să plătești. Așa o fi, deși în toată țara, stadioanele din proprietatea primăriilor sau consiliilor județene sunt puse gratuit la dispoziția echipelor de fotbal. Și e normal acest lucru, stadioanele fiind construite pentru a se juca fotbal pe ele. La Timișoara însă nu se poate. Și mă întreb dacă n-ar exista ACS Poli sau n-ar mai putea plăti chiria, ce ar face domnii de la CJT cu stadionul? Târguri, expoziții, nunți țigănești? Sau l-ar demola să facă un mall? Că fotbal nu se mai poate.

Dincolo însă de acest aspect, și la club trebuie să se întâmple ceva. Primarul Nicolae Robu se implică doar la bine și jubilează la victorii. Nu spune nimic despre faptul că jucătorii nu sunt plătiți de trei luni. Că la centrul de copii care a scos atâtea talente e jale și mai mare, antrenorii neprimindu-și salariile tot de trei luni. Și asta în condițiile în care centrul primește de la FRF 80.000 de euro pe an, bani care merg însă la echipa mare. Că deplasarea la Ovidiu s-a făcut cu autocarul, iar banii au fost obținuți tot în urma unei chete. Au dat apropiații echipe cum au putut și cât au putut. Și cu toate acestea, cu excepția eșecului din ultima etapă, echipa chiar merge bine, în raport cu condițiile din club. Problema e că nu mai e niciun ban pentru organizarea meciurilor de pe teren propriu, respectiv cheltuielile care se impun: arbitri, observatori etc. De deplasări nici nu poate fi vorba în acest moment. Marți, în vistieria clubului existau 600 de lei, cu care s-a încercat plata chiriei la CJ. Bani de la ligă pentru drepturile de televiziune nu mai vin. Mai trebuie primiți ceva bani pentru Cupa Ligii, dar până vin aceștia, clubul este în imposibilitatea de-a funcționa.

Pe Facebook, Robu îl felicită, de exemplu, pe Radu Birlică. Obiectul de activitate al acestui distins domn este marketingul și atragerea de sponsorizări. Ghinion, omul n-a adus, de un an, niciun contract în afară de cel cu Cotnariul, și acela lăsându-se cu scandal după dispariția unor baxuri cu vin. Culmea, sunt oameni de afaceri în Timișoara care ar da bani la Poli, dar nu fac acest lucru pe motiv de… Birlică. Despre Neaga ce să mai spui? Aducerea lui la club a fost și este o mare jignire pentru foștii poliști. Și ca o paranteză, cei doi au ajuns să umble prin birturi, să ceară sponsorizări de la patronii acestora. Evident, flit!

În aceste condiții, ce au făcut Ionuț Popa și jucătorii pe teren sunt adevărate minuni. Dar minunile au și ele un termen de garanție, nu merg la infinit. Cheta și milogeala țin cât țin, dar se termină la un moment dat. Pe baza rezultatelor bune, acum nimeni nu intervine. Pe principiul românesc că „merge și așa”. Problema e să nu fie prea târziu când se va interveni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

pif a spus: (martie 1st, 2017 at 12:17 )

deci asta e managementul stralucit a lui Dragoi si a lui Robu.
Robu asta devine o paiata tot mai trista.

INO a spus: (martie 1st, 2017 at 12:21 )

BOY’S!UITE AȘA AU RĂS MITICI DE BUCALE DE VOI!!MĂCAR DACĂ VOM CÂȘTIGA CUPA SĂ VĂ PUTEȚI PIȘA ÎN EA!!CĂCI BANII VIN PESTE 3 ANI!!PÂNĂ ATUNCI VA CÂNTAT ȘI POPA ȘI SUNTEȚI DEJA RECI!!RUȘINE PENTRU TIMIȘOARA TIMIȘ BANAT UN ORAȘ FRUMOS ȘI CUNOSCUT ÎN ACEASTĂ LUME EUROPEANĂ SĂ NU POȚI AVEA O ECHIPĂ CEL PUȚIN ÎN PRIMELE 4 LOCURI ÎN LIGA 1!!AICI ESTE DE VINĂ ȘI ROBU ȘI CEILALȚI PENTRU CĂ UITE UNDE DUCE CEARTA ȘI ȚIGANIADA POLITICĂ!!!PĂCAT!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Ranga a spus: (martie 1st, 2017 at 12:33 )

