SDM: Incasari din Timpark de 7,5 milioane de lei, parcari de un milion

Realizări de 42.6 milioane de lei, din care peste 7,5 milioane „decartate” de șoferii care au parcat prin Timișoara anul trecut. SDM și-a prezentat bilanțul pe 2016, din care nu se poate afla, nici de această dată, dacă societatea este pe profit sau merge în pierdere.

SC Drumuri Municipale Timișoara SA și-a întocmit raportul de activitate pentru anul 2016, în care a avut un număr mediu de angajați de 299. „Lucrările executate de societatea noastră sunt întreținere drumuri și străzi; realizarea de îmbrăcăminți asfaltice, beton și piatră spartă; construcții de drumuri și străzi noi; refacere străzi după spargeri și intervenții; construcții civile; administrare parcări publice și a locurilor de staționare-parcare (…); administrare panouri de afișaj; servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, sau parcate neregulamentar; servicii publice de curățenie; comercializarea de materiale și semifabricate; lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului; încercări de laborator”, se precizează în raport. Totalul realizărilor pe anul 2016 este 42,6 milioane de lei, cu tot cu TVA. cei mai mulți bani provenind de la bugetul local. Așa cum era de așteptat, principalul angajator al SDM este, așa cum era de așteptat, Primăria Timișoara. Din licitații câștigate din fondurile alocate de Consiliul Local Timișoara, SDM a primit 1,58 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru „Amenajare Inel IV sector str.Măcin-Constructorilor și racord str.Demetriade”, iar reparațiile și întreținerile de străzi din Timișoara au adus în conturile societății încă 16,04 milioane de lei, cu TVA.

SDM a câștigat, anul trecut, și lucrări în județ, în schimbul cărora a primit 12,1 milioane de lei, cu TVA, după cum urmează:

  • Lucrări de amenajare străzi în localitatea Sînandrei – 302.966 lei
  • Modernizare drumuri în Comuna Birda –6.07 milioane lei
  • Modernizare rețea stradală în Comuna Nițchidorf – 4,47 milioane lei
  • Modernizare drum comuna DC190 Ghilad-Gad – 1,29 milioane lei

Un capitol special îl reprezintă gestionarea parcărilor din Timișoara. Suma totală care a intrat în conturile SDM este de 7,59 milioane de lei, cu TVA, cu aproximativ 400.000 de lei mai puțin decât în 2015. Cei mai mulți bani au provenit, așa cum era de așteptat, din sistemul Timpark. Totuși, față de anul 2015, când au realizate, din fonduri proprii, numai 66 locuri de parcare, în 2016, cei de la SDM susțin că au realizat 177 locuri de parcare, care au costat 1,21 milioane de lei. Iată unde sunt aceste parcări:

  •  Parcaje str. Hebe – 24 locuri de parcare
  • Parcaje str. Luceafărul – 40 locuri de parcare
  • Parcaje str. Soarelui – 40 locuri de parcare
  • Parcaje zona Steaua, bloc 58 – 73 locuri de parcare

Nici din raportul SDM pe anul trecut nu se poate afla care au fost profitul sau, după caz, pierderile societății. Mai trebuie spus că SDM se ocupă exclusiv de întreținerea străzilor de piatră spartă și de semaforizarea și semnalizarea rutieră din Timișoara. Urmeaza că, în scurt timp, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu, să primească și întreținerea străzilor și trotuarelor din oraș, pe o perioadă de 15 ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

blue a spus: (March 29th, 2017 at 14:38 )

1.21 mil lei pentru 177 locuri de parcare, adica 1500 Euro locul de parcare. Un simplu calcul imi arata: teren moca de la primarie, max. 10 mp de pavaj ( adica 300 lei), cateva borduri (max 100 lei) si cativa mc de pietris si nisip (75 lei/mc). Ar mai fi ceva costuri pentru autiorizatii, 2-3 zile de munca pentru 2 necalificati si cam atat. Adica un total de max. 500 Euro.

anteconbega a spus: (March 29th, 2017 at 15:25 )

Domnule Luca Victor Mavrodin, apărător al bicisnicitudinii edilitare, să fie aşa cum zice Blue? Sub privirile vigilente ale Robului să se petreacă o asemenea jumuleală pedisto-penelistă?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Protest sindical la Timisoara

După ce au fost la Timişoara primii reprezentanţi ai mediului sindical care au protestat împotriva trecerii contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au protestat luni în faţa Palatului Administrativ din Timişoara. În jur de 60 de reprezentanţiu ai filialei Timiş şi-au prezentat nemulţumirile şi în stradă, protestul fiind parte a unuia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protest sindical la Timisoara

Economic vezi arhiva Economic

Trafic inchis pe DN76, la Soimus. Soferii fie asteapta cate jumatate de ora, fie aleg rute alternative

DRDP anunță că luni, 23 octombrie, din cauza unor lucrări la Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, circulația pe DN 76, în zona Șoimuș, câte 30 de minute la fiecare două ore. Sunt instituite de asemenea unele restricții pe DN76 și în localitatea Bejan.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trafic inchis pe DN76, la Soimus. Soferii fie asteapta cate jumatate de ora, fie aleg rute alternative

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

După ce au fost la Timişoara primii reprezentanţi ai mediului sindical care au protestat împotriva trecerii contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au protestat luni în faţa Palatului Administrativ din Timişoara. În jur de 60 de reprezentanţiu ai filialei Timiş şi-au prezentat nemulţumirile şi în stradă, protestul fiind parte a unuia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protest sindical la Timisoara
Primăria Timișoara finanțează buget participativ, dar nu la… primărie. Un proiect al FITT își propune să strângă proiecte de la tineri, să le scoată la vot și să le finanțeze, în funcție de popularitatea lor. Cea mai mare parte a banilor vine de la bugetul local! Un proiect derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primaria Timisoara are buget participativ, dar nu la… primarie! FITT cauta proiecte de la tineri
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top