Psihiatria de pe Vacarescu, in locul Maternitatii Bega!

Consiliul Județean Timiș a prevăzut, în bugetul pe acest an, 7,2 milioane de lei pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie „Eduard Pamfil”. Aceasta stă în chirie, într-o clădire din zona Iosefin, care are nevoie de reparații masive, dar mutarea propriu-zisă depinde de… București.

Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” funcționează de ani buni pe strada Iancu Văcărescu, în zona Iosefin. Planurile pentru mutare sunt mai vechi, fiind identificat și spațiul, fosta unitate militară de la Giroc fiind considerată potrivită pentru un spital. În 2015, consilierii județeni au votat un studiu de fezabilitate referitor la această mutare. „Pe terenul propus, în suprafață de 5.498 mp, se află două clădiri care au aparținut fostei cazarme militare, cu regimuri de înălțime diferite, P+1 și respectiv P, amplasate în formă de L, între care există un rost antiseismic. Se propun următoarele soluții constructive: consolidarea clădirilor existente, (…) supraetajarea clădirii P existente (…) construirea unui corp nou, având structura de beton armat din stâlpi și grinzi, cu regim de înălțime S+P+3E”, se preciza în hotărârea votată. Suma propusă pentru investiție: 15,6 milioane de lei.

În bugetul pe 2017 există „prinsă” suma de 7,2 milioane de lei pentru mutarea acestei clinici. Între timp, s-au schimbat și planurile, care sunt cu bătaie mult mai lungă. „Sunt două chestiuni aici. Există o problemă delicată pe care o are Spitalul Județean, plătind în fiecare lună o chirie de aproximativ 7.000 de euro pentru spațiul de pe strada Iancu Văcărescu, unde se află Clinica de Psihiatrie. A doua problemă este că, din păcate, deși suma alocată sănătății a crescut, noi nu putem interveni la clădirea din zona Iosefin. Nu este proprietatea noastră și mai mult decât niște lucrări de reparații și de întreținere nu putem face. Clădirea este într-un stadiu destul de avansat de degradare și trebuie făcute investiții majore”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Psihiatria nu va mutată în acest an, pentru că operațiunea depinde de investiție majoră, care va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Explică același Dobra: „Avem în proiect realizarea unei maternități noi lângă Casa Austria. Asta ar însemna mutarea Clinicii «Bega», ca și activitate, în această clădire. Astfel ni se eliberează un spațiu foarte mare, care este în proprietatea noastră și unde am putea investi pentru realizarea unei clinici de psihiatrie la standarde europene. Va o relocare, dar durează. Trebuia să prindem în buget, pentru că s-au făcut studii”. Bugetul CJ Timiș pentru anul 2017 prevede 203.000 lei pentru documentația necesară ridicării unei clinici de obstetrică-ginecologia în proximitatea Spitalului Județean. Despre construcția propriu-zisă nu se cunosc detalii.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Freddy Sifonis a spus: (March 24th, 2017 at 12:23 )

In general, si in locuri cu presedinti de consilii judeteni normali la c ugla, asemenea clinici se plaseaza intr-un loc cu verdeatza, la margine de urbe, nu in buricul Targului. Dar judecata lui Dobra e elaborata cu posteriorul macacusului!

Poli 21 a spus: (March 24th, 2017 at 13:13 )

Acest dobra se gindeste probabil la vremea cind va fi pacient al acestui stabiliment ( miine poimiine) si nu vrea ca apartinatorii sa se deplaseze prea mult cind il viziteaza.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Silviu Balace: La Galaxy vrem sa crestem copii care sa joace fotbal cu zambetul pe buze

Silviu Bălace a agăţat ghetele în cui în 2015, an în care a înfiinţat, împreună cu Goran Corojor, şcoala de fotbal Galaxy Timişoara. Spune că nu vrea să ardă etapele nici la nivelul juvenil, aşa cum s-a întâmplat şi în cariera sa de jucător, şi visează să promoveze jucători la care să primeze plăcverea de a juca fotbal.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Silviu Balace: La Galaxy vrem sa crestem copii care sa joace fotbal cu zambetul pe buze
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Apelor și Pădurilor a depus propunerea care, dacă va trece, va rezolva problema vaporașelor. Asta susține Titu Bojin, șeful Administrației Bazinale de Apă Banat. La începutul lunii martie, Primăria Timișoara a dat în judecată guvernul, Ministerul Apelor și Pădurilor și cel al Transporturilor. Dacă vaporettele nu circulă până în iunie, sunt de dat înapoi la UE 6 milioane de euro.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vaporasele au tras la mal la Casa Poporului. Bojin: Trebuie sa insistam la parlamentari
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top