Robu chiar jubileaza ca un nesimtit doar cand performeaza echipa. Destul de rar, e adevarat, dar tot e destul in comparatie cu ce conditii mizere au antrenorii si jucatorii de la ACS. Ca fan polist, nu vreau sa-i vad in preajma echipei de Nicolae Robu si acolitii lui, pentru ca nu au facut decat sa politizeze clubul. Prestatia jalnica a lui Robu ne mai arata ca nu are tecere la mediul privat din oras, judet, regiune. E imposibil sa nu poti determina ca primar sa vina macar un investitor cu o suma de pana in jumatate de milion de euro pe an la club. Este acelasi primar care nu isi asuma nimic in afara de merite, tot ce face el e bun, raul e facut de ceilalti. Ce cauta Birlica si Neaga la ACS Poli. Ieri l-am auzit pe Neaga spunand ca asa e la Timisoara, facand referire la cheta jucatorilor. E posibil asa ceva? De ce a fost adus aici individul asta, in timp ce legende ale fotbalului local stau pe tusa? In rest vorbeste doar despre Steaua FCSB Becali la emisiunile la care participa.
Ma felicit inca o data ca nu l-am votat niciodata pe acest individ cu caracter reprobabil. La Robu ma refer.
Voi incheia prin a-i felicita pe Ionut Popa si fotbalistii cu care a realizat ceva aproape imposibil.

orasul florilor a spus: (martie 1st, 2017 at 13:08 )

corect articolul, dar cateva obs s-ar cere: daca sunt doritori pt sponsorizare, dar Birlica e cauza pt care ei zic pas exista macar o varianta simpla – sa achite direct unele chetuieli (gen deplasare, cantonament, etc., NU salarii); apoi, daca nu sunt bani in club (n.r. 600 lei), sponsorii cei generosi ar da atat de mult incat Birlica si Neaga i-ar lua sa fuga cu ei si ceilalti n-are vedea? problema exista si e grava – nu sunt oamenii interesati sa dea bani pt sport, iar Robu intr-adevar nu are trecere deloc la mediul privat.

Robu a spus: (martie 1st, 2017 at 13:37 )

Ziarist de doi lei,mai bine te-ai interesa înainte sa arunci cu noroi ,dar de la terasa de unde stai tu nu ai cum sa vezi realitatea ,Neaga a adus la club peste 30000 de mii de euro la club si se implica peste tot, pe cand fostele sant incapabile sa se țină pe ei însuși dar sa mai aduca bani la club,adevarul este ca noi timișoreni dam din clanța ca facem ca dregem si in realitate nu facem nimic,asa l-am alungat si pe Iancu ca fura ca drege ca aducem noi alți sponsori ca ,cu bani de la primarie e de ajuns pana a plecat omu si sa dus tot de râpa ,Doamne ce mi-aș mai dori sa vina un HOT ca si Iancu sa vad fotbalu de atunci ,dar tare imi e frica ca nici pe asta nu o sa il vad a lui Popica,Neaga si Birlica

@Robu a spus: (martie 1st, 2017 at 13:54 )

Esti un mare bou! Neaga nu a adus niciun leu in club, asta stie toata lumea, asa ca las-o mai moale. Dar asa e cand iti lingi seful in fund. ACS face performanta pentru ca Ionut Popa e un antrenor care inca mai stapaneste vestiarul, dar nu stim cat timp o sa mai poata. Primarul pe care il lingi tu prin toate partile dorsale ar trebui sa riste mai mult, dar nu o face pentru ca este las si fricos, astea sunt atributele ce i se potrivesc cel mai bine. Pacaleste pe toata lumea.

