SDM: Incasari din Timpark de 7,5 milioane de lei, parcari de un milion

Realizări de 42.6 milioane de lei, din care peste 7,5 milioane „decartate” de șoferii care au parcat prin Timișoara anul trecut. SDM și-a prezentat bilanțul pe 2016, din care nu se poate afla, nici de această dată, dacă societatea este pe profit sau merge în pierdere.

SC Drumuri Municipale Timișoara SA și-a întocmit raportul de activitate pentru anul 2016, în care a avut un număr mediu de angajați de 299. „Lucrările executate de societatea noastră sunt întreținere drumuri și străzi; realizarea de îmbrăcăminți asfaltice, beton și piatră spartă; construcții de drumuri și străzi noi; refacere străzi după spargeri și intervenții; construcții civile; administrare parcări publice și a locurilor de staționare-parcare (…); administrare panouri de afișaj; servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, sau parcate neregulamentar; servicii publice de curățenie; comercializarea de materiale și semifabricate; lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului; încercări de laborator”, se precizează în raport. Totalul realizărilor pe anul 2016 este 42,6 milioane de lei, cu tot cu TVA. cei mai mulți bani provenind de la bugetul local. Așa cum era de așteptat, principalul angajator al SDM este, așa cum era de așteptat, Primăria Timișoara. Din licitații câștigate din fondurile alocate de Consiliul Local Timișoara, SDM a primit 1,58 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru „Amenajare Inel IV sector str.Măcin-Constructorilor și racord str.Demetriade”, iar reparațiile și întreținerile de străzi din Timișoara au adus în conturile societății încă 16,04 milioane de lei, cu TVA.

SDM a câștigat, anul trecut, și lucrări în județ, în schimbul cărora a primit 12,1 milioane de lei, cu TVA, după cum urmează:

  • Lucrări de amenajare străzi în localitatea Sînandrei – 302.966 lei
  • Modernizare drumuri în Comuna Birda –6.07 milioane lei
  • Modernizare rețea stradală în Comuna Nițchidorf – 4,47 milioane lei
  • Modernizare drum comuna DC190 Ghilad-Gad – 1,29 milioane lei

Un capitol special îl reprezintă gestionarea parcărilor din Timișoara. Suma totală care a intrat în conturile SDM este de 7,59 milioane de lei, cu TVA, cu aproximativ 400.000 de lei mai puțin decât în 2015. Cei mai mulți bani au provenit, așa cum era de așteptat, din sistemul Timpark. Totuși, față de anul 2015, când au realizate, din fonduri proprii, numai 66 locuri de parcare, în 2016, cei de la SDM susțin că au realizat 177 locuri de parcare, care au costat 1,21 milioane de lei. Iată unde sunt aceste parcări:

  •  Parcaje str. Hebe – 24 locuri de parcare
  • Parcaje str. Luceafărul – 40 locuri de parcare
  • Parcaje str. Soarelui – 40 locuri de parcare
  • Parcaje zona Steaua, bloc 58 – 73 locuri de parcare

Nici din raportul SDM pe anul trecut nu se poate afla care au fost profitul sau, după caz, pierderile societății. Mai trebuie spus că SDM se ocupă exclusiv de întreținerea străzilor de piatră spartă și de semaforizarea și semnalizarea rutieră din Timișoara. Urmeaza că, în scurt timp, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu, să primească și întreținerea străzilor și trotuarelor din oraș, pe o perioadă de 15 ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

blue a spus: (March 29th, 2017 at 14:38 )

1.21 mil lei pentru 177 locuri de parcare, adica 1500 Euro locul de parcare. Un simplu calcul imi arata: teren moca de la primarie, max. 10 mp de pavaj ( adica 300 lei), cateva borduri (max 100 lei) si cativa mc de pietris si nisip (75 lei/mc). Ar mai fi ceva costuri pentru autiorizatii, 2-3 zile de munca pentru 2 necalificati si cam atat. Adica un total de max. 500 Euro.

anteconbega a spus: (March 29th, 2017 at 15:25 )

Domnule Luca Victor Mavrodin, apărător al bicisnicitudinii edilitare, să fie aşa cum zice Blue? Sub privirile vigilente ale Robului să se petreacă o asemenea jumuleală pedisto-penelistă?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță alegeri în 12 organizații locale, unele cu primari „rebeli”, altele cu rezultate slabe. Scrutinul ar trebui să aibă loc în două săptămâni, dar lucrurile nu par clare nici de această dată. Precedentul de la Sânnicolau Mare încă pare să atârne greu, deși Robu spune că „există deschidere către primari”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal

SCM Politehnica Timișoara a câștigat deplasarea de la Politehnica Iași cu 31-27, după ce la jumătatea întâlnirii gazdele conduceau cu 15-14. Meciul a început frumos pentru violeţi, scor 4-0 pentru în minutul 7, însă moldovenii s-au redresat din mers, au egalat la capătul primului sfert de oră și au avut chiar două goluri avantaj înaintea pauzei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Politehnica Timișoara a câștigat deplasarea de la Politehnica Iași cu 31-27, după ce la jumătatea întâlnirii gazdele conduceau cu 15-14. Meciul a început frumos pentru violeţi, scor 4-0 pentru în minutul 7, însă moldovenii s-au redresat din mers, au egalat la capătul primului sfert de oră și au avut chiar două goluri avantaj înaintea pauzei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal
Primăria Timișoara se pregătește să ofere societății Horticultura monopol pe activitatea de dezinsecție și deratizare, pe următorii patru ani. Primul pas a fost făcut în ultimul plen, când a fost aprobată oportunitatea de delegare. Suma nu va fi de neglijat, dacă ținem cont că, în trei ani, PMT a plătit pentru servicii de acest gen peste 14 milioane de lei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ne pregatim de inca un monopol. Horticultura va primi fara licitatie contractul de dezinsectie si deratizare
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top