Na(m)s(i eu un)leu a spus: (martie 1st, 2017 at 14:21 )

Dragoi cel mai bun presendinte de la Poli, e chiar mai bun Zambon, iar despre Birlica numai de bine!
Referitor la ctitorul acestei echipe, prof. univ. ing. dr. honoris causa, primarul Dvs. Lae Robu eu zic ca ar trebui sa ne limitam sa-i multumim pentru ca suntem contemporani cu el si ca ne tine in liga 1.

Druckerul din Mehala a spus: (martie 1st, 2017 at 16:25 )

Noi apartinem de oras , ce pulpa mea vrea CJ ? …f. tui , noi apartinem de primaria Timisoara .

INO a spus: (martie 1st, 2017 at 16:40 )

BOY’S!ADEVĂRUL ROBULANE ESTE CĂCI OAMENII AU DREPTATE EȘTI UN FRICOS ȘI DE ACEEA UNI AU FOTBAL ȘI NOI NU!!ȘI CÂND EȘTI AȘA FRICOS ESTE GRAV PENTRU CĂ ÎI PANICHEZI ȘI PE ALȚI ȘI DE AICI ÎNCEPE SABOTAJUL BELEAUA AȘA PRIMAR AȘA FOTBAL!!FI ȘI TU MAI DESCHIS ȘI DACĂ DAI UN SEMN CĂ ÎȚI PASĂ SE VOR ALĂTURA ȘI ALȚI!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Vasile șofer a spus: (martie 1st, 2017 at 16:49 )

Dacă nu era Dragoi cu Birlic clubul era închis din Septembrie ,tot dam din gura și noi nu suntem 200 la stadion .
Câte companii sunt in oraș ar trebui sa avem 5 echipe in liga 1 in prima parte a clasamentului ,dar ei nu pot sa dea măcar 1000 EUR pe luna .
In ultimii ani am avut 10 președinți cu buget 2,5 milioane EUR pe an și au retrogradat instant , dar sa vorbim de o finala cum au reușit ăștia asa cu milogeala lui Birlic și Dragoi .
La finala se mai vorbește și de Timisoara la fotbal ,altfel mitici ne uitau de tot .
Bravo Popa ,echipa și conducerii actuale ,apropo ,, vulpea când nu ajunge la struguri zice ca sunt acri”.

Digilistul a spus: (martie 1st, 2017 at 17:07 )

Oricat de minuscula si neinsemnata este prestatia fotbalistica a lui AcsPoli Timisoara,trebuie sa se stie ca media locala este cel putin 5 clase mai jos!Deci daca Poli e la subsol,media e la 5 etaje sub pamant!

Nike a spus: (martie 1st, 2017 at 19:42 )

Un articol comandat si josnic .
Presa sportiva este de liga 4 , numai scandal după victorii si cu o calificare unica ar trebui sa fie la picioarele lor nu sa inventeze cretinisme la comanda .
Felicitări lui Drăgoi ,Birlica si jucătorilor .

birlic a spus: (martie 2nd, 2017 at 08:13 )

sa dovedit inca odata ca unde nu e lege e haos ,ne certam intre noi ,dam vina pe staful administrativ parca cel care a fost ce purta aceasi culoare ca partidul de la putere a facut mai mult .Ineexact ,nu din cauza lor am ajuns aici ,noroc ca avem un antrenor bun si jucatori ascultatori ,dar pana cand. .Daca Curtea de conturi a involburat apele tot ea sa le limpezeasca ,sa nu se contrazica intre ei ,iar parlamentarii timiseni impreuna cu Guvernu ,respectiv Grindeanu sa dea dovada ca reprezinta si interesele partii de vest a acestei tari.

Nici O'Lae a spus: (martie 2nd, 2017 at 15:36 )

Lasa ca pune Robu palmieri si semafoare pe stadion, sa joace el cu Dobra una mica. Пулеле.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Top